Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 420
  • 508
  •   1
Отговори
# 165

Просто не разбирам какви, различни от спешните причини-ветеринар и  т.н. може да накара собствениците на домашни любимци, да ги возят в градския транспорт.

Както се канят да определят отделни полянки и места за разходка (чух го по вчерашните новини), а полянката се намира на три спирки от вашия блок, няма да имаш избор - ще го качиш и ще го закараш там, за да не отнесеш глоба. Ето от тук ще дойдат проблемите с по-големия брой кучета в ГТ. И ако го направят - съгласна съм, в ГТ ще се появи огромен брой агресивни кучета на неотговорни стопани  Peace

Това, че не разбирам какви други, освен неотложните причини ,биха накарали собствениците на животинки да ги качат в ГТ се основава на некомфорта, който се предизвиква по този начин едновременно и за дом. любимец, и за останалите пътници...поне това е моята философия от гледна точка на собственик на малко куче и ме е грижа как се чувства то, а и останалите около нас...Хич не би ми било приятно да ям псувните на  хората, в 7 сутринта, докато си возя кучето на майната си , с извинение, да пикае...
Но и ти си права- създаването на определени места за разходка на кучета (, за което съм ЗА) би предизвикало доста грижи за собствениците и неприятни ситуации в ГТ, ако не са направени като хората, достатъчно на брой и т.н. Затова новите разпоредби трябва да бъдат създадени с повечко ум, а не само за отбиване на номера, пред ЕС например...
То е ясно, че колкото са по-неудобни бъдещите специализирани места, толкова повече приходи от глоби си осигурява държавата, поради неспазване на правилата и все пак, ще ми се поне този път да мисля, че би могло да се очаква и разумно решение на проблема...
Малко само ме озадачава как точно ще накараме уличните кучовци да ходят до тоалетна на съответното място...? newsm78 А може и да ги обучим да дупчат билетче... #Crazy
Както и да е, приятен слънчев ден на всички ! Peace

# 166
  • София
Абсолютно съм съгласна, че това е пълен абсурд, но, за съжаление, не ние диктуваме правилата. Макар че ще е много по-правилно да се допитат точно до нас - хората, които ще се сблъскат с тези проблеми. А и не ми е много ясно, как ще обясниш на кучето, че трябва да стиска още 10 минути, докато стигнете до определеното място  newsm78

Затова новите разпоредби трябва да бъдат създадени с повечко ум, а не само за отбиване на номера, пред ЕС например...

newsm10

# 167
Правите се, че не разбирате или наистина не разбирате  Rolling Eyes

На тези места ще можете да ги пускате да тичат свободно, без повод!
Естествено, че няма как да се литнете до въпросните места, нито да чака животното, за да се изака, просто му събирате, каквото е оставило.

Но на местата, които не са изрично определени, т.е. по пътя дотам, трябва да са на каишка.

...Според мен трябва да е комфортно както за тези, без дом. любимци, така И за тези с такива. С повод и намордник намирам, че и двете страни са удовлетворени. Още повече, че автобусите са достатъчно големи и имат по две врати...

Да оставим комфорта настрана. В коя нормална европейска държава мога да се кача с питбул, ротвайлер, дого аржентино или др. подобно, с намордник?

# 168
Заради такива агресивни кучкари си патят и културните.  Рано ни е да въвеждаме права, нека се оправим със законите.

# 169
аз съм съгласна само кучета да се возят в градския транспорт. то и без това не е за хора там...

# 170
  • Пловдив

Да оставим комфорта настрана. В коя нормална европейска държава мога да се кача с питбул, ротвайлер, дого аржентино или др. подобно, с намордник?

В Австрия например! Във Виенското метро, точно до децата ми седна младеж с питбул, който естественно беше с наморник!
На никой не му направи впечатление, там след 17ч хората излизат масово с кучетата си на всякъде, включително в хлебарница видяхме човек с куче, това е нещо толкова нормално, в Германия доста ресторанти пускат с домашни любимци, хората са широкоскроени не като нас  Tired
Съгласна съм да има правила, това е начина да се цивилизоваме, но докато не се глобяват нарушителите няма да мръднем напред!

# 171
  • На земята, която е всъщност звезда.
Правите се, че не разбирате или наистина не разбирате  Rolling Eyes

На тези места ще можете да ги пускате да тичат свободно, без повод!
Естествено, че няма как да се литнете до въпросните места, нито да чака животното, за да се изака, просто му събирате, каквото е оставило.

Но на местата, които не са изрично определени, т.е. по пътя дотам, трябва да са на каишка.

...Според мен трябва да е комфортно както за тези, без дом. любимци, така И за тези с такива. С повод и намордник намирам, че и двете страни са удовлетворени. Още повече, че автобусите са достатъчно големи и имат по две врати...

Ти си 100% сигурна, че навсякъде тези породи са забранени? Я постни да видим откъде черпиш информацията.

# 172
Представям си разгонена кучка и двама изнервени мъжкари в един автобус, които пътуват 2-3 спирки заедно..... веселба голяма.

За тези, които не са гледали куче: кучето може да "стиска" само когато се движи, а маркира (пиша), когато спрете за момент. Та как точно ще стане тази работа със "стискането" и ГТ не ми е много ясно..... newsm78

За правата — права имат хората, а не животните. Това, че кучето има паспорт, не значи, че има права.

# 173
  • София
Съгласна съм да има правила, това е начина да се цивилизоваме, но докато не се глобяват нарушителите няма да мръднем напред!

Е, у нас не искат правила - само забрани.
Щото нашенецът си знае - Шаро на село, на двора на верига, да пази, а Маца в хамбара - да лови мишки!
Нямат работа в града, а ако някой иска да си отглежда там такива - това е прищявка и 99,9% сигурно е, че човекът е "ненедежден" и "мръсен".
 Shocked

При "белите хора" - в метрото

в автобуса

в хотела

в магазина

в ресторанта

Не във всички, разбира се - само ако са Dog Friendly.
Ама при нас - няма френдли-мрендли! "Марш навън с тоя помияр!"  #Cussing out

Какво да ги правиш - нашенци! Каквито кучкарите - такива и некучкарите ...
Ех, село наше, село!
 Mr. Green

# 174
  • в моя гьол
Най ми е драго като свършат аргументите да плеснем определението "село" или "селяни" Laughing
Ама тъй по АврУпейски  Laughing

# 175
  • София
Аз пък най-обичам, като свършат аргументите - някой да тропне с крак и да заяви, че му нарушават "душевния комфорт".  Grinning
То е горе-долу същото...

# 176
Ех, тази Австрия все я забравям Laughing да, тя е от изключенията.

вселена
Англия

Германия

Дания

Португалия

Франция

Ето за конкретна порода, надолу за изброени държавите, в които са забранени.

Норвегия

И т.н., трябва да ставам, нета е пълен, четете, ако ви е интересно.

Иначе има и вариант в някои държави за отглеждане на опасните породи - с изпит, оценка на собственика, кастриране, депозит от стотици хиляди долара и др. усповия, т.е. така е направено, че да се ограничат до минимум. И не е направено, за да им е гадно на хората, а забраните са въведени след смъртни случаи.

П.П. Нямам против дог-френдли местата, трябва да има Peace

# 177
  • София
Не съм ползвала градски транспорт от поне 7-8 години. Отворих да чета темата от чисто любопитство, обаче я изчетох от... до. Държа да подчертая, че харесвам кучета и самата аз съм имала куче.... След последните 2 страници мнения взех решение - твърдо съм против кучетата в ГТ. Приемам, че пишещите тук са средностатистически представители на собствениците на кучета  Tired ужасТ! С една дума.
И да - аз съм нецивилизована неандерталка, която смята, че кучетата служат само за да охраняват стадото с добитъци, които ще приколя за да изям. Европа, цивилизация и култура не съм виждала даже и на картинка. ooooh!

# 178
  • София
Е, аз пък съм от ония - ненадеждните и мръсните, и то по презумпция, само защото имам куче, с което - пак по презумпция - преча на другите.
 bowuu

Цитат
99,9% от собствениците на кучета в София са ненадеждни, мръсни, и не изпълняват наредбите. Те не са изключения, а правило.

Лека вечер на всички!   bouquet

# 179

Като кажете питбул пък като че ли за чумата говорите  ooooh! Изобщо не са забранени във всички "нормални" държави. Тъй като аз смятам САЩ за "нормална", особено що се касае до ред и закони и домашни любимци, искам да подчертая че тук питбулите се возят в градския транспорт без намордници! Въобще за 8 години тук само веднъж съм видяла куче с намордник - бултериер в супермаркет. Питбулите са под път и над път но нямат намордници, защото стопаните им са отговорни и ги възпитават. Наказанията за нападение са много строги и хората не искат да рискуват да си изгубят кучето. Седяла съм до питбул в метрото няколко пъти, никакви проблеми не е имало. Но за да бъде това възможно, другите закони трябва първо да се спазват и налагат. Докато не започнат сериозно да наказват собствениците при ухапване, няма да можем да докараме цивилизованост и в градския транспорт.

Представям си разгонена кучка и двама изнервени мъжкари в един автобус, които пътуват 2-3 спирки заедно..... веселба голяма.
Това е друго правило в "нормалните" страни което трябва да се приведе и в България - масова кастрация на домашните любимци, особено на опасните породи. Тогава няма да го има проблемът "разгонена кучка и глутница мъжкари след нея".

Общи условия

Активация на акаунт