Отново за АБКМ - 2

• 41 913
  • 792
  •   1
Отговори
# 720
   Момичета добре сме, то това беше малко преди пътуването ни. Елдата се препоръчва като заместител на пшеницата за алергични деца, но по принцип реакцията при нея е мигновена.
 Ето тук има полезна информация http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=73977.0

# 721
А ние привършваме втора кутия с елда и нямаме никакъв проблем от нея. Явно е много индивидуално.

Peace Напълно съм съгласна! Ние нямаме проблем с елдата, но имаме с царевицата.

Nelika, стискам палци да няма реакция.  Praynig

mimkis@, съжалявам, че се е получило така при вас.  Sad

# 722
  На каква възраст давахте елда? Да, наистина е строго индивидуално и аз също си мислех, че е напълно безопасно, след като на пакета пишеше възраст 4 месеца и преди това ориза се прие добре( те са по принцип в една група алергени).
  Wonderland, при нас пък царевицата се прие без проблем, както и каша от овесени ядки и пюре от печени ябълки и отскоро гризе и корички от ръжен хляб с квас. Дори му се отразява много добре. Бяхме на хомеопат, които смята, че малкия има дефицит на ензими и ще му правим изследвания. Според него несмляната храна предизвиква алергични реакции. Незнам дали това са отнася по принцип или само за нашия случай Peace
   ПП. За пробиотика каза, че според него не е нужно при кърмено бебе Peace

# 723
  • София
Мимкис, елда въведох на 1,3 г. Късно се престраших, но може би е било по-добре така. С царевицата и ние нямаме проблеми.

Как хомеопатът е преценил, че на бебчо му липсват ензими? Какви изследвания доказват подобна липса?

# 724
На девет месеца и половина дадох за първи път елда. Всъщност до момента от зърнените е ял ориз, елда, просо, овес, ръжени ядки и е опитвал минимални количества пшеничен хляб и пшеничен грис, когато съм си варила за мен. Изключвам от сметката царевицата, която не се прие.

Разбрах, че ферментиралите продукти са много полезни, но ми хрумна да ви питам друго. Вредна ли е по някакъв начин маята и трябва ли да избягвам продукти, приготвени с мая?

# 725
На 15 март съм дала за първи път елда, значи на 7,5 месеца.

Мая ние си ядем с хляба, а аз си правя и мекици с нея.

# 726
  • София
Благодаря ви момичета за съчувствието  bouquet 
Nelika, за фонтанелата реших да не се тревожа, защото бебката ще се дадава и други признаци, че нещо не й е наред, предполагам, че щеше да плаче. Освен това малко преди да отидем при Маринова бяхме при нашата педиатърка, която внимателно й опипа главичката.
Искам да питам мамите, при чиито дечица АБКМ е открита много рано като при нас, още първия месец - Колко време бяхте на диета докато кърмехте и кога пробвахте отново млечен продукт и какъв?  Ако иска някой, може да ми пише и на ЛС.
Бях си кухпила елда за увеличаване на лактацията, но като ви чета няма да си я правя.
Аз мажа с това на А-дерма http://apteka.framar.bg/30062135/%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BC … 400-%D0%BC%D0%BB- преведено е и ми го продадоха за мляко, а на него пише лосион. Но за сега се отразява много добре. Предполагам, че кремът е по-добър, но ни изписаха млякото и аз него взех.

# 727
Здравейте момичета! Hug

Да се включа за елдата - по принцип е алерген, но е по скоро контактен - в смисъл, силните алергични реакции се получават от хора, които я обработват -пипат или вдишват люспичките и власинките на необработената елда  - тази във кашите уж е обработена. Аз дадох към 8 месец - прие я без проблем и дълго беше най-любимата й храна! Понеже има майки, които вече не пишат тук толкова често - по времето на нашето захранване и другите даваха елда и не помня някой да е реагирал! Разбира се  - строго индивидуално е, но аз по скоро бих я сложила към безпроблемните храни! Царевицата обаче даде проблем при доста дечица(  по наше време - ама как идиотски се изразих Crazy Simple Smile) - при нас също - сега си я ядем вече!
Много съжалявам Мимкс за това, което се е случило при вас! Hug

За фонтанелата - абе тези лекари не са в ред! Crossing Arms Изобщо не се замислят какви ги говорят и как могат да наплашат една майка! Crossing Arms Това с хлътването е така, но и нашата си беше леко хлътнала винаги! Понеже сме били обезводнени - в болница заради един вирус - там вече видях истинското хлътване - ами доста по различно е, освен това има и други признаци, по сив цвят на кожата, по-отпусната, ако я щипнеш - по бавно се връща в началното си състояние, един вид не е толкова елестична, детето е опуснато и лениво и т.н. Не вярвам дете без проблем да е обезводнено - тя природата си знае работата - ако сте на кърма, пък това е абсурд да се случи! Докато се кърмехме Алекс не е пила изобщо вода, после минахме само на адаптирано и пак не искаше - а съм предлагала непрекъснато - в един момент проста реши, че й е необходима и почна да пие - всичко си се диктува от някакви висши правила!

