Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 30 326
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Bub555, да кажеш после как е минал прегледа, че и на нас още ни сълзи очето след Тобрекса Rolling Eyes Почиствам го с памуче и сребърна вода, ама продължава да секретира Rolling Eyes

mama_vessy, миличките Confused. Важното е, че вече сте си вкъщи и всичко е наред с Вики Praynig  Имаш си един герой Hug

За водата на мен педиатърката ми каза да му преварявам Девин изворна, а след 1-вия месец можело да се дава и без да се преварява. Но още си му преварявам за чая.

# 91
  • Стара Загора
Marys,благодаря за великденското настроение на първа страничка и за статистиката Hug  bouquet
Как успяваш и това да свършиш с трима юнака в къщи  newsm78
mama_vessy,много се радвам,че са ви изписали вече.Минали сте през някакъв ад с малкия герой.Най-важното е,че вече е добре и дано никога повече не му се налага да лежи в болница.Изумена съм от некадърните сестри ooooh! #2gunfire и лекарите с техните вечни презастраховки #2gunfire #Cussing out

# 92
  • Карлово
микки, благодаря за съветите. На мен ми е притеснено, че тя още преди да е захапала зърното, започва да плаче и ако го захапе...то е само за секунди и го пуска. Не ми се вярва да е от струята  Sad Но все пак ще пробвам това, което ме съветваш. Много често пръцка и предполагам, че я мъчат колики. Ние не й даваме нищо против тях.[/color][/b]

Буб, може да пробваш този масаж против колики, доста майки споделят, че има добър ефект.

# 93
mama_vessy  Hug миличките, какво сте преживели. важното е, че всичко е наред вече и сте успели да свалите нивата на билирубина.

днес беше страхотен ден Nature Sunny ние цял след обяд бяхме навън  1stroller  и бебо Sleeping

# 94
mama_vessy добре дошла сред нас Hug.Радвам се,че всичко с Вики вече е наред Hug

# 95
Amorevole,благодаря за бързия отговор Hug
Вчера не успях съвсем подробно да опиша положението при нас,защото малката ми висеше на гърдите,но сега ще се опитам.За аканите и пишканите памперси-писах най-малко по 2 акани и пишкани на ден,но не споменах,че имам впредвид че се оаква от пъпа до кръста,а пишкани-не супени лъжици,а по-скоро чаена чашка(наистина мноооого тежки).Иначе през останалото време от денонощието си сменяме нормално пишкани и акани(както ти ги описваш) по около 2-3(освен тези препълнените).За спането-сутрин заспива около 6 до 9,следобяд 14-17,вечер 22-3ч.През останалото време ми е будна и непрекъснато на гърда.Задреме само за 3-4 мин докато я оставя на леглото и пак се събужда да търси-общо взето изобщо не е сънлива.Мога ли да отдам този дълъг сън на жълтеницата ,при положение,че се събужда сама,на мен ми се беше наложило само веднъж за тези 13 дни да я събуждам за ядене.Днес обаче ми е страшно сънлива.Събуди се в 3 сутринта и до 9 не е спала.В 9.30 заспа и се събуди сама в 12,30.Изцока ми и двете гърди,като млякото си излизаше от устичката и-беше явно на много силна струя.След това беше жизнена,гледка си,кокори се и така до 15ч,когато и двете заспахме.Събудих се в 17ч,събудих и нея,цока сънливо от едната гърда и пак заспа,дори не я изпрани.Около 18 пак я събудих,предложих и другата,сука активно като пак имаше мнооого мляко и пак заспа.Вече е 20ч,а тя още си спи newsm78 Днес имахме един акан памперс сутринта-пак от пъпа до кръста беше наакана и два много тежки пишкани.Възможно ли е  жълтеницата да я започва едва сега?Уж четох,че до втората седмица трябва да се изчисти ,ако изобщо бебето я е карало newsm78 Или има ли шанс млякото ми да и е толкова достатъчно,че сама да си е направила няккаъв режим.Ето сега пак ми се събуди-2 часа след последното кърмене.Отивам да храня,а на теб предварително ти благодаря за отговора.Дано този път съм обяснила както трябва,че акъла ми никакъв го няма напоследък  Blush  bouquet

Женичка, от написаното днес от теб оставам с впечатление, че Моника прави обичайните за бебе на нейната възраст неща – хапва си, пълни памперси (общо – обилно и по-малко пълни - поне 5-6 на ден, нали така?), спи, будува, търси мама, ако я остави сама в леглото и пак всичко отново. Wink Ако я кърмиш на всеки 2-2,5-3 часа, събират ви се минимум по 8 кърмения на денонощие (още по-добре, ако са 10-12), тя продължава така да пълни памперсите, лигавиците и са влажни и като натиснеш кожата и, след като си махнеш пръста, си възстановява веднага цветът, значи тогава по-скоро няма място за притеснение. Вчера помислих, че тя всяка нощ прави такива паузи от 5-6 часа и през деня пак спи 3 пъти по 3 часа, като пълни само по 2 наакани и 2напишкани памперса - затова ти писах, че това са твърде дълги интервали за малко бебе. Щом сама си се буди след 2 часа сън, би могла да се водиш по нея и да и предлагаш, дори и по-често да е. Сама си усетила, че тя започва постепенно да си изгражда свой „режим”, който обаче би могъл да претърпява доста вариации, докато расте.
Конкретно за днешното и спане – възможно е да се е поуморила от снощното будуване и затова днес да си е наваксала с повечко сън. Да не би през деня да държите доста топличко в стаята и това допълнително да я успива? Thinking

Много майки споделят, че като отделят бебето от гърдата си и го оставят в легълцето му, то се събужда. Може при вас да действа да я поизчакаш няколко минутки, след като е заспала, и тогава да я оставиш. Друг вариант е, като я кърмиш, да е върху някаква пеленка или одеалце, и да я пренесеш с тази същата завивка (така почти няма да има разлика с температурата и материята на повърхността, на която я оставяш да спи). Или пък, ако я кърмиш легнала, да я оставиш да си спи на твоето легло, без да я местиш (ако е обезопасено и позволява това).

Постепенно се урегулирват нещата, ще се научиш да и разпознаваш сигналите и как да им отговаряш – мъничко търпение и доста спокойствие и увереност в себе си е нужно. Спокойна нощ ви пожелавам!
  Hug

# 96
  • Стара Загора
Amorevole,oще веднъж-огромни благодарности за бързия отговор.Успокоих се от поста ти.От 20ч се е лепнала за гърдите ми,така че притесненията ми от днес изчезнаха.Установих,че най-дълги паузи сън прави,когато спинкаме двечките.Може би моята топлина я унася така,защото температурата в стаята не я променяме.Благодаря за съветите,които даваш и ми вдъхваш още повече увереност.Към всички консултанти от ЛЛЛ-НЕЗАМЕНИМИ СТЕ   bouquet Hug

# 97
момичета има ли някое бебче,на което пьпчето му е изпькнало и правите ли нещо,за да се прибере?

# 98
  • София
Добро и слънчево утро момичета и бебоци Hug

]Майски, мерси за отговора Wink

Само да ти кажа, че днес отидохме до очния, но не се застояхме дълго, защото имаше доста деца и то малки....според мен в деня без записан час няма смисъл да се ходи. Ще пробвам да се обадя и да запиша час...дано да може по-скоро, че да не губим време!

Жалко,че не сте успели Sad .........., но и аз мисля,че без час при който и да е детски очен няма шанс Sad
Ако успееш преди края на май да вземеш час, моля пиши.
Ние имаме записан час за края на май, ако не успеем по-рано да запишем за съжаление този ще остане. 

Момичета, сега да се похваля-смених си количката и съм много хепи Hug
Купих си на бебе конфорт- Streety Lifestyle Red-като на снимката и съм мноого доволна и щастлива и е супер лека;-)

Последна редакция: чт, 21 апр 2011, 08:03 от maiski3

# 99
момичета има ли някое бебче,на което пьпчето му е изпькнало и правите ли нещо,за да се прибере?

Нашето....педиатърката ни прати на хирург......установи се пъпна херния ходим с лепенка цял месец вече за да се прибере....прибирането отнемало от 1 м до 1 г....ако не стане с лепенка хирургично... Rolling Eyes на 27 ми сме на консултация, според мен се прибира пъпа... Rolling Eyes

# 100
Добро утро!
maiski мерси за кафенцето Grinning
И нашият пъп е изфръкнал навън,ходим с лепенка,но след думите на Thomasito се замислям  newsm78 да не е нещо сериозно и мисля и ние да отидем на хирург  Sad

# 101
  • Пловдив

Нашето....педиатърката ни прати на хирург......установи се пъпна херния ходим с лепенка цял месец вече за да се прибере....прибирането отнемало от 1 м до 1 г....ако не стане с лепенка хирургично... Rolling Eyes на 27 ми сме на консултация, според мен се прибира пъпа... Rolling Eyes
Хм, хвърлихте ме в размисъл и мен  newsm78  И нашето пъпче е изхвръкнало, но 2 лекарки го гледаха и нищо не казаха. Аз си мислех, че е нормално  Rolling Eyes
Всъщност, моят пъп също е навън, не е хлътнал като на повечето хора, на брат ми е същият и винаги съм мислела, че така е нормално. Не сме имали проблеми.
Какво всъщност представлява тази херния, някой обясни ли ви? Има ли някаква опасност, освен, че изглежда по-различно?

# 102
  • Пловдив
Добро утро,
Лек и усмихнат ден и който ще боядисва днес яйцата, успех с начинанието.
mama_vessy   много се радвам, че всичко е свършило, но докато е траело, е било ужасно. Добре, че нещата са ОК. Но тези презастраховки, защо го правят, не мислят ли, че родителите също са хора и имат сърца ...оффф , а да не говорим, че не са успели един абокат да сложат. Добре, че не се е налагало спешно такова нещо. Сега се радвайте да сте си вкъщи и всички проблеми да са назад.
marinels - имам въпрос към теб, какви са ви точно храносмилателните проблеми, защото и нашите не отшумяха с това ново мляко, явно нямаме алергия, но не смея да го сменя отново , без да се консултирам с лекар. Но не искам с този пак, а в Пловдив се оказва, че има само 1 гастроентролог детски  Cry плюс една жена, която е и хомеопат, ама моя мъж е много анти-хомеопатите и не иска да ходим при нея. Вие при кой ходите? Аз съм готова да отида в София, само да има смисъл. П.С. И не си писала , как е бъбречето на бебенце? Дано всичко е ок.
Момичета, днес имаме нужда от вашата положителна енергия и стиснати палци, тъй като ще водим бебо на много много важен преглед в София и много ме е страх.
Приятно приготвяне на празничните ястия, на който бебенце позволява такива приготовления  Simple Smile

# 103
пъпа изглеждаше като нормален пъп, но не хлътнал а просто където трябва д аима дупка е изпълнен....пекдката каза, че не е притеснително и профилактично да слагаме лепенка да не станело пъпна херния.....ма ....аз заведох дребната на хирург ...защото неможех сама да сложа лепенката че човека каза, че има лека херния....която ако не се вземат мерки може при рев....да се влоши да изпъкне пъпа още....или да не се влоши...поставихме лепенка преванивно за да не стане беля...
за ваше успокоение посетете хирхург, просто за да сте спокойни и да ви каже "няма проблем"  Hug

води се ''пъпна херния" поровете из нета има материали, снимки как изглежда да не спамя тук аз.

luba_rizova имаш стиснати плаци от мен и положителна енергия!

# 104
  • Русе
Amorevole,
благодаря ти за отговора  Hug
Настинка е при мен, още същия ден смъкнах температурата и вече всичко е наред  Peace

Майски3,
мерси за кафенцето, тъкмо си направих и сядам пред компа да не ви изпусна  Grinning
Моята малка хубавица тази нощ направи 5-часова пауза и ми позволи да поспя, станахме преди малко

Мама Веси,
радвам се, че вече всичко е наред и при вас. Всичко лошо е вече зад гърба ви!

Най-накрая хубаво временце, откога го чакаме  Heart Eyes

Tuncho,
на Ади пъпчето е по-изпъкнало, но то е от това, че е вързан по=високо още при раждането.
Засега нищо не правим по-въпроса. На следващата консултация ще попитам

Общи условия

Активация на акаунт