Ще се облека във рокля черна, за темата Дюканска юбилейна - 250

• 38 352
  • 766
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Така вече съм съгласна  Wink
Аз от 3/3 съм много доволна, при мен действието беше същото както при 5/5. Наблюдавай се поне месец и ще си прецениш. Успех!

Девойки, давайте някакви изпитани "илачи" за засилване на метаболизма. Чувала съм за люто, но аз не мога да ям въобще; движа се колкото мога (тук да се изфукам, че джогинга вече съм увеличила на 45-50 мин.  Flutter), какво друго знаете???

# 466
Добро утро,отново имам минус -1кг. Такива килограми не съм била откакто Йони беше бебе. newsm44 newsm44
браво,ти за колко време свали тези килограми smile3501 smile3501 smile3501  вие на коя страница започвате нова тема Hug
За малко повече от три месеца,като в последните две седмици се засили свалянето.Нова тема започва след 50стр.

# 467
Искам да ви помоля да си пишете менютата за деня просто за идейки а и да не се храня само с едно и също,както ме посъветвахте.Аз съм в първа фаза и сега ще спазвам стрикно(не че после няма да съм стрикна Laughing) само протеини,но за следващата фаза нямам идейки,месо със салата само ми идва наум.Сигурно вие писнало едни и същи въпроси,но се надявам бързо да свикна и да не ви тормозя,а нали и затова е форума да си помагаме PeaceИ още едно въпросче,не е ли много 3с.л овесени трици нали все пак са въглехидрати Hug.Лек ден Hug

# 468
  • Плевен
desitka*, друго средство освен движението е да замениш водата за деня със зелен чай (аз добавям и малко лим.сок). Чела съм, че краставиците са храна с отрицателен калориен баланс или спомага за намаляване на общите приети калории (въпреки, че при Дюкан не се броят!) все пак всички съвети за забързване на метаболизма са свързани (в трета и четвърта - за нашия режим!) с по-малки порции протеини + салата - през 3 часа, не по-голям времеви отрязък. И риба, рибни деликатеси... Ето и две статийки:
http://---spam---/Barz-metabolizam--baven-metabolizam-cid8-aid316.html
http://lubomirivanov.com/2114 -

p_i_i , то няма много въглехидрати в 3 супени л.трици - хайде да не се увличаме толкова! Моето меню - сутрин 1 яйце, малко филе и 1/4 кис.мляко, в още 1/4 си разбърквам триците, които изяждам на работа в 10.00 часа! Иначе в почивните дни - ги обичам с прясно мляко в МVелето за 1 минутка! добавям веднага след това малко студено прясно мляко и си подреждам(и изяждам) - пил.или пуешко филе, 1/2 краставица, паничката с триците, 1 айрян и задължително любимото ми прясно мляко с нес кафе. Може да прехвърля малко дозата на прясното мляко, но не мога без това!  На обяд - в службата - пил.пържола с или без салата зеле с моркови или пък печено бутче. След обед - в 16 ч - 1/2 кисело мляко и второто яйце, вечеря - 18-19 часа ако  -  съм била на фитнес - пак мръвка - било телешко, било скумрийка, били дробчета! И ~1,5 - 2 л. вода за деня! Аз нямам време и желание да измислям разни “манджи”, затова гледам разнообразието да е в продуктите – различни меса, 2 дни от седмицата да са рибни, гъби и различни зеленчуци. Започнах да приемам и натурални витамини и микроелементи на Амуей – Дейли комплекс. 

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 12:40 от ArhMih

# 469
  • София
Искам да ви помоля да си пишете менютата за деня ...

Аз днес имам П (протеинов) ден, така че ето ти идея за "рибен" ден: Закуска-1.5 лъж. трици+1 лъж. ленено семе+200 гр. кис. мляко; Обяд- 1 пъстърва на скара (300-350 гр.), Следобяд: 1 подсладено кис. мляко; Вечеря: скумрия на фурна (ок. 350 гр.), подсладена извара (200 гр.). За деня изпивам ок. 1.5-2 л. вода и 4-5 кафета.

По въпроса с триците: в първата книга на Дюкан препоръките са за 3 суп. лъж. на ден, а в следващата (илюстрованата)-за 1.5-2 лъжици дневно. Аз лично в делнични дни, когато закусвам в офиса и си ям триците само с кис. мляко, ям по 1.5 лъжици, а в почивните дни, когато имам време да си приготвям нещо с тях, ям по 3 суп. лъж. (всички рецепти са с толкова, а и с по-малко едва ли би се получило нещо със задоволителен резултат).

ArhMih, благодаря ти  Hug Ще прочета статиите. А чай как не обичам, особено пък зелен  Tired

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 12:30 от desitka*

# 470
Здравей P_I_I - успех с излишните килограми. На първа страница в първия пост може да си свалиш книгата на компютъра и да я прочетеш.

Поздрави на всички и лек и минусов ден.

# 471
  • Плевен
desitka*, аз също не обичам зелен чай, т.е не обичах, докато не започнах да си купувам на LIPTON - едни божествени пирамидки, пълни с листенца зелен чай и винаги нещо в добавка за аромат - било портоколови цветчета, било от роза - такъв вкус няма нито един чай, който съм пила досега! Мисля, че чак сега разбирам що е то чай! А като го пишат навсякъде колко е полезен и е от най-силните антиоксиданти - го пия с още по-голямо удоволствие!  В Кауфланд го има в Плевен, но взе да изчезва точно зеленият!  Скъпичък е, обаче - х3,50-4 лв! Аз си добавям и от любомото прясно мляко малко - направо съм мома англичанка. Все пак не пия 2 литра чай, а 2-3 чаши за деня. Но ако се наложи - ще го пропия и в по-големи количества. За целта - да не горчи - го топваш само за минута в горещата вода (но не вряла!). Е, чела съм цялата чаена церемония как се прави, но...и така става!
Боже, какво ще правя без вас  и кантара 4 дни незнам! До довечера ще хвърлям по едно око!

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 12:59 от ArhMih

# 472
Искам да ви помоля да си пишете менютата за деня ....

Примерно меню ми е сложно да ти дам, но ето ти идеи, като имаш предвид, че в тоя режим наготово няма, трябва много инфо и много слугуване и готвене, ако искаш разнообразие:

Солени Закуски с трици - хляб(сандвич с пуешко, пилешко или телешко филе, яйце, екскуиза, извара, зеленчук в ПЗ дните), попарка от трици с вода или прясно мляко, яйце и извара, солен кекс с шунка и извара, пилешко филе или някакво друго режимно месо, солени тричави палачинки с пълнеж от извара или екскуиза, солени бисквитки, фокача с извара на основата на дюканските крекери.

Сладки Закуски - фалшиво мляко с ориз, сладки палачинки с подсладител и подсладена извара с нес кафе или 1/2ч.л. какао, канелени бискивитки, кисело мляко с накиснати трици овкусени със степче, сладко кексче.

Стандартна закуска-кисело мляко с трици и/или овкусени със степче с предпочитан вкус и аромат.

Междинни закуски - яйца, ролца от раци, някоя консерва риба тон.

Обяд: Пиле, телешко, риба, супи, ястия-гювеч, фрикасе, яйца по панагюрски, карантийки-пилешки дробчета, сърчица, воденички, шийки, фенери, скара-пилешки филета, пържоли, риба, морски дарове( на салата или вложени в ястие, както и на скара), кебапчета и кюфтета телешки или пилешки-каймата смляна у дома, но понякога може и готови като компромис. Пилешки, пуешки или телешки кремвирши за разнообразие или ако много бързаш, но мн рядко, защото са бъкани с какво ли не и не са за редовна консумация, а ако не ти са на зор направо ги пропускай. Най добре чисто месце, като разнообразяваш с пилешко, пуешко или телешко филе или шунка. В ПЗ дните-тараторче, зеленчукова супа, запеканки със зеленчуци, салати, зеленчуци на пара или в плик;

ПП За бързо-идеален вариант е пилето на грил без кожата разбира се!

Стандартен десерт- желирано кисело мляко със степче, но има и още много други рецепти за десерти.

Вечеря, разнообразявай според предложеното и позволеното инак трябва да преповторя обяда.

Напитки - вода, кафе и/или чай с подсладител и/или прясно мляко или пък чисти, газирани напитки с подсладител-кола и пепси лайт и всякакви други с подсладител, степчета, ако не те притеснява химията, прясно и кисело мляко, последното на айрян.

Може да консумираш и телешки суджук и луканка, както и пастърма, но внимавай, че са доста солени и може да задържаш вода. Засега това се сещам...после пак...

Последна редакция: пн, 16 май 2011, 13:11 от Tumba_lumba

# 473
Здравейте мили дами! Виждам, че приемате нови попълнения и то с отворени обятия. Силно се надявам, че и аз ще съм добре дошла във вашите редици. От дълго време ви чета и все не се решавах, но мисля че вече е време и аз да се включа. Силно се надявам, че ще постигна резултати, защото наистина силно се нуждая от свалянето на повече от 50 кг. И аз също като P_i_i имам приятелка, която отслабна много с диетата на Дюкан и ме насочи към форума. Възхищавам ви се. Дълбок поклон пред постигнатите резултати и дай боже всеки му както се казва.

Хубав ден на всички!!!!!

# 474
Здравейте момичета! Добре дошли на новите момичета.  Hug Hug HugПрочетете задължително първа страница. От там може да си изтеглите книгата и нея да прочетете. Ако нещо не ви стане ясно- питайте. Въпросите ви може да породят различни отговори и мнения. Едни могат да ви нахокат и порицаят, други просто да ви отговорят, трети да подминат въпроса без отговор. Вие си режимствайте и ще успеете. Яжте това, което е позволено. За забранените неща дори и не си мислете. Когато сте гладни яжте толкова, колкото ви се яде. Всъщност не е хубаво да прегладнявате. Заредете се с режимни храни. Липсата на такива ви кара да протегнете ръка към нережимните. За жалост няма да има кой да ви плесне през ръцете. В подписа на Тумба лумба има рецепти, опитайте се да си приготвите ястия от тях- няма да съжалявате. Рецепти има и на първа страница. Разнообразявайте се, както ви писа Тумбето, защото иначе режимът бързо ще ви дотегне. Около вас ще се намерят "доброжелатели", които да се опитат да ви обеснят, колко ще пострадате от режима. Как ще ви окапят косите, зъбите и т. н. Ако имате такива въпроси- ето тук е мястото да ги зададете. А ние, които сме на режима ще ви отговорим дали сме заприличали на Баби яги със счупени зъби или сме станали готини гаджета. Wink
Стига толкоз, че старите във форума ще ме накастрят. Ще си кажат,тая от вчера е на режима, пък дава вече и съвети. Само ще ви кажа, че благодарение на съветите на старшите в режима успях да достигна килограми, които не съм виждала от 10 години. Момичета, благодаря ви, че ви има.  bouquet

# 475
  • Ispania
Здравейте моми4ета, нахьлтвам вьв ваШата тема отново с вьпрос Praynig.
В пьрвата фаза, какаото не е позволено нали?
Гледах рецептата за три4авото хлеб4е, и видях 4е пиШе пШени4ни трици Thinking. По колко на ден може от тях в пьрвата фаза?
А цареви4но ниШесте?
Много ви благодаря предварително за отговорите.

# 476
Вал, добре дошла! Hug
Какаото не е позволено в първа и във втора, освен ако не е супер обезмаслено (в БГ такова няма до колкото знам).
Хапвай си овесени трици, пшенични пише, но не са като овесените. Триците са по 3сл във всички фази (това новото с 1.5-2 не го тача аз).
Царевично нишесте само за да сгъстиш някой сос и то съвсем по малко.
Ей това е:)
Целувки на всички

# 477
Здравейте ,искаам да ви попитам мога ли да започна диетата при условие че приемам противозачатъчни , някакво  въздействие ще има ли?

# 478
persitsveti, противозачатъчните не вредят на режима (аз си ги земам от доста време да речем)...
Но дай малко повече инфо за теб и за това което искаш да постигнеш Hug

# 479
  • София
veroni76, много хубаво си го написала  Hug

Успех на новите момичета, четете повече-в книгата има почти всичко. Питайте за конкретни марки продукти-вече сме пробвали какво ли не, четете съдържанието на продуктите в магазина, подхождайте много внимателно с поръчките в заведения и с хапването на гости!

ArhMih, благодаря ти за ЛС, не можах да ти отговоря на него, защото ти е пълна кутията  Peace

Общи условия

Активация на акаунт