Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 139 074
  • 936
  •   1
Отговори
# 345
I see you, за какви водорасли говориш? Може и на лични да споделиш.

Поръчвам си хавайска спирулина от iherb (има си нарочна тема за сайта), защото на Аквасорс излизат доста солени, да не кажа двойно и тройно. В Био Балев също има, но и там са се самозабравили с цени. Също и има едни течни витамини за деца с калций (че помага на лигавиците) - комбинация от билки, не са синтетични, в глицерин, без алкохол.

*vera, аз пък поръчах подобно, но каничката - neti pot му казват. Принципът на промивка е абсолютно същия, но се налива. Видео. Не съм го пробвала, обаче - нито на мен, нито на детето. Може би бутилката е по-удобна за по-малки деца, но аз нали не съм фен на пластмасата, та когато може я избягвам.

А иначе - пусни му на тригодишния ти човек клипчета от youtube как децата си го правят сами (neti pot for kids и ще ти излезнат) и му гледай сеира. Обърни го на забава.

Deina, аз не съм го поръчвала earcheck-a директно от сайта, а от американския амазон. Просто при поръчката сложих адрес за доставка на мои приятели в щатите, те го получиха и ми го препратиха по човек, който си идва. А масажора не го ли поръча?

И друго забравих да кажа - снабдих се с прясна пъдпъдъча мас. Тя точно по това време се прави, защото пъдпъдъците събират много мазнина преди да отлетят на юг. Казват, че е еликсир за ушичките.

# 346
I see you, благодаря ти за пояснението. Ще потърся повече информация.

# 347
  • София
I see you а на рибеното правиш ли паузи между опаковките или? точно свършихме първото шишенце и се чудя  дали да го спраза 7-10 дни или да  купя и директно да продължа?

# 348
Не, ако е обикновено рибено, не правя паузи. Ако е cod liver oil (от черен дроб на треска), е добре лятото да се смени с fish oil, поне аз така правя. Между другото, сега за зимата мисля да започнем точно с cod liver oil.

# 349
  • София
ами ескимо кидс съм му купила, а cod liver oil какво е? т.е. като фирма?

# 350

Нямам представа какво се предлага тук по аптеките. Аз поръчвам на Carlson Labs или Nordic Naturals.

# 351
Много ме заинтригувахте с това Нети под. Откъде мога да го поръчам?

Зимата правя р-р с повече сол и така пръскам по няколко пъти и после карам да духа. Казват, че заздравява лигавицата.

I see you, можеш ли да дадеш линкове откъде точно поръчваш рибените масла?

Клеева тинктура преди много капех в носа, но не ни действа. Последните два пъти капах цитросепт 1капка в 5мл физ. р-р.

# 352
Soleil, каничката е всъщност някаква йогийска техника. Има ги и тук, провери по някакви такива йога магазини или чукни в гугъл "каничка за нос" или "нети лота". Към тях обикновено се продават и прахчета за разтвор, но може да се направи и с морска и с готварска сол. Само съм чела да не е йодирана (защо не знам) и да е леко затоплена.

Моята я поръчах от този сайт iherb.com, както и всичко останало.
Каничката , прахчетата за разтвор. Темата за поръчки от сайта, заповядай.

# 353
Момичета, сигурно всичко сте прочели за рибеното масло, преди да започнете да го давате, аз обаче никога не бих. Познавам такова дете, наблъскано като малко с рибено масло, няколко години след това качи адски много килограми, които никога не успя да смъкне. Обясняваха, че то се складирало в организма на мастни депа и затлъстяването било следствие от това. Дано съвременните добавки да нямат този страничен ефект, но аз лично никога няма да дам такова нещо, имайки този пример пред очите си.

# 354
  • Пловдив

Това е със съдържание на вит.А,който в по-големи количества е опасен за децата...Така,че ако давате е по.добре др.вариант-само fish oil.

Има си отделна тема,ако ви интересува има полезно четиво...http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=562712.180

# 355
На мен за sinusrinse ми каза добър педиатър, но не съм поръчала, защото си представям каква драма и борба ще е в къщи. Ще пробвам да го впечатля човечето с клипчета, но не възлагам големи надежди на практика, особено след първата промивка.
За нели пот, тоест чайничето, съм чела че горещо го препоръчва д-р Михайлов, хомеопатът от "Часът на мама". Той не насочва директно към тези продукти, но говори за чайник с дълго чучурче, на което се слагало тръбичка и идеята по моему е същата.
I see you ,tandonova79 , благодаря за линковете. Има купища теми и изписано, но информацията се размива, един доволен, друг не. Предпочитам да имам мнение от майки на деца с подобни проблеми, да обсъдим с педиатъра и тогава да реша какво да дам.

# 356
  • София

Това е със съдържание на вит.А,който в по-големи количества е опасен за децата...Така,че ако давате е по.добре др.вариант-само fish oil.

Има си отделна тема,ако ви интересува има полезно четиво...http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=562712.180

мерси, никъде не пише да е с вит. А има Д и Е

# 357
  • Пловдив

мерси, никъде не пише да е с вит. А има Д и Е

Ами има, в сайта Iherb,където повечето мами поръчват...на това с cod-нещо си...в съдържанието си е посочено...Ето пример...http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Kids-Norwegian-Cod-Liver-Oil-L … 250-ml/20493?at=0

И това...http://www.iherb.com/Carlson-Labs-For-Kids-The-Very-Finest-Fish- … 200-ml/12268?at=0

Най-долу са описанията. Peace

# 358
  • София
 ще разгледам...все пак  остава ми въпроса - защо мислиш, че има вит. А като такъв не е упоменат на опаковката...за детското ескимо имам предвид?

# 359
  • Пловдив
ще разгледам...все пак  остава ми въпроса - защо мислиш, че има вит. А като такъв не е упоменат на опаковката...за детското ескимо имам предвид?

Не разбрах,че за Ескимото питаш... Blush За него незнам,давах го веднъж мин.зима,но нямам конкретни впечатления.

Питай в другата тема,там ще ти обяснят... Peace

Общи условия

Активация на акаунт