Технологично училище „Електронни системи” към Технически университет – София

• 74 607
  • 755
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Имам въпрос към мамите на 8 класниците -  Какъв учебник купихте/ще купите по биология ???
Моят синковец ми заяви, че госпожата им казала да си купят какъвто искат. Тя ще преподава под формата на ликции и трябва да си водят записки в час. Но все пак някакъв учебник си трябва, а нямам идея кой точно да купя  newsm78

# 226
   За учебници ще ходя утре и ще избера някаква Биология. А някой знае ли какви са учебниците по английски език, защото смятам и тях да купя. В нашият клас госпожата не събира парите за учебници, а кара някои от децата да ги събират. Аз не съм съгласна с това и няма да дам парите на дете.

# 227
По билогия купихме на Булвест 2000,сам си го избра.По английски ENGLISH FOR YOU на Просвета 2,3,4 част +учебни тетрадки.Относно парите -трябва да могат да поемат отговорност.Даваме му пари за учебници за предметите,които ще имат за първи път и след училище ходят с приятелчета и си купуват,вечерта прави отчет и всичко е ОК за сега.Трябва да имате доверие на децата си.

# 228
 Не сте ме разбрали. Моето дете също може и си купува учебници. И аз, като вас смятам,че децата трябва да са отговорни и да могат на тази възраст да се оправят сами. Тук става въпрос за това, че на 2 деца от класа им е възложена задача да събират по 70 лв. от ученик, като парите стоят в тях до края на събирането. Редно ли е деца да носят толкова пари в себе си и на училище.
Все пак става въпрос за над 2000 лв.

# 229
В нашия клас класната събра парите за учебника по английски.
Вашите деца написаха ли реферата по история?
А да имате информация какво ще се случва с часовете по физическо  newsm78

# 230
  • Sofia
В понеделник са им казали да не ходят. Все още не са нагласили часовете с ТУ, сигурно от другата седмица всичко ще е ок. Днес са имали история за първи път - дали са им темата за рефератите, за учебник моят нищо не е разбрал.... та сега да Ви питам: какъв учебник по история да купя ????

# 231
 По история Френски им е казал, че ще им даде лекции в ПДФ формат и ще ги копират. Реферата все още го пищем. За физическото знам, че ще има плуване в ТУ и ще ги водят там  bouquet

# 232
  • Sofia
kasa, мерси за инфото....значи историята отпада   Hug  Grinning

# 233
Това не е отчетна тема! Не допускаме отчетни по училища!
Или темата ще е дискусионна за училището - прием, условия, учители, харесвам/не харесвам или ще е злободневна-отчетна - домашни, лични проблеми и т.н. и я местя в отчетния.
Хубав ден!

# 234
Това не е отчетна тема! Не допускаме отчетни по училища!
Или темата ще е дискусионна за училището - прием, условия, учители, харесвам/не харесвам или ще е злободневна-отчетна - домашни, лични проблеми и т.н. и я местя в отчетния.
Хубав ден!

Хм ...  newsm78
На мен ми е полезно да чета, да споделям и комуникирам с родители на деца в това училище, в което учи и моето дете.
"Дискусионния" вид на темата съществуваше, докато ни вълнуваше (нас) приема.
"Злободневна-отчетна" става сега.
Да кажат и другите участващи тук, но аз искам темата да остане. Къде ще бъде, не е от значение.

П.П. Виждам, че ако коментирам приема, учителите, харесвам или не, не нарушавам темата като "дискусионна". вие добихте ли впечатления от преподавателите на децата си? Вече трябва да са имали при всички учители.
За нашия клас се очертава разместване на часове, заради математиката. А, и не сме купили учебника още  Simple Smile

# 235
  • София
В интерес на истината, независимо дали споделяте "отчетни" впечатления или нещо друго, ние, които тази година се интересуваме от ТУЕС с оглед предстоящо кандидатстване, четем с интерес и едното, и другото, че и питаме за още впечатления даже. Така че няма никакво значение къде ще се намира темата, стига да остане активна. И едното, и другото е дискусия, как ще се нарича от модераторска гледна точка, няма никакво значение поне за мен.

# 236
Ние дискутираме,не се отчитаме.Приема мина,условията са лоши (не ясно защо,но материалната база е зле),учители са не ясни или въобще няма такива( по БЕЛ) например,с оглед на това ,че няма физкултурен салон-спортът също не е ясен ,поне за сега. Но се надяваме, че всичко това е временно и няма да е все така.Иначе на децата им е интересно да гледат на тях ,като на големи ученици, кефи ги директора г-н Френски и всички очакваме една приятна учебна година.

# 237
Относно базата на училището - за тези, на които им предстои Simple Smile
Който е минал покрай училището няма как да е останал възхитен. И на външен, и на вътрешен вид е ... "впечатляващо". Обаче синът ми не се оплаква  newsm78 Харесал е кабинета по история (имало удобни столове, чиновете били блестящи), този по математика. Разбрах, че 2-ри и 3-ти етаж са за специалните предмети и осмокласниците ги подминават за сега.
Имат бюфет, който винаги бил пълен с изгладнели деца  Joy Но не остават гладни. Бързо са се ориентирали къде на близо има храна.
За учителите: относно директора - харесал го е от първия час. За учителката по математика са получили информация и от по-големите, че трябва да внимават.
Има страхотна жена на входа на училището!!! Познава всички деца и те имат респект от нея. Наричат я "шефката". Знае всичко и помага на всеки.
И още малко инфо:
- за лошата база - проблема е, че училището не е собственост на ТУ. Общинско е. Явно не могат да се разберат кой трябва да даде средства за него.
- за липсата на физк. салон. От години такъв липсва. Но е намерено решение с базата на ТУ,и с походите, които организира директора.
И за край на този ми пост. Не се толерира вдигането на шум по коридорите. Предупредили са ги. Миналата година е имало случай, когато в резултат от това несъобразяване, класът е бил наказан с обиколки на двора. Синът ми каза, че не е малък  Joy

Последна редакция: нд, 02 окт 2011, 19:21 от Alleisha

# 238
Благодаря за преместването на темата.
Сега наистина си е на мястото - Общ отчетен "За бебето и детето".
Надявам се интересуващите се от ТУЕС да я намерят.

# 239
  • София
Дайте линк!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт