Февруарки09

• 40 432
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте момичета  bouquet
как се радвам че пак сме тук и пак си пишем а не в онзи глупав фейс Heart Eyes

# 646
  • Пловдив
dessi06,оздравя ли?

Ние сме добре.малката ходи на ясла.нищо интересно.очакваме,задаващите се 4 почивни дни с нетърпение.
започвам да мисля за есенното обличане и обуване.за яслата ще са й удобни тънки анцугчета.оглеждам се и за пантофки за яслата,макар че още топло за тях.купихме едни маратонки -найкчета от Дайхман.дано да не са фалшиви.да има да слага нещо като захладнее

# 647
  • София
При нас нищо интересно, но да не пропусна шанса да се оплача Simple Smile

Откакто се е върнала малката от "малкото море" направо е неузнаваема - реве за щяло и нещяло Sad Опитвам се да въведа ред /отново/, но е много трудно - Илия не издържа и пак става на нейното, както явно е било с баба и дядо.

Много ми е тъпо, защото се изнервям за отрицателно време, а това хич не помага във възпитанието. Надявам се яслата малко да оправи положението  Peace

# 648
Днес изкарахме цял ден в парка. На обяд Дени хапна 1 банан и половина, а аз реших да си взема сандвич-тост с шунка и топено сирене, зеле, домат, краставица, лютеница, салата "Снежанка", горчица. Чакахме 10 минутки, тя поиска и сок. Запътихме се към близкия парк, изпи си сока детето и ми загледа лакомо сандвича, предложих й едно парченца, тя го излапа, и ми дръпна целия сандвич. След като премлясна сладко-сладко няколко пъти, ме погледна и ми каза: "Мии то детето било много гладнооо бе мамооо". А към края на сандвича (който си беше доста голям) тържествено сподели: Мамоо тая лельиа паи много куски сандици. Аз си останах гладнаааа, а тя беше мноого доволна и мноооого намацана.

Та така от нас Simple Smile

Наде, и Дени е голяма глезла, днес бая по рева в парка и се търкаля по земята. Но нямаше кой да й угажда. Бабите ме гледаха укорително, как така й позволявам да се търкаля и не съм я шамаросла...

# 649
  • Пловдив
Йоли,ходихте ли в обновения парк срещу ЦДГ Зорница-много е хубаво.Много по-хубаво е от Шарманта за съжаление.Трябва да се уговорим да поиграят там децата.Ние ходим след яслата-към 17.00 часа,а на вас ви е точно срещу яслата.Намира се на кръстовище Георги Кондолов и Михалаки Георгиев.Виж го в бг мапса.Сигурно го знаеш де

# 650
Знам го Елфитка, ходим там след яслата. Или събота и неделя с колата, че ни е далечко пеша Simple Smile.
Дребна пощурява там. Единственият, но голям минус е че няма WC. А на мен честичко ми се пишка напоследък Simple Smile.

За сега ще сме си в кварталния. След празниците може да се уговорим.

# 651
  • Пловдив
Йоли,има две тоалетни,но са от подвижните/химическите.Сигурно си ги видяла.Задължително другата седмица трябва да се уговорим да се видим там

Последна редакция: вт, 20 сеп 2011, 23:42 от Elfita ♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥

# 652
  • Пловдив
Добро утроооооооо

Деси,честит рожден ден

# 653
Привет момичета, много се радвам,че се разписахме пак тук - фейса не ми допада като начин на споделяне особено.

Мечи, всичко ще бъде наред с Мишо (щом сте открили проблем), а мъжът ти малко да се стегне с тези коментари - според мен е нормално все още да нямаш желание за много неща ( "съпружески ласки"). С времето нещата ще се норамлизират. Hug Hug Hug

Наде
, честито за работата, дано да са свестни колегите и шефа разбира се:)

Мрм, Мишката тръгна ли на ясла? Как и се отрязява?

Аз още не съм правила изследвания на Ралица за ясла. Баща й сега не иска да я пускаме (то и а не съм много убедена), защото първо само ще боледува и аз трябва да излизам многократно в болничен (въпреки че има баба, трябва да съм много жестока като в болна да я оставям на нея), второ (за мен по-важно) е, че тя е приета все още само в ОДЗ, а за мен е много важно да е с по-големи деца. Незнам как е при други деца, но РАлица се държи като децата, с които е - и смятам,че много ще се вдетени. ОСвен това майка ми каза,че в ОДЗ-то не ги учат на нищо, защото не ги гледат учителки, а медицински сестри. Май ще си изчакам да стане на 3 години и ще си я запиша в Детската градина на нашата улица, която и без това е една от най-хубавите в София.Поне да си ползвам предимстовото,че ще ме приемат.

Ние пък с Жоро си стабилизирахме отношенията (да не повярва човек) и вече няма караници и мрънкания.

С нетърпение чакам да стане студено,защото сега Раличка е на вилата при баба си и я виждам през два дни и много ми липсва, но стане ли студено,ще се връщат в София и всеки ден ще си я взимам. Много ми е самотно без нея вечер.

Марте, и аз обичам много да уча, но нямам толкова свободно време да ходя по лекции. А за книгите - и аз предвиждам закупуване на библиоткека, защото си купувам много книги, и сега съм си напълнила рафответе (където има такива). В тази  връзка да ви препоръчам една книга - "Чучулигата" на Решат Нури (авторът на "листопад") - оказа се много приятно четиво. А от вчера съм зачела "Български хроники" на Стефан Цанев - невероятно е написана историята.

# 654
  • София
Яяя как се е раздвижила темата, 3 четем в момента Simple Smile
Михаела още не е на ясла, не съм и пуснала изследванията даже, какво чакам и аз не знам. А тя продължава да обяснява без никой да и говори по темата как ще излиза сама на двора на яслата, ще реве по цял ден за мен и ще ме търси. Вчера минахме покрай едно училище и 2 момчета прескочиха оградата и излязоха на улицата - Михаела ми ги посочи и каза "и аз така ще бягам от яслата". Надявам се само да си приказва, но говори още как щяла да бие децата и както е най-смотана в квартала и все нея бутат и и взимат нещата, така от 2 дена първа създава конфликти и си търси боя newsm78.
И още нещо, което ме влудява: След доста мъки свикна и 2 месеца ака на гърне или навън, където и да ходехме нямаше проблеми. Но от деня, в който се прибрахме вкъщи започна старата схема - само чака да и сложа памперс и се на....ра. Това ме дразни неописуемо! Подкупвам я, сърдя се, карам се, не и не, не ще да си каже. Като я питам защо, отговаря "Защото съм бебе". Как да се преборя? Не може да спи без памперс, пие толкова вода, че и памперсът пропуска, ако не сложа се буди през 20 минути. Лошото е, че в яслата ще си и сложат памперс и ще затвърдят положението.

# 655
ДЕСИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! Да си жива, здрава, щастлива и обичана! Весел празник!

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО СЪМ ПРОПУСНАЛА ДА ПОЗДРАВЯ! Да сте живи и здрави!

Много се радвам на новите бремелинки! Желая ви лека и безпроблемна бременност, здрави бебчета на финала и послушни батковци и каки!  Heart Eyes

Наде, ти описваш мен, а не мъжа ти! Все едно Георги говореше за мен!  Embarassed  Накараме да се огледам от друга страна и ще трябва да положа малко усилия и да се променя! Благодаря ти!  Hug

Мечии,  spoko  Hug Надявам се всички проблеми скоро да се решат, целувки на Мишо и Дани!

Моите деца са болни! А така се надявах Зарина да тръгне на ясла от понеделник и да си почина малко! Ама няма....

Като ви прочета, ще пиша по-подробно! Целувки на всички!  lovekiss

# 656
Честит празник, Десии!

Наде, Йоли, и Дара понякога си позволява да се глези така, но предимно на бабите си и най-вече на дядо си, който никога нищо не й отказва. Понякога след като е била с тях, по инерция почва и на мен да се лензи, но 'Москва не вярва на сълзи"  Twisted Evil След пълен игнор от моя страна бързо разбира, че тук не минават такива.

Имам друг сериозен въпрос: на какво/ с какво си играят вашите деца?
И тази зима ще се гледаме вкъщи и отсега мисля занимания и игри. Дара обича да "рисува" с водни боички, да готви, да стой замъци с кубчета, да реди картинки по кубчета, пъзели, книжки, играем си на 'пазар'... Но й омръзват познатите играчки и игри. Моля, дайте идеи.

Нещо, по което съм се запалила напоследък, е детска забавачка с учител-чужденец. Във ВТ има две такива, водени от англичани, по 1-2 пъти седмично. Четох доста изследвания, които сочат възрастта от 3 г. като най-добра за старт на 2ри език. Попиват и възприемат много бързо, за съжаление и доста бързо забравят, ако не се поддържа. Направих си един експеримент вкъщи: една сутрин още от събуждането започнах да говоря само на английски на Хилендара - тя явно беше сънена и се ядоса,ч е не ме разбира и ми се 'скара'. По-късно през деня седнахме в библиотеката и хванах някаква книга пак на английски (май учебник по маркетинг) и започнах да й чета и тя слуша с интерес 2 страници и малко. Накрая оставаше и да ми отговори нещо  Mr. Green  Та мисля да опитаме с този подход.

Дорабела, благодаря за препоръката. Да си призная, аз съм лек скептик по отношение на турските автори (което не говори добре за нивото ми на толерантност  Embarassed). Но ако ми попадне тази книга, непременно ще я прегледам Simple Smile

Мрм, давай смело с яслата, иначе само се пренавиваш и настройваш. Каквато е оправна мадама, Мишето ще се справи доста бързо, сигурна съм. А и ти ще се почувстваш по-свободна. Wink

Диде, бързо да оздравяват сладките фъстъци!!!  Hug

# 657
Деси, честит рожден ден!

Марте, на Ралица любимите й игри са "на ужким" (дали се пише така newsm78). Сядаме една срещу друга и аз съм продавачка в магазин, а тя клиент и си пазаруваме, или пък тя е в ресторант и аз съм келнера и тя си поръчва, и каквото друго измисля. Има една нейна приумица, да се прави на най-добрата си приятелка, аз съм нейната майка (леля Будена (албена)), и баща й също е прекръстен и когато един ден дойде и ми каза, че Рали е до нея (тя беше Фифи) и ми посочи празното пространство, ме изплаши и й казах, да спре с фантасмагориите. Има голямо въображение.
Иначе обича да рисува със всичко, играе си с кукли, като им е кака. За езика-леля й вече я учи на немски докато си играят. В резулат един ден като се събуди ми каза: "Добо утло, гуте нах" Laughing

# 658
  • в гората
 Деси, честит рожден ден!Много здраве, любов и разбирателство, ти пожелавам!  bouquet

Марте, честита библиотека!И аз си мечтая за такова местенце, ще се примиря дори и с по-голям гардероб + книжка +фенерче, само спокойствие да имам -мечти, мечтии ...

Дорабела, и при нас търговията е на дневен ред  Mr. Green, но Тодор е продавача.Днес продаде на баща си едно багерче за 10лв., а след това си го откупи обратно за 9лв.  Joy, бива си го!

МРМ, според мен при Мишето това е някакъв вид отрицание на ситуацията.Аз, като тръгвах на училище се държах така, само защото бях чула, че децата, които тръгват с желание после не им харесва в училище.И аз въпреки, че ми беше супер интересно, какво ме очаква там тръбях навсякъде, че не харесвам училището и не искам да ходя там  Wink .А за акото - вкъщи има ритуал на възхищение за него в тоалетната (гърне не ползваме) и по този повод, когато си свърши работата Тодор се провиква с цяло гърло "Мамоо, ела да видиш какво голямо ако пуснах"  Sick .

Зари, бързо да оздравяват малките!И ние групово караме нещо хремаво и гърлоболящо, а малкия и Т вдига три нощи  Sad .

Наде, аз пък да ти кажа хем ти завиждам, че Илия толкова ти помага, хем ме дразни това му обсебване от малката както го описваш.Така де аз съм на мнение, че вниманието към децата не трябва да измества вниманието към половинката  Wink.Всички имаме нужда от гушкане и малки и големи!

# 659
Деска,честит рожден ден,много здраве и любов!!!!!

Здравейте..къде сте?????
Аз имам почивен ден днес,е живота може и да е хубав Heart Eyes
mrm,не мога да ти дам съвет  за  памперса,просто защото при нас стана така че аз дълго го мъчих на гърне и не  и не и не...опитах на тоалетната и стана от раз.Имахме един пропуск с пиш и това беше Peace
Марте,за игрите,при нас  Ивко играе само ако има други деца с нас не иска,когато е у дома готви с мен,чисти с мен мие колата с баща му,правят нещо по градината  но това са все неща който ние правим и той повтаря.Когато дойдат деца  у нас  играе с кеф...не го чувам и виждам.в градината играе само с по големи деца с малки не  иска.
като бяхме в Турция имаше възможност да го оставяме на мини детска градина за деца от 6 месеца до 36....на вторият деца учителката ми каза ...ще го сложим при тези от 3 до 5 годинки тук не му е интересно.Тук градините са смесени за всички възрасти от 16 месеца до предучилищна възраст и той така е свикнал.

Сега искам да махнем биберона че все още го търси за сън Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт