Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 30 473
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен,влизам за да кажа на мамите когато имат някакво съмнение относно здравословното състояние на бебенцата и вътрешният им глас не ги оставя на мира дасе вслушат в себе си.Още щом се прибрахме от родилния дом ми направи впечетление,че нослето на Петя хъркори,но първите дни в къщи и суматохата около бебето ми отклоняваха вниманието.Когато се поуспокоихме и си влязохме в режим с бебка,отново се замислих за това хъркорене и започнах да се ровя за повече информация в нета.Няма да ви казвам на какво се начетох,но в крайна сметка реших да отида и за собствено успокоение да си пусна гърлен и носен секрет.Изпитах ужас,че съм била права когато излязоха резултатите-бебка има-клебсиела-вътреболнична инфекция причинена от въпросната бактерия.Занесох резултатите на докторката на детето и хич не и стана приятно че на своя глава съм си правила изследвания и настоя да ги повторим,но в друга лаборатория,защото малко било вероятно да се окаже това.Е-повторихме ги и отново същия резултат- направо ще се  smile3538 От това което прочетох тази бактерия е доста упорита и се лекува задължително с антибиотик.ЗАтова ни отложиха и ваксината.Е сега ще се лекуваме от нещо натресено от тъпата ни болница без да сме знаели че си го имаме.Иска ми се да мога да направя нещо и да се вземат някакви мерки за да няма повече заразени дечица-но мисля че съм безсилна,като знам че и в този момент се раждат бебета в МД и потенциялно могат да бъдат заразени в тази същата болница.Нека не прозвучи като оплакване,а по скоро един вид сигнал за повече внимание към здравето на нашите деца.

# 121
Благодаря на всички момичета,които гласуваха за моето слънчице!!!  Hug
Искам да пожелая
ВЕСЕЛИ  ВЕЛИКДЕНСКИ ПРАЗНИЦИ на всички     Hands Clap Nature Sunny lovekiss

# 122
...От 5 дена сме със запек...Звънях на докторката...Каза ми да давам преварена топла вода- 100 мл с 2 чаени лъжички захар.  newsm78 newsm78 newsm78

Ейййй, велик цяр е тази вода със захар  Close Ще взема и за мен да си забъркам една доза  Whistling

Sabrina1, и аз като ena4 смятам, че е нормално за кърмените бебета да акат по-рядко. 

don4o71, дано бързо да се оправите  Praynig

maiski3, честита придобивка. Хубави са бебе комфорт. Аз ги заглеждах доста когато избирахме количка.

mama_vessy, браво на малкото юначе  Grinning

Лека вечер мами  Hug

# 123
здравейте мами,
да се отчета след днешната консултация - бебо е +1100 гр. и +5 см, а аз съм много хепи от този факт. За награда получихме една дъъъълга разходка в Борисовата.
хайде  smile3524

# 124
mama_vessy ами и нашата е продължителна.Педи каза,че е кърмаческа.Все още си е жълта.Питах друг педиатър,каза,че единствения начин да се разбере е като се спре кърмата и се даде АМ за един ден или повече.Не мисля да го правя де.Не че има наследствен фактор,но майка ми каза,че и аз съм имала кърмаческа жълтеница,но жълтото било само при бялото на очите.Сега след пет дена сме на преглед и ще питам дали не трябва да се изследва билирубина пак.Благодаря все пак!  bouquet
Люба Ризова- успех и от мен!Да пишеш след това,ще те мислим.
Sabrina1-ти на поискване ли кърмиш?Ако детето не поема достатъчно кърма по някаква причина се следят нааканите и напишканите пампи.Ако даваш чай няма как да разбереш дали пишка както трябва.При липса на ако се следи дали поне пиша е ок.А  този еспумизан,до колкото разбрах от другите мами-запича.Вода и глюкоза против запек ми се струва абсурд.Ако това ще те успокои и Ивана не ака по 4-5 дена и масажа НЕ помага.Ако малкия е само на кърма(без АМ) запека е изключително рядко явление.Това,че не ходи често не означава,че е със запек.Важното е акото да не е твърдо,топчесто и т.н.Ако е рядко,кашесто или до консистенцията на картофено пюре е ок.Най-логичното обяснение което намерих е,че майката има коластра до към 6 тата седмица на бебо,а тя разхлабва.Обичайно бебетата продължават да акат както и преди,но не е задължително.Ивана спря когато беше на 4 седмици.Аз още я наблюдавам и след 5 дена ще питам педи,но даже не съм го търсила по телефона.Термометри,мушката и т.н не мисля да ползвам,лаксативи също.Мислех си,че се пъне и измъчва от това не ходене,но тя си беше така и преди това.Вчера се изака мнооого обилно,но след това много я боля коремчето и пак се напъваше-явно коликите я мъчат,а не толкова неходенето.За тях давам хомеопатични при голям зор,но не мога да кажа,че помагат безотказно.Ще трябва да се изтърпят и това е.
ena4-всички бебета с такива гащи? Shocked -няма такова нещо.Точно вчера в на кафе обсъждаха тази тема.Профилактиката в различните страни е различно.Тук се прави някакъв тест още в болницата,след това при първия преглед.Само ако забележат някакво отклонение те изпращат при специалист.В Б-я си правят чудесна профилактика с ехограф(още по-сигурно отколкото тук).Явно тоя твоя доктор има някакъв финансов интерес от тези гащи.Ако му имаше нещо на детето разбирам,но след като си е здраво-не мисля,че имаш основание да му вярваш Peace

# 125
  • Стара Загора
Привет,момичета  Hug
luba_rizova,аз малко късничко се включвам,но се надявам всичко да е минало добре на прегледа  Praynig
Благодаря ви за съветите за спането-пробвах го още като се прибрахме от болницата,но изобщо не си харесва кошарата.Спи само на леглата,където съм била аз(дори и сама си заспива на тях) и вече започвам да си мисля,че "подушва"мама  newsm78 Въртят ми се идеи да и сложа в кошарата една моя блуза,да видим дали ще я излъжа  Mr. Green От друга страна така свикнах за тези дни да си спинкаме гушнати с нея...а мъжа ми само ме преследва да не съм я учила така,че после големи ядове сме щели да имаме Whistling
Аз да се похваля-днес ни беше първата голяма разходка със слинг и малката спа през цялото време.Само да питам мамите със слинг-вашите мъници мъркат ли докато са вътре?Мони през цялото време издаваше мъркащи звуци точно като коте.По едно време започнах да се чудя дали не съм я свръчкала много и да и е неудобно newsm78
Лека и спокойна нощ на мами и на бебчета  Hug Sleeping

# 126
ena4, ние бяхме на ортопед. Гледа бебо на ехограф, каза че всичко е наред и дума не е ставала за ортопедични гащи.

Въртят ми се идеи да и сложа в кошарата една моя блуза,да видим дали ще я излъжа  Mr. Green
Идеята никак не е лоша  Peace

Приятен ден на всички  Hug

# 127
  • Пловдив
Здравейте  Simple Smile нещо май нямаше форум тази сутрин, или всички сте по разходки и затова никой не е писал  Mr. Green

Женичка, ти в каква поза носиш бебка в слинга? В смисъл как го връзваш? И какъв е твоят?
Аз си взех такъв http://www.matatama.com/sling-shal
Видях линковете, които е дала Лъки, но доколкото видях тя има бейбислинг, които са леко разтегливи, а този няма никаква еластичност и се чудя кое връзване ще е най-удобно  newsm78 Момичета, помагайте  Simple Smile

Сега като стана хубаво времето, ми изникнаха няколко въпроса.
1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки?
2. Сменяте ли памперси на открито? При какви температури си го позволявате?
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече?
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога?

Хубав и слънчев ден на всички  Hug

# 128
Лъки много благодаря за инфото.Още щом влязох на сайта и веднага си поръчах като твоя слинг само в друг цвят. Hug  bouquetДано да се справя с поставянето успешно.
 luba_rizovaFlowers Four Leaf Clover fingerscrossed

mama_vessy
 Hug много сте преживели,важното е,че сега сте добре.Дано бързо и двамата всичко забравите и се възстановите от преживения ненужен стрес.  bouquet
Женичка бих ти препоръчала и друг вариант-вземи си тънко шалче и си го вържи на врата и така го дръж известно време,много е важно да не го парфюмираш.Като го свалиш го сложи близо до бебето да го мирише или под главичката му  Peace
Sabrina1 мисля,че щом сте само на кърма няма нищо страшно,не се тормози и теб и детето.Еспумизана наистина запича така че не е препоръчителен,аз лично не го харесвам като лекарство и не бих го купила за никой от семейството си Peaceпо-добре без него.А топлата вода,която ти е препоръчала лекарката -тя по принцип и при възрастните се препоръчва при запек сутрина нагладно една чаша топла вода.Но в твоя случай мисля,че не е наложително що сте 100% на кърма. PeaceУспокой се няма нищо страшно.При нас малкия ака само веднъж на 24 часа въпреки че и АМ мляко давам,но не се тревожа.Нашия започна много редовно да ака върху ръцете ми като му сменям памперса като му свивам крачетата към гърдичките и същевременно бърша аналния му отвор,това го предизвиква,но съвсем внимателно трябва без натиск,даже само да го е гъдел детето и да му е приятно. Peace
maiski3  1stroller ЧЕСТИТО със много здраве да се возите!
ena4 и аз като теб супер се радвам на почивните дни по същите причини за помоща. WinkЗа ортопед на нас педито ни каза,че децата се гледали по каса за първи път на 4 месеца,но по принцип не съм чувала за тези гащички да се изписват масово Peace

# 129
  • София
Бишкота , документите се подават в Агенция "Социално подпомагане" .. нужен ти е акт за раждане,документ за постояннен адрес,свидетелство за брак не помня носих или не...личната ти карта...няма май друго...нека ме поправят мамите,ако съм изпуснала нещо..За 1-во дете е 200,за 2-ро 600 лева...
Ако ви е 2-ро мисля,че още документи се носиха за 1-вото дете...предполагам акт за раждане

Допълвам: Трябва още удостоверение за семейно положение. Издава се от общината по лична карта. Там пише кои са членовете на семейството - деца и съпруг! И това е. Акта за раждане искат копие е оригинал. Оригинала остава при тях и след месец си го взимаш! Акт за брак не ми искаха т.к. този документ го обезсмисля Peace

# 130
  • Ямбол
на нас вчера ни беше първата разходка. През цялото време малката спинка, но след като се прибрахме беше голям рев. През половин час ми повръщаше. Стигнах до извода, че съм й размътила сурватката. То нали и пътищата ни са "много хубави", беше си друсане". Най вероятно коремчето сме разтроили. След като я изкъпах вечерта, направих й един хубав малко по продължителен масаж и спа като къпано детето. Даже още по време на масажа заспа. Днес преди малко я накърмих, но трудно заспиваше, сложих я в количката, и обикалях из къщи и резултата беше пак повръщане.
Как ще излизаме, ако след всяка разходка ми повръща така????

# 131
Днес Алекс става на 40 дена и сутринта ходихме на църква
Сега съм замесила и сладка питка и дано се получи добре

Отговарям на въпросите на Commelina
1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки? - дъждобран, една доза АМ, шишето с водата, памперс, мокри и сухи кърпички и един чифт дрешки
2. Сменяте ли памперси на открито? При какви температури си го позволявате? - два пъти до сега ми се наложи да го сменям, че Аликс се беше наакал. Смянях го в количката, защото нямаше къде, а и времето беше хубаво
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече? - за сега не
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога? - не

