Домашни любимци в градския транспорт в София?

• 25 313
  • 508
  •   1
Отговори
# 390
Това, което ми прави впечатление е абсолютното невежество относно кучето като цяло. Говоря за хората, които притежават такова. Парадокс... Все едно да си взема отровна змия и да не знам как да я гледам...

Нали точно за това говорим от началото на темата.
Подобни на нещата, които си писала гледам всеки ден. Как да съм спокойна?
Аз като имам куче и мислиш съм спокойна? Аха... На нокти съм всеки ден.
"Вашата" кауза е "наша" кауза.

# 391
Затова се учудих, че започна спор в темата.
Не си ли съгласна, че е рано за подобни закони?
Защото ти ще се качиш в автобуса с кучето + намордник, но на другата спирка ще се качи някой от тези, които описваш и ще стане меле.
Нужно ли е да се разрешава това сега или по-добре да се затегне като начало контрола, и ако има успех, чак тогава да се продължава напред?

Въобще ти, като човек с куче, как виждаш нещата?
Аз вече загубих надежда Confused

# 392
Спор? Къде това?
Как ги виждам нещата съм написала в предишните си постове. Искам да разхождам и детето си, и кучето си спокойно.

# 393
Няма вероятност в България да се установи какъвто и да било контрол. Иначе идеята е чудесна.

# 394
...
Не си ли съгласна, че е рано за подобни закони?
Защото ти ще се качиш в автобуса с кучето + намордник, но на другата спирка ще се качи някой от тези, които описваш и ще стане меле.
Нужно ли е да се разрешава това сега или по-добре да се затегне като начало контрола, и ако има успех, чак тогава да се продължава напред?

...

Не е ли рано да се позволява на всеки навършил 18 години и изкарал символичния шофьорски курс да има шофьорска книжка?
Защото ти ще шофираш внимателно, спазвайки знаци, предимства, без да употребяваш алкохол, но на другия ъгъл ще е някой от "другите" и ще стане меле.

Tired

# 395
# 396
  • на плажа
 Ужас! Трябва да го съдят, а не да мълчат! Животните не са виновни за нищо.  Sad Вместо подписка срещу тях, трябва да направят подписка срещу малоумника, който ги развъжда. Само глоби и затвор ще оправят положението.

# 397
  • София
Аз тъкмо вчера видях в квартала един младеж с питбулче. Малко беше, на няма и годинка. Излишно е да казвам, че беше без каишка и младежът не държеше такава в ръцете си, явно изобщо не намира за нужно да носи повод дори "за всеки случай". Питбулчето се забавляваше, ръфайки крачола на стопанина си, а последният се умиляваше като на детенце. Умственото му развитие явно не беше на ниво да се сети, че ако кучето му намира за нормално да ръфа крачол, утре ще захапе крачолът на непознат човек със все крака в него.

И мен ме е страх от питбули, защото имам известна представа за интелектуално-психологическият профил на средностатистическия питбулопритежател в България.

# 398

И днешно,  думи нямам и за двата случая. #2gunfire

Извинявам се, че е малко извън темата, но и двата случая са потресаващи и доказателство за зрелостта и отговорността в обществото ни.

# 399

Затворен порочен кръг.
Това, което е по силата на стопаните на кучета сами да сторят, е да не допускат кучетата им да се размножават безконтролно, да не си изхвърлят любимците и техните потомства на улицата.
Щом в западноевропейските държави проблемът със странстващите кучета е решен, значи има решение.

Извинявам се, че е малко извън темата, но и двата случая са потресаващи и доказателство за зрелостта и отговорността в обществото ни.

# 400

Щом в западноевропейските държави проблемът със странстващите кучета е решен, значи има решение.

Решен е. Първо в  заведение, после ги умъртвяват.

# 401
Flip, в собствениците е ключът, не в породата. Аз имам приятели с питбули, които са по-хрисими и от дакел. Всичко зависи от собственика, и той трябва да понася отговорността.

# 402

Най-вече превенция, т.е. кастрация. Аз и затова не си вземам животно. Не искам да му правя такива неща. Нито пък любимо същество да умре преди мен.

Решен е. Първо в  заведение, после ги умъртвяват.

# 403
Няма лоши породи, има лоши собственици!Наказанието трябва да е за тях, не за кучето.
Детето ми си играе постоянно с Догото на мои приятели, дърпа я, стиска я - кучето не е обучавано за бой и е невероятно гальовно.

# 404

Не е ли рано да се позволява на всеки навършил 18 години и изкарал символичния шофьорски курс да има шофьорска книжка?
Защото ти ще шофираш внимателно, спазвайки знаци, предимства, без да употребяваш алкохол, но на другия ъгъл ще е някой от "другите" и ще стане меле.

Tired

Ако следиш статистиката, има голяма, положителна промяна в това отношение, не мисля, че положението е чак толкова отчайващо  Peace
А когато собствениците на кучета започнат да минават на изпит, пак ще говорим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт