Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 42

• 28 994
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
Всички сме егоисти,едни по-малко,други повече.Не може да не го приемаш,защото това е част от теб.
В какъв смисъл да се намеси в моя живот такава като Бихтер? Каква такава и в какво точно я виниш? Не виждам да се различава по нещо от другите влюбени жени,омъжени за неправилния човек.Ако тръгнем да мерим с камъни по всички грешни души,ще остане ли някой незамерен? Образа на Бихтер е банален,та чак скучен - тоест нищо човешко не й е чуждо.Чудя ви се на това ваше 'ама аз не разбирам,ама аз не доумявам...'

Колкото до Фирдевс - за мен тя има много качества,които адмирирам,НО за мен е човек,който не работи за доброто на децата си в чисто сантиментален аспект.Съгласна съм,че им желае най-доброто/като покрай тях търси и лична изгода/,но нейното добро се измерва не в любов,чувства,щастие,а в социален статус и пари.Не можеш да бъдеш меркантилен на гърба на чувствата на децата ти,да си играеш с щастието им,в името на нечие друго,в този филм - щастие, видяно през нейната призма. С какво право си позволява да се меши в живота на детето си,дори и да е грешка- нека я направи,ще си вземе поука.Така се оцелява в живота.
Неспособна е да общува с децата си,толкова са отдалечени едни с други,водят повърхностни разговори,нямат си доверие.Затова и момента с Бихтер на колене и плачещата Фирдевс,която не знае как да отреагира е впечатляващ.

# 511
  • Пловдив

Добро утро.

# 512
Още един фен на сериала да се включи тук:)
Много е интересно  как един и същт сюжет се разбира толкова различно от хората или всеки вижда това което му се иска да види. Аз го виждам така- Нихал е наивно дете което живее в своите фантазии за хубавият приц . Бихтер открива в Бехлюл  голямата си любов и понеже много силно изразява емоциите си  в сериите по натам става истерична и смешна и жалка. Бехлул е влюбен единствено и само в себе си . Изпитва голяма страст към Бихтер и братски чувства към Нихал . И двете Них и Бихтер са за съжаление защото попадат на Бехлюл.ИМаше много силна любов м/у Бих и Бех , но с всяка серия се вижда как започва да му омръзва , наситил и се е , за разлика от нея при нея се засилва по-вече и по-вече. А за любов (мъж жена) м/у Бех и НИхал неможе и дума да става , може би към последните серии ,но въобще няма и сравнение. Още един филм в които се показва че когато една жена изневерява  е готова на всичко за разлика от мъжа особено ако се налага да си остави семеиството. Така го виждам аз .  
пп:ама много малко серии дават вече:(

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 08:01 от ivana27

# 513
Добро утро.
Чудесно кафе  bouquet
Лично аз предпочитам да дават по една турска серия един път в седмица,отколкото така накъсани.

# 514
Добро утро.  Hug

Лек ден на всички.     bouquet

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 16:06 от ·٠•Snejka•٠·

# 515
Добро утро!

Епизод 117
За да се хареса на Пелин, Бюлент прави неуспешен опит да заприлича на Бехлюл. Катя и Саит посещават Бешир в болницата. Нихал започва усилени тренировки, за да може да влезе във форма за сватбата си. Фирдевс се колебае дали да излезе на среща с Четин. Аднан разбира от Нихат какви неща е наговорил Хилми.

# 516

[/quote]

Ти май си повтаряш твойто напук, ако ще да я наплюе Нихал, пак от 9 кладенеца вода  и ще кажеш, че от страх тя да не ожаднее Simple Smile Стана под вола теле, страх го е да не я нарани да, но защото не може да отговори на чуствата й и лъже себе си и момичето, че и чичо си, дето го заплаши, че ще го изхвърли ако я нарани.
Бехлюл не е казвал обичам те на ТОЛКОВА много жени. Да си плейбой не значи да се обесняваш в любов наляво надясно. Във филма знаем, че е бил с много, но го виждаме да го каже на Елиф, по задължение, защото все пак беше решил да се "спасява" в брака с нея, и, на Бихтер, на която и го каза на пяно, на трезво, на легнало, по телефона, че и на гроба. Ако има любов, която вади героя на Бехлюл от кожата му на плейбой това е именно чуството, което изпитва кум Бихтер. Както каза той сам при първата им целувка в колата , никога не се е чуствал така към никой и с никой и тн няма сега да правя преразказ.
  Друг въпрос е че той е лайно. Ще гледам напред как ще се развие отношението му към Нихал, засега то е натрапено от Прилепа майка Фирдевс + чуство за дълг + страх от чичото, но мисля е ясно, че Голямата Любов във филма, била тя забранена, грешна, страстна и др. е между Бехлюл и Бихтер, и тя се акцентира във всяка дума, жест, поглед. Иначе филм нямаше да има. [/quote]

БРАВО!!!!!!!    Peace Peace Peace

Начетох се на хубави постове-juja,Hurricane,Leonel,Nikita1  

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 09:12 от biskit

# 517
Ние добре четем-аз чета постове,уважавам казаното,а дали го приемам за себе си е друг въпрос,нали?
Млада съм,сигурно тук има жени с по-богат житейски опит от мен.И въпреки моите 25 год аз не мога да се поставя на мястото на Бих.Може да съм тъпа,изостанала,смешна-знам ли! Не че съм монахиня и супер моралистка-приемам изневярата като физ акт,чувствата към друг човек,страстта към друг...Егоизма не го приемам и не го разбирам.Не съм фенка на Нихал-безпристрастна съм към всички.Но Бих...Ако тя се намеси във вашия живот,в семейството ви-пак ли щяхте да я оправдавате (опазил Бог от такива случаи,извинете ме за гругото сравнение,не го пожелавам на никой ) Пак ли щяхте да казвате,че тя обича?Че страда,наранена е? С такива жени е пълно,за жалост.Не приемам и края и,за мен е слабост,безсилие.Истинския човек се бори,достойния,смелия-намира начин да се съхрани.Не бих се отдала на страст,която да ме накара да забравя,че и аз съм човек,че имам душа,сърце.Не бих забравила за себе си.Самоубийството не е чест и смелост-не и за мен.
Нихал е наивна.Искаше да останат насаме,защото така чувстваше,че е редно.Защото познава Бех.Няма опит,а само чувства.Тя не изгаря от страст,а от любов.Тя не страдаше ли? Не я ли болеше?Но за нея съжаление няма,нали? Само Бих я боли и ревнува...
Аднан е сляп и глупав.Фирдевс пак прави услуги на дъщеря си и каквато и да е,не е забравила,че е майка.И всички ние знаем,че майките познават децата си като 5-те си пръста.Именно за това опитва да поправя грешките на дъщеря си.Но....не успява.
Не защитавам никой,не нападам никой-аз съм на светлинни год от човекът Бих и не намирам такова държание  за достойно.Болката и е като тази на доведената и дъщеря,но при едната е страст,а другата обича силно,защото всички знаем колко силна е първата обич и че тя остава за цял живот в спомените ни.
Лека и спокойна нощ.
Напълно съм съгласна с вашето мнение всяко нещо си има граници и норми на поведение,но когато прекрачиш прага на всичко нормално това вече е ужасно.
 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501

# 518
Ако тя се намеси във вашия живот,в семейството ви-пак ли щяхте да я оправдавате (опазил Бог от такива случаи,извинете ме за гругото сравнение,не го пожелавам на никой ) Пак ли щяхте да казвате,че тя обича?

Ако такава жена се появи в живота ми, нито ще я оправдавам, нито ще си мисля колко и защо обича. В този момент просто ще осъзная, че със семейството ми отдавна е свършено и дали ще е тази или онази няма да има никакво значение, нито пък действията и ще има такова значение. Какво трябва да направи човек в такава ситуация - да се хванем за косите ли ?! Със зъби и нокти да се бори за нещо, което вече е изгубено завинаги. Виновна е не тя, а този който и е давал празни надежди. Тя не се е вкарала в кашата сама. Това, че стигна до такова падение не е дело само и единствено на нея. Ето за това я оправдавам, а не за действията и. Казваш, че приемаш изневярата, но тя се е точно това - стандартна изневяра. Дали ще бъде със сина, приятеля или непознат действията и лъжите са едни и същи...все грозни и неприемливи за обществото. За мен греха на Бехлюл е много по-голям, защото намесва и сестра си. Това е моето светоусещане, не ангажирам никого със него Peace

# 519
Добро утро.

Снощната серия беше много объркана. Нито Бехлюл, нито Нихал, най-малко Бихтер ми направиха добро впечатление. Първо ще започна с най-малкото зло Нихал - не ми се понрави как досаждаше на Бехлюл, но нея малко я оправдавам, защото Бехлюл с това изненадващо предложение за брак я обърка много и тя тъкмо се беше разубедила, че той има нещо към нея и отново всичко започна отначало.

Бехлюл - Не знае с коя глава да мисли. Само това ще кажа за него.

Бихтер - Падна на дъното, с това чупене на саксии и после в музикалната стаичка с Бехлюл.. Извинявайте, искате ли да имате такъв човек в къщата си?! Или дори да познавате .. То е отвратително .. Дори сестра си натопи най-безцеремонно. Толкова е глупава, тооолкова. Заради този Бехлюл какво ли не направи .. но тя дори е по-безнадежден случай от Нихал. Знае, че не може да има нищо сериозно с него, освен секс, знае, че той няма да избяга и да остави всичко, но въпреки това се надява ..  #Crazy Превърта и тя от време на време, но хайде стига говоря лошо за нея.

10-20 епизода напред ще е все така .. Бихтер ще пада още по-надолу и по-надолу, Бехлюл вече не го виждам къде може да падне повече .. Единственото хубаво нещо, което се случва е, че Бехлюл наистина ще си отвори очите за истината. В така коментираният 69-ти епизод той вече е влюбен в Нихал, лека полека, малко по малко, но ще я заобича по този начин, по който тя иска .. Но нека да гледаме сегашните серии..

Аз иначе се начетох на много интересни мнения, има хора, които доста си въобразяват и сякаш гледат 20 различни филма, не 2 - 20 .. Wink

# 520
  • Бургас
Бихтер и Бехлюл снощи прекрачиха последната граница. Тотално съм убедена, че тези двамата прекаляват. Не ме интересува дали се обичат. Правят го по най - грозния начин. До сега дори и да съм смятала, че Бихтер греши вече съм сигурна, че и да греши, тя просто си е такава. Няма никаква мисъл за околните, за последици. Бехлюл също. Може би той после изпитва вина, но за какво му е? Да беше мислил навреме.
Не мога да правя връзка с поведението на Бехлюл, но за Бихтер, мога. По собствените си убеждения, разбира се. Тя снощи се унижи страшно много. Ако гордостта и беше една капка от егоизма, щеше да се спре. Прекалено деструктивно обича. Но смятам, че се случва само на определени хора да обичат така.  
За това, което причини на Пейкер и майка си.....не мога да го коментирам, без да бъда лоша към Бихтер. Като малко дете, което не е получило играчка. Сърдито на всички. Няма идея на какво подлага сестра си, а тя е бременна и лежала и в болница, тъкмо заради проблеми причинени от стрес. Но тук пак егоизма и се обади. Можеше да помисли за бебето и сестра си. И поне да бъде по - мека. Но лъжите стават много......А, за да излезеш без да навредиш, истината не върши работа. Или лъжеш качествено и пазиш контрол или потъваш. Бихтер потъва.
Нихал е друга песен. Тя пък в стремежа си да не загуби Бехлюл се опитва да се превърне в една от каките му. Да се намърда в леглото му  Sick Лошо няма. Но тя не е сигурна в него. По тази причина иска да заприлича на любовниците и гаджетата му.  Wink
И двете жени не се обичат достатъчно, не вярват в себе си.
Аднан. Той е на друга планета. Ще става дядо  Mr. Green Ако Бехлюл направи дете на Бихтер. И това остане скрито. Аднан ще е баща, на внучето си. /защото ще е на Бехлюл  Mr. Green/. Найс.

