Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 30 522
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Прочетох ви на диагонал и сега ще се върна назад, защото има доста интересни постинги  Peace
Мама Веси - дано не се повтарят тези неприятности  Hug Важното е, че сте си вкъщи вече  Hug
И един въпрос към Консултантите по кърмене
Трябва ли след кърмене да се измива устичката на бебето с преварена вода, за профилактика срещу млечница ? Тревожа се, защото след секциото са ми вливали антибиотик (макар че аз в болницата не успях да кърмя и мисля, че вече е минало доста време )и имам анемия, а прочетох, че това е предпоставка да се развие млечница... За сега нямаме такива симптоми, но ми се иска да направя нещо превантивно, още повече че ползваме залъгалка ... 
Предварително благодаря за вниманието   bouquet

# 106
maiski3 мерси за кафето и честит ти бебе-мобил  Laughing
luba_rizova - проблемът тръгна от повръщането,после видяхме че има ситни пъпчици по корема чак като я пипам все едно е крокодил,толкова е грапава. После педиатърката като я погледна отдолу и каза,че това което аз си мислех че е подсечено всъщност е гъбична инфекция,предизвикана от лактозна малабсорбация и ни даде направление като ми каза да отида при д-р Куманова детски гастроентеролог в мед.център Детско здраве, но се оказа че часове има чак за 28.04и така  Sad засега стоимтака и чакаме. Поне гъбичната инфекция я излекувахме с един крем

За бъбрека правиха не ехография отново и се оказа че пиелона е двойно увеличен  Sad не съм го споделяла защото вече ставам досадна,та след месец пак ще правим ехография и ако увеличението е по-голямо отиваме на нефролог.

# 107
  • Карлово
И един въпрос към Консултантите по кърмене
Трябва ли след кърмене да се измива устичката на бебето с преварена вода, за профилактика срещу млечница ? Тревожа се, защото след секциото са ми вливали антибиотик (макар че аз в болницата не успях да кърмя и мисля, че вече е минало доста време )и имам анемия, а прочетох, че това е предпоставка да се развие млечница... За сега нямаме такива симптоми, но ми се иска да направя нещо превантивно, още повече че ползваме залъгалка ... 
Предварително благодаря за вниманието   bouquet
catwalk, не е нужно да се измива устичката на бебето, за да се предотврати млечница. Щом ползва залъгалка трябва да я стерилизираш добре, това е достатъчно като превенция. Като страничен ефект от прием на АБ би следвало да се прояви до няколко дни най-късно след последния прием, така че вероятно и тази опасност е отминала. Кърмата е антибактериална и не способства за образуване на млечница. А бялото натрупване по езичето на малките кърмачета е обичайно състояние.

# 108
luba_rizova, имаш стиснати палчета и от мен  Hug
tuncho, на Ади пъпчето е изпькнало и слагаме едни специални лепенки 3М. И на баткото ми беше така и с тях се оправи  Peace
Женичка, за да не ми се буди Ади като я оставям в леглото освен, че я кърмя върху одеалце и я слагам после с него, за да няма разлика в температурата, като я оставям си слагам едната ръка под главата й докато я настаня и завия. Така дори и да отвори очи усеща допира ми и се успокоява и често продължава да спи  Wink Понякога стоя с рука под главата й по 2-3 мин докато заспи отново  Peace
мама Веси, хайде вече само хубави новини да има от вас  Hug На Ади й вливаха 24 часа глюкоза и пак не се беше изчистила напълно. Не знам как са очаквали тези доктори да пие детето!

# 109
  • Бургас
микки,   bouquet  bouquet  bouquet , благодаря за отговора !!!

# 110
Здравейте сладурки  Hug
Много ви благодаря за всички пожелания и аз много се надявам повече да не ни се налага да го изживяваме. Както и на всички вас  Hug

Майски3 Мерси за кафето. Аз в момента го пия докато Вики спи на вън на терасата  Hug Честита ви количка, много е хубава    bouquet  прилича на нашата  Mr. Green а защо я сменихте ?

За Велик Ден сме решили да пътуване до Хасково, малко да разнообразим  Mr. Green Вие мислите ли да предприемате такива пътешествия?  Hug

Маринелс И Виктор спи при мен. Установих че вечер ми е по лесно  Mr. Green иначе след като се накърмим и се опитам да го сложа в леглото се събужда и няма заспиване  ooooh! А така даже не го вдигам а го кърмя легнала  Peace Беше ми малко трудно докато намеря точното положение, но сега вече съм ок.  Peace Стискам палци всичко да е наред с бъбречето  Praynig

Женичка   При нас жълтеницата започна по късно след като се прибрахме от болницата  Peace  И аз използвам хитростта с одеалцето  Mr. Green

Лилинчо Вода /глюкоза се давало при жълтеница, но при тази по продължителната, като нашата а не при обикновената, защото след като не се изхвърля билирубина се натрупвал по вътрешните органи и ги затормозявал. Но най вече в черния дроб и водата всъщност спомагала да се изчисти той   Peace дано да съм ти помогнала   Hug

Буб555, Майски3 Защо не потърсите друг очен? Вие къде искате да си запазите час?  newsm78
За запека Киви  Peace на мен много ми помагаше по време на бременността   Peace

За пъпчето На Дидката и беше изпъкнало и ни казаха да слагаме лепенка уж заради опасността от херния. След като отидохме на друг педи ни каза че това не е необходимо и че той сам ще си се прибере.   Peace така и стана, в момента и си е хлътнало и няма никакви проблеми. А като бебе плачеше нон стоп  ooooh! . Формата на пъпчето зависела от това как точно било вързано.  Но все пак може би е важно колко е изпъкнало  newsm78  На Виктор си е още от сега хлътнало. И другото което ми направи впечатление беше че много бързо ни падна пъпчето беше на 3 дни  newsm78

luba_rizova стискам палци всичко да бъде наред  Hug

# 111
luba_rizova  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed
Майски, честита придобивка  Wink

# 112
Уф, писах и ми изчезна написаното. Close
Как сте днес, момичета? Времето е много хубаво, само за разходки. И настроението ми е празнично вече. Идват 4 почивни дни. Радвам им се, защото, когато нашият тати почива- и аз си почивам повечко. Mr. Green
Да ви питам тези от вас, които ходихте с малките на ортопед-казаха ли ви да носите профилактично ортопедични гащички? На нас да, макар че било съвсем здраво детето, но вече се препоръчвало превантивно на всички бебета. newsm78 Че защо да мъча детето като всичко му е наред? Не мисля да го слушам този. Crossing Arms Мамите от чужбина да споделят как е при тях по този въпрос, моля.
Мама Веси, съчувствам ти за преживяното. Знам какъв ужас е болничната обстановка-била съм със сина ми в болница. Радвайте се на домашната атмосфера и дано никога да не стъпнете вече в болница. Praynig Hug
Люба Ризова, успех и от мен. Похвали се скоро , че всичко е наред. Hug

# 113
Момичета, моля ви помагайте. Започвам да си скубя косите вече от притеснение по малкия. От 5 дена сме със запек. На 24 часа ми ака само веднъж като правим масаж на коремчето и гимнстика каране на колело. Сам обаче Димитър не ака и това много ме тревожи. Досега всичките дни успявахме с тази гимнастика - от почти 48 часа вече обаче не се получава. Не става и не става, а пак правим същите упражнения. Звънях на докторката тя пита дали му стигала кърмата, предположи, че не му стигала, но аз не мисля така, той не ми реве, че е гладен, даже понякога ми повръща от преяждане. Каза да спрем чая от копър, който му давам и дори еспумизана, но аз се страхувам, че така коликите ще станат още по-силни, макар че се съмнявам, че той въобще му помага или само го тъпча с него. Каза ми да давам преварена топла вода- 100 мл с 2 чаени лъжички захар.  newsm78 newsm78 newsm78

smile3511 smile3511 smile3511

# 114
Сабрина1, не мога да помогна за запека, но според мен, ако детето е спокойно и не му е твърдо акото, не трябва да се притеснваш. Някои мами бха писали, че по 1 седмица не акат децата им, без това да се нарича запек. Успокой се! Hug А съветът за водата със захар според мен е неадекватен, но това си е мое мнение. Peace

# 115
  • В Космоса
Здравейте!
Нашето секретиращо оче в съчетание с пъпките се оказаха стафилококова инфекция. Sad Изписаха ни Трипафлавин и Бактробан и ще третираме 15 дни вместо 10, както обикновено изписват, защото нашата педи установила, че от 10 дни не се изчиствали, а само намалявали.
Днес излизахме за 2-ри път на разходка. Първия път беше отдавна и след това времето се развали. С нетърпение чаках да се оправи, за да започнем с излизанията.

# 116
  • София
Цоп и аз в новата темичка Simple Smile

Един пост го пиша 3 дни и накрая нещо е станало та не се е публикувал  #Cussing out

Ние днес ходихме на чиста молитва. Срешна ни една съседка на отиване и пита къде отиваме  #Cussing out  Ама че любопитни хора брейййй ... И заради нея ли защо ли ... одрасках колата леко та се ядосах преди църква ...но какво да се прави. После си направихме разходка в парка и всичко беше забравено. ПАК ще пиша, отивам да дремна с бебо!  Peace

# 117
  • София
Люба Ризова, имаш стиснати палчета и от мен Praynig Peace
Мама Веси, за количката-честно да си призная взех я заради моя лична прищявка EmbarassedИстината е,че много ми хареса-лека е, маневрена, отделно коша за кола се монтира и на количката, има си и чувалче.Абе прелест Mr. GreenНа мъжо казах,че щерка му няма да се вози в каруца, той понеже ме познава много добре и знае че щом съм си наумила нещо няма измъкване  Mr. Green Wink
За очният лекар, искаме да ходим при Кемилев ние  сме си записали час, ама чак за края на май.Бих отишла и при друг детски очен, но понеже са тесни специалисти навсякъде е с час и в по-близки дни нямат.

# 118
Момичета,

ето малко интересни статистики за нашите бебета.
Ако сте съгласни, можем да ги добавим в първия пост  Peace

Най-предпочитано мъжко име- Димитър - 10 бебета
Най-предпочитано женско име - Никол, Виктория и Моника (по 3 момиченца са кръстени така)
Най-продкуктивна дата - на 07.03.2011 са проплакали 9 бебета
Най-тежко бебе - София на katilias - 4455 гр
Най-леко бебе - Андреа на maiski3, Елица на LIA 01 - 2200 гр
Най-дълго бебе - Dylan на eya - 58.5 см
Най-късо бебе - Андреа на maiski3,  Жанет на vitrea, Петър на marys, Моника на danaqv - 47 см
Имаме 6 бебета, родени на термин
Най-подранило бебе - Димитър на zina_ - 24 дни
Най-закъсняло бебе - Моника на Женичка - 12 дни

Във времето ще добавяме първо зъбче, пръв проходил/а, пръв проговорил/а...

Ако някъде имам грешка- моля за извинение

Първото форумско бебе е Димитър на Зина, но най - подранило да излиза е моето цели 26 дни преди термин  Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes

# 119
  • София
Здравейте момичета,

Ние днес направихме една дълга разходка в южния парк:)

mama_vessy, браво на теб и малкия герой. Сега вече се радвайте на спокойствие вкъщи Hug

luba_rizova имаш палчета от мен!

Пожелавам на всички лека и спокойна вечер Hug

Общи условия

Активация на акаунт