Ще се облека във рокля черна, за темата Дюканска юбилейна - 250

• 38 372
  • 766
  •   1
Отговори
# 330
  • Лутаща се
skarlet71, твоята машинка голяма работа бе, сега ще се разровя за линка, и ще си я търся и аз...
Продават ги в Техномаркет, може да се поръча и онлайн  Peace

Честито на skarlet71! Много се възхищавам на такива упорити хора! Браво! Давай смело напред в трета!
Благодаря ти! Честно казано още не съм решила каква трета ще спазвам. За сега обмислям постепенната, която се разделя на три фази, за да стане захранването постепенно.
Ще си покаже сега. Тия дни за първи път от три месеца ядох ориз. Това е една от храните, които предстои да въведа отново. Сега ще разбера как ми се отразява. И нищо чудно, ако нямам някакво драстично покачване направо да използвам момента и да вляза в трета.
Нека някоя третофазничка си даде мнението.  Praynig

# 331
  • Пловдив
Вещи, в АБ има лактоза монохидрат. Много ли ще стопира свалянето? Питам теб, защото ми се струва, че преди месеци писа нещо за лактозата. Може и да греша.

Верони, не съм писала аз точно за това, но здравето е най-важното. При сериозни проблеми зарязваме и ДюкЯни, и диети и гледаме да оздравеем. Щом докторите са изписали някое лекарство значи трябва да се пие. За сиропите има и диетични, но за АБ е това, което е дал докторът. След като оздравеем ставаме отново напълно режимни.

# 332
  • София
Скарлет, аз съм в 3-та от 15.05. За сега седмицата ми е с само с по 1 ВХ (ден с въглехидрати/нишестени), 1 Г (гала), 3 ПЗ и 2 П дни, като от 2-та протеинови дни, гледам единия да ми е на лунна фаза. Нямам график за въвеждане на храните по седмици или месеци, нагаждам се по празници, поводи, наличности и бюджет Simple Smile . Ето, за 3-4 седмици съм яла свинско, агнешко, сирене, кашкавал, пушено сирене, от плодовете-ябълка, круша, ягоди и праскова (от компот без захар), от нишестените съм яла царевица и ориз, пуканки, торта (еклерова) и сладолед (ванилов). Уточнявам, че протеиновите дни са ми чисти и гледам да са рибни; оризът (на дроб-сърма), парчето торта, пуканките и сладоледа съм ги яла на гала; ВХ деня ми до сега е бил еднакъв всяка седмица-малка консерва царевица (на Бондюел има 140 гр.) + консерва риба тон в собствен сос, за обяд. Плодове не ям всеки ден, общо съм яла 6 пъти до сега (за 27 дни)-не съм фен и не ми липсват, хляб не съм яла още, въпреки, че може всеки ден по 2 филийки пълнозърнест... В общи линии не съм яла тестено, че то ми е най-големия проблем...

Чакам 3-тофазничките с по-голям стаж за конкретни менюта, ще са ми интересни и полезни. А също и мнения и препоръки за моята 3-та...  Hug

veroni76, не издребнявай  Wink ако знаеш колко хомеопатия съм изсмукала заради алергията дето се сдобих...А такива съставки има и във витамините дето пием, в калмацина и въобще във всичко...

# 333
  • Лутаща се
Скарлет, аз съм в 3-та от 15.05.
За това време, от както си в трета какви са колебанията на кантара? Имаш ли покачване? И ако да - от кои храни?

# 334
  • София
Не, движа се 58.5-60.5 в зависимост от ОВУ, МЦ и количество храна... Като се вселят в мен Алф или Спаска, въпреки, че е режимно, количеството за 1 рота войници си казва думата... За сега, единствените сигурни реакции на организма ми към нововъведени храни е алергия към червените ябълки, което е кошмар просто... Предполагам, че е към някакъв химикал, с който ги третират, а не към самите ябълки, но... доста неприятно ме изнанеда-2 пъти правих алергичен шок и се наложи и кортикостероди, и антибиотици да капя в очите...
За съжаление, за повече от 2 години, аз така и не съм се научила да контроилрам количествата, даже си мисля, че ям много повече от колкото преди да се запозная с Дюкан  Sad...