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 10:28 от Sesana

# 521
Добро утро!
Снощи серията много ми хареса. За мен беше поредното доказателство, че за любовта граници няма и че тя не може да се сложи в рамка. Чувството е толкова силно, че те преобразява понякога дотолкова, че сам да не можеш да се познаеш.

Видях Нихал в друга светлина /макар че според мен сценаристите малко набързо и сложиха тези думи в устата/ обаче ми хареса, че поне си пийна момичето! Grinning
Бихтер беше много искрена с това "Душата ме боли" и мисля, че оттук наистина започва да се поболява. Ако имаше истинската мама насреща си може да и се помогне, но.....
А, хареса ми Катя - гордо каза всичко на шофьора, не си премълча. Личи се, че дълго време е около Фирдефс! Simple Smile
Бюлент отново много ме развесели!

Славенка   bouquet тези момичета ще ни поболеят момчето! Давай спасителен пояс и да го отърваваме - ще забрави и Нихал, и Бихтер  Hug Embarassed
Снежка  Hug

# 522
  • София
Напълно съм съгласна с вашето мнение всяко нещо си има граници и норми на поведение,но когато прекрачиш прага на всичко нормално това вече е ужасно.
 smile3501 smile3501 smile3501 smile3501
Наистина е добре всичко да има граници! Naughty И не е етично (най-меко казано) някой, който е разказал в темата за личната си извънбрачна връзка в продължение на много години да дава оценки за нормалност, "това е ужасно" и т.н.

# 523
Аднан. Той е на друга планета. Ще става дядо  Mr. Green Въпроса е на сина си или на внучето си. Ако Бехлюл направи дете на Бихтер. И това остане скрито. Аднан ще е баща, на внучето си. /защото ще е на Бехлюл  Mr. Green/. Найс.

hahaha hahaha като свински черва са се оплели. Не се знае кой на кого, как... а на Нихал какво ще бъде newsm78

# 524
  Добро утро-само ще кажа,че едва ли в началото на връзката им някой от тях си е представял докъде ще стигнат.И да,пропадат,и двамата,а Бихтер започва да затъва в безнадеждност,да губи контрол и да изпада във емоционални кризи,да се лашка от едната крайност в другата. Любовта ги доведе до падение-от всякакъв вид.Понякога тя води до там ,а не до висините.
  Нихал-винаги съм я харесвала,но определено от снощи пое в друга посока и някакси не ми се вписва в профила на невинната жертва на всички.Вижда,чува и усеща,но се прави на сляпа и глуха,за да продължи приказката.Накрая обаче иситната ще се стовари върху нея  с цялата си тежест. Разбирам я ,че обича и че липсата на опит я кара да взема погрешни решения,но при такива фрапиращи неща-да се правиш на неразбрал ,ми идва малко необяснимо,освен може би идеята,че всичко ще бъде както го иска,както й каза Мадмоазел. Тук в действията си ми прилича на Аднан,който също го дават тотално неадекватен,че то иначе филм нямаше да има.
  Бихтер и Нихал-едната изгаряла от страст,а другата от любов и как по-точно направихте разликата коя какво изпитва и че Бихтер не обича,как се стигна до този извод? Двете изгарят от едно и също. Нихал още не я боли,защото се надява и си вярва,готова е да чака и да се задоволоява с трохи,готова е да моли и да проси,съвсем съзнателно. Определено доста унижаващо действие,повече от криениците на Бихтер. Човек не обича силно само първата си любов,напротив,някоя от следващите може да се окаже много по-силна и изпепеляваща.

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 11:09 от charovnica

Общи условия

Активация на акаунт