Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 137 089
  • 936
  •   1
Отговори
# 225
maiadate това е трудно решение което трябва да вземете вие у дома, съобразявайки се с мнението на специалистите. Това което аз мога да те посъветвам от мой личен опит с децата - високото АСТ говори за изкарани или налични бактериални инфекции. Добре е все пак да се вземе сливичен секрет, за да се види има ли налична инфекция, но едва ли специалистите при които си ходила, ще се съгласят да оспорваш мнението им за да се увериш че са прави. Така че, ако детето ти боледува често дълго и продължително, операцията е решение на тези проблеми. При нас след изкарана скарлатина и месеци наред налична стрептококова, а понякога и смесена - стрептококова и стафилококова инфекция в сливиците и двете деца се оказаха с реактивен артрит. Извадихме сливиците и малката вече е добре, но при баткото артрита вече май преминава в хроничен. Само ще добавя, че при баткото АСТ беше 800, при Мария достигаше 1600 при норма 200. Иначе при нас след махането на всички сливици децата боледуват общо взето не повече от веднъж годишно от хрема, рядко нещо по сериозно. И двамата бяха с астма и артрита, чести отити и почти постоянно болни. Може би го има и момента на израстването - сега са на 9г и на 11г, все пак големи деца, но предполагам, че до голяма степен ни помогна и махането на сливиците и активният спорт. В заключение ако се решите на операция - тя е доста по болезнена от махането само на 3 та сливица. Оперираната площ е по голяма, така че се зареди с обезболяващи - нурофен и панадол, сокове и вода, защото моите поне отказваха да ядат през първите дни и доста ги болеше.

# 226
  • Пловдив
А как и с какво ви го мерят това АТС? Rolling Eyes

# 227
АСТ се мери с кръвно изследване, от вената до колкото знам.

# 228
  • Пловдив

И кой ти го назначава-УНГ-то ли? newsm78 На нас не са ни предлагали нито веднъж подобно изследване...

# 229
УНГ или джипи, може би ако има клиника, знам ли. Болките в ставите са симптом, определено.

# 230
  • Пловдив
УНГ или джипи, може би ако има клиника, знам ли. Болките в ставите са симптом, определено.

Да,но при дете как да го разбереш този симптом?Аз мисля,че при нас го няма щото моят син не се е оплаквал...ох,дано и да го нямаме!!!

# 231
Дано всичко да ви е наред  Praynig, т.е. да ни е де, нали и ние сме в кюпа с много сливици  Mr. Green
Лошото е, че се взема кръв от вената, което на дете не мога да си представя как става  Cry

# 232
Има начин да се изследва АСТ и с периферна кръв, зависи дали в лабораторията могат и искат да го направят. Иначе - не се тревожете, без проблем ще вземат и венозна кръв ако се наложи. АСТ може да се изследва и при бактериални инфекции , или при често боледуване, не само при болки в ставите.

Последна редакция: чт, 23 юни 2011, 11:37 от marychery

# 233
  • Варна
maiadate, ако вече не сте ходили при Войчева, направете го. Тя не е от лекарите, които бързат да махат сливиците, освен ако наистина не се налага. Чуйте и нейното мнение.
Високите показатели на АСТ сочат, че проблемът със сливиците е доста сериозен.   Confused

Hug

# 234
Много благодаря на всички за съпричастността!!!
Не съм се консултирала още с д-р Войчева, но посъбрах доста лекарски мнения и за съжаление всички единодушно са "за" махане на всички сливици. Гледам да изкарам позитивния ефект - поне след това да не боледува. Като съдя по себе си - не съм пила антибиотик за гърло май откакто ми ги махнаха, горе долу 15 годинки вече... Д-р Габровски изрично ме успокои, че дори и да се махнат сливиците, тяхната функция се поемала от останалите по-малки сливици (той каза, че общо всеки човек имал 8 броя сливици!!!) и че не било вярно , че по този начин падала преградата към белия дроб, напротив, тялото само се адаптирало към промяната. Каза също така, че при това високо АСТ няма да помогнат нито физиотерапии, нито бабини лекарства и др. под. В интерес на истината, другите лекари го потвърдиха, без да съм го споменавала...
От друга страна, пак опитвайки се да се успокоя, като е през лятото, тъкмо ще позакрепне гърлото и зимата вече ще е достатъчно силен да се бори с вирусите...

# 235
Аз четох ама  не разбрах какви масажи правите и с уред ли?

# 236

От няколко дни правя този масаж, дано да ни помогне.

Това е мануалният масаж. Другият е с един уред, който се слага зад ухото и вибрира http://www.eardoc.info/

# 237

Ние го направихме в Писанец, от пръстчето взеха кръв. Резултатите бяха в норма, значи не е това проблема за сливиците, но от януари е много нормално боледуването при него, не лекувам с класическа хомеопатия, а както казват с боаронците!  Simple Smile

# 238
Мина ни операцията, на 30 юни. Сега сме у дома и се пазим и захранваме. Като цяло - доста се позабави на операцияа, след това докторът ни обясни, че имало много сраствания и израстъци, заради предишните боледувания, и че дори сме закъснели с операцията... То при цялото ми колебание и проби с хомеопатии и др. под.. Но откъде може да знае човек! Дано поне оттук нататък да са добре нещата. Като го гледам малкия, бързо прояде. Като си спомня, аз бях на 15-16 год, до към 3-тия ден отказвах каквото и да било да ям или преглъщам. Може би той е по-малък и по-бързо се възстановява...
Абе, страшно мина, с две думи казано, да видим сега как ще е. Май ще пропуснем плажа тази година, то и времето едно... поне да не ме е яд Simple Smile

Пак ще се включвам, да ви кажа как се развиват нещата.

# 239
Мая, и трите ли извадихте?

Общи условия

Активация на акаунт