Еркан Петеккайа в Öyle Bir Geçer Zaman ki # 14

• 28 506
  • 751
  •   1
Отговори
# 420
Аз бих сложила и това като подпис,

обаче ще изчакам малко докато се появи нещо ново.. от последната серия, и по-специално от сцените от къщичката в гората.. Ти защо не ми хареса вчера Каролин, не ти ли изглежда,че е като ангел спрямо Али.. виждаш ли докъде се докара капитанчето.
Не Сани. Каролин е много далеч от ангелите. Капитана го докараха да стигне до тук, но той има добра душа......Само, че жените около него не разбраха това......

# 421
В дизито има линкове за коментари в пресата за последния епизод. Със сцената за изнасилването "рейтинга на сериала е ударил тавана", но и там негодуват, че Осман е станал свидетел на това изнасилване......
Знаех си аз, че рейтинга е причината за тази история.....Боже колко съм умна  #Crazy #Crazy #Crazy.....направо се изненадах от себе си  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 422
Но аз си мисля нещо друго. Сега Джемиле като е забременяла и ако се омъжи за балъкчъ, то детето, което ще роди ще бъде записано на негово име. За Али това ще бъде най-жестокото отмъщение....Другите му деца не искат да го видят но носят неговата фамилия. А детето на греха ще бъде с фамилията на балъкчъ......Вие как мислите  Sad

# 423
# 424
"Прочетох" в дизито, че малкия голям актьор играещ ролята на Осман не е видял нищо от тази сцена за изнасилването. Всичко е монтаж.
Предполагам, че е било така, но няма никакъв монтаж, ако цялото семейство са седнали пред екрана и деца и родители гледат заедно сериала. Еркан е забранил на неговия син да гледа този сериал, а останалите родители дали постъпват така. Та те дори не знаят кога ще бъдат тези сцени. Така, че не е необходимо да се забранява, а когато се прави нещо за масова консумация трябва да се мисли предварително, а не след това да ходят за вода......

# 425
Цитат
Джемиле се мисли за силна жена и със силата която има ще му затръшне вратата, но за съжаление мъжете може да са слаби, но физически са по-силни от нас. А силата на жената, ако я има не трябва да я използва за да победи физически един мъж.....Тази сила се използва за друго - да бръкнеш в душата му......да му покажеш грешките и ако го обичаш можеш да му подадеш ръка и да тръгнете заедно по пътя на живота, ако го мразиш, го отпрати по живо по здраво, да търси сам своя път......

Да ама сега "идвам" от канал д където пишат, че трудният живот на Джемиле, я е направил най -популярната героиня в Турция.. Всичко живо я оплаква.. Вчера се опитах да ви побутна малко.. че всъщност, ако е толкова силна душевно, тя можеше да се справи с Али, т.е. както казваш можеше да "бръкне” в душата му... тя се паникьоса вместо да го „съкруши” напълно.. Разбира се, че Джемиле не е силна жена, нито психически, нито физически.. Силните жени много трудно могат да бъдат изнасилени.. Но нека се върна на случката..

Не четете ако се разстройвате!

Най-ужасното от изнасилването е чувството за безпомощност, унижението, мисълта, че си неспособен да направиш каквото й да е. Забелязахте ли, че тя не извика , тя не искаше да извика.. за да не я чуе Осман, който си е играел наоколо.. въпреки, че това може би би спряло Али, тя реши да спести на малкото си момче подобен спомен, че баща му се е опитал да нападне по този начин майка му. Тази невъзможност, е още по унижаваща и подтискаща.. Според човека, но са необходими поне 3-4 дни, за да дойдеш на себе си и да продължиш живота си напред. Но извратеното в случая е,че  ( според  форума ) тя щяла да забременее, което ще удължи неминуемо спомена от преживяването и то с такова последствие.
Не ми е ясно защо е нужно това „наказание” за Джемиле, имам предвид  нежелано забременяване, насилствено забременяване, но във всички случаи това дете или няма да оживее, или ще се случи нещо лошо с него, може би за да подскаже на Али, че насила хубост не става.. Та като стана дума за Али, хайде да поговорим и за него, какво ще кажете? Като какъв ви се видя в края на серията – като луд човек който няма какво да губи или като животно, което не се спира пред нищо докато не задоволи желанието си. От какво е продиктувано това желание на Али, от собственическото му чувство към Джемиле или чисто и просто го е сметнал за нещо съвършено нормално и в реда на нещата. Разбира се че той ще  се разкайва горчиво за това си деяние, но тогава , към момента,той не е разсъждавал трезво, всъщност
 като всеки, който дръзва да извърши такава низост, като всеки, който дръзва да убие, като всеки, който се самоубива.. Друг е въпроса, че публиката се радва на Ахмет, на неговата тъжна и красива раздяла с Берин, макар, че преди това бе убил двама, или поне ни оставиха с такова впечатление. И той искаше да си отмъсти, и той уби в момент на умопомрачение.. така както Джемиле се опита да убие Каролин, така както Мете запали къщата,  така както рибаря е убил метресата си, така както Сонер предложи брак на Месуде, и така ще предизвика опит за самоубийство на Айлин.. От всички герои, комай само Каролин запазва хладнокръвие, така характерно за географските  ширини в които е израсла. Това не я прави ангел, нито я обожествява разбира се..

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 15:31 от sani_10

# 426
"Прочетох" в дизито, че малкия голям актьор играещ ролята на Осман не е видял нищо от тази сцена за изнасилването. Всичко е монтаж.
Предполагам, че е било така, но няма никакъв монтаж, ако цялото семейство са седнали пред екрана и деца и родители гледат заедно сериала. Еркан е забранил на неговия син да гледа този сериал, а останалите родители дали постъпват така. Та те дори не знаят кога ще бъдат тези сцени. Така, че не е необходимо да се забранява, а когато се прави нещо за масова консумация трябва да се мисли предварително, а не след това да ходят за вода......

100 % е било монтаж, нищо не е видяло детето от тази сцена, щяха да ги попилеят иначе.
Освен това видях, че имаше надпис в началото , че се забранява за деца под 7 годишна възраст, но това е телевизия, никой не знае какво гледат децата в детската си стая вечер. Така или иначе, няма сега толкова да се кахърим за турските деца, след като и нашите в Б-я са изложени да най-различни агресии и по телевизията и къде ли не още

# 427
Една снимчица, която ми попадна

# 428
Съжалявам, ако съм ви прозвучала зле и не много красиво,
моя красавец си го обичам повече от преди, особено след последната серия,
страхотна игра на Еркан, страхотен герой Али, продължавам да го мисля..

# 429
Цитат

Да ама сега "идвам" от канал д където пишат, че трудният живот на Джемиле, я е направил най -популярната героиня в Турция.. Всичко живо я оплаква.. Вчера се опитах да ви побутна малко.. че всъщност, ако е толкова силна душевно, тя можеше да се справи с Али, т.е. както казваш можеше да "бръкне” в душата му... тя се паникьоса вместо да го „съкруши” напълно.. Разбира се, че Джемиле не е силна жена, нито психически, нито физически.. Силните жени много трудно могат да бъдат изнасилени.. Но нека се върна на случката..

Не четете ако се разстройвате!

Най-ужасното от изнасилването е чувството за безпомощност, унижението, мисълта, че си неспособен да направиш каквото й да е. Забелязахте ли, че тя не извика , тя не искаше да извика.. за да не я чуе Осман, който си е играел наоколо.. въпреки, че това може би би спряло Али, тя реши да спести на малкото си момче подобен спомен, че баща му се е опитал да нападне по този начин майка му. Тази невъзможност, е още по унижаваща и подтискаща.. Според човека, но са необходими поне 3-4 дни, за да дойдеш на себе си и да продължиш живота си напред. Но извратеното в случая е,че  ( според  форума ) тя щяла да забременее, което ще удължи неминуемо спомена от преживяването и то с такова последствие.
Не ми е ясно защо е нужно това „наказание” за Джемиле, имам предвид  нежелано забременяване, насилствено забременяване, но във всички случаи това дете или няма да оживее, или ще се случи нещо лошо с него, може би за да подскаже на Али, че насила хубост не става.. Та като стана дума за Али, хайде да поговорим и за него, какво ще кажете? Като какъв ви се видя в края на серията – като луд човек който няма какво да губи или като животно, което не се спира пред нищо докато не задоволи желанието си. От какво е продиктувано това желание на Али, от собственическото му чувство към Джемиле или чисто и просто го е сметнал за нещо съвършено нормално и в реда на нещата. Разбира се че той ще  се разкайва горчиво за това си деяние, но тогава , към момента,той не е разсъждавал трезво, всъщност
 като всеки, който дръзва да извърши такава низост, като всеки, който дръзва да убие, като всеки, който се самоубива.. Друг е въпроса, че публиката се радва на Ахмет, на неговата тъжна и красива раздяла с Берин, макар, че преди това бе убил двама, или поне ни оставиха с такова впечатление. И той искаше да си отмъсти, и той уби в момент на умопомрачение.. така както Джемиле се опита да убие Кароли, така както рибаря е убил метресата си, така както Сонер предложи брак на Месуде, и така ще предизвика опит за самоубийство на Айлин.. От всички герои, комай само Каролин запазва хладнокръвие, така характерно за географските  ширини в които е израсла. Това не я прави ангел, нито я обожествява разбира се..

Сигурно е така - популярността на Джемиле е безспорна. Това все пак е Турция......За чувството при изнасилване - напълно съгласна чувството на унижение според мен е най-силното.....Това забременяване е закономерно за да се засили ефекта от изнасилването. Не зная какво ще се случи с това дете - дали ще оживее или ще умре, но каквото и да се случи ще има силно въздействие върху Али.......
Добре да си поговорим за Али. Всички които направиха някакви грешки са ги направили в пристъп на афект.....в пристъп на желание за мъст, реванш, наказание, или общо казано в пристъп на отмъщение. Да приемем, че и Али постъпи точно така - той по този начин не искаше ли да накаже Джемиле, за всичко за което ние сме си говорили тук....., за това, че когато тя допусна грешката той направи всичко което можеше да направи за да излезе тя от затвора. Тя призна ли дори и пред себе ситова което направи Али - не никога не го призна. Не приемам изнасилването като "животински акт" за да задоволи Али нещо. Приемам го като отплата, наказание за това, че Джемиле никога не е видяла Али като достоен мъж за нея.
И аз питам. Защо никой от зрителите и пишещи в дизито не осъдиха постъпката на Джемиле, не осъждат постъпката на Ахмет.....няма да осъдят толкова жестоко и постъпката на Сонер.....но Али за тях е звяр......Защото пишещите са основно жени и те мислят и разсъждават като Джемиле......те се индентифицират с Джемиле....
Сани извинявам се че забавих отговора, но възникна една спешна задача.

# 430
Съжалявам, ако съм ви прозвучала зле и не много красиво,
моя красавец си го обичам повече от преди, особено след последната серия,
страхотна игра на Еркан, страхотен герой Али, продължавам да го мисля..

Мен не можеш да ме разочароваш с нищо. Харесвам начина ти на мислене - много надълбоко влизаш в нещата....Супер си.....А за Еркан все повече се убеждавам че е голям актьор, че ако не е станал такъв зрителите са щяли да загубят много. Страхотна игра прави този човек и образите които играе са му много въздействащи.....

# 431
Поздравления за новата ти премяна. Не можеш ти без Каролин  hahaha hahaha hahaha

# 432
Поздравления за новата ти премяна. Не можеш ти без Каролин  hahaha hahaha hahaha

Както виждаш и без намусената физиономия на Джемиле не мога  hahaha hahaha hahaha
Свърши се, това беше съпричастността ми към нея.. повече от това не мога да й отдам..

# 433

Както виждаш и без намусената физиономия на Джемиле не мога  hahaha hahaha hahaha
Свърши се, това беше съпричастността ми към нея.. повече от това не мога да й отдам..
Е ако ще ти вдига тонуса намусената физиономия на Джемиле можеш да си сложиш Берин.....Въздействието ще бъде още по-силно, защото Берин е по-намусена и от майка си....

# 434

Общи условия

Активация на акаунт