Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 365
  • 508
  •   1
Отговори
# 270
Трещерица, с коча сте на едно интелектуално ниво или по миризмата сте си допаднали? Пробвай и с пръч  Laughing

Преди няколко дни в полупразен тролейбус се возеше младеж с куче. Песът беше без намордник. Ротвайлер. Специално наблюдавах останалите пътници (почти всички седалки бяха заети, имаше и 4-5 правостоящи люде) - няколко души изобщо не реагираха (няма как да не са забелязали дзверот), останалите гледаха с умиление (аз също)  Mr. Green Одобрявам идеята за намордника, все пак има хора, които изпитват панически ужас от кучета и е нормално да се съобразиш с тях. Т.е. в този случай собственикът на кучето беше в нарушение.
Радвам се, че позволиха возенето на животни компаньони в ГС  Peace

П.С. Всъщност случаят с ротвайлера беше на 12 април, ден преди да приемат новата наредба...
То ни бе пределно ясно, че правилата няма да се спазват. Не сме живели с илюзии.

# 271
  Вчера едно девойче се качи с кучето си в автобуса за три спирки - явно отиваха на разходка до кварталния парк. Голям хубав пойнтер. Ни намордник ,ни нищо. Животното си седна кротко, но видимо се притесняваше, и от устата му течеше лига.
  Аз се почудих, да питам ли стопанката, къде го е повела без намордник, пък реших да не се разправям... а и детето ми беше с мен, то не обича да правя скандали.
   Абе не им е мястото в транспорта -  хора се блъскат, настъпват го, я ще му смачкат лапата, я ще го стреснат, а и тая лигава муцунка...

# 272
Права си, мисля, че трябва да им отделят специални седалки.

Вече щели да ги вземат на работа в строителството.

нали трябва някак да ходят на работа.

Последна редакция: пн, 18 апр 2011, 10:37 от Трещерица

# 273
Права си, мисля, че трябва да им отделят специални седалки.

Аха...Joy Joy

# 274
  • София
И всеки, който сравнява кучета с деца,  трябва да си пренареди приоритетите, и не знае да обучава правилно куче.

Както не обичам лигави кучета, така не обичам и лигави деца - всеки трябва да си знае мястото и да спазва наложените правила, още повече - на обществено място  Wink Възпитаваш и едните, и другите, аз лично не виждам съществена разлика 

# 275
Това за сравняването на кучета с деца няма да го коментирам.  ooooh!
Аз честно казано, не знаех че е забрането возенето на кучета в транспорта. Гледала съм куче до  2003 г. и тогава беше разрешено. С намордник, паспорт и документ за платен данък. Много съм го возила и в ГТ и във влакове и междуградски автобуси (тогава нямахме кола). Мога да кажа, че никакви проблеми не сме имали - нито е ухапало и притеснило някой, нито е пикало и т.н. Разбира се не го качвах в претъпкани автобуси, освен ако не се налага и винаги го возехме на последната врата или на друго подходящо място. Единствения проблем,който виждам е, че ако се качи и друго куче  може да настъпи ожесточен лай. Което определено е неприятно.

# 276
..... Разбира се не го качвах в претъпкани автобуси, освен ако не се налага......

Следователно когато се е налагало си го качвала в претъпкани автобуси, а значението на "налага се" е много нееднозначно. Както и да е, така или иначе автобусите са пълни с цигани и бутащи се пенсионери, колко му е и твоя пес да изтърпим, щом се налага.

# 277
  • на плажа
..... Разбира се не го качвах в претъпкани автобуси, освен ако не се налага......

Следователно когато се е налагало си го качвала в претъпкани автобуси, а значението на "налага се" е много нееднозначно. Както и да е, така или иначе автобусите са пълни с цигани и бутащи се пенсионери, колко му е и твоя пес да изтърпим, щом се налага.
Отилия, много сме търпеливи щом търпим подобни заяждания на махленско ниво. Като не ви изнася - третирайте кучето като багаж. Имам право да си нося багаж, нали?

# 278

Отилия, много сме търпеливи щом търпим подобни заяждания на махленско ниво. Като не ви изнася - третирайте кучето като багаж. Имам право да си нося багаж, нали?

Аха, ама в чанта. Ако си опънеш гащите на простор от единия край на автобуса до другия, ще е доста забавно.

# 279
  • на плажа

Аха, ама в чанта. Ако си опънеш гащите на простор от единия край на автобуса до другия, ще е доста забавно.
  Трещерица, не мога да разбера ти глупава ли си или просто обичаш да дразниш останалите с недомислиците си. Спести ни подобни умотворения и говори по същество. Ти колко пъти си видяла някой да разхожда кучето си в трамвая, а?

# 280
Ами да, да не мислиш, че на мен ми е било много кеф да се тъпча с куче или без в автобусите на ГТ?
Не са виновни нито циганите, нито пенсионерите, нито кучетата за неуредиците в транспорта. И след като ти се налага да се возиш в ГТ, ще трябва да изтърпиш неудобствата му, да.

# 281
Ами и затова е най-логочно който си има любимец да си го вози с кола.

А ако няма кола, шофьорска книжка, или и двете  Crazy

# 282
Ами да, да не мислиш, че на мен ми е било много кеф да се тъпча с куче или без в автобусите на ГТ?
Не са виновни нито циганите, нито пенсионерите, нито кучетата за неуредиците в транспорта. И след като ти се налага да се возиш в ГТ, ще трябва да изтърпиш неудобствата му, да.

Ок, ако аз без да искам си изпусна куфара на главата на кучето ти и ти ще търпиш неудобството, да.

# 283
Отилийо, лемурът в подписа ти е по-висок от допустимите 200 пиксела за изображение в подпис,
сложи тоя (същия, но намален) http://prikachi.com/images/121/3238121C.jpg

# 284
Отилийо, лемурът в подписа ти е по-висок от допустимите 200 пиксела за изображение в подпис,
сложи тоя (същия, но намален) http://prikachi.com/images/121/3238121C.jpg

Ок, мир да има, слагам.

Общи условия

Активация на акаунт