Любители на кучета-20

• 69 552
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
Моето мнение не би трябвало да има чак такова значение, нали? И, мисля, всички имаме право на него.
На повод има възможност за корекция. Колко често кучето е на повод? Каза, че не можеш да го разхождаш (често).
Какъв съвет очакваш, всъщност? Не можете да заградите, не можете да разхождате кучето, не можете да го затворите вкъщи... Как тогава смяташ, че можеш да имаш някакъв контрол върху ситуацията и защо изобщо я допускаш? Освен кучето да бъде сгазено, може да пострада шофьора или някой друг.

# 61
За какво става въпрос? Нещо не разбирам  newsm78

# 62
За какво става въпрос? Нещо не разбирам  newsm78
Не разбираш може би поради причината, че потребителката си изтри поста.
Става въпрос за това, че кучето й, което се движи свободно в незаграден двор, лае по преминаващи коли. Жената казва, че не може да загради двора, не може да извежда кучето, не може... още нещо беше, не помня и пита как може кучето й да спре да лае по автомобили.
И по-нататък... можеш да прочетеш.

# 63
Ахам, ами аз не смятам, че куче трябва да се гледа в незаграден двор. То дори и в заграден пак има опастност са изкочи на пътя, а има шофьори, които нарочно прегазват куче. На нас ни се случи това с едно от кучетата на село (беше дребно и намираше винаги някакви пролуки), за щастие кучето се оправи и нямаше някакви по-сериозни травми. Въпреки че двора ни е заграден. Плюс това и дворните кучета имат нужда от разходки, ако не го извеждат най-вероятно затова лае по колите, от скука примерно, или пък е било блъскано в миналото.
Ако не може да се осигури на едно куче нормална и безопасна среда е по-добре да не се взима според мен. Това е моето мнение, на човек който дълго време не можеше да си вземе куче, въпреки че беше може би една от най- големите ми мечти.

# 64
Да, и моето мнение е такова.

# 65
Ахам, ами аз не смятам, че куче трябва да се гледа в незаграден двор. То дори и в заграден пак има опастност са изкочи на пътя, а има шофьори, които нарочно прегазват куче. На нас ни се случи това с едно от кучетата на село (беше дребно и намираше винаги някакви пролуки), за щастие кучето се оправи и нямаше някакви по-сериозни травми. Въпреки че двора ни е заграден. Плюс това и дворните кучета имат нужда от разходки, ако не го извеждат най-вероятно затова лае по колите, от скука примерно, или пък е било блъскано в миналото.
Ако не може да се осигури на едно куче нормална и безопасна среда е по-добре да не се взима според мен. Това е моето мнение, на човек който дълго време не можеше да си вземе куче, въпреки че беше може би една от най- големите ми мечти.
Абсолютно съм съгласна , винаги преди да се вземе животно , трябва да си наясно , че поемаш ангажимент и той не е за ден , два .

На нас също ни предстой гледането на бебче и Рошко , който е едва 1.700кг , но все пак си е животно ... а той е така привързан към мен ... в момента татко му с охота му разказва как бебо ще го преследва и ще му дърпа ушите , но той трябва да търпи  Joy hahaha Joy и така доста е смешно , но аз няма да се разделя и за секунда с него и ще си е при нас , защото той ми е талисманче.

Пожелавам на всички весели празници и много хубави моменти  Hug Heart Eyes

# 66
# 67
  • варна
С малко кученце е далеч по лесно според мен ,вашето е 1.7000 кг нашето е 24 кг  Joy ,но съм сигурна че ще с справим някак си Peace
Вашите кучета гонят ли си опашките ,Аис има традиция вечер като си легнем (тои спи на фотьойл до нашето легло) при всяко наше или по точно на мъжа ми мърдане тои скача и започва да си гони опашката ,горкия фотьойл много е изстрадал с това скачане .Много е дразнещо ,а преди не правеше така от едно известно време го има този навик.

# 68
С малко кученце е далеч по лесно според мен ,вашето е 1.7000 кг нашето е 24 кг  Joy ,но съм сигурна че ще с справим някак си Peace
Вашите кучета гонят ли си опашките ,Аис има традиция вечер като си легнем (тои спи на фотьойл до нашето легло) при всяко наше или по точно на мъжа ми мърдане тои скача и започва да си гони опашката ,горкия фотьойл много е изстрадал с това скачане .Много е дразнещо ,а преди не правеше така от едно известно време го има този навик.
Нашата опашка няма, затова си гони задния крак. Laughing

# 69
Гони я да, много ми е смешна, а понякога като ми гризе ръцете и пъхам лапата в устата. Не съм много сигурна, но мисля,  че от това се научи да не стиска със зъбите като си играем.

Вчера сложихме и ваксина срещу бяс, само чипа остана, че имаше някакакъв проблем със системата. Има си и капки фронтлайн, общо взето за сега май приключихме. При ветеринаря, да ви се похваля, беше  толкова спокойна, че чак се притесних да не ѝ е станало нещо. Рязане на нокти, ваксина, нямаше нито дърпане, нито квичене, както миналия път. Само си завря главата в мишницата ми и изтърпя процедурите най-спокойно. Обяснявам си го с факта, че миналия път беше с мен и  приятеля ми, който много се страхува от игли и постоянно казваше, че не може да гледа  Laughing а този път бях сама и напълно спокойна. Направиха и  снимка на таза, за да видят дали няма дисплазия. Това без да съм питала, профилактично. Премерихме я също: 10,10 килца  Mr. Green Абе да ви кажа, тоя ветеринар ми се вижда по-сериозен от личната ми  лекарка.  Laughing

Момичета, толкова ми е мъчно, че утре трябва да заминавам и няма да я виждам около месец сигурно. Цял ден като се сетя и почвам да рева  Cry

ПС
Леле, Блонди, тая снимка направо е разтапяща Grinning

# 70
Да ви се оплача, Жужа от снощи е с разстройство. Сутринта ходихме при вета, каза че имало кучешки грип с разстройство и повръщане. Ама бил лек и го карали много бързо. Даде й някаква паста в устата (голяма смрад, ама била вкусна за кучетата и много добре действала) и два вида хапчета за вкъщи. Да чукам на дърво от 11 часа не е правила бели. Дано наистина се окаже лек грип, който минава бързо. Сега си лежи нещастно-гладна и ме гледа с укор - няма ли най-сетне да дам нещо за хапване.  Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 17:00 от mamavili

# 71
  • София
И нашата кучка редовно си гони опашката, кучешка им работа ...  Laughing
Тя спи отделно от нас така, че не знам нощем гони ли нещо...  Wink

# 72
Здравейте и от мен! Отдавна не съм се разписвала, а и в момента нямам нови снимки, ноооо обещавам да се поправя - и без това татко Марк има рожден ден след няколко дни. (който има рецептичка за кучешка торта, ще съм му много благодарна ако я сподели, може и на лични).
mimenceto123, радвам се да се засечем тук. С Айс се познаваме лично от разходките в кучешката, ама май все с татко му съм го виждала. Моята Кайра го е научила, че е много кротък и още докато го види и се мята насреща му да се прави на интересна  Laughing За въпроса за отглеждането на дете и куче - ами напълно си е възможно. Моята голямата щерка я гледах с една принцеса, кръстоска между болонка и пекинез, а малката беше на 2г. когато Марки влезе в нашия дом. Трудничко е, в смисъл - повечко трябва да се грижиш за хигиената, но той Айси е кротичък и мисля, че няма да имаш проблеми. Аз с болонко-пекинеза имах малко проблеми, защото нарочно започна да пиша и ака вкъщи (от ревност, може би), но беше временно и след това умираше за кака си... Така че с повечко търпение, всичко се постига!  Hug

# 73
  • варна
eldi много се радвам ,че се познавате  Mr. Green

И ние имахме хъски даже две по едно време (гледахме кучето на един приятел)ама нашата Рона избяга ,и чесно казано не бих си взела пак хъски.Тая нашта Рона ни изяде къщата в буквалния смисъл .Толкова своенравно животно няма ,направо ми идеше #2gunfire
То не бяха тапети, мокети ,гъбите от мивката цели ги ядеше и цели ги акаше после ужас.
Но спор няма че са много красиви.
Ейй сега да не вземе някои с хъски  да се засегне ... Simple Smile)))

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 17:57 от mimenceto123

# 74
  • София
Ние се бяхме засилили да взимаме хъски, но прочетох, че когато скучаели ставали разрушителни...
Иначе са неземно красиви!

Общи условия

Активация на акаунт