САМО за фенове на Стивън Кинг! - 6 част

• 40 800
  • 767
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Kingfan, винаги, когато правя класация на любимите си книги на Кинг, правя първо уточнението, че не мога да класирам №1, №2 и т.н. Те са ми просто любими и всичките са на първо място; на второ идват не чак толкова любимите, но тези, които бих препрочела и на трето - онези, които няма да прочета втори път.
Така че, ето моите фаворити:

- "Тъмната кула"
- "То"
- "Живата факла" - първата ми любов  Heart Eyes
- "Тъмната половина"
- "Таен прозорец, тайна градина" - не е роман, но е великолепно произведение
- "Талисманът" + "Черният дом" - заедно
- "Мизъри"
- "Зеленият път"  Cry
- "Капан за сънища"
- "Дума Ки"

Ограничавам се до 10, като правя уточнението, че не съм чела всичко на Кинг. Имам още доста, което ме радва  Party !

# 631
  • USA, Steak State
Прочетох я!  sohappy

# 632
Kally, мерси.  Hug
Тъйййй, значи и аз помислих и това са моите 10, номер 1 си ми е "То" - сега и завинаги.  Mr. Green
Останалите нямат някаква подредба. Моят списък със сигурност ще се промени, защото все още ми предстоят "Безсъние", "Град отчаяние", "Отмъстителите", "Сблъсък", "Черният дом", "Кристин" и "Неизживени спомени".

"То"
"Живата факла"
"Мъртвата зона"
"Дума Ки"
"Торба с кости"
"Мизъри"
"Талисманът"
"Сейлъмс лот"
"Тъмната кула"
"Зеленият път"

# 633
  • USA, Steak State
Аз тоя топ 10 ще го направя след година или няколко такива. Чела съм повече от половината му прозиведения, но преди повече от 10 години и нищо не си спомням.
Сега си припомням четеното и прочитам нечетеното.

# 634
  • София
Oniyuri, честито, че си открила Поредицата! И моите съболезнования, че влизаш в редиците на Чакащите - тея дето хвърляме боб ще доживеем ли / и ние и Мартин/ да разберем как завършва  или не.  Mr. Green Моите любимци са вълчищата и по специално Дух. Голяма любов ми е това "пале", макар че принципно примирам и по шестте. Най-много обичах за тях да чета. Иначе от човешките герои /ако мога така да се изразя/ - Джон и Аря. Твърдо Старк фен.  Mr. Green
Недей влиза в другите теми, защото със сигурност ще видиш нещо, което не трябва. Не всичко е в бяло, а в тази поредица обратите са толкова внезапни и шокиращи, че не си заслужава да си разваляш удоволствието.  Hug

Дап, и аз много харесвам Джон, даже се зачудих защо никой не го е споменал още. Също ми допада Бран и  искам да видя как ще се развие занапред, Дани също ми е интересна, макар че нямам окончателно мнение за нея.
Що се отнася до другите теми... влязох вече и горко съжалявам. За секунди успях да мерна един спойлър и ужасно ме е яд, че и беше точно за Джон, ама ... тъпа пуберщина, какво да ти кажа.  ooooh!

Впрочем, аз отново ще си пробутам офертата към варненци: форумна среща?

Иначе, ето и моята скромна Кинг класация(няма да я докарам до 10, но поне до ТОП 5.  Laughing)

1. Зеленият път
2. ТО
3. Живата факла
4. Дума Ки
5. Мизъри

Последна редакция: нд, 30 окт 2011, 22:10 от Oniyuri

# 635
  • Варна
И аз помислих и се включвам с  моите 10:
1. То
2. Сияние
3. Зеленият път
4. Торба с кости
5. Сблъсък
6. Дума Ки
7. Гробище за домашни любимци
8. Тъмната кула
9. Живата факла
10. Талисманът и Кристин

# 636
Дап, и аз много харесвам Джон, даже се зачудих защо никой не го е споменал още. Също ми допада Бран и  искам да видя как ще се развие занапред, Дани също ми е интересна, макар че нямам окончателно мнение за нея.
Що се отнася до другите теми... влязох вече и горко съжалявам. За секунди успях да мерна един спойлър и ужасно ме е яд, че и беше точно за Джон, ама ... тъпа пуберщина, какво да ти кажа.  ooooh!

Редактирах си поста и го вписах. Чудя се как го изтървах...

# 637
  • София
И аз като Кали  Mr. Green Топ 10 ми е нещо като Топ 1, всички са ми на първо място  Crazy
И точно по същия начин имам такива, които бих препрочела и такива, които не бих.

Ето и моята десятка:

1. То
2. Гробище за домашни любимци
3. Сияние
4. Тъмната кула
5. Сблъсък
6. Град Отчаяние
7. Дума Ки
8. Сейлъмс Лот
9. Тъмната половина (първата ми негова  Heart Eyes)
10. Капан за сънища и Торба с кости и Под Купола (12 станаха, ама и трите са ми тук)

Не бих препрочела Безсъние и Романът на Лизи. Като сега, след като ги написах, се замислям, че дори и тях бих препрочела, макар че са ми на последни места.
А да - Кери и Гняв не бих препрочела. Изключително тъпи ми бяха. Все едно ги е писал във втори клас  Laughing

Но все пак още доста неща не съм прочела - Отмъстителите, Четири след полунощ, Талисманът и Черният дом, Зъл мрак, угаснали звезди, Куджо, Пътна мрежа, Цикъла на върколака, Кристин, Маймуната, Очите на дракона, Неизживени спомени, Долорес, Зеленият път, Сърца в атлантида, Буик 8 и Колорадеца. (Гледах по библиогрфията, че нямаше да мога да съм изчерпателна).

