САМО за фенове на Стивън Кинг! - 6 част

• 41 808
  • 767
  •   1
Отговори
# 255

Започвам Замакът на шапкаря!

Вивииииии, после непременно, ама непременно да кажеш мнение!! Даже още преди да я завършиш, докато четеш, чакам впечатления!  Hug

# 256
  • София
Ще "изливам" впечатления тук  Hug Тая голеееми очаквания  Flutter

# 257
  • София
Непременно ще пиша след като я прочета.На мен много ми хареса откъсът, който бяха публикували на задната корица на книгата. Напомня ми за ТО и затова побързах да си я купя.

Откъсът публикуван на задната корица на "Пътна мрежа" е "най-кървавата част" ако може изобщо да се определеи така, защото този откъс е кошмарен сън доколкото си спомням. Въпреки това книгата е добра, не толкова колкото други "хитови" книги на Кинг, но по свой си начин проследява по типичния Кинговски начин личната драма на средностатистически американец, притиснат от неумолимата машина за пари на големите корпорации. В един момент обаче шайбата му се развинтва и...като си я прочетеш ще споделиш Simple Smile

# 258
http://books.simonandschuster.com/Wind-Through-the-Keyhole/Steph … ing/9781451658903

Аз не съм чак толкова въодушевен от сборника. Хубави са новелите, но ми липсва стария Кинг - онзи, който пишеше наистина незабравими разкази като "Вампирът", "Нощна смяна", "Аз съм вратата" и пр.  Rolling Eyes

Определено не е старият Кинг, и виждам, че в послеслова си на последния сборник в предположението, че Пениуайз не липсва на никого, е сгрешил - липсва поне на deadface.  Wink Не е досегашният Кинг, но е НАШИЯТ Кинг. Аз не останах толкова разочарована, може би защото "новата тенденция" по някакъв начин кореспондира с прежде прочетените от мен неща от други автори, а те са с определена насоченост към нашият свят, а не свръхстествения. Но няма да обяснявам за това, имам съмнения, че ще отегча някого.
О, Пениуайз ужасно ми липсва. Липсва ми и стария Кинг, който не се срамуваше от факта, че е хорър писател, а се гордееше с това. Сега се стреми да получи признанието на големите американски писатели (живите класици) и критици, които гледат на литературата на ужаса като на pulp fiction. Иска да получи някоя от най-престижните им литературни награди като Пулицър и American Academy of Arts and Letters Award, защото се чувства недооценен и подценяван. И забравя, че автори като Мери Шели, По и Брам Стоукър също са били недооценени приживе, но в крайна сметка са останали в историята и са оставили дълбок отпечатък върху съвременната масова култура. Колко хора знаят днес кой е Лени Смол? Но всеки познава чудовището на Франкенщайн и Дракула. И Пениуайз върви уверено по стъпките ми. Не знам дали "Гроздовете на гнева" ще се радва на популярност след 100 години, но мога да се обзаложа, че плашещите антиутопии "Дългата разходка", "Бягащият човек" и "Сблъсък" ще бъдат актуални и след 200, а "То" ще се споменава в учебниците по детска психология  Peace

По отношение на това кой разказ ми е харесал най-много, на прима виста ми изпъква "1922", незная дали защото е най-дългият, или защото бе първият, но той ми се стори най-брутален и ме размисли повече от останалите - представих си какво би се случило с мен, с отношенията ми с хората, поведението и страховете ми, със собствената ми съвест, ако в един момент сложа край на живота на някой от семейството ми (пази Боже). "Щастлив брак" също ми хареса, но по-скоро повече в началото, краят ми се стори логичен като в игрален филм от 80-те, но наистина много логичен. "Изгодна сделка" (странно защо е преведен по този начин) е страхотен, с изключение на края, някак си ми липсваше възмездието в него. "Големият шофьор" е леко странен за мен - има нещо не на място в него, но все още не съм разбрала какво точно, но също с много силно начало.
Като цяло обаче, и в четирите разказа фабулата беше безупречна, с едно леко фактологическо несъответствие в "1922" - става въпрос за момента на деянието, което се случи в събота срещу неделя, а бащата на синчето му позволи "днес", сиреч неделя да не ходи на училище и че може да си отсане у дома "чак" до понеделник, което или е цяла седмица, или просто до следващият ден. Само това обстоятелсвто леко ме издразни, а едва ли е практика в мързеливите щати да образоват децата си дори и в неделя и то в дълбоката селска провинция. Както и да е, като изключим това, нещата бяха пипнати в разказа и наистина ми е любим от сборника.
И на мен "1922" ми е фаворит.  Simple Smile

*

И нещо, което чакам с нетърпение:

http://www.imdb.com/title/tt1515091/
Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

Sherlock Holmes and his sidekick Dr. Watson join forces to outwit and bring down their fiercest adversary, Professor Moriarty.

Sherlock Holmes has always been the smartest man in the room… until now. There is a new criminal mastermind at large—Professor Moriarty (Jared Harris)—and not only is he Holmes’ intellectual equal, but his capacity for evil, coupled with a complete lack of conscience, may actually give him an advantage over the renowned detective.
When the Crown Prince of Austria is found dead, the evidence, as construed by Inspector Lestrade (Eddie Marsan), points to suicide. But Sherlock Holmes deduces that the prince has been the victim of murder—a murder that is only one piece of a larger and much more portentous puzzle, designed by one Professor Moriarty.
Mixing business with pleasure, Holmes tracks the clues to an underground gentlemen’s club, where he and his brother, Mycroft Holmes (Stephen Fry) are toasting Dr. Watson on his last night of bachelorhood. It is there that Holmes encounters Sim (Noomi Rapace), a Gypsy fortune teller, who sees more than she is telling and whose unwitting involvement in the prince’s murder makes her the killer’s next target. Holmes barely manages to save her life and, in return, she reluctantly agrees to help him.
The investigation becomes ever more dangerous as it leads Holmes, Watson and Sim across the continent, from England to France to Germany and finally to Switzerland. But the cunning Moriarty is always one step ahead as he spins a web of death and destruction—all part of a greater plan that, if he succeeds, will change the course of history.

http://youtu.be/zm18sNpAv6w
Първи трейлър

# 259
Шт, не искам да знам повече за Пътна мрежа! Стигнах до средата и засега ми харесва много въпреки, че не е кървава като ТО. Ще пиша като й видя сметката на цялата книга. Wink

# 260
Виви  Heart Eyes
Помисли си за "Чуй ме" - ако не  я намериш ...и аз предпочитам да си намеря книгата отколкото да вземам назаем да чета, но специално със "Замъкът на шапкаря" не виждам как ще се сдобия скоро, затова прием с радост предложението ти!

Аз прочетох "Отмъщение от отвъдното" на Конъли,останах с впечатление за продължение?Оостанаха ми "Книга за изгубените неща" и "Шепнещите", но в момента започвам да си препрочета "Черният дом"  Heart Eyes

А колко класики съм си натрупала...не ми е до тях, до Конъли и Кинг ми е в момента!

Калинчица, аз не бих определила ТО като кървава Simple Smile За мен тя е истински ужас -  култов, много е дълбока, плашеща...и още хиляди неща е, мога да изпиша 100 реда за тази книга и пак ще е недоизказано.

# 261
Шт, не искам да знам повече за Пътна мрежа! Стигнах до средата и засега ми харесва много въпреки, че не е кървава като ТО. Ще пиша като й видя сметката на цялата книга. Wink

"Пътна мрежа" ми е в топ 10 ,макар на повечето да не им харесва особено ,мен ме кефи много Heart Eyes

deadface ,това 2 серия на Sherlock Holmes ли е? Ако е така аз също чакам с нетърпение Peace

# 262
   Здравейте Hug
 И аз чакам с нетърпение втория Шерлок Холмс...
  Иначе сега чета една руски хорър-фантастика, много съм доволна. И първата и част беше яка.

От нашия човек си взех едно старо издание от един кош - "Гробище за домашни любимци". Чела съм я, но я нямах. И сега се чудя да я препрочета ли... Много я харесах но ме е адски страх от нея, откакто имам дете пък съвсем... А иначе ми се ще.

