Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 30 295
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Привет в новата темичка! Внесох малко великденско настроение в първия пост, надявам се да ви хареса  Simple Smile
ena4, страхотни предложения за заглавия! Hug
Адриана, мерси за статистиката   bouquet
Нямам време за повече писания, че ме викат  Wink

П.С. marysRolling Eyes

# 76
Много се радвам че предизвиках толкова положителни емоции и че накарах някой от момичета да споделят своите истории.
Кво се оплаквате от свекърви, то родната ми майка вече не се понася с това "Оф пак реве, а яде преди 2 мин, то може да е гладно детето, то може и мляко няма".
Ама аз не си го слагам на душата, казвам, Ако искаш да ми помогнеш вземи го полюшкай, ама като го люшкаш мълчи че нямам кърма че ще ти повярва детето Joy
Не се сърдя, тя нали и тя се притеснява, просто аз съм сигурна какво правя и не допускам някой да ми дава акъл, даже съпруга ми не смее да твърди каквото и да е, а ме пита дали може да ми сподели страховете си, аз му казах че си имам мои и нямам нужда от допълнителни.

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 17:48 от г-жа Стихийно бедствие

# 77
Здравейте,мамчета 
Редовно чета изписаното от вас ,но много рядко имам време да пиша...Вчера навършихме 40 дни и направихме сладка погача.Сутринта отидохме на църква и можем да се похвалим с добро поведение:)-Криси спа през цялото време.Бихте ли споделили от кога започвате използвнето на минерална вода за кърмачета,че като виждам какви утайки остават след преварянето ми се ще да приключа с този ,,ритуал,,.Какъв шампоан бихте ми препоръчали за изчистването на крустите,че пробвах с разни мазила ,но без успех...
Приятен и спокоен следобед! Hug

# 78
tina_1802 минерална вода на кърмачета не се дава. Аз лично преварявам изворна вода, не че я пием, ама да има в шишето...другият вариант е да даваш вода от чешмата, но да е филтрина, напр. ако си имаш кана от типа Брита

# 79
  • Пловдив
Tina_1802 - аз да ти кажа за водата, тъй като тук се чувствам компетентна. Преди известно време ходих на специална лекция, организирана от Българския зъболекарски съюз за зъбната флуороза при децата. Та,минерална вода не бива да даваш, давай трапезна /от тези розовите, ам апак се преварява, де/ и следи за минералното съдържание, колкото по-малко минерали, толкова по-добре. А за флуор - най-добре да е възможно най-малко, под 0,5 г/л /. Например, Девин синя вода има доста флуор, от нея не бива / за деца над 6-7 месеца/ да се дава повече от 1 чаша на ден, за хираската е също така, мисля че Велинград е също доста флуорирана. За Банкя - от нея може половин литър, но не повече. Също трябва да с евнимва и за флуора, който ви изпишат педиатрите /към 4-5 месец/ ако го давате - никаква флуорирана вода, само трапезна. Всичко това важи до смяната на млечните зъби, след което вече няма значение.
А вода без преваряване може да си купуваш на ХИП - тя може да се дава направо, но е доста скъпичка /за вода, за уиски си е ОК/

# 80
Здравейте най после и от мен   bouquet

Благодаря ви момичета за пожеланията и за подкрепата.   bouquet   bouquet  bouquet

