Отзиви за млякото Прима?

• 10 237
  • 58
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна
В повечето случаи соята е генно модифицирана.  Peace
Така е, но пък соевия лецитин присъства в доста марки АМ.  Confused
Конкретно, за марката - опитахме я/двойка/. Дребното не беше особено очарован, а на мен на вкус и мирис ми приличаше на НАН. Не е овкусено и ароматизирано като други.

# 16
  • София
и аз се записвам за отзиви по специално за 3ка!

# 17
  • España (Плевен)
Малката го пиеше. Нямахме проблем с него. Опитвала съм го и е приятно на вкус.  Peace

# 18
Да ви кажа сега на бебешкото изложение подробно разгледах кашите им и един вежлив представител много ги хвали. Та млеката им са произведени в Швейцария, докато кашите се правят в ... Азербайджан ли не си спомням, но нещо подобно  Thinking

Странно имат каша с мед, което малко ми е съмнително. Обясниха ми, че веществата които подпомагали алергията били извлечени и . Абе не разбрах много , но уж не бил вреден в тези каши  Confused

Пробвахме оризовата каша с коластра - вкусна е Simple Smile И на мен ми хареса на вкус - вече колко има коластра и колко е полезно да давам на бебето кравешка такава не съм задълбавала  Embarassed

# 19
Моят мъник пие Прима 3. Според мен му харесва, макар че ми остана от кутията. Не можахме да го употребим в препоръчителния срок (пък след него не му го давам). Но все пак увеличихме чайчето като напитка в този сезон... Преди Прима-та бяхме на Фризо. И с него не сме имали проблеми, но го смених, защото на едно бебешко изложение представителите на Прима ме убедиха, че в тяхното мляко за деца над една година продължават да се добавят пробиотици (дано не ме лъже паметта за съставката...). Нещо, което другите слагали само на млеката за деца до 1 година (при повечето това са 1 и 2), но не и в тези за деца над 1 година (т.е. 3-ката в повечето случаи).
Реших да пробвам. Мъникът го понесе добре и си останахме на тази марка засега.

# 20
Gabi, аз в момента пак погледнах 3-ката, но не виждам да съдържа прОбиотици. Има прЕбиотичнi фибри(GOS).

# 21
Почти месец вече храня бебето си с Прима 1. Тя е на два месеца. Понася млякото много добре, но пълнее много скоростно и затова се замислям дали да не го сменя с друго мляко. Мисля, че схемата им - да се дават 5 лъжички на бебе, което тежи 4 килограма не е точна. Сега намалих порциите и мисля, че нещата ще се нормализират.

# 22
Мисля че соевият лецитин присъства във всички АМ. Може би не е проблем, в смисъл едва ли ще го сложат ако е генно модифициран.
http://www.hapche.bg/bremennost-i-roditelstvo/sravnenie-mezhdu-m … eka-za-karmacheta

# 23
Тази статия е толкова тенденциозна, че си личи от пръв поглед.
Как е възможно да се толерира мляко произвеждано само за България и страните от третия свят и да се смята за недостатък това, че е дадено мляко е в картонена кутия, а предимство, че е в метална.
Ужас  Joy #2gunfire Joy
Да не говорим за всичко останало
Липсата на автор под статията е доказателство за желанието на фаворизиране на определени марки с подобни платени публикации
За мен е възмотително подобно нещо!

# 24
Определено ги разбирате тези казуси. Според мен статията е сравнителна.
Между другото Калинке "възмОтително" се пише с "у".

# 25
И още нещо, като се върнах да видя публикациите на kalina i stani разбирам защо толкова се възмОщаваш.  Laughing

# 26
Определено ги разбирате тези казуси. Според мен статията е сравнителна.
Между другото Калинке "възмОтително" се пише с "у".
Извинявай Yonke ако това е най-важно "о" или "у"
Просто изказах мнение.
За мен е възмУтително, защото очевидно е тенденциозно. Както между впрочем всяко нещо в милата ни татковина.
Аз  не претендирам за ги разбирам нещата, но знам, колко е вредна пластмасата, алуминия и метала. Само това коментирах, защото ми направи впечатление в сравнението. Картона според всички световни стандарти е най-био, еко и безопасно.
И последно (не бих искал спорове моля те) когато се пишат такива неща е редно да има автор. Според мен темата е много сериозна за да се поднася по този начин

# 27
По-важно е становището за картонената опаковка. Досега не бях мислила, че като приготвям млякото аз си "вкарвам" дори цялата ръка вътре. Извини ме но аз си мия ръцете само, не ги стерилизирам. При всички положения наистина бих могла да контаминирам млякото.
И защо е нужен автор когато става дума за сравнителни данни? Всеки може да сравни данните от опаковките.
Нали разбираш че в картонената опаковка има метално фолио? Въпросът вероятно опира до достъп на ръката, при който има най-малко допиране до стените на опаковката.

Последна редакция: вт, 21 фев 2012, 11:45 от yonka.petrova

# 28
За какво ви е автор, като хората са си дали всички източници които са използвали и цитирали?

# 29
Аз пък ни в клин, ни в ръква, ама да кажа, че въпреки, че ползвам АМ,което е в плик, го пресипвам после в една кутия от АМ, което сме ползвали, като сме били болни/АЛ 110/ - по-ми е леснотака да го вадя  Peace

Общи условия

Активация на акаунт