Пожелавам на всички Весели Великденски празници  Hug

Последна редакция: пт, 22 апр 2011, 13:01 от Tasha

# 132
Здравейте, мами! Hug
Благодаря за отговорите за ортопеда на всички. И на нас ни правиха ехограф и от там се разбра, че всичко си ни е наред, така че никакви гащи няма да слагам. Crossing Arms
Коммелина, още не съм правила по-дълги разходки от 2 часа навън, но ми се струва хладно да я събличам още за смяна на памперс. Може би, ако е на слънце и много бързо  действам. А и сега като е хремава съвсем няма да си го позволя този риск да я разголвам навън. Точно на каква температура ще я преобличам не мога да кажа, но ще се опитам да си представя дали на мен ще ми е добре , ако съм гола.
В количката винаги имам шише с вода за мен Mr. Green, покривалото за количката и найлон против дъжд, шапчица и по-лека пеленка, за да не и  е топло. Като ходим на гости на свекърва ми/за по няколко часа/нося резервни дрешки -пълен комплект, че Ева редовно се омазва до кръста с ако; памперси, нещо за избърсване след като я измия на чешмата, мокри кърпи за преди чешмата Mr. Green, лигавник и подплънки за мен.Май това е .Слънцезащитен крем и кенгуру не ползвам.

# 133
  • Стара Загора

Женичка, ти в каква поза носиш бебка в слинга? В смисъл как го връзваш? И какъв е твоят?
Аз си взех такъв http://www.matatama.com/sling-shal
Видях линковете, които е дала Лъки, но доколкото видях тя има бейбислинг, които са леко разтегливи, а този няма никаква еластичност и се чудя кое връзване ще е най-удобно  newsm78 Момичета, помагайте  Simple Smile

И моят е разтеглив по ширина.Засега я нося в поза "люлка" ,но при следващото излизане ще опитам "кенгуру"-струва ми се по-удобна,а до днес си мислих,че не е подходяща за новородено newsm78

Последна редакция: пт, 22 апр 2011, 14:37 от Женичка

# 134
Здравейте момичета, ние тази нощ я изкарахме много зле- аз бях настинала предните дни и малката явно от мен го е хванала, защото вчера цял ден и сълзят очичките, нослето й е запушено и киха. Но през нощта беше ад, милото му се спи, а не може да диша, а аз не си бях взела предварително аспиратор и в нашия глупав град не намерих, едвам даже успях да намеря Стеримар, но той не помогва особено. Заспала е в 7 и в 9 вече беше будна, добре че баба заряза работата си в склада и дойде да я гледа, за да мога аз да поспя малко. А аз май съм придобила 3часовия режим, тъй като ме оставиха да спя уж колкото искам, а аз се събудих след точно 3часа.

ena4 изпуснала съм поста за гащите, но се радвам че сте се разминали.

Tasha честити ви 40дни  Sunglasses вече и пред бабите сте големи  Laughing

Миш не мисля че е от друсането, тъй като на тях обикновенно им харесва да се друсат, даже нашата госпожица веднъж я возихме по едни павета, а тя така сладко спеше все едно й беше най-удобното място.

luba_rizova не се е от(ела след прегледа,дано всичко е ОК

1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки? - дозички АМ, шишето с водата, памперс, мокри и сухи кърпички и един чифт дрешки,пъхнала съм си в чантата на количката и клечки за уши с ограничител и крем против подсичане
2. Сменяте ли памперси на открито? При какви температури си го позволявате? - доста често ми се налага да го правя в колата, добре че чантата на количката има много удобна подложка, а за температурата ми се струва хладно, но пък ако е много пуснам климатика.
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече? - слагала съм 2 пъти на Чико, но след това когато пак ми се налагаше вече имахме пъпчици и не смея да слагам докато не се оправят, за да не ги "подразним" с този крем
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога? - много искам, но ми се струва страшно неудобно, а и ми подариха кенгуру на Бертони, което не мисля да слагам, тъй като мое мнение е че продуктите са им недоизмислени добре - ползвах шезлонг (отново подарък) при който краката бяха в по-висока позиция от главата  newsm78

А да ви питам тъй като снощи се сетих че не знам какво се дава на толкова малко бебе при настинка - айде ако има температура да, ама ако няма newsm78 ???

Общи условия

Активация на акаунт