Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 109
  • 936
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Всички лекарства не са безобидни, включително и билките, и хомеопатичните продукти  Laughing

Ирис, противоалергичните се използват и за отбъбване на лигавицата на носа, гърлото и т.н. Ако се съмнява, че има някакви реакции от цъфтежите, неспокойна лигавица (зачервена и влажна повече от нормалното) затова и го е изписала. Когато има такава лигавица тя е причина за често боледуване. Затов аи алергичните деца имат по-често от УНГ проблеми.

И моят син трябваше да пие проелт и есен, сега не пи и му проби ухото...Защото и аз смятам, че го натоварвам излишно с лекарства, ама ей, на...

# 121
  • Пловдив
Всички лекарства не са безобидни, включително и билките, и хомеопатичните продукти  Laughing

Ирис, противоалергичните се използват и за отбъбване на лигавицата на носа, гърлото и т.н. Ако се съмнява, че има някакви реакции от цъфтежите, неспокойна лигавица (зачервена и влажна повече от нормалното) затова и го е изписала. Когато има такава лигавица тя е причина за често боледуване. Затов аи алергичните деца имат по-често от УНГ проблеми.

И моят син трябваше да пие проелт и есен, сега не пи и му проби ухото...Защото и аз смятам, че го натоварвам излишно с лекарства, ама ей, на...

Така е,обаче по-добре билки и хомеопатия,отколкото капки...било то противо - нещо си или по-лошо бъкани с кортикостероиди!

# 122
  • Някъде в облаците
...
Сега пак накратко: Има ли според вас връзка между ларингита и третата сливица?.......

Има връзка между задния секрет и ларингитите. А задния секрет дали е от сливицата - поне при нас не беше тогава ясно. Сега е ясно - хиперактивна лигавица. Но алергичния ринит превърна третата сливица в болно място. Сега - например - при влажно време - Мира увеличава секрета - естествено с 2 кашляния и първото нещо което следва е - преграква. Аз вече спрях да се шашкам.  Чайче, две инхалации и е готова. Лятото наистина ще е по-добре.  Peace

# 123

I see you , тази жена в БГ ли е?
Аз съм във фаза, в която се опитвам да разбера начини за разширяване на евст.тръби, но без въздух под налягане. В нашият случай ще ни се отвеят парцаливите тъпанчета.

За парацентезата е много относително и не мога така да кажа, дали се е налагало...понякога се прави преди течността да се възпали (да се появят болка, температура).
Моето дете пука тъпанчетата без болка и температура. Просто се отваря дупката, онова се излива и толкова)
При тимпанометрия може да се определи гъстотата на течността. Ако тъпанчето е било издуто и леко зачервено, вероятно се изпреварили събитията.

ПП. малко съм лишена от емоции, извинявай, но при мен те отдавна притъпяха.

Не е от България, за съжаление тази лекарка. За щатите ставаше въпрос. Но тук в България не съм чувала да има остеопати. А как се прави това разширяване на Евст. тръба с въздух под налягане?

За парацентезата - надявам се да си е заслужавало и да е предотвратен следващия гноен отит. А при вас какво е положението с 3-тата сливица?

На нас само веднъж, откакто от есента ни започнаха проблемите с ушите, са я проверявали - III-IV степен, но това при предишния отит и все трябваше да мине време, за да я проверят на здраво. А то все се влачим с хреми и болки в ушите от тогава.

Ако има алергична проява оперира ли се третата сливица? При нас също имало алергична компонента, според УНГ-то.

# 124
Dachy, сега се порових за техники за отблокиране на евстахиевата тръба. Но не разширяване, както искаш, а отпушване. Все пак споделям - отваряне широко на устата все едно се прозяваш, преглъщане, дъвчене на дъвка, смъркане на солена вода от шепа (като смръкнеш, главата се навежда на едната страна, за да потече водата към ухото, после смръкваш и на другата страна). http://www.yogawiz.com/blog/home-remedies/blocked-eustachian-tube.html

Намерих и един уред, за съжаление го няма в Бг, няма го и на английския амазон, само в американския. Видео. Доколко е успешен, нямам идея.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 23:19 от I see you

# 125
...
Сега пак накратко: Има ли според вас връзка между ларингита и третата сливица?.......

Има връзка между задния секрет и ларингитите. А задния секрет дали е от сливицата - поне при нас не беше тогава ясно. Сега е ясно - хиперактивна лигавица. Но алергичния ринит превърна третата сливица в болно място. Сега - например - при влажно време - Мира увеличава секрета - естествено с 2 кашляния и първото нещо което следва е - преграква. Аз вече спрях да се шашкам.  Чайче, две инхалации и е готова. Лятото наистина ще е по-добре.  Peace

Да, така твърди нашата докторка, че лошото време я провокира да отделя секрет.
Чайче, инхалация, супер звучи, ама на нас инжекция дори ни слагаха....така се дереше