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 16:28 от desitka*

# 335
  • София :(
       Добра ви вечер  Hug
    Наминавам само да раздам козинки, че нещо ми е студено и ми се ще да гушна нещо топло, предполагам и при вас е така  Wink

И да свиря сбор за поредната софийска среща, която този път ще ви изненада  Peace

Софийска среща на 14.05 от 13 часа в р -т Бялата къща в Банкя

Мястото е променено, за да можем да се видим със Сиссс и се надявам, че ще съберем хубава компания  Hug Heart Eyes Ако някой иска повече инфо - да пише на ЛС - на мен, на desitka*, на ЦвеТи или на bigbaba3.
          Лека, мека, палава, розова и режимна нощ  Hug Hug Hug

Последна редакция: пн, 09 май 2011, 22:04 от mimensita

# 336
veroni76, не издребнявай  Wink ако знаеш колко хомеопатия съм изсмукала заради алергията дето се сдобих...А такива съставки има и във витамините дето пием, в калмацина и въобще във всичко...
desitka*, честно не съм обърнала внимание какво има във витамините и калмацина. Ама си ги пия всяка сутрин.  newsm78 Сега като се замисля Thinking и се успокоявам. Може и да не получа задържане. Само дето днес обикалях болниците и не можах да ходя нагоре, надолу по стъпалата на блока. А забелязах, че откакто почнах да трамбовам и започна пак свалянето, макар и лека-полека. Ама само да оздравеем всички у дома, пък и с последното кило ще се справя.

# 337
  • София :(
         Добро утро  Hug
     Кафето е готово  Grinning

Софиянки, ще се видим в събота, нали  Heart Eyes
           Усмихнат, слънчев и режимен ден  Hug Hug Hug

# 338
  • Торонто/София
добро утро момичета
аз идвам да се оплача - направо ми идва да си скубя косата ама карай... започнах миналия понеделник т.е. точно една седмица режим - спазван стриктно - само -1кг - защо така .... мъжа ми за същото време диета с малки нарушения свали 3кг ... продължавам ама много ме е яд за това че толкова малко свалих пък имам толкова много за сваляне

# 339
booboo's mama , ти мъж ти не го гледай! те мъжете са друга порода хора и свалят скорострелно.Той може и 12 кг да свали за първия месец,а ти 2! така че,бъди режимна и не надзъртай в неговото кантарче... Peace

# 340
  • Плевен
booboo's mama , не се кахъри! Има мноого подобни случаи тук! Друго си е като се изреве човек - олеква му - Споделена мъка - половин мъка, споделена радост - двойна радост! Важното е, както казва и Сисс  - да си си режимна! Хубаво е човек да изгради преди всичко търпение и никога да не губи вяра в ...Дюкан! Действа си режима - рано или късно ще започне и свалянето! Непрекъснато съветваме ударната фаза да не е повече от 5 дни, ама кой да слуша! И 3 са достатъчни да шашнат организма, независимо колко кила има за сваляне! Аз отново се изненадвам, че свалям в ПЗ. Все пак гледам да си редувам точно 1/1. И движение!!! Трябва да има движение - много е полезно и засилва действието на режима в свалянето на килцата! Излизайте на разходка - и кестените са цъфнали, и птичките пеят...Красота! Е, можеше да е малко по-топло, но аз пък си викам - нека още малко се прикривам с шлифера - тъкмо да смъкна поне още 2-3 килца преди голямото разсъбличане и лъсването на ...голата истина!  
Успех на всички!
Може Дюкан да е написал библията за отслабване, но за мен Николекса е главния апостол, затова ще си позволя да я цитирам за booboo's mama , : "С ударната фаза не се цели да смъкнем килата  които сме трупали с години. През ударната фаза се цели да се влезе в кетоза - а затова са необходими между 48-72 часа. Свалянето на килата става във втора фаза,т.е това е същинското горене на мазнини. През ударната фаза се изхвърля изключително вода,така че няма " колко се сваля нормално?". Ако си имала много задържана вода ще отчетеш повече на кантара. Ако през втора фаза не прекаляваш с млечните и зеленчуците и не излизаш много често от кетозата  1/1 си работи перфектно, ако ли не, избираш поне 3/3 за да тръгне пак процеса. Затова и самият Дюкан вече препоръчва само 2-3 дни ударна и 1/1 за втора фаза."

