SUPERNATURAL – Bobby Singer: The closest thing Sam and Dean have to a father

• 34 774
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • В средата на времето
Солт, и двата ти клипа са много добри Grinning Поздравления  bouquet

# 91
Разказът още не съм го чела  Blush но и второто ти клипче е върха! Веднага си го залепих на стената и привлече хиените  Laughing  Hug

Tц, тц, тц - зла жена! Simple Smile Приятелките ми извън настоящия форум взеха да питат "Какви са тия мъже, дето обсъждате във ФБ?" Ама как да не обсъждаш, като хубавото си е хубаво!

Да со довърша мисълта за епизода - сега го гледам пак и ми прави впечатление колко гузен се чувства Кас като обяснява за новите души, създадени с непотъването на кораба. Кас определено ми се струва, че крие нещо - даже смело мога да заявя, че е станал много таен, мрачен и странен и очаквам до края на сезона да вземе да се окаже, че именно той не новата световна гад - Краули си призна, че не е пуснал Сам от клетката, защото няма такива сили. Взъможно ли е Кас да го е измъкнал? Нали е далеч по-силен сега, след като е King of Heaven? Thinking

# 92
  • # супернатурална #
Ауу, Дейна, това е много интересно. Разсъждавайки сега, мога да кажа, че изглежда логично. И че това помагане и спасяване на момчетата може да е с цел, далече от алтруистичната. Ако сценаристите наистина поемат по този път предателството на Руби ще бледнее, а историята ще стане епична направо. Въпреки това се надявам да не е така. Не искам точно Кас да е лошия. Освен да му намерят наистина добра причина за действията  Thinking

# 93
идвам с един бърз поздрав за градинарките....

а иначе за епизода мога само да кажа, че много ми хареса... май всичко останало сте го написали вече...

любим момент - за библиотекарката и всяка реплика на Балти... попиках се с Титаник и Селин Дион... и колът....

Кастиел е ужасен лъжец...

и много ми хареса също шегата със слаша...

но пак само повтарям, така че млъквам

ето ви поздрава градинарки... да имате сили да копаете цяла нощ

# 94
  • КиТ
Честит имен ден на всички цветяяяяяяяяяяяя  bouquet  bouquet  bouquet

А гледам вече обсъждате,да се включа с Кас мнението ми,че според мен имено с тези души който последваха след спасяване на Титаник,ще повлияе на спечелването на войната в Рая,а на война като на война с всички средства...,но като се срешна със съдбата и видя,че неговите приятели,особено онзи с дългия шлифер  Joy Joy Joy,ще пострадат .... от там идва и неговата гузност! Wink Peace

Солти добре дошла ударно верно се включваш и с този разказ ми разказа играта Shocked ма стигнах до поливната признавам,ще го продължа някота Rolling Eyes времето се не ми стига нещо Mr. Green то и от предната тема имам да чета,четааааааааа Whistling Whistling Whistling

Не знам за тях, но ето го моя тип библиотекар. Книга върху книга няма да остане в библиотеката  Rolling Eyes

Ох де да имаше нашата академия такъв билеоткера,повярвайте ми там щях да спЪ мъ Нъц Tired

Гледам и Плами се е появила, а бях решила, че вече не я влече СПН

Е тук съм бе как няма да гледам ти па Shocked,то верно понякога кът пипирутка насам натам,ма миналата седмица нещо вЪ изтървах,та от там иначе съм с вас Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes,както се разбра нИ съм изтървала много Flutter Flutter Flutter

# 95
  • # супернатурална #

ето ви поздрава градинарки... да имате сили да копаете цяла нощ

Леле Белс! Какво беше това чудо  Heart Eyes Сега ще съм така цяла нощ  Rolling Eyes

# 96
Ауу, Дейна, това е много интересно. Разсъждавайки сега, мога да кажа, че изглежда логично. И че това помагане и спасяване на момчетата може да е с цел, далече от алтруистичната. Ако сценаристите наистина поемат по този път предателството на Руби ще бледнее, а историята ще стане епична направо. Въпреки това се надявам да не е така. Не искам точно Кас да е лошия. Освен да му намерят наистина добра причина за действията  Thinking
Именно в тази посока на мисли се въртя и аз - какво пречи спасяването на момчетата да е далеч по-неалтруистично, отколкото си мислим - все пак той знае, че ще му бъдат нужни във войната на рая. А и щом може да си позволи да изгуби 50 000 новосъздадени души (като Балтазар съм почти на 100 % сигурна, че е спасил кораба по поръчение на Кас), значи може да прави буквално всичко с душите, защото сега той е новият шеф в рая.
Дано накрая не се окаже, че всичко ще е едно голямо предателство на Кас към света и момчетата, защото и аз няма да го понеса (макар че се страхувам точно от това, защото на спойлерските снимки от еп. 20 (The Man Who Would Be King) Кас е застанал... в кръг от светено масло - а Дийн и Сам го гледат доста тъжно. Нищо чудно да са го заловили, за да го спрат да прави поразии и да въвлича света и душите на хората в райската си война).

# 97
Не искам точно Кас да е лошия.
А на мен сякаш ми се иска да го видя лош, напълно различен от образа му. Но това което мисля, че ще стане е, че Кас ще го изкарат лош, но всъщност ще има някаква благородна цел, като да спаси я Рая, я Дийн Simple Smile

# 98
  • # супернатурална #

Именно в тази посока на мисли се въртя и аз - какво пречи спасяването на момчетата да е далеч по-неалтруистично, отколкото си мислим - все пак той знае, че ще му бъдат нужни във войната на рая. А и щом може да си позволи да изгуби 50 000 новосъздадени души (като Балтазар съм почти на 100 % сигурна, че е спасил кораба по поръчение на Кас), значи може да прави буквално всичко с душите, защото сега той е новият шеф в рая.
Дано накрая не се окаже, че всичко ще е едно голямо предателство на Кас към света и момчетата, защото и аз няма да го понеса (макар че се страхувам точно от това, защото на спойлерските снимки от еп. 20 (The Man Who Would Be King) Кас е застанал... в кръг от светено масло - а Дийн и Сам го гледат доста тъжно. Нищо чудно да са го заловили, за да го спрат да прави поразии и да въвлича света и душите на хората в райската си война).

А представете си, че самото спиране на Апокалипсиса е било с тази цел! Днес се замислих, ако спасяването на Титаник, чиято съдба е била да потъне, дава такова отклонение на бъдещето (което за нас е настояще) и нови 50 хиляди души, какво ли значение и колко нови души за бъдещето дава спирането на Апокалипсиса. Нали съдбата на жертвите от него е била да умрат точно тогава. Това не е ли пак намеса? И ако "Кучката" е тръгнала след потомците на оцелелите неправомерно от Титаник, не трябва ли да погне и всички неумрели от несъстоялия се Апокалипсис. Леле, някой проследи ли ми мисълта  ooooh! Laughing

# 99
Аз ти я проследих и е чудно допълнение до моята идея! Simple Smile
Интересна мисъл е това Адът да е тръгнал след душите на "неправомерно оцелелите" и то с цел да възстанови равновесието - все пак рая си е "набавил" нови души само с променянето на едно събитие (потъването на Титаник), а какво остава за предотвратяването на цял Апокалипсис - значи доста народ ще е трябвало да е бил определен за умиране, а всъщност е бил спасен, защото е бил нужен като "душевен материал" за войната.
Хм, интересна идея, интересна... дали сценаристите са се сетили за нещо подобно? Thinking

# 100
  • София
аз ако не се лъжа, ако апокалипсиса не бе дошъл, трябваше вс хора да бъдат избити....ееее съдбата и да се опитва и да не се опитва да поправи това....то така или иначе вс ще умрем....
от друга страна съдбата....тя е на работа при Господ, Рая...дали Кас или Господ дори биха допуснали  да се затрие наистина цялото човечество....

# 101
  • # супернатурална #
Абе казвам ви аз, че има хляб в сериала за още 2-3 сезона. Само да щат да ни вземат консултанти-доброволци, срещу храна и подслон в караванка.
А иначе, серията постигна това, което не се беше случвало скоро - дискусия и предположения  Peace

# 102
  • В средата на времето
Аз не смятам, че Кас е извадил Сам от клетката.

Освен това, защо изхождате от мисълта, че новите души автоматично ще се причислят бонус на Рая. Кой знае тези хора като какви ще живеят и на края за Рая ли ще са или за Ада? И в Ада и в Рая цари анархия и хаус. Преразпределят се територии, нищо не е както преди. Според мен заради тези смутни време на съществата от Ада им е по-лесно да излизат  Peace

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 23:01 от Izida

# 103
Ааа, хора, недейте така... повече ще преживея ако Кас загине с достойнство (въпреки че ми треперка устничката само при мисълта), отколкото ако го изкарат лошия. Че  се е забъркал в някакви нелицеприятни истории е ясно, но поне изглежда че се срамува и се чувства виновен че ги лъже.

