САМО за фенове на Стивън Кинг! - 6 част

• 40 915
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Фенче
Я, значи си ... 8ми клас? Т.е. завършил си 8ми, ако не бъркам в сметките. Аз ще бъда 11ти тази година.
Относно книжките ти за четене, пробвай ги, хубави са... май досега само книгите за 10ти клас не са ми харесвали чак толкова, вярно, и тези за по-малките класове не са свръх стойностни, но пак е добре. Нагоре не става много по-добре.  Peace Е, друг е въпросът, че аз съм влюбена в "Железният светилник", която е за 12ти клас, но до там имаш много време... Simple Smile

Извинявам се за оффтопик-а.  Embarassed

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 12:05 от Oniyuri

# 211
  • София
Кали, душа камбана ще ми липсваш  Hug Hug Hug
Прекрасно моренце ти желая! Пиши ни, ако имаш време  Blush

Само да ти кажа за Злото - две трети я опатках, много бързо се чете и е типичен филм на ужасите (и точно така е написана, както по филмите, извинявам се че така тъпо се изразих, но ти като виден киноразбирач ще ме разбереш  Crazy)
Лятна ваканция, три момчета със семействата си отиват на почивка в малко градче. Едното от семействата наема необитавана къща със странна слава и призрачен вид до красиво езеро. Странен местен дядка се появява и ги следи изкъсо ... откъм езерото.
В гаража има притегляне и тиинейджърите го усещат, откриват разни неща, започват да сънуват ужасни кошмари, които имат последствия, осъзнават го и се страхуват, но силата в гаража ги привлича ...
Стари дневници на собственика на къщата, който е изчезнал има там, предмети, които те откриват и сглобяват като пъзел ...
Много съвременен тен - айподи, интернет, и т.н.
Повече няма да ти разказвам, че няма да ти е интересно.
Книжката много ми харесва, призрачна е и атмосферата е много готина!

Oniyuri,  fen4eto123, аз с удоволствие ще изчета всичките ви коментари за литературата, която ви е препоръчана за лятото, много ми е интересно какво се учи сега, нямам си и идея, а имам две деца  Laughing Така че, кометнирайте  Hug

Фенче, и аз почнах с Кинг на твоята възраст, 14г. с  Тъмната половина. Излишно е да ти споменавам, че това е любов завинаги. Планирам същата и за дъщерите ми:)

Дедфейс, моля те, препоръчай ми нещо на Джон Сол. Хареса ми този автор, а други негови книги изобщо не знам ...

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 10:28 от Вивиан

# 212
  • София
Защо да не е интересна литературата за 10 клас?
На дъщеря ми са им дали за лятото:
"Робинзон Крузо" на Дефо, "Граф Монте Кристо" на Дюма, "Дон Кихот" на Сервантес, "Тартюф" на Молиер, "Хамлет" и "Ромео и Жулиета" на Шекспир, "Ад" на Данте, "Шинел" на Гогол, "Дядо Горио" на Балзак, от българските автори - "Изворът на белоногата" на Славейков, "Българи от старо време" на Каравелов, "Криворазбраната цивилизация" на Добри Войников, "Иванко, убиецън на Асеня" на Васил Друмев, "История славянобългарска", "Житие и страдание грешного Софрония", стихотворения на Чинтулов.
Според мен повечето са доста интересни  Peace

# 213
  • София
Защо да не е интересна литературата за 10 клас?
На дъщеря ми са им дали за лятото:
"Робинзон Крузо" на Дефо, "Граф Монте Кристо" на Дюма, "Дон Кихот" на Сервантес, "Тартюф" на Молиер, "Хамлет" и "Ромео и Жулиета" на Шекспир, "Ад" на Данте, "Шинел" на Гогол, "Дядо Горио" на Балзак, от българските автори - "Изворът на белоногата" на Славейков, "Българи от старо време" на Каравелов, "Криворазбраната цивилизация" на Добри Войников, "Иванко, убиецън на Асеня" на Васил Друмев, "История славянобългарска", "Житие и страдание грешного Софрония", стихотворения на Чинтулов.
Според мен повечето са доста интересни  Peace

Българските бяха интересни, определено, въпреки, че "История славянобългарска" в по-голямата си част СЕГА е безсмислена. В смисъл, това, което е написано вътре се изучава, т.е. всеки си го знае, там и без да я четеш можеш да минеш, но пък не мога да отрека, че е написана по начин, по който всеки ще я разбере и в този смисъл си изпълнява предназначението.
От чуждите произведения харесах най-много "Робинзон Крузо", не че и другите не ги прочетох, обаче толкова изстрадани книги... Взех оригиналът на "Граф Монте Кристо" и се мъчих с нея доста време, защото толкова бавно се развиваше действието, че на моменти исках да ги хвърля(2 ГОЛЕМИ книги са - 500 и няколко страници и 700 и нещо...).
Очакванията ми не се оправдаха единствено за "Дон Кихот" и "Хамлет" - за първото очаквах да е невероятно интересна, обаче така ме измъчи, толкова ми беше тегаво...  ooooh! За сметка на това "Хамлет" ми хареса неимоверно много, въпреки че, за да я започна буквално трябваше да си преглътна гордостта и да взема книжката...  Embarassed
"Ад" също е хубава, обаче, извинявайте, но не е за 10ти клас. Има неща вътре, които НЕ могат да се осмислят от някакви си пуберчета... Там положението е общо взето като с "Малкият принц" - хубава, обаче сложена не където трябва...

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 11:19 от Oniyuri

# 214
Дедфейс, моля те, препоръчай ми нещо на Джон Сол. Хареса ми този автор, а други негови книги изобщо не знам ...
"Сенки", "Черната мълния" и "Ловен клуб "Манхатън"" - това са трите други книги на Джон Сол, издадени у нас. И трите са по-добри от "Злото, което не спи", но трябва да ги търсиш по антикварните книжарници и сергиите със стари книги. "Сенки" можеш да прочетеш тук онлайн, "Черната мълния" е психотрилър за сериен убиец, а "Ловен клуб "Манхатън"" съм я коментирал тук.

# 215
  • София
Мерси много   bouquet
ще си търся Сенки и Ловен клуб.
Черната мълния ще я пропусна, защото не ме привличат серийните убийци  Confused

Иначе завърших Злото, което не спи.Краят му ме издразни, очаквах нещо по - така ...
А то  baby_neutral Боза.
Жалко, че опропасти хубавата книга.
И не стана ясно защо доктора пускаше капани за раци в езерото в началото на книгата. Tired

# 216
  • София
Аз нахълтвам с два въпроса...  Laughing

Ще правим ли форумна среща скоро? Беше прекрасно миналия път, а и сега времето е по-хубаво, по-топло, ще може да изкараме по-нормално, без да зъзнем някъде  Peace Иначе, ако се измисли нещо за София, може и да цъфна и там, ако ме искате, макар че не съм сигурна кога точно ще заминавам за там...  Rolling Eyes

Някой чел ли е " Маската на времето" на Мариус Габриел?

# 217
Такаа, сега да отговоря. Значи книгите за лятото са ми:
За 1 срок:
1."Старогръцки митове и легенди"
2."Илиада" на Омир
3."Одисея" на Омир
4."Прикованият Прометей" от Есхил
5."Едип цар" на Софокъл
6."Антигона" на Софокъл

За 2 срок:
7."Азбучна молитва" от Константин Преславски
8."За буквите" от Черноризец Храбър
9."Шестоднев" от Йоан Екзарх
10."Ходене на Богородица по мъките" на Апокрив

Та, аз съм чел преди старогръцките митове и легенди и са много интересни и понеже съм ги забравил ще ги прочета пак. За Илиада и Одисея ми казаха, че са малки книжки и че са интересни и както виждате първите книги, които ще учим наблягат на гръцки митове. За българските книги не съм чул мнения и не знам дали са добри. Все пак се надявам да прочета повечето книги. Дано всички да са по-кратки. Аз иначе да се похваля отново  Grinning пристигнах в Бургас и сега ще остана малко тук и ще видим дали ще ходя някъде другаде скоро по българското черноморие, защото сега времето не е много благоприятно за плаж. И най-вече да се похваля, гледах "Трансформърс 3" на 3D. Това е един невероятен филм. Препоръчвам го на всички просто филма те кара да се почувстваш част от него. Невероятен е. Изпълнен с напрежение, екшън, умерена доза любов и т.н. Знам, че мястото да се похваля за това не е тук и затова се извинявам. Та, утре дават времето да не е много хубаво и сигурно ще потърся тук първата книжка за да има, какво да правя.

# 218
fen4eto123, не са много книгите ,които трябва да четеш през летото,повечето съм чела с малки изключения ,класика, но общо взето скучнички Confused, ами така е - училище Simple Smile

Мерси за мнението за "Трансформърс" .Тия дни си мислех дали си заслужава...А и за филми си говорим ,кой какво гледа, защото в темата сме един вид постоянни от доста време и ако нещо ни вълнува си го споделяме.

Аз съм на 3 книга от "Академия за вампири" ,много бързо ми върви  Heart Eyes

# 219
Кифличка
Знам, че не са много книгите (само десет) и при това не са и кой знае, колко дълги, но не мисля, че ще са ми много интересни. Или поне повечето няма да са. Днес ходих до мола и намерих някои книги, но купих само "Антигона" и сега я чета. Надявам се утре да съм я приключил, ако не ме мързи. Иначе "Трансформърс 3" е ВЕЛИК ФИЛМ. Поне за мен. Но все пак Бей и Спилбърг ме накараха да бъда част от него. Напрежението е огромно, макар, че филма е малко "тежък", защото продължава повече от 2 часа и историята е сложна (поне в началото на филма), като цяло не чак толкова. Ако го гледаш на 3D скоро ще се радвам да изразиш мнението си за него, защото аз съм фен на поредицата и много ми хареса филма та дано да има и други, като мен, които са го харесали много.

# 220
  • София
Аз пък да ви препоръчам Супер 8, много ми хареса  Peace
През цялото време докато гледах си мислех, че сякаш е правен по книга на Кинг - типичния малък американски град, някакво апокалиптично събитие пречупено през очите на банда деца. В центъра не е самото събитие, а взаимоотношенията между децата и с родителите им.
В същото време носталгично ми напомни на E.T. и изобщо филмите от едно време.
Въобще аз много го уважавам господин Ейбрамс, особено след Лост  Grinning
Така че препоръчвам да гледате филма  Peace

# 221
fen4eto123 ,гледах го Peace,но още не мога да се събера мислите в  главата и да напиша какво ми е мнението ..
Никога не съм гледала филм с толкова много ефекти Sunglasses но 3 часа с тези очила .... Crazy

# 222
Salut!
Amidala, благодаря за отзива за "Супер 8". Нямам търпение да го гледам - още преди месец-два, когато ходихме на "Ритуалът" с А.Хопкинс, видях трейлъра в 15-минутния преглед преди прожекцията, и си казах, че това ще да е по моя вкус. Може би този уикенд ще осъществя намерението си.
Прочетох първият разказ "1922" от "Зъл мрак, угаснали звезди". За тези, които не са го чели , в бяло: Противно на очакванията ми, и както бе подведен читателя в началото, свръхествествения, хорър елемент почти липсваше. Това обаче придаде друг отенък на разказа - натурален, поучителен, тъжен. Хареса ми много, абстрахирайки се от това, което очаквах, и приемайки основната идея, главното послание - една от божиите заповеди "Не убивай", и бих добавила, "...освен ако не си в състояние да се пребориш с вечно будния и силен дух на убития, и да си идеш от белия свят непознат и забравен."
Започнах и втория, предусещам развоя на събитията, но и този път мога да остана изненадана. Ще споделя.
Приятно четене на всички!

# 223
Аз пък да ви препоръчам Супер 8, много ми хареса  Peace
През цялото време докато гледах си мислех, че сякаш е правен по книга на Кинг - типичния малък американски град, някакво апокалиптично събитие пречупено през очите на банда деца...
Ооо, супер, точно нещо такова ми се гледаше....благодаря Амидала   bouquet

# 224
Здравейте!Някой знае ли дали мога да си изтегля и от къде "Гробище за домашни любимци 2"  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт