Отговори
# 510
  • Пловдив
За това дали имаш е малко спорен въпрос ,тоест бременната има право на болничен 45 дни преди термина,а другото е по неино желание и по желание на лекаря да и даде.Аз така мисля поправете ме ако греша. Peace

Освен 45-те дни преди раждане бременната има право на 3 месеца болнични през бремеността. Снаха ми беше от самото начало до края в болничен, но така се налагаше. Не винаги болничните са по желание- понякога са по медицински показания.

# 511
  • варна
Да, за мед .причини ми е ясно говорех за случай когато липсват такива.Това за 3 те месеца не го знаех. Peace

# 512
  • Sofia
Здравейте, момичета!
Ние изкарахме една кошмарна нощ, до 5ч. сутринта не сме спали нито аз, ното детето, нито мъжът ми, който днес не знам как изкарва на работа. София кашля през цялата нощ и то много яко, давах й мед няколко пъти, за да я успокои и най-накрая към 5ч. се е успокоила и е заспала и ние покрай нея. А сега през деня не кашля много, откакто е станала, се е изкашляла 5-6 пъти, какво е това чудо не знам.

Калиопа, аз миналата бременност през цялото време бях в болнични. От ЖК ми ги издаваха и минаваха през комисия, но аз не съм се явявала, само документите представяха. Работя на рентгенен и като обясних на гинеколога, той сам се съгласи, че не мога да ходя на работа. В болничните ми пишеше, че причината е заплашващ аборт, нищо свързано с работата ми. После лежах в болница и оттам ми обясниха, че на база на това ми лежане там, може от ЖК да ми продължават болничните до края на бременността, без да има друга причина. Така че трябва да се разбереш с гинеколога си - дали ще лежиш фиктивно в болница за няколко дни (при мене си беше заради силни болки обаче) или ще той сам ще ти представя документите пред комисия. Тази гинеколожка от ЖК, при която ходя сега, също ми каза, че издава болнични без проблем, но на мене сега не ми трябва, защото съм в платен отупуск, който е толкова много, че 45-дневния болничен преди раждане живот и здраве ще ми го прекрати и ще ми остане да ползвам отпуск. Дано съм ти била полезна.  Simple Smile

Евелинка, честито ти синьо вързопче!   bouquet Хей, много мъжки майки бе ...  Laughing

Галя, успех на прегледа днес!  fingerscrossed

Съни, ти добре беше написала за филма, ама аз късно ти видях поста, та хванах чак за еднояйчните близнаци, ама пак е нещо.  Grinning На мъжа ми му беше много интересно. Трябва да видя дали и кога ще го повтарят този другия филм. На тебе ти пожелавам да не се доразболяваш!

И мене ме наболяваше тази нощ корема, та пак изпадам в черни мисли, да не се повторят болките от миналата ми бременност, че бяха ужасни, а и покрай тях куп притеснения...  Sad

Утре съм на преглед, дано и при мене новините да са добри!  Praynig

# 513
  • Пловдив
Хариелка, ще стискам палци за утре  Hug
Иначе на малката можеш да й дваш мед, разбъркан с джинджифил. На мен за кашлица винаги много ми е помагало. От баба го знам този лек. В една малка чашка смесваш меда с джинджифила(най-добре настърган, но ако нямаш и смлян върши същата рабта) и даваш по една лъжичка през 2 часа. Дано да съм била полезна. Бързо оздравяване ви желая  Hug

# 514
  • Sofia
Хариелка, ще стискам палци за утре  Hug
Иначе на малката можеш да й дваш мед, разбъркан с джинджифил. На мен за кашлица винаги много ми е помагало. От баба го знам този лек. В една малка чашка смесваш меда с джинджифила(най-добре настърган, но ако нямаш и смлян върши същата рабта) и даваш по една лъжичка през 2 часа. Дано да съм била полезна. Бързо оздравяване ви желая  Hug

А джинджифила като подправка ли да си го взема?

# 515
  • Пловдив
Да, като подправка Simple Smile Те са в едни малки пликчета, вътре е на прах. Едно пликче го смесвам с4-5 лъжици мед, но според зависи, ако ми е много силна кашлицата и по-концентрирано го правя Simple Smile
Извинявай, че се забавих с отговора, ако има още нещо пиши  Hug

# 516
Здравейте момичета  Hug
отдавна не съм писала,но не мога да смогна покрай подготовката zа сватбата,та само ви чета  Crazy
Иначе на 28ми бях на преглед всичко е нормално при нас,добре сме..... от 2 дни усещам бебо  Heart Eyes Heart Eyes

Болните да се оправяте  Praynig  bouquet

Момичета сигурно ще пиша чак другата седмица ,че сега и родителите ни ще дойдат и времето кът bouquet

Hug Hug Hug Hug Hug zа всички

# 517
Здравейте сладурки и аз като EvaNDJeL1Na се занимавам със сватбата и с подготвянето на багажа за бг вече нямам тарпение да си тръгваме. При мен вече взе да се подава малък корем миниатюрен е, но аз мн му се радвам и постоянно си го гледам. Днес дойдоха роклите дет бях порачала от Асос и да ви кажа, че аз съм размер М но порачах Л и са ми доста големи, та съвета ми е поръчвайте си вашите размери ще ви станат те просто са учирени отпред и няма да имате проблем.
EvaNDJeL1Na Весело изкраване на сватбата тя беше на 6 нали и чакаме снимки с нетърпение.
Всички болни мами и дечица да се оправят.
Хубави новини от прегледите
Това е засега от мен целувам ви

# 518
  • Пловдив
 Hariela мерси за инфото,доста изчероателно си обяснила как стоят нещата. Дано София се оправи скоро,много  неприятно с тази кашлица. А за утре имаш стиснати палчета от мен  Hug вичко ще е наред, не се притеснявай Praynig

EvaNDJeL1Na , Patrisia колко хубаво,сигурно емоциите около подготовката са много приятни  Mr. Green

Аз до сега се разхождах,тук времето е супер топличко, хубаво се поизморих, сега лягам да отпочина.

Hug Hug Hug

# 519
Здравейте, момичета!!!

Отдавна не съм писала, но нямам време даже да ви чета:( . Всеки ден съм по милион задачи и се чувствам често много уморена. Ако имам маЛКО ВРЕМЕ ГО ПОЛЗВАМ ДА ПОСПЯ(че днес и с тея декларации трябваше да се занимавам). И сега много ми се спи, затова ще пиша накратко- бях на лекар, всичко е ок, но имам нисък хемоглобин и затова съм така уморена и ми се спи. Доки ми изписа лекарство, което съдържа желязо и трябава да го пия два пъти на ден. Аз го пия по веднъж, защото при бременност не трябва да се пие повече от едно хапче, защото съдържа и 5 мг фолиева киселина, а ако са две хапчета става 10 мг. фолиева к-на. Е, един ден изпих 2, но проверих и така реших Simple Smile

Четох малко и видях, че има болнички- бързо и лесно да оздравявате. Яжте плодове, пийте много вода.

целувки и  Hug Hug Hug

# 520
Момичета някоя ходи ли от вас на козметик почистване на лицето, защото на мен лицето ми се влоши и мисля като си дойда мисля да ида на една парна баня да ми изчистят малко лицето

# 521
Здравейте,момичета! Hug

Аз днес се занимавах с една жалба,обаче ме е яд,че само си загубих времето,полицията нищо няма да направи ooooh!

Иначе съм добре,като изключим това,че ми е запушен носа,обаче поне не кашлям,наболява ме глава,но съм добре....

Флучия,радвам се,че сте си починали покрай празниците,хубава екскурзийка сте си направили! WinkА за бебчо-не се притеснявай,сигурна съм,че всичко е наред...Ей сега докато се усетиш и ще дойде 22.05.

Момичета,не знам за вас,но на мен адски бързо ми минава времето с тази бременност...Кога бях съвсем в началото,кога станах в 5-тия месец...още 4-5 месеца и ще гушкаме мъничетата...Наистина много бързо минава времето....

Други ден съм на преглед PartyНе съм виждала бебо от 02.04 и сега нямам никакво търпение да го видя колко е порастнал....

Хариелка,много кофти нощ сте имали и вие Sad.Дано Софи да оздравява по-бързичко! HugУспех на прегледа утре,ще стискам палци и на краката Laughing Hug

Еванджелина,айде,още малко остана до вашата сватба Simple Smile .С нетърпение ще чакаме снимки,разказ... Hug

Патрисия,а вашата сватба на кой май беше...на 09.05 ли беше или се бъркам нещо....

Поли,радвам се,че драсна 2 реда...Не се претоварвай много...Радвам се,че бебчо е добре.Дано скоро да имаш повече време за нас....

Уинди,Ендира,Дезъртче,Мадмоазел-къдееее сте??? Hug Hug Hug

# 522
Здравейте момичета!! Не съм ви писала от много време. Как сте?

Скорошно оздравяване на болничките, хубави емоции на бъдещите булки. Видях една от роклите направо е страхотна - с едни камъни в горната част и семпла надолу!!! Много ми хареса Simple Smile

Искам да ви питам чуствате ли бебо и какво е чуството че на мен ми е за пръв път и не съм сигурна какво да очаквам. Има някакво като потрепване, бълбукане, даже веднъж преди една седмица все едно риба ми подскочи в корема, но това ли е ?? newsm78  newsm78

Вие как напредвате? Колко килограма качихте, големи ли са коремчетата? На снимка.бг всички които видях са по-големи от моето, но четох някъде че при по високите мами като мен по-късно си проличава Simple Smile Сега чакам да дойде петък за да видим бебо отново.

Хубава седмица на всички   bouquet

# 523
Супермам,аз го усещам от 2 седмици моя бебок.Чувството е като пърхане на пеперуди...или както казваш ти-все едно плува рибка Laughing

За килограмите,аз съм качила 3кг. засега....И моят корем не е много голям,на повечето момичета са им по-големи коремчетата така като гледам,но не се притеснявам,защото и с предната бременност бях така...Все се каня да кача по-нова снимка в албумчето и все забравям Laughing

Успех на прегледа утре! Hug

# 524
Здравейте и от мен!!!
Цяла нощ не съм спала имах болки в корема , а на сутринта се преместиха и ме заболя бъбрека!!! Днес изпих много вода и ме поуспокой!  Cry Все още не усещам бебока да рита, но се надявам скоро да го усетя .. нямам търпение. На последният преглед ми казаха да се подготвя за още един мъж в къщи  Hug Много се зарадвахме ... и двамата с таткото искахме момченце Laughing

Общи условия

Активация на акаунт