# 126
  • София
I see you , извадена е, но пак има малко парченце, което е поникнало. За щастие не пречи на евст.тръби, но това го вижда само Едрев...нали се сещаш, че всички напират да го вадят  Crazy Моето беше алергично, но уж го израстна. Бяхме и със здравна карта, с рецепти...дълга и мъчителна история от миналото. Извадиха една огрооомна сливица.
Тези неща с дъвченето, балоните и т.н. сме ги правили много пъти...но явно при нас не става така.
Даже съм се замисляла, дали този Стеримар не прави ядове, като вкарва принудително течност към ухото. От година някъде го пръскам, докато седят, а не лежат (и малкото дете го отнася така). Пробвала съм да ги накарам да шмъркат солена вода, но не могат. Аз го правя, ама кел файда. Капала съм, но отиват големи количества вода, което не ми харесва...сол е все пак. Остава от една хрема да им докарам бъбречна криза Crazy
Във всеки кабинет има въздух под налягане...на мен Едрев ми го правеше, когато бях малка. Отваряш уста, викаш едно мощно Ураааа и те през това време духват през ноздрата. После през другата. Боли. Едно време така се правеше...и дали защото на мен ми спасиха слуха и тъпанчетата, или защото сега съм в безизходица, за мен е най-правилният начин. Парацентеза+тази терапия с въздух под налягане (тя е 10 дневна, всеки месец). Нямам идея, защо сега всички се дърпат...трудоемко и недоходно. Френгов каза, че нямало смисъл. Тодоров-старши го правел, но не с машина, а с един балон с накрайник. Аз не го харесвам и не ходим при него. Сега вече е късно да настоявам, защото от обикаляне, съвети и други опити закъсняхме.
И най-тъпото е, че не познавам човек със случай, като нашият и няма от кой да искам съвет. Пращат ме при разни хора, които винаги се оказва, че са по-добре от нас и не могат да ми помогнат. Вчера с надежда звънях на една жена, но...пак. И сега ти, с твоите нови методи ме грабна. Само, където не е в БГ Sad

# 127
  • София
Всички лекарства не са безобидни, включително и билките, и хомеопатичните продукти  Laughing

Така е,обаче по-добре билки и хомеопатия,отколкото капки...било то противо - нещо си или по-лошо бъкани с кортикостероиди!

Моля те, нека не превръщаме нашата тема в спор против/за хомеопатията. Не мога да кажа кое е по-вредно, защото и хомеопатията се появи отскоро в днешният съвременен вид. С тази разлика от алопатията, че нея не я тестват в лабораторни условия. Всеки си има мнение и нека не го налага. Не поемам риск да каза "да, пий" или "не, не пий". Отговорноста е много голяма.

# 128
Dachy, не знам за Стеримара дали отива течност към ухото по този начин. Трябва да се зададе въпроса на УНГ. Ще питам при първа възможност, защото и аз промивам обилно носа в легнало положение. Но Стеримар спрях да купувам. Взимам банка с физ. разтвор и пълня шишенце с капкомер (добавям и сребърна вода - не знам дали помага, но пробвам всичко наред). А шмъркането също може и с физ. р-р, но не съм пробвала още.

Този балон с накрайник сигурно е това ? Има го в английския амазон и мисля да го поръчам, заедно с тази книжка. Аворката е онази докторка, за която ти споменах, но не знам обяснени ли са масажите вътре.

Освен това намерих човек, който да ми изпрати от щатите това . Не знам действа ли, но знам, че аз трябва да действам.

Ето какво пише: EARDOC TM generates and transmits special vibration waves with its unique, non-invasive design . The waves travel through the bone and the ear base to the middle ear and the Eustachian tube. The waves ease the pressure and drain the trapped fluids. As a result the edema is reduced, as well as the pain. Less then five minutes of EARDOC treatment soothes the pain. The EARDOC is the only solution that treats the problem and not the symptom. Testing the EARDOC with a Tympanometer, which measures the fluids in the middle ear, shows the reduction of Otitis media in users.

При вас това от чести перфорации ли е станало така? Или просто е физиологическа особеност?

Мисля да посетя Едрев. Той ли е по-добър избор или Френгов?

# 129
  • София
Аз от месец безуспешно се мъча да се свържа с Едрев Sad Беше много дълго време болен, после операция и сега не преглежда...вчера звънях пак. Имало 4 човека, много спешни (подозирам хора от властта, които го посещават) и бил на предела на силите си. И сега го чакам да се възстанови малко и да ходим. Според мен е най-добрият в БГ. Даже някой от лекарите беше казал, че е единственият на Балканите в операциите на уши.
Много го уважавам, като специалист. Това, дали е любезен, как говори, как гледа, дали ме пита или не за световния мир...не ме интересува. По-добър е от Френгов (мое мнение)

Иначе за тези неща...аз не съм толкова смела и не мога да рискувам да ползвам апаратите и балона.  Rolling Eyes С масажи бих могла да опитам, ако са лекички.

При нас се получи от чести гнойни отити. Едно, че имаше пробиви, друго, че тази гнойна течност в ухото разяжда тъпанчето, докато стои вътре. После и с поставянето на протези (те неизбежно оставят джоб) и така...

ПП. От кой град си?

# 130
Колко много е изписано по темата - съжалявам за болните дечица. Ние отдавна забравихме проблемите с ушите и сливиците, децата почти не боледуват вече. Д-р Френгов поне за мен е добър специалист, той лекува моите деца и благодарение на него и спорта сега са здрави. Но той се допитва и учи от проф. Едрев. Когато трябваше да прецени какво да прави със слуха при моето дете ни  води за съвет при Едрев. Ако имате възможност, професора е наистина отличен специалист.
I see you много съжалявам за преживяното от детето ти. Това е ужасно и недопустимо отношение. Аз съм с много лошо мнение за пета градска болница, специално УНГ отделението , д-р Бегов, Първанова и т.н. Те оперираха синът ми с местна упойка, не само че си спомняше ужаса, но и резултата беше рецидив и повторна операция.

# 131
  • някъде
здравейте  bouquet

преди около месец- два момчето ми започна да хърка като заспи /на почти 5 годинки е/ и след около 2-3 седмици се появи една гадна кашлица и за един ден стана доста дълбока, заведох го при педито и тя каза бронхит- пи 10 дни антибиотик и се оправи. Тръгна пак на градина и изкара 1 седмица и започна пак да кашля, заведох го при педито- гърдите чисти, но уголемени сливиците- изпрати ни на снимка и се оказа, че третата е уголемена. Каза, че може и някаква алергия да е по това време било нормално и изписа Ериус сироп и за смучене Тонзилотрен. Той си покашля сутрин като стане и понякога и вечер, но няколко пъти и спре, като може и храчка да изкара, а също и нослето го бършим 2-3 пъти на ден.
Ще трябва да се консултирам и със специалист УНГ, но има ли възможност да се свие и да не трябва да е вадим.
Той си боледува често откакто стана на 3 и тръгна на градина- миналата година схемата беше 1 седм на градина- две вкъщи, тази година е седмица вкъщи- две на градина и така.

# 132
  • Пловдив
здравейте  bouquet

преди около месец- два момчето ми започна да хърка като заспи /на почти 5 годинки е/ и след около 2-3 седмици се появи една гадна кашлица и за един ден стана доста дълбока, заведох го при педито и тя каза бронхит- пи 10 дни антибиотик и се оправи. Тръгна пак на градина и изкара 1 седмица и започна пак да кашля, заведох го при педито- гърдите чисти, но уголемени сливиците- изпрати ни на снимка и се оказа, че третата е уголемена. Каза, че може и някаква алергия да е по това време било нормално и изписа Ериус сироп и за смучене Тонзилотрен. Той си покашля сутрин като стане и понякога и вечер, но няколко пъти и спре, като може и храчка да изкара, а също и нослето го бършим 2-3 пъти на ден.
Ще трябва да се консултирам и със специалист УНГ, но има ли възможност да се свие и да не трябва да е вадим.
Той си боледува често откакто стана на 3 и тръгна на градина- миналата година схемата беше 1 седм на градина- две вкъщи, тази година е седмица вкъщи- две на градина и така.

Има... Peace  PeaceАко не сте запозната с Класическата хомеопатия-прочетете малко(има и отделна тема) и се надявам поне още една мама да повярва,че детето и може да се лекува нежно и щадящо!

Не агитирам Никой!!!Просто мнение на обикновена мама!

# 133

I see you много съжалявам за преживяното от детето ти. Това е ужасно и недопустимо отношение. Аз съм с много лошо мнение за пета градска болница, специално УНГ отделението , д-р Бегов, Първанова и т.н. Те оперираха синът ми с местна упойка, не само че си спомняше ужаса, но и резултата беше рецидив и повторна операция.

Благодаря ти, marychery. Със сигурност съм решила да отида другаде.
От няколко дни правя този масаж, дано да ни помогне.

# 134
Здравейте на всички майки минали  този проблем и на тези като мен на които им предстои.Днес бяхме на УНГ и в момента съм в шок още  :cry Confused За понеделник сме записали час за диагностика на ушите и след това ще се реши какво ще правим.Но от отговора на докторае,че  операцията на третата сливица е наложителна,защото започва да прави проблем  като запушва каналите към ушите.Много ме е страх,таткото е извън страната и на него незнам как да му го сервирам.Искам да ви попитам юни месец благоприятен ли е за такъв тип операций.Доктора казва,че колкото по бързо я направим ,толкова по добре,но аз съм чувала,че е хубаво да са пролет и есен.Малкият е на 4 години и 3 месеца.
Миналата година друг доктор ни съветваше да я махнем,но ние решихме да изчакаме по препоръка на педиатърката,че бил малкък и ще отшуми.....е стана още по зле.

Малко прочетох от темичката ви,за алтернатива хомеопатия изобщ оняма смисъл да се пробва при нас.Аеруса и останалото сме го пили вече,няма ефект,искам съвет от хораа които са минали този път през традиционната медицина.

Последна редакция: сб, 28 май 2011, 11:59 от sisa788

Общи условия

Активация на акаунт