Ние уж сме добре - напредваме бавно, но славно! Simple Smile Вече почвам да давам домашни сладкиши и с прясно краве мляко - няма видима реакция! newsm78 Но вече незнам дали мога да разбера дали ще реагира - ето снощи изяде една малка домашна кифличка - бях сложила 250 мл. мляко за 3 тави кифли, дали в една може да има достатъчно, че да реагира видимо!? Много се притеснявам от натрупването на някакви алергени и от възможно поддържане на някаква лека, незабележима реакция, която да й вреди, а аз да не я усещам!? newsm78 Crazy

# 728
  • Бургас
Искам да питам мамите, при чиито дечица АБКМ е открита много рано като при нас, още първия месец - Колко време бяхте на диета докато кърмехте и кога пробвахте отново млечен продукт и какъв?  

На моя син му отриха алергията когато беше на месец и половина и до сега аз все още съм на диета и не съм опитвала никакъв млечен продукт. Скоро и това ни предстои.

Нелика, успех със сиренето, Силви на вас с прясното мляко!  Hug

# 729
  Като чета кога сте дали, аз явно съм подранила Confused. На самата каша пишеше, че е абсолютно без добавки и се препоръчва за 4 месеца ooooh! Алерголожката обаче подскочи като опарена като разбра какво съм му дала  Crazy
   Ендира, Имунуглобини се изследват, а подозрението на хомеопата за ензимите е, защото на някой храни реагира само със слуз и кръв. Трябва обаче да се изследва допълнително Peace

Цитат
Много се притеснявам от натрупването на някакви алергени и от възможно поддържане на някаква лека, незабележима реакция, която да й вреди, а аз да не я усещам!? 

Силви, ако не показва и нервност,апатия, безпокойство, освен физическите симптоми, би трябвало да не е проблем newsm78
    За фонтанелата и на мен са ми ги казвали, но според мен много педиатри само това си повтарят Crazy Симптомите са много на обезводняване не само фонтанелата Peace

# 730
ssiillvvyy, колко време изчака след реакцията, за да предложиш отново царевица?

# 731
Wonderland - ако ви кажа, че не помня вече всичко! Embarassed Мислих, че никога няма да забравя захранването - всичко помнех по дни, но ето явно може да се забрави! И аз имам записки, но тук съм при майка ми и не мога да ги погледна!

Иначе за реакцията - не съм на 100% сигурна, а само на 90, че е било точно реакция! Царевицата почнах първо с каша на Фризо(тогава едвам намерих - вече спираха производството) - само царевицата - обрина се със ситни пъпчици! Спрях - опитах след 2 месеца от пюре - нямаше реакция - ядохме си известно време - може би около месец и нямаше никакви реакции, после опитах отново каша - май на блевит беше - царевица и ориз и пак се обрина - пак спрях! Отново опитах след около месец и половина - първо пюре, после нишесте, отделно си е яла варена, пуканки и т.н. - няма реакция, но вече каши не давам с царевица!

mimkis@ - ами апатия и безпокойство не съм усетила, но нервност понякога! newsm78 Тя си е глезла и от време на време изпада в някакви по-нервни състояния! Mr. Green Сега например сме на вълна неядене - не иска да яде - дори и тези неща, които много обича - храни се с порции наполовина на това, което е изяждала преди - отдавам го на това, че е по-топло и че наскоро ни пробиха горните кучешки зъби, но знам ли!? newsm78 Май трябва да си дам голямо количество за да съм сигурна има ли реакция, няма ли! newsm78 Ама пък от друга страна нали точно уж да я пазя давам от време на време и то по малко - за да свикне и да няма натрупване! Crazy

# 732
 Силви,  нервност повече от обичайното, да не иска да спи, постоянна раздразненост, такива работи, това ми казаха и алерголожката и хомеопата. А за натрупването не мисля, че ще се предизвика нещо. Нас ни записаха за провокативен тест в болницата като бъде на година и 3 месеца, казаха, че ако ми трябва преди това друго мляко ще го пробват и по рано. Теста се прави с адаптирано мляко,което се дава на здрави деца. Ако не сте имали проблеми от такова за вашата възраст предполагам, че нормалното също не би било проблем. Само предполагам Peace

# 733
mimkis@ - ясно разбрах- трябва да е по-нервна от обикновенно! Hug

Вие в чужбина ли живеете!? Не бях чувала до сега тук да записват за прием в болница при провокация!? newsm78

Иначе за натрупването - незнам кое  е правилно - вече чета за 3-4 случая поне, в които хората стигат до нормално АМ, сирене, кашкавал, а после изведнъж отново назад в началото! Sad На мен специално докторите са ми казвали много да внимавам в моментите, в които тя е болна - тогава лигавицата е по-пропусклива и винаги може да се активизира алергията отново! Crazy

# 734
  Силви, в чужбина сме да, но на хомеопат го водих тук в София, че при нас са космически суми прегледите им Crazy За алерголог се чака много време, записаха ни час за теста за след 6 месеца Whistling По принцип така процедират с този тест при нас, а и аз имам астма и явно се страхуват да не се получи и при него подобен пристъп. Казаха ми просто, мляко освен кърма само пред тях и след това ще преценят какво да му давам Tired
   ПП. Да попитам кога въведохте сурови плодове и зеленчуци, след годинка ли?

Последна редакция: сб, 18 юни 2011, 23:28 от mimkis@

Общи условия

Активация на акаунт