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 13:49 от ArhMih

# 341
Здравейте момичета!
booboo's mama, Сис е права за мъжете, че свалят по бързо. Пък ти си дюканствай. За разлика от тях, ние жените сме по постоянни в режима.
ArhMih, права си за движението. Откакто започнах да ходя нагоре-надолу по стъпалата и атакувах задържането. Сутрин и вечер водя малката в една клиника да й вливат венозно АБ. Вчера и тази сутрин отидох с количката. Като е топличко и не вали се възползвам да ходя пеша. До там е около 4 км. и после обратно- ето на едно прилично ходене. Пък като го умножа по два пъти в деня, направо си е добре Laughing
А тя голата истина лъсна при мен. Аз нали съм в майчински и рядко ходя на работа. Та не са ме виждали от началото на януари. Пък аз подкарах диетата в края на януари. Та отивам аз да взема днес бележка за да пусна малката на ясла. И всички  Shocked Shocked Shocked На шефа жена му ни е счетоводителка. Обади се на сестра му да слезе на долния етаж да ме види. Някои колежки ме подминаха в гръб. Като се обърнаха и видяха, че съм аз- направо си глътнаха граматиката. Дет се вика истенски фурор направих и то само с около 8 свалени килца. Колегите пък ме отрупаха с комплименти. Някои ми викаха:"Колежке, ти съвсем си се свършила". Но всички бяха на мнение, че съм се разхубавила. Embarassed Мислят си, че бягам подир малката и от това съм отслабнала. "А, не - ям месце!!!", им вкиам аз Grinning
То комплиментите са хубаво нещо, ама задържането му е майката. Така, че за мен трудното ще започне тепърва. Тази сутрин кантарът показа 64,400. Покаже ли в края на деня 64 и влизам в трета. Пък ако след това продължат да падат и стигна мечтаните 60 кг.  ще е още по добре. Но само времето ще покаже...

# 342
  • Плевен
veroni76, поздравления!!! Ето това е стимул и награда за труда! Но най-вече, че си го направила за себе си! Представи си пък тялото ти колко е благодарно! Супер!
За трета - пак по препоръки на Николекса - плавно навлизане и още нещо: "... в общи линии какво препоръчва Дюкан на тези с по-чувствителните тела. Разделяш дните за 3-та на 3. Примерно ако трябва да правиш 150 дни, имаш 3 периода от по 50 дни. В първия период въвеждаш: 2 филийки пълнозънест хляб(40-50 гр), 1 плод на ден, 1 доза нешистени/на седмица  и 1 гала /на седмица. После в другите периоди въвеждаш и останалите неща."
При booboo's mama (че се сетих) - най-вероятно хормоните след бременността още да не са се укротили - малкото "дяволче" е само на 6 месеца, нали? та затова се е махнало само 1 кило! Абе не е "само", ами си е цял килограм!!!

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 14:11 от ArhMih

# 343
  • Бургас
Ехе,къде е отишла темата за най хубавия режим.На втора страница не и отива.
Явно няма много от момичетата с които свалих толкова много килограми и достигнах фигура за която само бях мечтала.
От вчера отново съм в редиците на Дюкан и се надявам пак да сваля с нея килограмите които искам, не искам натрупах с 4то си детенце.Когато едно време написах,че само 4то дете би било причина да кача пак, свалените килограми,не подозирах,че точно това ще ми се случи Grinning
Хайде стискайте палци и на мен ,бързичко да се справя с килцата,че са мноооого,но няма невъзможни неща,това ми е ясно.
Колкото до схемата.Започвам с 10 ударни дни и после 5/5.
Лека вечер на всички  bouquet

# 344
  • Лутаща се
Колкото до схемата.Започвам с 10 ударни дни и после 5/5.
Браво за четвъртото дете! Чудесно! Тадива жени ни трябват! Българи да се раждат!!!
Но защо 10 дни ударна? Нали вече си била на режима, би трябвало да знаеш, че повече от 10 дни няма смисъл? До 5 ден вече със сигурност си в кетоза. От там нататък си тормозиш организма!

Общи условия

Активация на акаунт