А Краули ако не се лъжа каза, че не може да върне душата на Сам, но не е казвал, че не го е пуснал от клетката. Или пак нещо съм пропуснала?

Имаше един много прекрасен разказ с Дийн и Кас ( не много слаш, освен ако го търсиш), там Кас беше скрил част от...уффф, как бяха превели grace, сияние?...така де, ангелската си същност в душата на Дийн, за да може да дава отпор на Рафаел със всички средства, добри или лоши, но да има част от него която да е неопетнена и да може да се възстанови чрез нея... ох, много оплетено го обясних, но цялата тази дискусия много ми напомни за това. Защото Кас беше споменал по-към началото на сезона, че му се налага да прави неща които не харесва и за които съжалява... въпроса е как му се отразяват тези решения? Дали не е минал на принципа "целта оправдава средствата"?

От една страна, ако действа като приятел на Дийн и Сам, мога да разбера че жертва тези 50 000 души, които явно му трябват за нещо. От друга страна, ако действа като генерал (какъвто е), жертвата на ценен ресурс не е оправдана, освен ако братята не са още по-важни за крайната цел. Ох, ще откача, много дебела стана работата...

Не знам, този епизод наистина ме вкара в духовата музика относно Кас. Много, много се надявам да не го изкарат наистина лош   Sad

# 104
аз ако не се лъжа, ако апокалипсиса не бе дошъл, трябваше вс хора да бъдат избити....ееее съдбата и да се опитва и да не се опитва да поправи това....то така или иначе вс ще умрем....
от друга страна съдбата....тя е на работа при Господ, Рая...дали Кас или Господ дори биха допуснали  да се затрие наистина цялото човечество....

Е това е въпросът! Ако наистина Бог е абдикирал от длъжността си и не се интересува какво става с хората на земята, то Апокалипсисът би бил съвсем в реда на нещата и на Бог най-малко би му пукало дали хората ще умрат или не - просто да приемем, че се е дезинтересирал от идеята да се грижи за нас, защото за 2000 и малко отгоре години е решил, че сме безнадеждни и ни е зарязал, отивайки да си прави други светове и оставяйки Земята на синовете си  - Ангелите и Демоните да си играят с нас (точно както дърворезбарят би оставил децата си да си играят с моделите, които е изработил, но които не му харесват и няма да им се сърди, ако те ги унищожат).

И като съм започнала с богохулствата на СПН тематика, нека да ви пусна и нещо, което ми попадна преди малко и за пореден път се удивих от изобретателността на феновете:

SPN Season 6 Prayer                                                                                    

Oh, Kripke, who art working on the Cyclotopus Shark script to sell to Syfy,                  

Hallowed be thy pen and sick sense of humor,

Thy Season 6 finale come,

Thy insane will be done,

...On the CW if they don’t push it back again.

Give us this day “Frontierland”,

And forgive us for Brokeback jokes

As we have also forgiven you for Sam’s hair.

And lead us not to a series finale,

But deliver us a season seven.

В превод:

Молитвата на 6-ти сезон на СПН:

О, Крипке, ти който работиш по сценария на Акулата "Циклопус", за да го продадеш на Syfy,
Да се свети писалката ти и откаченото ти чувство за  хумор,
Да дойде финалът на твоят Сезон 6,
Да бъде лудостта ти,
... върху CW, ако не решат да го отложат отново.
Дай нам днес "Frontierland"
И прости ни за шегите с "Планината Броукбек",
както ние ти простихме за косата на Сам.
Не въведи нас към край на сериала,
И донеси ни Сезон 7.  

* Syfy e известен американски канал, по който се излъчва само научна фантастика.
(2 стиха към края са пропуснати, но все пак звучи интересно. Моля да ме извините за лаишкия превод)

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 23:09 от Dana_Scully

Общи условия

Активация на акаунт