САМО за фенове на Стивън Кинг! - 6 част

• 42 557
  • 767
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Аууууууу!!!! Престанете и двамата!
Те това не се беше случвало в темата - полемики и (простете за израза!) "мерене" на кой колко  ooooh! !
Страхотно е, че сте изредили сума заглавия като информация за всички, които биха желали да гледат добри хорър филми. Но останалото "Аз така, пък ти иначе..." ми дойде в повече.
Няма да скрия, че предпочитам разговори/спорове, които се ограничават до изказване на мнение, без ангажиране на другите задължително да се съгласят. Във форум е много трудно да се води точен диалог, тъй като липсват изразни средства като тон, интонация, поза, усмивка. Затова си позволявам сегашния пост, за който се извинявам на всички останали.
Ясно е, че deadface е най-уважаваният и най-ерудиран в тематиката потребител в нашата тъй приятно устроена "градинка" (тема). Лично аз съм научила страшно много неща от него и безкрайно ценя присъствието му тук (въпреки, че не е длъжен при наличието на форум ТК). Все пак и на него дължим перфектно оформеното съдържание на първата ни страница.
Фенче, а на теб се радвам толкова много, защото е такава рядкост в днешно време да "срещна" четящ млад човек, а както е очевидно - и със солидни познания по кино за възрастта си. Просто твоето присъствие и това на Oniyuri е наистина очарователно и лично за мен достойно за уважение.
Моля ви, престанете с тънките.... хм.... да кажа "закачки". И да сменя рязко темата, за да излезна от ролята на гадната "даскалица" - някой да ми даде отзиви за филма "Prestige"  Rolling Eyes .

# 436
Съжалявам за иронията, не можах да се сдържа. Фенче, вместо да ме убеждаваш колко много филми на ужаса си гледал  Rolling Eyes, трябваше да се опиташ да ме убедиш в достойнствата на "My Soul to Take", да обясниш какво го прави един от най-добрите хоръри евър (според теб). Защото филмът е много по-добър от "Писък 4", да речем, но не е нищо особено и е безкрайно слаб на фона на старите филми на Уес Крейвън. И това далеч не е само мое мнение. Ако посетиш Rotten Tomatoes, най-известният и уважаван сайт за филмова критика, ще откриеш, че критиците му дават адски слаба оценка (много по-ниска дори от моята), придружена от унищожителни коментари като "Dull, joyless, and formulaic, My Soul to Take suggests writer/director Wes Craven ended his five-year filmmaking hiatus too soon."

Кали, гледай "Prestige" задължително.

# 437
О, съжалявам, че не съм отговорил на незададен въпрос.  Embarassed Но след няколко твои коментара се убедих, че няма смисъл да те убеждавам в това, че "My Soul To Take" е по-добър от "Писък" или от някой друг. Написах съвсем малко по-този въпрос (всъщност), и не смятам да продължа. Няма смисъл. Ти просто няма да си промениш мнението и смяташ филма за слаб и т.н. И все пак уважавам мнението ти. Сигурен съм, че ако си сега ми напишеш, няколко твои така да ги наречем "любими" филма и аз ще намеря доста слаби места в тях. И дори някои ще ги нарека боклук. Но това няма значение. Вече стана ясно, че имаме съвсем различна представа, за това кой филм е добър и лош. А по въпроса за Rotten Tomatoes няма да напиша всичко, което мисля, но ще ти кажа, че нямам нужда от който и да е сайт, човек, критик или нещо друго за да оценя сам за себе си филм и да ми хареса.

# 438
Всеки има право на вкус и мнение, съгласен съм. Но е хубаво да знаеш защо харесваш нещо и да можеш да защитиш вкуса и мнението си, нали? Не може да си фен на Крейвън и да не виждаш колко по-слаб е този филм в сравнение с по-старите му филми. Освен че се повтаря/самокопира (признак на творческа немощ), той е вкарал толкова клишета в историята, че няма накъде. Затова написах, че сигурно те е впечатлил просто защото не си гледал достатъчно ужаси. Ако беше, щеше да видиш клишетата и да осъзнаеш, че гледаш филм, който вече си гледал много пъти под една или друга форма. А нещо, което е до болка познато, не може да те стресне/уплаши/ужаси достатъчно, още по-малко пък да те впечатли с оригиналността си. Кинг също се повтаря, но не по толкова дразнещ начин. И въпреки всичко успява все още да е оригинален. Уес Крейвън... беше.
Съжалявам, че не споделям въодушевлението ти от филма, но и не виждам защо да крия несъгласието си с него. Именно защото всеки има право на мнение. Само че, за разлика от теб, аз мога да защитя моето Wink

*

Пуснах във форума на ТК един преведен от Любомир Николов разказ на Лъвкрафт, който го няма в издадените у нас сборници и не е "Чужденецът"/"Отхвърленият".

# 439
Не съм казвал, че съм фен на Крейвън. По принцип никога не избирам филм според режисьора. Гледал съм част от филмите му и може би съм пропуснал точно тези, за които говориш, че е използвал за самокопиране. Естествено, че имаше познати елементи, но те не бяха толкова много в сравнение с други филми, които аз съм гледал. А за стряскане да не говорим, защото както казах от малък психиката ми е "развалена" след многобройните филми на ужасите и вече, като че ли нищо не може да ме стресне.  Grinning Защо да се извиняваш, че не споделяш моето мнение?  Grinning Това се разбра още отдавна. Просто имаме различно виждане. Между другото да те питам понеже си гледал много и явно помниш в детайли. Преди бях гледал един филм (преди, преди, колко преди 3-4 години мисля) и беше написан по роман или по разкази на Кинг. Филма беше разделен на 4 части (четири различни истории). Спомням си едната, че имаше някакво чудовище, което беше изяло приятелите на едно момче и го заплашваше да не казва на никого. Чудовището май имаше и крила.  Grinning Та да се сещаш кой е филма?

# 440
Нали си гледал най-известните му филми, пък и сам каза, че "My Soul to Take" е "стряскащ и мрачен филм на моменти". Както и да е, за мен темата е приключена. Филмът, за който говориш, е "Tales from the Darkside" (1990). Само че не е момче, а млад мъж (един художник) - чудовището уби негов приятел/познат пред очите му и и му каза, че ще го остави жив, ако обещае никога да не казва какво е видял. Впрочем, тази история не е по Кинг; по негов разказ е само историята за черния котарак.

# 441
Копирай ми ако обичаш мястото, където съм казал, че съм гледал най-известните му филми.  Shocked Казах, че съм гледал част от филмите му. За "My Soul To Take", да казах го и все още го мисля. Добре, както и да е. Явно ние двамата можем да го говорим това с месеци и пак няма да имаме еднакво мнение.  Grinning Да, това филма. Мерси.

# 442
deadface освен тези филми, които изброи пропусна и "Последната къща вляво", той също е класика. А по въпроса, колко (като количество) и колко добри страшни филми съм гледал... просто не знаеш с кого говориш  Grinning Гледал съм наистина много филми на ужасите и не само новите боклуци, а и старите класики, от които наистина след това да не можеш да заспиш. Уес Крейвън е майстор в това да създава страх, от който да те побият тръпки. "Писък" и "Кошмари на улица Елм" (всичките части, които е правил) за мен са едни от най-добрите му филми.......
Останах с впечатление, че си гледал всичките му "стари класики" или поне тези, които изброих. А и нали си гледал "наистина много филми на ужасите" - все пак неговите са сред най-известните в жанра. Както и да е; вече казах, че за мен темата е изчерпана и приключена. Още повече, че клишетата в "My Soul to Take" далеч не идват само от неговите филми - има ги в цял куп други популярни хоръри, които би трябвало да си гледал.

*

И понеже стана дума за филми по разкази на Кинг - ето един, който някои от вас може да са пропуснали да гледат (а си заслужава):

Епизод от сериала The Outer Limits (1995–2002), по едноименния разказ на Кинг The Revelations of 'Becka Paulson, който е издаден за пръв път в сп. "Rolling Stone" (1984), после е включен като бонус в луксозното издание с ограничен тираж на сборника "Skeleton Crew" (Scream/Press, 1986), а през 1991 се появява в антологията "I Shudder at Your Touch". Същият разказ, само че в преработен вариант, Кинг използва като сцена в романа "Томинокърс" (Томичукалата).

Цитат
Becka Paulson accidentally shoots herself in the head while watching a soap opera. The bullet does not kill Becka, but her severe brain damage causes her to begin to hallucinate that the picture of a tuxedoed stranger on top of the TV, who calls himself the "8-by-10 Man" (in the original story it was a picture of Jesus), is talking to her. Under the advice of the 8-by-10 Man, Becka decides to kill her worthless husband...

За гледане онлайн:

http://youtu.be/wPSNb2FIfNo (част 1)
http://youtu.be/XRYNzKlc92Y (част 2)
http://youtu.be/2WsvbdkMBFA (част 3)
http://youtu.be/E07QrbIIcHo (част 4)
http://youtu.be/g6FdTZLbksw (част 5)

# 443
  • София
Момичета и момчета, в съседната тема за размяна на книги е предложена за размяна Гняв, ако някой я търси.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=590176.msg19686223;topicseen#new

# 444
  • София
Аз завърших "1984" преди три дни и  бях обещала да там отзив тук, та...

Първо, извинете, че пиша чак сега, довърших книгата на път за София( софиянци, благородно ви завиждам, че сте там. Влюбих се в този град, вече 2ри път бях там само за това лято.   bouquet) и нямах  особен достъп до компютър досега(по-скоро време, де, компютър имах).

Книгата ми хареса. Беше доста депресарска действително. Всъщност, започна добре, плашещо заради всичките тези неща с контрола, следенето, липсата на свобода на словото, променянето на книгите и на миналото като цяло. Към края вече, точно когато имах надежда, че Уинстън няма да го пречупят, съвсем се отчаях, а и се стреснах леко, защото там, чрез него,  е показано много добре какво може да се постигне чрез болка или страх.
И все пак, продължавам да твърдя, че това е поредната соц глупост, но ако успях да си извадя (поне) един извод от цялата книга, то това е, че човек притиснат до ръба, е способен да направи всичко.  Confused

И сега, да се похваля и аз.  Laughing
Подариха ми, предрожденденско(ако въобще има такава дума  Laughing) ритъм палки(като палките за барабани, ама... без барабаните Laughing) и  три книги на Кинг - "Тъмната половина", "Кери" и "Безсъние".  Нямам търпение да ги започна вече.  Rolling Eyes

# 445
  • София
Хайде и аз да кажа за "1984", че и аз я свърших ...

На мен не ми въздейства изкъртващо, а просто подтискащо. Атмосферата е безнадеждна, което ми допадна, но не ме докосна. Може би прекалено документалния изказ на автора ми попречи да възприема сюжета, така сякаш се случва на мен, или аз съм прекален дебил вече.
Като цяло книгата е много хубава, има доста прилики със соца действително, но има и доста разлики (слава Богу!) Краят не ме изненада мен лично, в един момент се появява надеждица, но откакто изловиха Уинстън и Джулия, предположих тази развръзка, а и именно тя прави книгата тази, която е. Хепи енд в този свят там едва ли е възможен ...
Много ми изкефиха всички безумия, които Партията внедрява в името на властта. Също ми допадна много, че и другите две супердържави са на същото дередже, което прави ситуацията безумно безнадеждна ... това за любовта и секса, за миналото, войната, въвеждането на новговор и целта му ... страхотни идеи!

Като цяло, книгата е гениална като идея и това ми хареса много. Дори липсата на задълбочено развитие на Уинстън (на мен ми се искаше да има такова, за да ме докосне, както казах по-горе) е логично и точно, защото в онзи свят на ангсоц човекът не е човек.

Сега започвам "Хана"
Сами  Hug Hug Hug

# 446
# 447
  • София
Дойде време и аз да ви почерпя с една торичка по случай рождения ми ден. Така, де, поне виртуално.  Peace credit for the pic to whoever made and uploaded it on google

# 448
Честит рожден ден! Да си жива и здрава и все така усмихната и изпълнена с интерес към живота!   bouquet И да си направиш пълна колекция книги на Стиви.  Laughing
Тортичката е много добра.  Sunglasses

# 449
  • София
Oniyuri, да си жива и здрава, с много късмет и с лекота да постигаш мечтите си!
Тортата е убийствена  Mr. Green Hug !

Общи условия

Активация на акаунт