Отговори
# 360
И тук да се отчета:

Върнах се от преглед. Вече сме 1025гр и за мое щастие се е завъртял седалищно и вече не бие с глава долу. Споделих на лекаря, че реално е много кротък и не рита, само се мести и той каза, че явно преди е ритал защото не му е било удобно, а сега си кротува защото си е намерил мястото. Не съм давала да ми се мери шийката, за да не се филмирам пак. След като бебето е добре, сигурно и тя е добре. Позволи ми пътуване, разходки и секс. Сега да намерим с кого (главно за разходките де Simple Smile)

Ако се запази така ще съм секцио. Но на мен ми е все едно, както каза monikabiri оставям лекарите да преценят.

Спряла съм се на Втора градска в София (някой попита) и там ми е и наблюдаващия лекар (не ЖК).

За кг - за цялата бременност съм качила само колкото е бебето с водата, даже съм и отслабнала.

# 361
Аз съм качила по празниците около 1/2 кило, което не е стряскащо Simple Smile Но си имам още 6 и 1/2 от преди това.....
Милото ми подготвя програма с упражнения за вталяваме още от сега  newsm39

# 362
Фортунка, браво на голямото момче! Heart Eyes
С килцата по празниците не знам дали съм качила, че вкъщи нямаме кантар, но и не съм яла много, даже бих казала по-малко. Иначе от самото начало до сега са около 10 кг., но само първия месец качих 4 кг  Embarassed

# 363
  • Германия
Като част от съвместната инициатива на BG-Mamma и Ла Лече Лига България Ви предоставям информация за събитията (лекции, срещи, Бебешко кафе и други), организирани или провеждани с подкрепата на Ла Лече Лига България в различните градове на страната до края на м. МАЙ 2011 г.. Моля, имайте предвид, че графикът е предварителен и са възможни промени.
Актуалната информация за събитията, организирани от Ла Лече Лига България, вкл. за евентуални промени на графика, може да следите на сайта на Ла Лече Лига, както и на следните Фейсбук страници: Ла Лече Лига България, Бебешко кафе, Ла Лече Лига Пловдив, Ла Лече Лига София,

Ла Лече Лига срещи

04.05.2011 г., сряда, 10 -12 ч., гр. Варна, ул. А. Дякович 20, ет. 5, ап. 9, тел. за записване и контакти: 0878 601 604 - Ивелина, Тема: “Хранене на бременната и кърмачката. Захранване на бебето.”
09.05.2011 г., понеделник, 10.30 ч., гр. Карлово, площад "20 юли", до трибуната, Тема: “Аз мога"
11.05.2011 г., сряда, 11 ч., гр. София,, Тема: “Раждане и първи дни с кърмачето. Влияние на раждането върху началото на кърменето."
14.05.2011 г., събота, 14 ч., гр. Сливен, сладкарница Мустан, Тема: “Изкуството на кърменето: Въпросите "какво" и "как""
28.05.2011 г., събота, 10 ч., гр. Варна, само с предварително записване на телефон: 0878 601 604 (Ивелина), Майчин Дом, ул. Мир №1, Тема: "Бебето се роди: Семейството и кърменото бебе. Приспособяване на по-големите деца."
28.05.2011 г., събота, 10.30 ч., гр. Пловдив, Градска градина, Тема: “В новините: предимства на кърменето"

Ла Лече Лига Лекции

10.05.2011 г., вторник, 10.30 ч., гр. Пловдив, Детски център Оранжево небето, ул. "Силистра" 28, комплекс "Райски кът-1" - кв. Смирненски, Тема: “Всичко за хранене на кърмачката, захранване на бебето и хранене на цялото семейство"
14.05.2011 г., събота, 10 ч., гр. Варна, само с предварително записване на телефон: 0878 601 604 (Ивелина), Майчин Дом, ул. Мир №1, Тема: "Често задавани въпроси"
15.05.2011 г., неделя, 11 ч., гр. София, "Тук-таме", ул. "Гео Милев" 22, вх. А, Тема: "Подготовка за кърмене. Избягване и преодоляване на често срещани проблеми"
28.05.2011 г., събота, 14 ч., гр. Сливен, ул. Великокняжевска 13 (сградата на Туристическо дружество "Сините камъни"), Тема: “Успешен старт на кърменето. Хранене на кърмачката"

Ла Лече Лига срещи-лекции

28.05.2011 г., събота, 10.30 ч., гр. Пазарджик, Регионалната Библиотека Никола Фурнаджиев, Тема: “Да научим за храната чрез игра”

Срещи с подкрепата на Ла Лече Лига

03.05.2011 г., вторник, 11 ч., гр. Плевен, пицария "Централ", ул. Димитър Константинов 11, ет. 2 (карта: http://www.bgmaps.com/old/map.aspx?sid=2d35c77ca21cc8e688918044c08e4d9d&tip=1), Тема: “Избягване и преодоляване на често срещани трудности и проблеми“
05.05.2011 г., четвъртък, 17.30 – 19 ч., гр. Козлодуй, сладкарница ПАРФЕ, комплекс Сони, Тема: “Първи дни с новороденото у дома"
12.05.2011 г., четвъртък, 11 ч., гр. Добрич, на тревата пред "Изида" (в градската градина), Тема: "Често срещани въпроси"
14.05.2011 г., събота, 11 ч., гр. Казанлък, Парк Розариум - ако е лошо времето, може да има корекция на мястото, Тема: "Често задавани въпроси"
14.05.2011 г., събота, 10.30 ч., гр. Пазарджик, парк Остров "Свобода", Тема: “Предизвикателствата на ходещото кърмаче”
25.05.2011 г., сряда, 10.30 ч., гр. Димитровград, пейките пред съвета, Тема: “Подготовка за раждане и кърмене”

Бебешко кафе с Ла Лече Лига

04.05.2011 г., сряда, 12 ч., гр. Пазарджик, галерия Плеяда (тунела при Синегогата), Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
12.05.2011 г., четвъртък, 11 -12.30 ч., гр. Хасково, детски център "Смехорани" (до зеленчуковия пазар), Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
14.05.2011 г., събота, 11 -12.30 ч., гр. Стара Загора, ресторанта на НТС, до АГ-то, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
18.05.2011 г., сряда, 15.30 – 17.30 ч., гр. Димитровград, детски център "Светулковци", Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
18.05.2011 г., сряда, 11 -12 ч., гр. Пловдив, Детски център Тон Бонбон 2, ул. Висла 2, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
18.05.2011 г., сряда, 10.30 -11.30 ч., гр. Шумен, Детски кът Джунглата, ул. Цар Освободител 24, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
19.05.2011 г., четвъртък, 10 -12 ч., гр. Варна, Детски клуб "Невеляшка", ул. Кестен 14, до ВиК, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
19.05.2011 г., четвъртък, 17.30 -19 ч., гр. Козлодуй, сладкарница ПАРФЕ, комплекс Сони, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
21.05.2011 г., събота, 14 -15 ч., гр. Сливен, сладкарница Мустан, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
26.05.2011 г., четвъртък, 11 -12 ч., гр. Карлово, детски център "Джим Бийм", Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
29.05.2011 г., неделя, 11 -12.30 ч., гр. София, "Made in Home", ул. "Ангел Кънчев" № 30А, Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"
30.05.2011 г., понеделник, 11 ч., гр. Плевен, пицария "Централ", ул. Димитър Константинов 11, ет. 2 (карта: http://www.bgmaps.com/old/map.aspx?sid=2d35c77ca21cc8e688918044c08e4d9d&tip=1), Тема: "Имате въпроси за кърмене? Задайте ги на Бебешкото кафе!"

Срещите, лекциите и Бебешкото кафе са безплатни. Всеки, който има желание и възможност, е добре дошъл. Информация за тях, както и всякаква разнообразна и интересна информация за кърмене и захранване, се публикува и в е-бюлетина на Ла Лече Лига България.

# 364
pepelyashka, чудесна информация и теми , но защо няма 1 среща в Бургас  Blush

# 365
Здравейте мами  Hug
Относно килограмите аз съм си на -6, от 1 месец насам не съм мръднала с килцата Whistling
Относно раждането - смятам към 9-тия месец да се прегледам и в Дева Мария (където ще раждам) и ако  мненията на лекарите са различни ще го мисля как да е раждането, ако са единодушни ще е както кажат Flutter
Смятам утре да звънна да си запазя час за среща с бебо тези дни дано да има някой свободен час  Rolling Eyes
Лека и спокойна вечер дами Hug

# 366
И аз не съм се мерила скоро, ще се тръшна на кантара при доки на 4 май Simple Smile
Чудя се  защо наистина не са направили среща в Бургас, да ме извиняват майките от Карлово... ама със сигурност ще има повече бъдещи родилки в Бургас  и околностите отколкото в това градче... ама такъв е живота Naughty
Лека вечер  Hug

# 367
И аз се чудя в нашия край защо има само в Козлозуй  Crossing Arms Явно има много родилки там   33uu

# 368
Привет коремчета Hug
Христос Возскресе!Живи и здрави да сме ние и нашите смейства,това си пожелах аз таз година!
Честит рожден ден на Фентази  bouquet
Гледам обсъждате раждането-за сега съм секцио,но док каза че ще говорим като дойде време,т.е.чак към края на м.юли Peace
За килцата-+6 до момента,но на 29.04 съм на ЖК и ще си покаже Heart EyesКоремчето и дупето изведнъж направо ми хвъркнаха,хихи
Пепеляшка Hug
Фортунка,браво на големия мъж Hug
Шушу-честит ви мъжкар Hug
Това е от мен за сега,хубава и спокойна нощ ви желая Hugутре дано имам повече време да се разпиша,че тез дни само скитосвахме и по гости бяхме,чак се изморих от маси и от хапки Heart Eyes

# 369
   Е момичета , колкото и майки да има в най-малкия град трябва да имат достъп до тази полезна информация ... не бива да се сърдим , че при нас няма , аз просто се учудих , че няма... голям град е Бургас , пък никаква организация  Blush .

SIMONA_S , благодаря  Hug

# 370
Момичета здравейте:) Аз съм мама августинка от 2010:) Като гледам какви емоции ви тресат направо ви завиждам:) Благородно разбира се:) Надявам се да не ми се сърдите, и да не ме приемате за "спам" , но реших да пиша тук, тъй като моят малък малчо вече порастна и имам много сладки и почти не носени дрешки , които накупих в еуфорията си тогава:) А също и лятни дрехи за бременни августинки, както и едно много готино ...не знам какво е точно, което ми спести доста пари за дрехи и което съжалявам ,че не открих по-рано, с предишните бременности. Вече не ползваме и слинга , така че ако някой има интерес бих продала и него. Ето линкове към някои от нещата , надявам се да зарадват някое ново августинче. Желая ви успех и мног, много прекрасни мигове през следващото лято:)
http://prodavalnik.com/peleni-za-mnogokratna-upotreba-i1678610
http://prodavalnik.com/plyusheni-gashterizoncheta-po-2-3lv-i1648095
http://prodavalnik.com/bodita-po-3lv-i1648047
http://prodavalnik.com/bodita-po-2lv-i1648006
http://prodavalnik.com/bluzka-bodi-gashterizonche-carter-s-i1647937
http://prodavalnik.com/bluzki-rizka-i-puloverche-obaibi-i1647906
http://prodavalnik.com/bebeshki-pantalonki-obaibi-i1647879
http://prodavalnik.com/belly-belt-vmesto-pantalon-za-bremenni-namalyavam-i1314487
http://prodavalnik.com/oshte-pantaloni-iza-bremenni-i1511673
Между другото , нямам възможност да изчета темата, но ако има мама , която има нужда от нещо за бебчо и не може да си го позволи- нека ми пише - ще й подаря каквото мога.

# 371
Добро утро мамчета  Simple Smile
Добре че сменихте темата,че да не се задълбочавам в мисли newsm78
За кг. допреди 2-3 дни бях +6,но пък коремчето ми толкова много расте,че изглеждам с един месец напред Shocked.Баща все повтаря колко дебела съм станала и ме сравнява с друга бъдеща мама която е в 7 масец(аз съм в 23 седмица) Sad,а пък аз все му казвам че си изглеждам чудесно Blush.
Да се оплача от три дни ми тече кръв от носа,мера си кръвното ,но то си е добре малко по-високо но така съм почти от началото на бременността.Мисля си че е възможно да е от горещините тук,беше много топло,направо незнам как ще я караме по-нататък,и краката ми така се бяха надули че имах чувството че ще се пръснат Cry
Ох спирам да мрънкам Flutter.Пожелавам ви приятен и красив ден!  bouquet

# 372
  • София
Привет момичета Hug.
Абе пак голям студ настана, днес ще ходя на ден на отворени врати в едната болница и после съм на преглед да видим какво прави бебчо  Flutter.
Пожелавам на всички ви хубав ден и после ще докладвам   bouquet.

# 373
Здравейте коремчета! Христос Возкресе с голямо закъснение ви честитя! Живи и здрави, щастливи и обичани и най-хубавите здрави бебчета през август!!!
Миналата сряда бях при доки и ми стъжни живота за секунди! Каза, че главичката ни върви с 2 седмици назад и трябва да отида на ФМ, за да се види какъв е проблема (а можело и да не го е измерил хубаво, защото е застанало седалищно)! Веднага звъннах да запазя час, но най-рано можеше във вторник 26.04. Един ден изживях истински кошмар - рев, сълзи и ужасни мисли!!!Добре, че беше таткото ни, за да ми даде силички и да преобърна мислите си в положителни!!!
И така вчера бях на ФМ и всичко си е наред - имаме си здраво момиченце , което е с манекенски размери (пола вече е на 100%)!!!Летя в облаците и този път сълзите бяха от щастие!!!

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 09:48 от Dani Gavazova

# 374
Добро утро момичета  Hug
Дани преживяла си нещо неописуемо слава богу че всичко е наред с бебко и теб Party
Моя малък мъж последните дни адски много рита и започнах да получавам стягане ниско в корема, ако някой от вас е имал подобни симптоми (за стягането) ще съм ви много благодарна ако споделите. Обадих се на доки, но чак за другата седмица успях да си запиша час
Хубав ден на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт