Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 42

• 28 950
  • 733
  •   1
Отговори
# 60
Бих ли могла да помоля дамите, които знаят турски много добре и литературно (не като мен - само турските думи, навлезли в употреба в българския език), дали биха могли да проверят дали монологът на Бехлюл на гроба на Бихтер е преведен добре ( в прословутия видеоклип от youtube) , и дали в този превод са схванати и предадени всички нюанси и тяхното значение на оригиналния турски език?
Причината за моето питане е, че се твърди от лица, че преводът е лошо направен, и че е манипулативен и подвеждащ.
Благодаря Ви предварително!!!

# 61

Най-обикновено лошо момче-плейбой
Чу ли най-после какво и каза Бехлюл на Бихтер:
"Съжалявам ,беше само страст.
Ти ме мразиш
Нямаше обич и ти си само луда по мен"
"И да ме остави Нихал пак няма да съм с теб"

ето клипа,в който Бех казва на Бих,че тя не го обича - http://www.vbox7.com/play:14755e8b     след 8.57 мин        Прави ми впечатление,че последния епизод и предпоследния при срещите им и откраднатите мигове на Бих да види любовта си,наистина тя се изказва от негово име.  Shocked    Не бях забелязала,но толкова пъти беше казано тук от Силвия Мария,че обърнах внимание.И е точно така! Забележете в линка,който дадох,че Бех казва,че е отишълл на срещата,защото....(иска да се сбогува)....но....Бих му казва за какво е отишъл всъщност  Stop      Клипа прави впечатление,аз ще спестя всичко,което мисля,защото фактите и субтитрите говорят!
Лека и спокойна нощ  Hug

А всъщност ,той не я е наранил.Нищо не обещаваше
Бихтер отлично знаеше и дори разказваше на Нихал какъв е Бех.
Защо с Елиф не беше лош ,а с Бих стана лош?

И всъщност Бих не успя да накаже никой ,защото Бешир я изпревари.
Бихтер молеше Бех ,след ,като всички знаеха за тях  newsm78 и той пак не я спаси #Crazy

# 62
много тъпо излезе с цитатите,но мнението ми всъщност е в цитата,защото стана грешка......  ooooh!

ето клипа,в който Бех казва на Бих,че тя не го обича - http://www.vbox7.com/play:14755e8b     след 8.57 мин        Прави ми впечатление,че последния епизод и предпоследния при срещите им и откраднатите мигове на Бих да види любовта си,наистина тя се изказва от негово име.      Не бях забелязала,но толкова пъти беше казано тук от Силвия Мария,че обърнах внимание.И е точно така! Забележете в линка,който дадох,че Бех казва,че е отишълл на срещата,защото....(иска да се сбогува)....но....Бих му казва за какво е отишъл всъщност        Клипа прави впечатление,аз ще спестя всичко,което мисля,защото фактите и субтитрите говорят!Тя не умее да губи,ако умееше,нямаше да има такъв край за нея! Самоубийството не е решение на нищо,а бягство от безсилие и от това,че е безхарактерна.Щом играчката не е моя и аз съм се тръшнала на земята,значи няма да е и на другарчето ми от детската градина  Crazy  Не знам колко слаб като психика трябва да си,за да легнеш в гроба и да не се радваш на живота (макар и без някой).....
Лека и спокойна нощ   Hug
И само припомням,че изказвам мнение   Peace
за всеки случай да го сложа пак,да не би да не се види  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 01:30 от didakis_a

# 63
много тъпо излезе с цитатите,но мнението ми всъщност е в цитата,защото стана грешка......  ooooh!

ето клипа,в който Бех казва на Бих,че тя не го обича - http://www.vbox7.com/play:14755e8b     след 8.57 мин        Прави ми впечатление,че последния епизод и предпоследния при срещите им и откраднатите мигове на Бих да види любовта си,наистина тя се изказва от негово име.      Не бях забелязала,но толкова пъти беше казано тук от Силвия Мария,че обърнах внимание.И е точно така! Забележете в линка,който дадох,че Бех казва,че е отишълл на срещата,защото....(иска да се сбогува)....но....Бих му казва за какво е отишъл всъщност        Клипа прави впечатление,аз ще спестя всичко,което мисля,защото фактите и субтитрите говорят!Тя не умее да губи,ако умееше,нямаше да има такъв край за нея! Самоубийството не е решение на нищо,а бягство от безсилие и от това,че е безхарактерна.Щом играчката не е моя и аз съм се тръшнала на земята,значи няма да е и на другарчето ми от детската градина  Crazy  Не знам колко слаб като психика трябва да си,за да легнеш в гроба и да не се радваш на живота (макар и без някой).....
Лека и спокойна нощ   Hug
И само припомням,че изказвам мнение   Peace
за всеки случай да го сложа пак,да не би да не се види  Heart Eyes

Ами да ,
фенките на Бих не гледат филма ,играта и репликите на Бех

,а само слушат ВНУШЕНИЯТА ,които прави              Бих към Бех     .ТИ ОБИЧАШ МЕН.
Той   smile3521като всяко лошо момче  си трае newsm48 ,

но ФЕНКИТЕ на Бих и вярват и си измислят свой сценарий #Crazy

БиБ/ромео и жулиета/

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 03:59 от silvia_maria

# 64

Lady Vi , включих се само да те поздравя за невероятния ти аватар и подпис - нямам думи какво изпитвам като ги гледам !? smile3501 smile3501 smile3501

# 65

Но ще изкажа и съжалението си , че без да искам прочетох постовете на тази последна страница.., нямам думи , колко сте големи да решавате какво е самоубийството...Аз лично ще ти кажа , че е много смела постъпка - това , че християнството го отрича , не значи , че трябва да му лепите етикети ...Това си е нейното решение - щях да я осъдя ако имаше деца за които да живее , но тя решава иска ли да живее по "този начин" живота си..!?