# 263
..........Колко хора знаят днес кой е Лени Смол? Но всеки познава чудовището на Франкенщайн и Дракула. И Пениуайз върви уверено по стъпките ми. Не знам дали "Гроздовете на гнева" ще се радва на популярност след 100 години, но мога да се обзаложа, че плашещите антиутопии "Дългата разходка", "Бягащият човек" и "Сблъсък" ще бъдат актуални и след 200, а "То" ще се споменава в учебниците по детска психология  Peace

Абсолютно съм съгласна с твърденията ти, сособено с присъствието на ТО в учебниците по детска психология  Laughing   Искрено се надявам "Зъл мрак, угаснали звезди" да е само скромен експеримент в опитите на Кинг да се добере до Пулицър - дори не съм убедена, че точно това му е целта. Бога ми, изписал е томове ужас с небивал успех, и ми е трудно да повярвам, че не това е по-важното за него, а мнението на академици, с меко казано странни критерии за класа в писането, която далеч не съвпада с това на "верния читател".    

*
За Шерлок и игра на сенки съм повече от очарована от образа на Р.Дауни младши - фаворит ми е, не по-голям  от Джъд Лоу, но последния нещо не ми се връзва с подобна роля - той си е просто един английски хулиган с романтични наклонности.
Ще чакаме!  Laughing

*
За варненци - някой ще прави ли тур-обиколка на "Алея на книгата" идната седмица?

# 264
   Леле, Контеса, нещата в подписа ти са страхотни!

# 265
  • София
Сами, нямам шанс с "Чуй ме", навсякъде е изчерпана. Може и да я има из книжарниците (реалните) но аз не мога да ги обикалям с тия деца, изключено.
така че, като прочета Замъка, може да помислим за една временна размяна за прочит, по пощата или както се разберем. Живот и здраве  Hug

Сега от вас ми се дочете "Пътна мрежа" въпреки че никога не ме е привличала, не знам защо. Ама покрай коментарите ви ...  Crazy

# 266
   Леле, Контеса, нещата в подписа ти са страхотни!

Нали? Доминик Роуз е с най-неверотната дигитална монохромна фотография. Такава градивна и "естетична" деструкция и промяна на формата не съм виждала до сега, не и с похватите на фотографията.

# 267

http://books.simonandschuster.com/Mile-81/Stephen-King/9781451665604
Mile 81

Около 1-ви септември 2011 в Щатите ще излезе нова новела на Кинг, озаглавена "Mile 81". Новелата, която е с обем 80 стр., ще бъде издадена като самостоятелна електронна книга.

With the heart of Stand By Me and the genius horror of Christine, Mile 81 is Stephen unleashing his imagination as he drives past one of those road signs.

Повече инфо тук.

# 268
Олеее, аз сега незнам да се похваля ли или да се оплача. В момента съм изцяло вманиечен по "Интернатът". Един изключително добър испански сериал. Просто си нямате представа за каква мания става въпрос. Няма думи, с които да опиша филма. Даже малко ми напомня и на Кинг. Който го е гледал ще знае, за какво говоря. Та заради този филм в момента изобщо не ми е до книги, дадени за лятната ваканция. Единственото отрицателно е, че сериала свърши след цели 7 прекрасни сезона и 71 невероятни серии. Аз още не съм го до изгледал и не бързам особено много, като знам, че няма да има повече серии, но е толкова хубав, че нямам спиране. Даже успявам и да понауча някоя друга думичка на испански. Та видях, че и "Супер 8" е излязъл отново на киното в Бургас. Мисля да ходя да го гледам утре или вдругиден, защото чух добри отзиви за него и трейлъра ме надъхва. Иначе тая "Mile 81" ми изглежда много интересна. Дано скоро да излезе и в България, че не ми се мъчи мозъка да я чета на английски.  Grinning

# 269
Наминавам с кратко съобщение до варненци, сори за спама.  Вдигнали са шатрите на алеята и даже Бард вече продават. Засега само те.Отчели са се с кашон с трилъри /предимно/ в запазен вид, на цена 3 за 20 лева. Ще се взима борч.  Mr. Green Mr. Green Още утре нападам, каквото има.

Общи условия

Активация на акаунт