Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 6-та тема

• 138 820
  • 936
  •   1
Отговори
# 615
Момичета,дайте ми съвет и за добър пулмолог

Мисля, че не ти е необходим пулмолог на този етап, защото педиатрите отговарят и за тези неща. Първо виж педиатърът какво ще каже, какви изследвания ще назначи, дали ще прати при специализиран доктор. Аз не знам педиатрите във Вита какви са, но мисля, че там нямат детско отделение, а само ДКЦ. А в Токуда си имат педиатрия, вкл. специализиран сектор пулмология http://www.tokudabolnica.bg/bg/page/348/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B3 … D1%82%D1%8A%D1%80.

А като получи пристъп нощем просто го увий дебело, отвори прозорец или тераса и да подиша, докато се успокои.

# 616
На 5 януари оперираха третата сливица на синът ми. Отлагах го безкрайно дълго, защото все се надявах да не стигам до операция, а ми беше жал за детенцето ми. На 3 годинки ми се виждаше малък за операция и на 8 и на 10, но ето че стана на 13 и вече нямаше накъде. Отрових детето от лекарства,боледуваше и много лекарства изпи.

Макар че вече е голям и се правеше че е много смел,че е мъж и не му пука, беше станал бял от страх, заради предстоящата операция.
Влезе сам в отделението, където го подготвиха за операцията. Сложили му абокат на лявата ръка, съблекли горнището на пижамата му, поставили му пълна упойка и доктора почнал операцията.

Операцията продължила около 40 минути. Още не беше излязъл от упойката, когата доктора дойде да ми каже как е минала. Третата сливица/аденоида/ била огромна, гнойна и враснала в тъканта. Толкова голяма била, че едва спрял кървенето. Поставил макарички на двете му уши, защото имал не излекуван серозен отит. Секретът в естахиевата тръба преди 3-4 години бил бистър,но в момента гъст и лепкав и за да не получи врастване и трайна загуба на слуха се наложило да му постави тези макарички. Освен това има и синузит, който трябва тепърва за лекуваме.

Позволиха ми да остана с него през нощта на другия ден ни изписаха. Проблема е, че от вчера получи много силна хрема, жълта и лепкава струма ми се че има гной внея и още утре ще отиде на контролен преглед, а не в сряда както ми казаха.

# 617
Санте,дано се оправите по-бързо и оттук нататаък да сте все по-добре.
Момичета,сега бях в Александровска в детското белодробно и докторката каза,че няма нищо в гърдите и всичко е от секрета и сливиците,които са уголомени е възпалени.Даде ми pulmicort -да направя една инхалация тази вечер и една утре сутрин и веднага при УНГ и той вече да назначи лечението.Кашлицата би трябвало да спре поне до утре пък да видим-тя е безспирна.Проветрявам нон стоп и овлажнителя работи.Благодаря на всички,които ми дават съвети,защото аз тепърва се сблъсквам с този проблем

# 618
Сигурно ми трябва направление от джи пи то за пулмолог или какво,за да получа по-класифициран преглед.Че тези джи пи та не може да им се има вяра на 100процента

# 619
Ако можеш да си изискаш от джи пи то направление за специалист педиатър. Може твоето джи пи да има такава специалност, но да няма договор с касата като педиатър, а като семеен лекар. Та ако джи пи те насочи към специалист педиатър, то на специалиста направленията за дете са неограничени. Тоест той после свободно може да те прати на УНГ, на пулмолог или на каквото сметне за добре.
А на джи питата направленията са им ограничени.

# 620
Работят със ЗК, но сега като имаш потвърждение, че не е белодробен проблем, а УНГ, ти трябва добър УНГ. Аз лично съм доволна от Френгов (приема само на частно в Транспортна болница и в частен кабинет на Цар Борис 3-ти). Децата го приемат добре, предразполага ги, обяснява им какво прави и не се стресират от него. Харесва ми, че всичко ти записва на един лист, с който ходиш всеки път и така много по-добре проследява нещата. Нито един друг УНГ или какъвто и да е друг доктор не съм виждала да го прави.

Сигурно ми трябва направление от джи пи то за пулмолог или какво,за да получа по-класифициран преглед.Че тези джи пи та не може да им се има вяра на 100процента

Защо ти е пак пулмолог, нали сте били вече? Ако причината е секрет и сливици, ти трябва УНГ лекар. Дори не и педиатър. От джи пи-то трябва да вземеш направление за УНГ, ако ще ходиш при лекар, който работи със ЗК.

Иначе, да - не на всяко джи пи можеш да се довериш, па било то и педиатър. Аз затова те пращах в Токуда - защото там педиатрите лекуват лежащо болните деца и имат натрупан доста повече опит.

Последна редакция: нд, 08 яну 2012, 22:03 от I see you

# 621
СантеHug Hug Hug

Тази хрема е възможно да е изтичане на събрания гноен секрет в синусите.
Дано бързо да се възстанови сина ти.

