Февруарки09

• 40 430
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте и от нас Simple Smile много се радвам, че всички са тук. Аз така се нервирах на новата платформа във ФБ, че си изтрих профила Crossing Arms как не ги е срам да променят всичко без изобщо да се интересуват от мнението на потребителите не знам, обаче ми писна от тях Twisted Evil Close затова ми стана много мило като видях, че всички са тук.

Ние сме ок засега, но софия си има сополи всеки месец. Слагам клеева тинктура с физ. р-р и минава за ден два. За кашлицата давам сок от врен лук с мед и така и тя спира за 1 ден. Дано да не се разболява вече и да няма астматични кашлици, че направо тръпки ме побиват като се сетя. Синът ми продължава да си ходи на градина, но тя е само 3 часа на ден, нищо и на това се радвам.

Мечи, спокойно ще се оправиш с двете деца, виж ме мен, откакто се помня съм сама и ги гледам вкъщи, не е лесно, но не е и невъзможно. Ако можеш ги оставяй със свекървата или с майка ти и ходи на кино с мъжът ти.Те мъжете минават през някакви странни периоди понякога, особено като ги удари кризата на средната възраст започват да се държат като пубертети Rolling Eyes моят мъж пък никъде не иска да ходи все е уморен от работа, затова го оставям вкъщи децата и си излизам сама Mr. Green миналата седмица даже ходих на бар, беше като дискотека почти Wink

За игрите-при нас е лесно, понеже както казах баткото ходи на детска само по 3 часа и през останалото време са заедно играят си, бият се, карат се, целуват се, сдобряват се Laughing Heart Eyes и нали са много близки по възраст и по акъл, доста се занимават заедно.

Марте, за английският език, можеш и ти да й говориш и да я учиш на прости думички, животни, предмети и т.н. наистина много бързо учат. Моите разбират перфектно български, но си говорят на английски засега. Аз нон стоп поправям и ги карам да повтарят след мен на български и го правят, но си е занимавка.

# 661
Хайд и аз отново тук Simple Smile
 Марте аз съм последния човек, който може да бъде набеден за фен на "Глистопад" ( да ме извинят почитателите му), но Чучолигата е страхотна книга няма да съжаляваш.
 Аз да си кажа за яслата. Ачко нали тръгна на 19. Е ходи 2 дни и в сряда стана с температура. Овлядяхме нещата за ден два, но то май ще е така. Искаше ми се да тръгне докато беше по-топло към началото не месеца и докато не пъплеха толкоз вируси, но нейсе. Каквото сабя покаже.
 А от четвъртака вече сме и без баба. Майка ми си замина за Видин. Сега ще го видя мойчкия колко ще се оправя със задълженията си. Беше се разхайтил много и все се оправдаваше с наличието на 2 жени вкъщи. То това ни бяха основните поводи за скандали де - скатаването му за домашните задължения, е и моя отказ да играя по свирката на майка му де Simple Smile
  За игрите вкъщи - ми срам не срам ама аз много рядко намирах време да си играя с детето  Cry. На работа до 18-18:30 после я готвене ,я чистене, я гладене ,я друга "благинка"  и то станало 21 - време за къпане и приспиване. Сега ще трябва да положа повече усилия да се позанимавам с него, така де решила съм да го впрегна Антончо в каруцата на домакинството поне малко повече, така хем ще имам време за детето,  хем  и по-малко работа. Но да видя до колко ще ми се изпълнят намеренията Simple Smile Той не че не помага хич, но става все с напомняне, натякване, настояване и понякога скандали. Пък не ми се иска така.

# 662
Рени,аз пък,значи,даже не съм разбрала,че фейсбука е с нова платформа,каквото и да означава това... Laughing Мойте зверчета уж са с по-голяма разлика,но си общуват точно по описания от теб начин!  Laughing Ралица много прихваща от батко си.Той от една седмица е с наш'те на Велинград и тя все пита за него,нищо че иначе все притичва да ми се оплаква с думите :"Мамоооо,Боян ме п(р)итесняваааа!"  Сега си взе една кола с дистанционно и за мое учудване си включи зарядното сама в контакта,че "няма батерия". Въобще попива всичко.
  А с помоща на една игра научи даже цветовете! Пак двамата с батко й...

# 663
  • София
Виде, и аз точно това искам - и мене да ме забележи Simple Smile
От онзи ден вече имаме и нов репертоар по темата:
Белослава не иска баща й да ме обича мен, а само нея. Освен това не иска аз да спя при него, даже ако е възможно, те двамата да са в хола - най-добре... Тоя мъж щом двете не можем да си го разделим, не знам ако следващото и то е момиченце какво ще правим... Хем майка му не се бърка.. ми ако се бъркаше и тя...  Crazy
Ама аз и друго не очаквах честно казано, като само и единствено аз й се карам и наказвам и така  Tired

За игрите, и аз отскоро мога да се занимавам. По-рано хич не ми беше ясно какво иска, а и много ме изнервяше постоянната промяна на настроенията й. Сега и тя порастна, и аз помъдрях Simple Smile
Също предпочита да си играе с по-големи деца, рядко с връстници, а с по-малки май въобще не обича Simple Smile
Основното, което я забавлява са книжките и задачките. С кукли изобщо не играе. Имаше един период, в който тя беше каката, а куклата-бебето, но много бързо мина. От вчера е станала фен на откриването на разлики. Иначе обича да пише на тати  Rolling Eyes буквата на компютъра, да гледа филмчета, които "НЕ ГЕДАЛА СЪМ" /добре че имаме с чували от племеника ми/. Обожава "Лего". Също много имитира, преструва се и играе роли, но за мое учудване не се заслушва много-много в приказки, предпочита по-активни, или по-скоро интерактивни книжки Simple Smile Имам предвид книжки, в които има задачки, както писах-по-горе.
Друго, което безкрайно обича е да танцува, да пее и да рисува. Тотално насочена е към изкуството, при все че всички сме инженери. Имам аз една баба, дето е била танцьорка във "Филип Кутев" и две браточедки - моделиерки.. и с това се изчерпва АРТ-а в семейството. При Илия и това липсва... До сега Simple Smile
Много ще се радвам, да съумеем да й осигурим подкрепа /преди всичко морална, разбира се/ в поприще, различно от нашето Simple Smile

# 664
Добро утро, дами. Ето ви малко смешки за добро настроение (това с обличането ми е любимо)  Mr. Green :

Готови ли сте да имате деца?

Тест за бъркотия:
Размажете маргарин по дивана и по пердетата. Сега разровете с пръсти току-що полятата пръст на цветята, а после ги отъркайте в тапетите. Замаскирайте петната с пастели. Сложете парченце риба зад фотьойла и го оставете там през цялото лято.

Тест с играчки:
Снабдете се с 55-литрова кофа пълна с елементи от конструктор ЛЕГО (може да използвате гвоздеи или натрошени стъкла). Помолете свой приятел да ги разпилее навсякъде из къщата. Завържете превръзка на очите си. Опитайте се да отидете до банята или до кухнята. Не пищете (писъците ще събудят детето през нощта).

Тест в зеленчуковия магазин:
Вземете на заем едно или две малки животни (козите са най-подходящи) и отидете с тях да пазарувате плодове и зеленчуци. Дръжте ги постоянно под око и платете за всичко, което успеят да изядат или повредят.

Тест за обличане:
Снабдете се с голям, гневен, жив октопод. Напъхайте го в малка чанта-мрежа, като се уверите, че всичките му пипала са вътре.

Тест за хранене:
Вземете голяма пластмасова кана за мляко. Напълнете я до половината с вода. Закачете я със здрава връв за тавана. Залюлейте я. Опитайте се да мушнете пълни лъжички бебешка каша в улея на каната като се преструвате, че са самолетчета. Сега "избълвайте" съдържанието на каната на земята.

Нощен тест:
Напълнете малка платнена торба с 4-6 кг. пясък. Намокрете изцяло с вода. В 8 вечерта започнете да люшкате торбата и да й тананикате до 9 ч. Сложете я да си легне и навийте часовника за 10 часа.Станете, вземете торбата и й изпейте всички песни, които някога сте чували. Измислете още десетина и ги пейте до 4 сутринта. Навийте часовника за 5. Станете и направете закуска. Продължавайте така 5 години. Видът ви трябва да е бодър и свеж.

Физически тест (за жени):
Закрепете голяма торба, пълна с фасул, под предната част на дрехите си. Оставете я там 9 месеца. След това махнете 90% от фасула.

Физически тест (за мъже):
Отидете до най-близката аптека. Поставете портфейла си на гишето. Поканете аптекарката да си вземе от него. След това отидете до най-близкия магазин за храна. Уговорете се с управителя заплатата ви да се депозира директно в магазина. Купете си вестник. Върнете се вкъщи и си го четете тихо през останалото време.

Последна задача:
Изнесете лекция на съпружеска двойка с малко дете. Обяснете им как могат да подобрят своята дисциплина, търпение, толерантност, тоалетни процедури и детските обноски на масата. Предложете им най-различни начини. Не забравяйте да наблегнете никога да не позволяват на детето си да не се бунтува. Насладете се на това изживяване. Ще бъде последният път, когато ще знаете всички отговори.

# 665
  • Пловдив
Мартееее  Joy

# 666
Добро утро Laughing е те това с октопода ми е любимото, умрях си от смях Joy много са готини Марте, браво Laughing

Толо, може би твоят ФБ не се е сменил още, затова не си забелязала, като го сменят няма начин да не забебележиш, защото няма да можеш да откриеш нищо Laughing

Ох много съм уморена и ми се спи и имам да чистя...ама май ще бягам към фитнеса Wink ходя редовно от месец насам (като под редовно имам предвид 2-3 пъти седмично)

# 667
Aaaa  Reni. eвала за фитнеса я кажи как се мотивира за толкоз редовност. На мен ми е трудно да тръгна  Embarassed, знам че навия ли се един път и отида няколко пъти после няма да мога да се откажа, ама пуста мотивация нещо ми куца. Знам си аз какво трябва да ме мотивира ама нещо не мога да се пречупя  Blush

# 668
Privet i ot men, izvinete za latinicata no sme na gosti v USA i ne moga da se opravq s instalirane na kirilica na tozi komputer.
Na decata im e mnogo interesno tuk, samo tati malko im lipsva.
Moqt Dimi mnogo obi4a da si igrae sam, da se bori4kame, samo deto mnogo obi`a i da se trashka i reve mnogo silno kogato nesto iska. Az nikoga ne otstapvam, no toi ne se otkazva lesno Simple Smile

# 669
Писче, пустата суета ме мотивира Laughing ако мога и всеки ден ще ходя, чувствам се супер всеки път след като потичам на пътечката. Днес тичах 20 минутки, а преди децата тичах и по 4, ама какво да се прави ще вляза във форма лека-полека, важното е да не се отказвам.

Яна, къде си в САЩ? Да не би да си близо до мен? Да пием по кафенце Sunglasses

Аз сега нали нямам Фейсбук все тук ще вися Laughing

# 670
Reni, az sam v Newark, Delaware, ste hodq i v Baltimore na gosti na brat mi, no dokolkoto pomnq ti beshe dosta dale4 ot tuk.
Imash li ideq kak moga da instaliram kirilica na komputera?

Ina4e za sportuvaneto- trudno e vednaz da zapo4ne 4ovek, no posle se 4uvstvash mnogo po-dobre i fizi4eski i psihi4eski Simple Smile

# 671
Да, аз съм доста далеч за съжаление, няма как да се видим... Да си изкараш хубаво и внимавай с храната Laughing за инсталирането на кирилица доколкото знам натискаш с десен бутон върху таскбара, избираш toolbars, след това language bar. След като го избереш ще ти излезе долу вдясно, до скайпа. Натискаш го и избираш show language bar ще се уголеми и ще излезе най-горе в средата на екрана тогава го натискаш пак и избираш settings, след това натискаш add, ще ти излязат много езици избираш български (има и опция за фонетичен) след това ок, apply и си готова. Трябва да можеш вече да го сменяш от иконката долу вдясно на таскбара. Дано да съм го обяснила добре Grinning

# 672
На мен пък мнооого ми хареса това за зеленчуковия магазин... и по принцип за магазините Simple Smile))

# 673
Привет, мацки!
От кога се каня да се включа .......... но ме нападнаха едни задачки и едва днес успях да ги приключа и бързам да се запиша тук.

В къщи е същата картинка като при повечето, що се отнася за тръшкане и капризи ..... Пламена е станала невъзможна!!! За всяко нещо, което не стне по нейната започва да реве, да се тръшка, и няма значение къде се намира - в къщи, на площадката, в заведение. Толкова се е самонавила, че ще отрича това, което и казвам, че дори и предложенията ми отхвърля с рев  Shocked Питам я искаш ли вода, а тя Нееее и ревва. И аз започвам да обяснявам, че само питам, а не я карам да пие. Също и с обличане, обуване, ходене някъде ..... Е, има и проблясъци - питам я искаш ли това, и тъкмо очаквам "Неееее" и рев, тя казва "Добре"  #Crazy Абе, бебешки пубертет ..........
Така, че момичета, всички сме в клуба  Tired

Как са новоясленчетата, свикват ли?

Dorabella
, това за ОДЗ-то е така и не е съвсем така. В ОДЗ-то са ясла и градина в една сграда. Нашите, нали са набор 2009 и догодина стават на 3, затова тази есен остават в ясла. И да, в яслата са медицински сестри, а не учителки. Следващата есен ще минат в градинските групи на ОДЗ-то и там ще са при учителки. Ако си сигурна, че Рали ще я приемат в ДГ до вас, то я отпиши от ОДЗ-то, кадето е приета. Или рискувай, щом не искаш да е сред по-малки.
В нашето ОДЗ ясленските групи са 2, но децата не са разделени по набор, а половината в групата са 2009г., а другите 2010г., за да им е по-лесно на сестрите/лелките, според мен. Така големите сами се гледат, а те се занимават с бебетата. А Плами, въпреки, че е най-голямата в групата реве най-много от всички като я оставям сутрин  Blush
Пепи, няма начин Ачо да не боледува в началото, независимо в кой сезон ще започне да ходи на ясла. И при нас беше така, въпреки, че започна през април. Стискам палци бързо да си изгради имунитет и да боледува по-малко!  Hug

И накрая да споделя новината с вас - ще ставаме четирима!  Grinning

# 674
  • Пловдив
В нашата ясла също групите са смесени-малки и големи.Плюса на ОДЗто е,че ще избегнете тъпото кандидатстване.

Някой слагал ли е ваксината против хепатит А /два приема били/?По принцип съм с особено мнение за ваксините.Но някакси тази ме изкушава.Ще се радвам на всякакви мнения

Мия,честита бременна линийка-леко и безпроблемно  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт