Отговори
# 375
Dani Gavazova, забрави черните мисли и сега се наслаждавай на прекрасните моменти  Hug

Златит , аз вчера и онзи ден имах контракции /подготвителни / по 2 на ден около пъпчето ми се втвърдяваше корема. Но не съм имала такова стягане. Дано да няма място за претиснение и всичко да отмине. А твоя доки като каза за какво става въпрос не те ли викна по спешно , а не да чакаш час.  Hug

# 376
здравейте всички
аз съм +10 кила. Имам адски разширени вени на единия крак които страшно много болят.
А кръв от носа е ежедневие вече. Мисля че няма какво да му се притеснявам.
Интересно, че моята лекарка до сега не ми е казвала приблизителните килограми на бебето. Аз даже не знаех че могат да се определят, но другия път ще попитам.
Моя бебчо също рита много ... през деня, през нощта ме събужда когато си поиска, но стягане не усещам. Дано всичко е наред ...

# 377
  • София
Dani Gavazova, и моето бебе е 10 дни по малко, просто съм забременяла по - късно. Бебчето не изостава просто си е по малко, расте си симетрично.
Zlatyt, аз имах стягания (контракции) миналата седмица, но доста. Моята доки ми каза, че до 10 на ден е нормално, а те бяха повече. Каза ми да си взема магнезий и веднага след като почнах да го пия ме отпусна. Пох го 4 дни. Вчера бях на консултация и доки ми каза да го спирам щом ми е минало, може да е било моментно (по скоро за деня поради някакво напрежение). Защо не се обадиш да се консултираш и ти по телефона, при мен свърши работа  Peace
Иначе от консултацията нищо интересно - бебка е добре, слушаха и тоновете, мериха я (и мен де но не е за хвалене  #Cussing out + 2 съм съм за 1 месец). Като се сетя преди какво вълнение беше да чуваме сърцето всеки път, да видя че шава ...сега бях седнала пред кабинета а корема ми подскачаше живо и бях толкова спокойна  smile3521
Другото което ми каза понеже имаше момичета с подобни резултати, ако е нисък хемоглобина (108), а желязото в норма да си взема фолиева. Аз го обмислям още, въпреки че на дали ще ми навреди но съм антимедикаментозно настроена.
Ех лошо време и толкова мрачно  #Cussing out Аз иначе от почивните дни имам тен, бях зачервила нослето от разходката в Карандила Simple Smile
Благодаря за инфото от ЛЛЛ. Ще се присъединя задължително на лекциите в София които са в почивните дни!
Хайде успех при срещите с бебчета на които им предстои среща и чакаме новини!

# 378
здравейте момичета, пожелавам ви положителен и усмихнат ден.
Zlatyt това са си подготвителни контракции, и аз и други момичета ги имат. Важното е да не са болезнени... Лично аз пия нутри маг по 2 на ден.
И стягане, втвърдяване си е едно и също. Разбирам те, че се шашкаш и аз бях така сега гледам да мисля положително Simple Smile

# 379
Благодаря ви момичета  Hug
Дани моя доки е извън града и няма как да ме приеме, но другата седмица е тук и ще ходя тогава, то тогава си ми е и месечната консултация

# 380
estelitka При нас уж само главичката изостава с 2 седмици, а другите - ръчички,краченца... си отговарят на седмиците. Затова се бях побъркала иначе знам, че е нормално 1-2 седмици нпред или назад.
На мен миналия месец ми беше 108 хемоглобина и от тогава пия желязо и вчерашните ми резултати показват 111. Занчи има ефект при мен.Отделно си пуснах желязо, то ми е 17 при норма 6 - 28 и ЖСК 88,5 при норма 44,8-71,6. Незнам какво означават тези стойности, но тази седмица не мога да отида на ЖК,за да разбера.

# 381
  • Sofia
Леле момичета, какви са тия негативни мисли за раждането?
Както и да се случи това ще бъде най-прекрасния ден в живота ви, защото тогава ще си гушнете сладурчетата  Hug Дори и да има негативни спомени те избледняват много бързо, но винаги ще помните огромната емоция да си видите за първи път бебчето.

Подкрепям поста по-горе - мислете позитивно, всичко ще е прекрасно  Peace

И не е нужно да НЕ мислите за раждането, даже напротив, от моя скромен опит ми се струва, че е по-добре да помислите отсега за това, да прочетете и да знаете как протича, да сте подготвени за правилните начини на дишане и да си оформите точна представа как бихте желали да протече, за да може да обсъдите всички аспекти с лекаря си. Мисля, че доста момичета отиват напълно неподготвени за раждането и затова се сблъскват с трудности и непознати аспекти на раждането, които ги плашат.

И като си мислите за това как бихте желали да протича раждането мислете спокойно и за това, че може и да не се случи точно така, добре е да попрочетете и за другите видове раждане, които недай боже, може да се наложат при вас, но без да се панирате и притеснявате, най-важното е бебчето да пристигне при вас живо и здраво Simple Smile

По БНТ 1 точно говорят за анестезията при раждането.

# 382
# 383
 Важно съобщение за Бургазлийки :
 На 28 април магазини Бабмолино и Хиполенд Бургас ще бъдат домакини на среща между майки и бременни и акушерката от МБАЛ „Дева Мария”, Бургас, която спечели приза в категорията „Акушерка, оказала подкрепа в грижите за бебето”.
Светлина, която със своя професионализъм, отдаденост и добро отношение заслужи престижната награда, ще сподели своя опит с бъдещи майки и  ще отговаря на въпроси, свързани с кърмене и отглеждане на дете.
За всички гости  на събитието, организаторите на конкурса „Акушерка на годината Philips AVENT” са подготвили специални подаръци. Заповядайте в маг. Бамболино ( к-с Зорница, бл. 57) между 10:30 и 12:30 и в магазин Хиполенд, BURGAS PLAZA MALL между 16:00 и 18:00.

Още едно съобщение:

В събота на 30 април в 10:30 часа  ще се проведе лекция  "Подготовка на гърдите и практически насоки за успешното кърмене."

Заповядайте в болница "Дева Мария" - училище за бъдещи родители "Биберон".

Лектор ще е Елена Василева - Акушерка, организатор и лектор в училище МА - МА, Медицински представител на Philips AVENT

/ случайно видях съобщенията в темата за болница "Дева Мария" и ги слагам тук , надявам се авторката на не се сърди/   bouquet

# 384
mmmshushy80 мерси за инфото, дано ме пуснат от работа  Praynig много ми се иска да отида

# 385
ЗА МАМИТЕ ОТ ВАРНА-УТРЕ В 10 ЧАСА ИМА ЛЕКЦИЯ ЗА КЪРМЕНЕТО В МОЛ ВАРНА - ВХОДА Е 4 ЛЕВА НО ТОЙ Е ЗА КОНСУМАЦИЯ В ЗАВЕДЕНИЕТО , ИНАЧЕ ЛЕКЦИЯТА Е БЕЗПЛАТНА . ЗАПИСВАНЕТО СТАВА НА 0876 181 114

# 386
абе защо не ми отчита вярно лентичката? 23 и 6 дни съм днес, http://bg-mamma.com/ticker/66923 а тази запаметената в бг мама ми показва че съм и 5 дни .  ...   newsm78  случвало ли се е на някой друг така  , а за сватбата е вярна .....

# 387
Диди, аз виждам 23 г.с. и 6 дни в подписа ти.

# 388
да да, алексче, аз направих нова лентичка и я промених от профила си . сега всичко е наред . Simple Smile

# 389
От време на време се бъгват лентичките...

Общи условия

Активация на акаунт