Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 411
  • 508
  •   1
Отговори
# 210

Именно! Това е много важно уточнение, посочено и в някои от линковете по- горе. Нека не обобщавате "ама те навсякъде са забранени", т.е. никъде няма да ги видиш из Европата. Има режим и правила за тяхното нотглеждане и развъждане, и това е много правилно. Аз не видях някой тук да твърди, че не трябва да се спазват никакви правила и кучетата трябва свободно да се развяват насам-натам. Обаче на страха очите са големи и вие преувеличавате както ви хрумне.  ooooh!

За мене достатъчно, че да видиш опасна порода в нормална държава е рядкост. И това е следствие от забрани, ограничения и от самите собственици.

Това, че има няколко изключения, не трябва да ни бъде за пример, те ще последват другите, а ние вместо да се поучим от примера им, който е заради много почернени семейства, ще гледаме Чехия, и ще викаме - щом може в Чехия, може и у нас.

# 211
А ако не си падам по кучета? Не ги харесвам, не ги обичам.  Не искам да са на масата ми, докато вечерям.

# 212
  • в моя гьол
В същото време вътре е пълно с цигани, пенсионери, клошари, дрогирани, както и със 150-килограмови пътници, заемащи достатъчно място, за да запълнят и без това мизерните места за тези, които си и плащат за пътуването.
ooooh! hahaha Joy
Значи за цигани и пенсионери и т.н може, а за кучета не може, така ли?
Перефразирам реплика на любим актьор, лека му пръст, но доживях да срещна прототипа му

# 213
Аме все пак те са хора.  А кучетата не са. Мисля, трябва да има разлика.

# 214
Попаднах на един списък на асоциация на отговорните стопани на кучета. Та в този списък са 75 породи кучета, които са забранени или за които има специални изисквания за отглеждане. В този списък са кучета като голдън ретривър и лабрадор, което ми су струва безумно. От друга страна, гледах по Анимъл планет, примерно, че по брой нахапвания и нападения срещу хора, класацията в Щатите водят чау-чау, немска овчарка и голдън ретривър. Много ми е странно за някои от породите. Може би се дължи на популярността им и това, че са доста голям брой.
А по идея някои от породите кучета, визирам питбул, бултериер, булмастиф и от този род, по принцип, ако не са с намордник, трябва да се разхождат с клин в устата.
Не се учудвам. Всички кучета могат да хапят, няма нищо специално в ретривъра което да го прави нехапещ. Аз съм хапана многократно от дребни породи, но това никой не го брои за хапане "еее, какво толкова ще ти стане, виж даже и кръв няма, това не е ухапване". Колко хора се обаждат в полижията за "безкръвно" ухапване от пинчер? Ако гледаме статистиките на оплаквания в полицията в която и да е държава, изглежда че само определени кучета нападат и хапят, а това изобщо не е така. Особеното при големите породи е че дори и малко да те гризнат, боли повече отколкото да те гризне пинчер, затова хората се страхуват и оплакват повече. А дали ще хапе кучето или не зависи изцяло от стопанина, така че от тая гледна точка и най-миролюбивата порода може да бъде опасна. Съседът отсреща на предишната ни квартира имаше голдън ретривър - едно от най-злобните кучета които съм виждала. Хвърляше се срещу минувачи с ръмжене и лаене, хвърляше се срещу телената ограда като обезумял. Минавах на отсрещния тротоар заради него. Едни други съседи пък имаха три далматинеца - същата работа, ръмжене лаене и хвърляне срещу хора. Отказала съм се да вярвам в добри и лоши породи, има само добри и лоши собственици.

# 215
Да де, ама по аналогия мога да кажа- и с въже можеш да убиеш, и с пистолет. Защо само собствениците на пистолети да са на особен режим, а не и собствениците на въжета?

# 216
Да де, ама по аналогия мога да кажа- и с въже можеш да убиеш, и с пистолет. Защо само собствениците на пистолети да са на особен режим, а не и собствениците на въжета?

Аналогът с въжето и пистолета не е много точен, защото крайният резултат с кучетата рядко е смърт - по-скоро е различна степен на поражение. Всички кучета хапят, но не всички постигат едни и същи травми, така че разликата между породите и големината на кучето се явява точно в сериозността на поражението. Затова е логично за кучетата които могат да нанесат повече поражения да има по-стриктни правила, въпреки че всички по принцип могат да хапят. Несправедливо е от една страна, но пък от друга страна е логично и практично.

# 217
Аз съм ЗА. Имам куче... в по голямата част от живота си съм имала.... и бих си взела още едно. Има правила и ако се спазват не виждам какъв е проблема. По напред в коментарите четох, че големите породи миришели..... че в рейса, вече и в метрото, мирише я на чесън, я на нещо друго..... а сега лятото ще е няма такъв кошмар. Не знам защо се хващате за животинките.... ама всеки с мнението си Simple Smile

# 218
Мирише и на чесън, и на какво ли не, но това в комбинация с миризмата на мокро дългокосместо куче /защото миришещите хора няма да спрат да се возят, когато започнат да се возят миришещи животни, но сега разбирам защо спират маршрутките - време е да ходим пеша, ако нямаме желание да шофираме непрекъснато/... ooooh!

# 219
  • На земята, която е всъщност звезда.
Мирише и на чесън, и на какво ли не, но това в комбинация с миризмата на мокро дългокосместо куче /защото миришещите хора няма да спрат да се возят, когато започнат да се возят миришещи животни, но сега разбирам защо спират маршрутките - време е да ходим пеша, ако нямаме желание да шофираме непрекъснато/... ooooh!

Хахаха, тази тема се оказва доста забавна: българското куче, возещо се в ГТ освен дългокосместо и разгонено, по подразбиране трябва и да е мокро, за да може да прекрачи вратата, иначе не става /т.е. няма да е българско/.

# 220
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
То ще е мокро от локвите които се събират по улиците и тротоарите на градската инфраструктура в който и да е български град.

# 221
И да има разстройство с повръщане, взети заедно, разбира се:)

# 222
Не, аз просто мразя кучета да ми се мотаят в краката.

# 223
В същото време вътре е пълно с цигани, пенсионери, клошари, дрогирани, както и със 150-килограмови пътници, заемащи достатъчно място, за да запълнят и без това мизерните места за тези, които си и плащат за пътуването. Но това е друга тема.
въх, само това е нещо ново в темата, за мен де, пък и във форума изобщо.
Пенсионерите и хората с наднормено тегло са в един кюп с роми, наркомани и клошари.

# 224
  • На земята, която е всъщност звезда.
То ще е мокро от локвите които се събират по улиците и тротоарите на градската инфраструктура в който и да е български град.

И понеже България е в тропиците, тук непрекъснато е влажно и с локви. Wink Тук освен всичко друго, стана и доста образователно. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт