САМО за фенове на Стивън Кинг! - 6 част

• 40 780
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
"Четири след полунощ" ,особено Ланголиерите
"То"
"Зеленият път"
"Дългата разходка"
"Тъмната половина"
"Мъртва зона"
"Подпалвачката"
"Сблъсък"
"Пътна мрежа"
"Сейлъмс Лот"
"Куджо"
 Peace

С обратен знак  - "Мизъри" , "Град отчаяние" и не мога да не спомена "любимия" ми разказ "Начин на оцеляване" Twisted Evil

# 646
  • USA, Steak State
Честит празник!

# 647
  • София
Честит Halloween и от мен  Mr. Green !
Това е единственият не-български празник, който харесвам.

# 648

*

Някой има ли впечатления от това:

Струва ли си и дали е любопитно да се прочете?

За мен не представлява интерес, затова съм я скипнал.

Клип, в който Кинг говори за книгата

# 649
  • Sofia
Аз не знам как да ги класирам, има много малко изключения от книгите на Кинг, които не харесвам.
Но най- много ми харесват:
- Сейлъмс Лот - може би защото ми беше първата негова книга, която прочетох. Много ме впечатли, спомням си че доста страшни сънища сънувах след нея  Mr. Green
- То
- Торба с кости
- Гробище за домашни любимци
- Зеленият път
- Под купола
- Дума ки
- Град Отчаяние

# 650
Дами и господа ,явно съм изостанала ,защото Хелуин нито го празнувам,нито го усещам като празник  Whistling

# 651
  • Sofia
Кифличке, и аз съм така. Не го празнувам и не ми е по душа. Но синовете ми се маскират, обичат, няма да ги спирам децата, нека се радват  Mr. Green

# 652
  • София
Дами и господа ,явно съм изостанала ,защото Хелуин нито го празнувам,нито го усещам като празник  Whistling

Аз съм така със Св. Валентин  Sick !
За разлика от него, обаче, Хелоуин има много по-древна и стойностна история/традиция/корени. Много хора смятат, че това е "американски празник" и плюят, плюят... без изобщо да са си направили труда да прочетат истинската причина за съществуването на Хелоуин. На мен лично празникът ми харесва именно заради историята си.
Води началото си от келтите, които на тази дата са празнували Нова година (Сауин). Келтите вярвали, че в нощта срещу Нова година  се отваря границата между мъртвите и живите и сенките на починалите през изминалата година навестяват земята, в търсене на живи тела, в които да се вселят. Хората са се маскирали със страшни костюми, като така са вярвали, че ще изплашат привиденията. На духовете оставяли храна, за да се нахранят и да не настояват да влизат в домовете на хората.
През 853 г. сл. Хр. папа Григорий IV утвърдил 31 октомври като ден за прослава на всички християнски светци и мъченици, който в страните с голямо келтско население естествено съвпаднал и се смесил с традиционно съществуващия езически празник. Затова денят на Хелоуин е празникът на Вси Светии. Самата дума Halloween е съкратено съчетание межде All Hallows’ Eve (средновековен английски) и келтското Samhain (чете се Сауин).
Факт е, обаче, че Хелоуин е езически култ и няма нищо общо с деня на всички светии, който православната църква празнува първата неделя след Петдесетница. Затова и проявявам разбиране към българите, които не почитат този празник, въпреки че и самите те нямат представа защо.

# 653
Кали, мерси за информацията ,беше ми много интересно да прочета Peace
Въпреки моето мнение и усещане като цяло , не мога да не призная ,че за децата Хелуин е страхотен празник- маскитане, сладкиши, емиции при обиколките по къщите и т.н.
Споделям мнението ти и за Свети Валентин ,който според мен в последните 10-15 години много се наложи , както е тръгнало до наколко години и млади и стари ще празнуват и Хелуина Hug

# 654
  • София
Аз пък Хелоуин го свързвам само с Купола вече  hahaha
А и на всичкото отгоре книгата завърших точно на 29 октомври, събота - денят, в който стана развръзката в книгата (преди Хелоуин)  Joy И там 29 окт. се пада в събота! Съвпадение, но мнооого яко!

# 655
  • София
Аз пък Хелоуин го свързвам само с Купола вече  hahaha

Да върнем темата към книгите. Празникът го свързвам с една друга книга - "Една нощ през самотния Октомври" на Роджър Зелазни, любим автор и любима книжка (по-скоро детска, отколкото всякаква друга). Може би и това допринася да харесвам Хелоуин  Grinning .

# 656
Празникът го свързвам с една друга книга - "Една нощ през самотния Октомври" на Роджър Зелазни, любим автор и любима книжка (по-скоро детска, отколкото всякаква друга). Може би и това допринася да харесвам Хелоуин  Grinning .
Това е любимата ми книга на Зелазни, ако не се броят Хрониките на Амбър  Simple Smile (+ Джак от сенките, Господарят на светлината и трилогията за Аззи)

# 657
  • София
Празникът го свързвам с една друга книга - "Една нощ през самотния Октомври" на Роджър Зелазни, любим автор и любима книжка (по-скоро детска, отколкото всякаква друга). Може би и това допринася да харесвам Хелоуин  Grinning .
Това е любимата ми книга на Зелазни, ако не се броят Хрониките на Амбър  Simple Smile (+ Джак от сенките, Господарят на светлината и трилогията за Аззи)

Обожавам творчеството на Зелазни и толкова съжалявам, че този автор не е сред живите  Sad .
Бих го препрочитала отново и отново, и няма да ми омръзнe. Влязох да раждам с "Четири истории от утре"  Laughing .
Сега ме подсещаш, че имам още непрочетени негови книги - скоро ще си доставя удоволствието с нещо негово.

# 658
И аз не съм му чел всичко - просто половината от нещата, които съм чел, не са ми харесали или са ми харесали отчасти. Повечето му фентъзита са много добри или поне ставащи, но научната му фантастика като цяло ме отегчава.

*

http://www.wired.com/magazine/2011/11/pl_printking/
Интервюто в сп. "Wired"

http://booksblog.tesco.com/2011/10/exclusive-qa-with-stephen-kin … _9oJebHA0.twitter
Друго интервю, в което се говори за "11/22/63"

http://www.stephenking.com/promo/11-22-63/commercial/large.html
Рекламен клип на романа

*

http://www.darkscorestories.com

Нов сайт, посветен на сериала

# 659

Мерси! Ще чакам книгата с нетърпение. Може би, защото самата идея, какво би се случило с бъдещето, ако промениш миналото, ми е много интересна. Знаеш ли дали Плеяда /предполагам поне, че ще са те/ ще подхванат превод? И в частност дали Лазаровски ще се натовари със задачата?

Общи условия

Активация на акаунт