И все пак, освен тези 10 имам още мнооого любими, но тези са ми наистина най-любимите.  Heart Eyes

# 638
Някой има ли впечатления от това:

Струва ли си и дали е любопитно да се прочете?

# 639
Някой има ли впечатления от това:

Струва ли си и дали е любопитно да се прочете?

Това го заглеждах оня ден в една книжарница и също му се чудих. Предполагам deadface, ще може да ни осветли най-добре по въпроса.  Mr. Green
В същата книжарница имаше и издание на "Под купола" на английски, на цена 15 лв.  Rolling Eyes Но очите ми остaнаха най-вече в кориците на книжките от "Тъмната кула".  Heart Eyes

Много ми беше приятно да ви прочета списъците, прави ми впечатление, че на доста места всички се припокриваме.  Hug Аз по принцип много се чудих дали да не включа в моя 2 принципно непопулярни творби - "Томинокърс" и "Буик 8". Трябва да си ги препрочета за повече яснота.  Mr. Green Dahlia ми припомни и "Сияние", доколкото помня любимата й книга на Стиви.  Wink
Относно варненската среща, предложена от Oniyuri , аз в момента съм с доста натоварен график, но ако има желаещи ще го мисля.

# 640
  • София
Аз много харесвам Томинокърс. Мислех и нея да я включа в моите първи, но не знам защо не я сложих там. А тя си е за там  Heart Eyes

# 641
  • София
"Томинокърс" я прочетох сравнително скоро - миналата година. Като цяло историята много ми хареса, но не бих я прочела втори път - на места ми вървеше много бавно и мудно. Затова и не съм я сложила в топ 10, но определено е роман, който трябва-да-бъде-прочетен !!!
А "Сияние" ми е сред втората класация - тези книги, които бих препрочела, но не са ми на първо място.

Вив, грабвай "Четири след полунощ"! Ще те чакам с отзиви, особено за "Таен прозорец, тайна градина" и "Библиотечна полиция."

# 642
  • Варна
Много трудно определих моите топ 10 и аз като Виви - тези са ми топ 1. Сега се сетих, че съм пропуснала "Роуз Мадър", а много я харесвам. При мен не препрочитани са "Гняв", "Отмъстителите", "Град Отчаяние", а най-трудно прочетох "Пътна мрежа" и "Момичето, което обичаше Том Гордън"-за тази си мислех, че сякаш друг я е написал, а също и "Колорадеца".
За варненска среща аз съм за.

# 643
  • София
Еее, не съм сама с "Гняв" значи ... Мислех си, че само на мен не ми харесва.  Blush
Чак странно се чувствам да кажа, че някоя негова книга не ми харесва, но това е, факт. Кери и Гняв просто не ги харесвам, не са ми интересни, и нищо в тях не ми допада.

Кали, душицо, ще я прочета аз "Четири след полунощ", как няма. Ноо ... не знам кога  Joy
Чете ми се безумно, искам всичко, което не съм прочела, а имам, да го фрасна едно след друго, но не Naughty На малки порции, тва е положението. За да имам за дъъълго като ме хване абстиненцията  hahaha

Днес започнах "Мъртвите сибирски полета". Даде ми я приятелка с похвали. Да видим ...
Тежко начало, но аз обичам тежки книги.

# 644
Но все пак още доста неща не съм прочела - Отмъстителите, Четири след полунощ, Талисманът и Черният дом, Зъл мрак, угаснали звезди, Куджо, Пътна мрежа, Цикъла на върколака, Кристин, Маймуната, Очите на дракона, Неизживени спомени, Долорес, Зеленият път, Сърца в атлантида, Буик 8 и Колорадеца. (Гледах по библиогрфията, че нямаше да мога да съм изчерпателна).

Вив, Четири след полунощ, Куджо, Талисаманът, Черният дом, Кристин, Неизживени спомени. Зеленият път, Сърца в Атлантида - завиждам ти, че ти предстоят!

На мен толкова малко непрочетени неща ми останаха - Зъл мрак, угаснали звезди; Долорес; Бягащият човек; Призрак; Момичето, което обичаше Том Гордън и това е  Sad

Трудно ми е и на мен да вместя най-любимите на Кинг в 10:

То
Тъмната кула
Сияние
Гробище за домашни любимци
Торба с кости
Сблъсък
Черният дом + Талисманът
Дългата разходка
Град Отчаяние
Сейлъмс Лот +Живата факла + Мъртвата зона Simple Smile

И това без разказите.
Гняв и Колорадеца не бих препрочела.

Честит Хелоуин  afwitch newsm43  4uu tooth newsm48 (няма тикви в емотиконите, а не не ми се свалят от нета Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт