САМО за фенове на Стивън Кинг! - 6 част

• 40 656
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
Кинг оповести, че е завършил първата чернова на "Dr. Sleep"  Simple Smile

Римейк на "Pet Sematary" действително ще има, снимките му най-вероятно ще започнат още следващата година. Продуцент ще бъде продуцентът на "G.I. Joe: The Rise of Cobra" Lorenzo di Bonaventura, който е съпродуцент и на "Transformers: Dark of the Moon".

Сценарист на телевизионния сериал по "Under The Dome" ще бъде Brian K. Vaughan, един от сценаристите на "LOST".

Ще има филм и по "Rose Madder", снимките ще започнат след около година и половина.

Супер за всичко!

Само сериала "Under The Dome" да не наподобява "LOST" - започна толкова обнадеждаващо и се превърна в боза!

# 676
Толкова отдавна не съм влизала във форума, че като видях 20-те страници, които сте изписали, и които прочетох точку що, осъзнах, че сте ми много мили всички, и че много ми липсвате. Докато ви четях емоциите, мненията и прочее, в съзнанието ми изплува картина, ситуция, в която оприличих всички нас от форума на герои на Кинг. Някак си като вляза тук се откъсвам от реалността, и като че всички ние наистина се пренасяме в книга, в която сме героите на Кинг и се чувствам толкова уютно, колкото и когато го чета. Simple Smile
Много отдавна ми беше хрумнало да ви предложа връзка във фacebook, но виждам, че вече сте ме изпреварили, така че не ми остава нищо друго, освен да се присъединя към идеята... и към вашите листи с приятели, разбира се. Simple Smile На нас в офиса ни спряха тази клюкарница ФБ (някои колеги просто прекаляваха...), но довечера като се прибера у дома, ще ви поканя да ми станете приятели Simple Smile .

За среща на варненци стана дума някъде - аз съм много ЗА!!! Simple Smile Само кажете, кога ви е удобно, къде прдлагате да е срещата и кой ще се присъедини.

Аз в момента, да си призная, отделям съвсем малко време за четене, но чета успоредно две книги – „Трите въпроса” на Букай (просто е послдната от 6-те, които имам) и „Учението на дон Хуан” на Кастанеда. Последното не ме впечатли толкова, колкото ме уверяваха. Чета я по препоръка, но нито ми е в жанра, нито в стила на писане.
Засега ви оставям, рябва да поработя, все пак.
Обещавам да чета и да се включвам по-често!!! Май имам нужда от това Simple Smile

# 677
  • out of space
Подарявам/Разменям 2 книги на Стивън Кинг:
1. Колорадецът
2. Годината на върколака

Ако някой прояви интерес - да пише ЛС Simple Smile

Колорадецът- е няма такава тъпа книга, няма!  ooooh!

Моят ТОП 10:

1. Град Отчаяние
2. Играта на Джерълд
3. Момичето, което обичаше Том Гордън
4. Дума Ки
5. Неизживени спомени
6. Сияние
7. Роуз мадър
8. То
9. Дългата разходка
10. Кристин

Изобщо не ми харесаха:

1. Колорадецът
2. Романът на Лизи
3. Сърца в Атлантида
4. Черният дом

# 678
  • София

За среща на варненци стана дума някъде - аз съм много ЗА!!! Simple Smile Само кажете, кога ви е удобно, къде прдлагате да е срещата и кой ще се присъедини.

Аз предлагам да е почивните дни, за да могат всички да се присъединят, ама там вие ще кажете. Аз нямам проблем с дати/часове.  Simple Smile

Иначе... вече съм на финалната права с "Игра на тронове". Суупер ми е интересна и вече си заформих мнения за повечето от персонажите. Ще видим какво ще стане по-нататък, дано да продължава все така...
Междувременно се каня на "Анатомия на човешкото тяло" на Бамес (удари ме кандидатстуденската треска  Embarassed) и съм през избор между "Безсъние" и "Тъмната половина" и съм в шах коя точно да започна.  ooooh!

# 679
  • USA, Steak State
Някой ако иска 11/22/63 на английски да пише на лична ще му я пратя.
И ако някой желае връзка във Фейсбук с мен също да пише на лична. Срам ме е, че се навирам понеже съм нова, но се радвам, че ви открих!  Hug

# 680
В едно от последните си интервюта Кинг споделя, че би искал да напише още една книга като Ричард Бакман, при това hardboiled криминале (да не забравяме, че сред любимите му автори са Джон Макдоналд и Джеймс Елрой):

Цитат
..."I would like to write a Bachman novel that had some of that Charles Willeford feel. The dark side of American life ... I would like to start a book about a crazy private eye, a guy who is really on the dark side. I see the scene: this guy sitting in his office in an unnamed American city, the sky grey, the rain grey and hitting the window. That is it ... But I know the rest of it would follow pretty nicely with that hard-boiled voice like Raymond Chandler. Think of Philip Marlowe, only a total fucking degenerate.”
Кой знае, може вече да я пише.  Simple Smile

# 681
Конти, страхотен пост  Hug

Oniyuri, според мен с "Тъмната половина"  Peace

# 682
  • София

и съм през избор между "Безсъние" и "Тъмната половина" и съм в шах коя точно да започна.  ooooh!

Тъмната половина, Тъмната половина!!!  Peace

# 683
В едно от последните си интервюта Кинг споделя, че би искал да напише още една книга като Ричард Бакман, при това hardboiled криминале (да не забравяме, че сред любимите му автори са Джон Макдоналд и Джеймс Елрой):
I would like to write a Bachman novel that had some of that Charles Willeford feel. The dark side of American life ... I would like to start a book about a crazy private eye, a guy who is really on the dark side. I see the scene: this guy sitting in his office in an unnamed American city, the sky grey, the rain grey and hitting the window. That is it ... But I know the rest of it would follow pretty nicely with that hard-boiled voice like Raymond Chandler. Think of Philip Marlowe, only a total fucking degenerate.”
Кой знае, може вече да я пише.  Simple Smile

"...a crazy private eye, a guy who is really on the dark side." - Yeah! Обичам такива истории, дано я напише!
Аз в момента се разтушавам с "Адвокатът с линкълна" на Майкъл Конъли. Добре върви.  Simple Smile
Относно срещата - аз мога или след 6 през седмицата, или към обяд - 2 часа през уикенда. Но в общи линии ще се съобразя.

# 684
  • София
Иначе... вече съм на финалната права с "Игра на тронове".

Не разбрах само дали финалната права е на "Игра на тронове" или на цялата поредица "Песен за огън и лед"?
Нали знаеш, че след три дни (14.11.) на книжния пазар излиза и петата книга "Танц с дракони" от Бард? Според мен ако дочиташ четвъртата книга в момента, най-добре е да изчакаш да си купиш петата и направо да я почваш и нея. Така няма да си като мен, която съм забравила толкова неща и ме чака първо препрочит на четирите преди петата  Crazy .
Иначе, на въпроса ти - твърдо съм и аз ЗА "Тъмната половина" !

Конти, добре си се завърнала сред нас  Hug !
Много хубав пост, наистина!

# 685
  • София
Иначе... вече съм на финалната права с "Игра на тронове".

Не разбрах само дали финалната права е на "Игра на тронове" или на цялата поредица "Песен за огън и лед"?
Нали знаеш, че след три дни (14.11.) на книжния пазар излиза и петата книга "Танц с дракони" от Бард? Според мен ако дочиташ четвъртата книга в момента, най-добре е да изчакаш да си купиш петата и направо да я почваш и нея. Така няма да си като мен, която съм забравила толкова неща и ме чака първо препрочит на четирите преди петата  Crazy .
Иначе, на въпроса ти - твърдо съм и аз ЗА "Тъмната половина" !

На края на първата книга съм, за съжаление. Влача си ги умишлено, че нещо не ми е възможно да си ги набавя всичките наведнъж, а и не искам да накъсвам, а покрай училище/работа/танци нямам особено много време за четене така и така. Иначе съм си ги свалила като аудио книги и понякога си пускам малко, защото ми е по-интересно на английски, честно казано.

Ясно, значи ще е "Тъмната половина".  Laughing Не очаквах чак такова единство впрочем.  Laughing

За срещата - аз съм на училище до 12:30/13:10 през седмицата, събота и неделя съм до 12:15 на танци, така че както и да го измислите, мен по всяко време ми е ок.   bouquet

Последна редакция: пт, 11 ное 2011, 18:58 от Oniyuri

# 686
Oniyuri ,много ме радваш -четяща  ученичка ! Твоите съученици така ли са?

Голямо браво - да четеш с постоянство ,да се интересуваш от книги и да пишеш в литературен форум и то за Кинг..само така  Hug какво друго обичаш да четеш? 

# 687
  • София
Oniyuri ,много ме радваш -четяща  ученичка ! Твоите съученици така ли са?

Голямо браво - да четеш с постоянство ,да се интересуваш от книги и да пишеш в литературен форум и то за Кинг..само така  Hug какво друго обичаш да четеш? 

Зависи. Малка част четат и то предимно, с извинение, "бози" тип "Здрач" и подобни. Повечето не намират четенето за полесно и интересно като цяло,  обаче според мен не са попаднали на нещо, което да ги грабне. Обаче, имайки предвид, че голяма част пишат неграмотно(замавам се с проверки на разказчета и т.н. в един форум) и... да, нищо вече не ме учудва.

Чета всичко иначе. Нямам против никоя книга, стига да не е от лигавите, любовни романчета, които засега не ми понасят въобще, заедно с филмите правени по същите.

И... благодаря.   bouquet

# 688
Аз също съм от заздрачените Sunglasses Най - екстремното ми четене досега - за десетина дни и 4-те тома Crazy ..
 Обичам да чета почти всичко.Рядко не харесвам книга , дори и да не ми върви - започнала ли съм я прочитам  . Единствено  "Майстора и Маргарита" (писала съм и преди)  ме измъчи..е, няма такава книга просто  Crazy ( да ме извинява ,който я харесва)

# 689
  • София
(да ме извинява ,който я харесва)

Кифи, извинена си  Laughing ! Аз я харесвам, но тя си е шантава по принцип и е от този тип книги, които или крайно се харесват, или крайно не се харесват - средно положение няма.

Общи условия

Активация на акаунт