Е да се отчета за нашите перипетии   Crazy  Болницата не ни се размина за съжаление  ooooh! Когато отидохме ни стреснаха  Shocked че с тези нива на билирубин може да се увреди мозъка и аз ето така  #Crazy и че трябвало да влезем в болница или си носим ние отговорноста  Shocked Мъжа ми се притесни и каза влизаш  Naughty е влязохме и се започна една мъка да сложат абокат на малкия  Shocked е не можаха да му сложат  #Crazy изредиха се 5 вида сестри и не могат  Shocked . Избодоха го целия  ooooh! по ръчичките, по крачетата и по главичката  ooooh! Той плаче вътре, аз плача отвън /казаха ми да стоя на вън за да не се стресирам, не съм сигурна дали така не се стресирах повече  Cry / След това  казаха, че се отказват  Shocked  защото не могат да го укротят  #Crazy  и аз се замислих ако беше жизнено важно да му сложат какво щеше да се случи  #Shocked  #Shocked   #Shocked   както и да е, за щастие не беше такава ситуацията. По този повод ни казаха че ще даваме глюкозата и медикаментите през устата. И се появи друг проблем  ooooh! Вики не искаше да пие глюкозата  Rolling Eyes плюе, плаче, върти се , блъска ме  Crazy Единствения начин да го излъжа да пие, беше когато е гладен първо да му дам да пие  глюкоза и след това да го кърмя  ooooh! голяма мъка беше, но се справихме  Mr. Green Изписаха ни с доста по ниски нива на билирубина   Hug На визитацията в понеделник попитах доцентката, толкова ли са страшни нивата  на билирубина на Вики и какви са вероятностите за някакви проблеми. Оказа се, че няма никакъв проблем  Shocked и че той вече е голям и няма никаква опасност от увреждания  и аз Shocked казах и какво са ми казали и ако е така то защо е било всичкото това мъчение, а тя ми отговори, че се прави с цел презстраховка  ooooh!  Боже  ooooh! писна ми от тези презастраховки, само ми измъчиха детенцето  ooooh! Хубавата придобивка от глюкозата се оказа запека  Shocked  ooooh!
 Сега да кажа и за приимуществата  от престоя ни там все пак  Mr. Green Гледаха ни на ехограф коремната област и всичко ни е наред - бъбречета, стомах, черва, жлъчка, черен дроб, пикочен мехур  Hug и ни направиха всякакъв вид изследвания на кръвта и черния дроб за да изключат другите възможности за жълтеницата.
Сега за болницата - беше след ремонт, с нови легла и чистичко държаха. Персонала беше много мил и всички бяха много дружелюбни. Имаше студенти  Mr. Green които минаваха заедно с лекарите на визитацията и след това ги караха да ни разпитват   Laughing Моя малък МЪЖ много добре се представяше, докато те са там им гука, смее им се маха им с ръчички пълен чаровник  hahaha  а те само го закачат и се забавляват  Mr. Green

Е това е от мен. Сега се връщам да ви изчета че вие сте изписали много.   Hug

# 81

Как  завиждам,че при вас идва пролетното време.Тук го дават до края на месеца мрачно и дъждовно,а мен хич не ме свърта на едно място.Май ще посетим мола днес. Хич не обичам да се мотам по магазините,ама нямам много голям избор.
Като гледам май няма да ме огрее и козунак да направя.Ще видим госпожицата как ще се държи.
katilias ,luba_rizova -сигурно не съм се до уточнила за болницата.Разбира се,че насърчават кърменето.Веднага изпратиха и консултант по кърмене.Просто за тях това е супер естествено,има си консултанти и те не се вживяват много,много.Това на което наблягат и са задължени да ти обяснят в подробности са Синдрома на внезапната детска смъртност,домашното насилие(по-скоро психическо) както и следродилната депресия.Симптомите на последните две бяха лепнати отзад на врата в тоалетната,така,че като седнеш на тоалетната чиния да ти се набият в очите.
Иначе всички насърчават кърменето на поискване,НО бебето да спи в креватчето до теб,а не до теб на леглото както правех аз.Сигурно 100 пъти ме питаха дали не искам да го вземат и да ми го носят само за кърмене,но аз отказах.Мен толкова ме болеше отдолу,че едвам ставах и както казах исках да я чувствам до мен.
Иначе не харесах и консултанта по кърмене.Хиляда пъти я питах дали поставям бебето правилно,а тя ми повтаряше,че зърната ми трябвало да свикнат.Това разбира се беше вярно,но аз виждах,че Ивана не си отваря достатъчно устата и смучеше по скоро само зърното.Погледна ми зърната,видя,че са зачервени и пусна на двд-то филмче за кърменето и каза-гледай и се учи.Какво ти гледане,то през 5 мин влизаше някой,за да провери бебето.Далеч съм от мисълта,че всички са такива,просто жената май го раздаваше по-лежерно.
mama_vessy-чак ми се сви сърцето като те прочетох.Добре,че всичко е наред сега. Hug

# 82
  • София
Мама Веси, миличка, какво си преживяла ooooh! и малката душичка, но -по важното е че сега сте добре и лошото е зад гърба ви!Сега се радвай на Вики и мисли позитивно-всичко останало ще бъде наред Peace Heart Eyes

# 83
Мама Веси  Praynig Hug ужасно е това което сте преживяли  Cry Важното е че детето е герой

lilincho много ти се радвах на това че детето си е било постоянно с теб,аз там не се чувствах физически добре за да си е при мен,но вкъщи спим заедно двете,за което всички ме укоряват.

Аз да ви кажа че сега получих смс от банкаДСК че са ми превели помощите 250лв за това че е първо дете+2880лв заради това че съм редовно.А да ви кажа не го очаквах,тъй като ги подадох в началото на април.  newsm44 Сега остава да видя какво става с болничния и всичко е 6 Shocked

# 84
Мама Веси  Hug радвам се, че вече сте на линия и всичко е минало и по-важното....че вече сте добре с Вики!  Peace

Момичета, а сега, когато вече се затопля времето, как обличате бебчовците навън? newsm78

# 85
Благодаря ви за отговора ,момичета Hug
Смятам да взема изворна на Девин-розов етикет

# 86
  • гр.София
 Simple Smile
Здравейте,
за водата - ние даваме на Девин - розов етикет, без да я преваряваме. Педиатърката ни знае и нищо не казва, т.е. че неможело.

"И да знаете - МИНЕРАЛНАТА И ИЗВОРНАТА ВОДА НИКОГА НЕ СЕ ПРЕВАРЯВАТ, ЗАЩОТО СЕ УСИЛВА ОЩЕ ПОВЕЧЕ МИНЕРАЛИЗАЦИЯТА" - цитирам

Времето най накрая се оправи и сме постоянно навън, на моя бебчо много му харесва.

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 20:24 от mistela

# 87
  • Стара Загора
Amorevole,благодаря за бързия отговор Hug
Вчера не успях съвсем подробно да опиша положението при нас,защото малката ми висеше на гърдите,но сега ще се опитам.За аканите и пишканите памперси-писах най-малко по 2 акани и пишкани на ден,но не споменах,че имам впредвид че се оаква от пъпа до кръста,а пишкани-не супени лъжици,а по-скоро чаена чашка(наистина мноооого тежки).Иначе през останалото време от денонощието си сменяме нормално пишкани и акани(както ти ги описваш) по около 2-3(освен тези препълнените).За спането-сутрин заспива около 6 до 9,следобяд 14-17,вечер 22-3ч.През останалото време ми е будна и непрекъснато на гърда.Задреме само за 3-4 мин докато я оставя на леглото и пак се събужда да търси-общо взето изобщо не е сънлива.Мога ли да отдам този дълъг сън на жълтеницата ,при положение,че се събужда сама,на мен ми се беше наложило само веднъж за тези 13 дни да я събуждам за ядене.Днес обаче ми е страшно сънлива.Събуди се в 3 сутринта и до 9 не е спала.В 9.30 заспа и се събуди сама в 12,30.Изцока ми и двете гърди,като млякото си излизаше от устичката и-беше явно на много силна струя.След това беше жизнена,гледка си,кокори се и така до 15ч,когато и двете заспахме.Събудих се в 17ч,събудих и нея,цока сънливо от едната гърда и пак заспа,дори не я изпрани.Около 18 пак я събудих,предложих и другата,сука активно като пак имаше мнооого мляко и пак заспа.Вече е 20ч,а тя още си спи newsm78 Днес имахме един акан памперс сутринта-пак от пъпа до кръста беше наакана и два много тежки пишкани.Възможно ли е  жълтеницата да я започва едва сега?Уж четох,че до втората седмица трябва да се изчисти ,ако изобщо бебето я е карало newsm78 Или има ли шанс млякото ми да и е толкова достатъчно,че сама да си е направила няккаъв режим.Ето сега пак ми се събуди-2 часа след последното кърмене.Отивам да храня,а на теб предварително ти благодаря за отговора.Дано този път съм обяснила както трябва,че акъла ми никакъв го няма напоследък  Blush  bouquet

# 88
  • София
Bub555 , аз днес и облякох боди, тънка блузка с дълъг ръкав, джинси и отгоре едно по-пролетно якенце Simple SmileИ  на мен в момента ми е по-трудно да преценя, но мисля,че и беше добре така Wink

За водата, това което знам,че водата с розов етикет  е подходяща за бебета, но дали е така? newsm78

# 89
]Майски, мерси за отговора Wink

Само да ти кажа, че днес отидохме до очния, но не се застояхме дълго, защото имаше доста деца и то малки....според мен в деня без записан час няма смисъл да се ходи. Ще пробвам да се обадя и да запиша час...дано да може по-скоро, че да не губим време!

Общи условия

Активация на акаунт