# 622
  • София

За опитен педиатър препоръчвам д-р Фандъков от Торакс. Пулмолог са ми препоръчвали д-р Йордан Мирчев в кв. Хаджи димитър, но не съм ходила, мисля, че е частен кабинет.
Тази звънтяща кашлица ми прилича на ларингит. Пробвайте с компрес с извара на гърлото, ще спи по-спокойно през нощта, както и инхалации с инхалатор, също ни помага на нас.
Успех и пишете, как сте. Hug

# 623
Здравейте,
ние най-после навършихме възраст да ни драскат за алергии. След като дълго време всички лекари се оправдаваха с алергична хрема и кашлица, на драскането излезе, че нямаме нито една от изследваните алергии - водих я за тестове при Петришка. После тя ни прати на УНГ, явно за консулт за 3-та сливица, и се тукнах  на Папуров, хем знам, че той винаги препоръчва махане. Даде ми един ден да реша, предполагам защото е здрава в момента, което рядко се случва и за да нямам много време да лудвам докато дойде време за операция, или заради грипа, не знам защо пришпори толкова нещата, но за момента реших да не бързам. Ще искам консулт с втори УНГ преди да се върна при алерголожката.
Детето ми е със задна хрема, понякога и прозрачна която засъхва по нослето като солена вода, къде с гъсти лепкави секрети, които слизат надолу и й правят бронхити. Това, което ме кара да не взема веднага решение за махане, е че тя не прави температури, не спи с отворена уста и не хърка. Аз на времето съм минала по тоя път и самата операция не ме притеснява, но не съм убедена, че има нужда от нея. Има ли друг УНГ, който да е как да кажа, специализиран за трета сливица, но който да не е такъв привърженик на отстраняването като Папуров. Знаме, че детето ми ще се оправи после, но ме притеснява само пълната упойка - дълго време пихме нофилин за да спираме кашлицата, който се отразява на сърдечния ритъм, а и педиатърката каза, че понеже сега бързо израства има малко функционален шум на сърцето - нямаме някакви констатирани нарушения разбира се, които да са притеснителни и не знам дали има връзка, но затова ме плаши пълната упойка.
Кажете и да докторите дето дършат уши, имам приятелка, на което детето от раз спря да боледува след такава процедура, но е било преди няколко години и докторът бих възрастен и е починал.

# 624

За опитен педиатър препоръчвам д-р Фандъков от Торакс. Пулмолог са ми препоръчвали д-р Йордан Мирчев в кв. Хаджи димитър, но не съм ходила, мисля, че е частен кабинет.
Тази звънтяща кашлица ми прилича на ларингит. Пробвайте с компрес с извара на гърлото, ще спи по-спокойно през нощта, както и инхалации с инхалатор, също ни помага на нас.
Успех и пишете, как сте. Hug

Ако е ларингит загряването с компрес не е добра идея. А и толкоз време не мисля, че е ларингит.

# 625
lady Vi, Ние ходим при Войчева във Варна, похвалиха ми много и Мутафова, ако искаш второ мнение, може да потърсиш някоя от тях  Peace

# 626
Момичета ние днес се прибираме от болница-до там стигнахме.В крайна сметка детето ми е с диагноза остър ларингит-просто кашлицата не стихваше и ни пратиха в болница.Лежахме в Окръжна болница в отделението на д-р Филчев,който е страхотен професионалист.Сега сме у дома и пием антибиотик и детето ми започва да живва.Измъчихме се 3дни в 1стая,защото аз не смеех да го извеждам-в отделението е пълно с пневмонии и някакаъв бронхит,който сега бил доста чест.Бяхме сами в стаята,което беше супер,но накрая едвам го удържах и голямо носене падне.Както и да е,важното е че вече сме си у дома и лечението дава резултат.Като се оправим ще отида профилактично на УНГ и да ес надяваме скоро да не ходим вече при чичо доктор.

# 627
 Казаха ми,че първо сме имали друго-явно секрет и възпалена сливица и впоследствие сме направили ларингитна кашлица.
При доктор Мирчев ходи моя приятелка от много години и е много доволна от него.Бил страхотен алерголог.Кабинета е частен

# 628
  • София
Здравейте мами,
Много съм притеснена, защото от три дни дъщеря ми е с намален слух. Изкарахме отит и пихме АБ от 24.12 до 2.01.2012г. Вчера я водих при Василев от 5-та Градска, който ни лекува от отита. Каза, че трябва да отидем да и види третата сливица другата седмица, като отмине отока.
Трябва да говоря по-силно от нормалното, за да ме чуе. На всичкото отгоре не спира да кашля. Явно се стича секрет отзад, защото през носа не излиза.
Притеснявам се да не ни сложат и на нас макарички...
При какви ситуации се слагат макарички?
Всяка зима караме отити, но до сега не е имала такава зауба на слух.
Според доктора третата сливица и опира или дори затиска евстахиевите тръби.

Последна редакция: ср, 11 яну 2012, 21:48 от geryger

# 629
lil81, важното е, че след толкова време сте получили точна диагноза и адекватно лечение. И смени си педиатъра, един ларингит да не може да разпознае...

geryger, спокойно. Нормално е да има намален слух известно време след отита, докато се дренира секрета от ухото/ушите. Това може да трае и 3 месеца и повече. Но трябва да се следи периодично, прави се тимпанограма. Чак след 6-месечно наблюдение, задържане на течността в ухото и намален слух или чести рецидивиращи отити, може да се вземе решение за оперативна намеса. Прави този масаж по 3 пъти на ден, докато се оправи слуха http://www.youtube.com/watch?v=seqE-yaKNsM&NR=1.

Също така смятам, че трябва да мине повече време от 1 седмица, за да се прегледа 3-тата сливица - в момент на възпаление, особено пък отит, е нормално да се увеличи. При нас я проверяваха чак месец след това. Това 1-ви отит ли ви е? Гноен, на средното ухо? Каква ви е точната диагноза?

И ако приемаш чуждо мнение - в 5-та градска Първанова и Бегов ги сърбят ръцете да дупчат и режат. За Василев не знам, но аз избягах от там след ненужна перфорация на ухото.

Общи условия

Активация на акаунт