И ако имате малко по-широка култура щяхте да знаете , че има и религия и култура в които дори има специални ритуали за самоубийство !? Naughty

# 66
  • Пловдив

Добро утро. Отдавна тука не е духал вятър.

# 67
За всички именици и  присъствуващи в темата!

Позволявам си, по случай този християнски празник да сложа една притча- за грешницата

А книжниците и фарисеите доведоха при Него една жена, уловена в прелюбодейство, и като я поставиха по средата Му казаха: Учителю, тази жена беше хваната на самото прелюбодеяние. Мойсей ни е заповядал в Закона да убиваме такива с камъни. Ти прочее, какво казваш? И това казаха, за да го изпитат, та да имат в какво да Го обвиняват. А Иисус се наведе надолу и пишеше с пръст на земята, без да обръща на тях внимание. Но като продължаваха да Го питат, Той се изправи и им рече:- Който от вас е без грях, нека пръв хвърли камък върху нея. И пак се наведе надолу и пишеше по земята. А те, като чуха това, и понеже съвестта ги бореше, се разотидоха един по един, като се започнаха от по-старите, та до последните, и остана Иисус сам и жената, която стоеше насред. И като се изправи, и не видя никого освен жената, Иисус й рече:- Жено, къде са тези, които те обвиняваха? Никой ли не те осъди? И тя отговори: -Никой Господи. Иисус рече: И Аз не те осъждам. Иди си и недей вече греши. " Евангелие от Йоан, 8 гл

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 10:41 от nikita1

# 68
  • София-в сърцата на моите деца
  bouquet

# 69

Честит имен ден на всички цветя!

# 70
# 71
Честит празник на всички с имена на цветя
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Лично за себе си приемат нещата така:
Бихтер е млада,неопитна и измъчена.
И имаше лошия късмет да се влюби в неправилния човек.
Бехлюл е млад,нерешителен и безволев човек.
Имал шанса винаги до него да има силен човек,който да решава нещата.
Нихал е млада,невинна и разглезена.
Имала късмета да е обградена от любов.
Бешир е млад,подценяваш се и прекалено размишляващ.   
Той май няма късмет.
Така,че спирам със споровете кой-кого и кой-кога.

# 72

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ !!! НЕКА ТОЗИ ДЕН ВИ ДОНЕСЕ МНОГО ЗДРАВЕ , КЪСМЕТ И СПОКЙСТВИЕ В ДУШИТЕ !!!Честит Имен Ден на всички цветя в нашия форум!

# 73
# 74

Позволявам си, по случай този християнски празник да сложа една притча- за грешницата

А книжниците и фарисеите доведоха при Него една жена, уловена в прелюбодейство, и като я поставиха по средата Му казаха: Учителю, тази жена беше хваната на самото прелюбодеяние. Мойсей ни е заповядал в Закона да убиваме такива с камъни. Ти прочее, какво казваш? И това казаха, за да го изпитат, та да имат в какво да Го обвиняват. А Иисус се наведе надолу и пишеше с пръст на земята, без да обръща на тях внимание. Но като продължаваха да Го питат, Той се изправи и им рече:- Който от вас е без грях, нека пръв хвърли камък върху нея. И пак се наведе надолу и пишеше по земята. А те, като чуха това, и понеже съвестта ги бореше, се разотидоха един по един, като се започнаха от по-старите, та до последните, и остана Иисус сам и жената, която стоеше насред. И като се изправи, и не видя никого освен жената, Иисус й рече:- Жено, къде са тези, които те обвиняваха? Никой ли не те осъди? И тя отговори: -Никой Господи. Иисус рече: И Аз не те осъждам. Иди си и недей вече греши. " Евангелие от Йоан, 8 гл

Честит празник,
 newsm78

Никога не съм съдила Бихтер ,като грешницата ,прелюбодейка.

Бихтер я критикувам и осъждам ,заради злобата,коварството и ОГРОМНАТА И ГЛУПОСТ да си мисли ,че Бехлюл /плейбой,лошото момче,женкар/ е по-различен с нея,а не  е същия ,какъвто е бил с Пейкер , Елиф  и други
Ако беше не информирана ,какъв е той,да я разбера.Но тя го познава ОТЛИЧНО.
Не слуша нито Фердефс ,нито Пейкер/която и каза Бехлюл те е подлъгал/ ,а лъже и си мисли ,

че може  да    ПРОМЕНИ -ЛОШОТО МОМЧЕ

Някои обвиняват  Фердефс ,че се опитваше да я откаже от него ,от личен интерес.

НЕ-Фердефс се опита да я спаси от ЕДИН ПЛЕЙБОЙ

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 12:12 от silvia_maria

Общи условия

Активация на акаунт