Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 30 474
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
  • Кукуландия
Здравейте момичета!

Направо ви завиждам като чета за дългите разходки, при които бебетата спят през цялото време... Ние имахме една истинска разходка с количката, но малчо изтрая има-няма половин час и като започна да ревеее няма спирка. Веднага към колата, дадох цица и се успокои, а преди да излезем от колата пак се кърмихме  Confused Няколко пъти излизаме в градината, но и тук изтрайва по 10-20мин и се започва един рев... а преди да излезем си сменяме памперса, кърмим се... не разбирам какъв е проблема Sad Дано да се променят нещата, защото откачам все затворена вкъщи Sad

Имам един "проблем" - малчо заспива само ако го гушкат или докато се кърмим - колкото и да му се спи ако го оставя легнал няма да заспи, само ще реве... Освен това ако заспи в мен или до мен и го оставя веднага той се събужда, трябва да се стои до него докато заспи дълбоко, а понякога и така се буди щом го оставя/стана от леглото  Crazy Единствено вечер, когато се кърмим преди нощния сън, и през ноща, няма проблем и като заспи на гърдата мога веднага да го сложа в креватчето без да се събуди. При вас има ли го този "проблем"?

Да се похваля, че свекървата си тръгна и каза да и се обадим, ако имаме нужда от нея. И вече се чувствам по-спокойна, самият факт, че не трябва да се съобразявам с друг ме прави по-спокойна.  Embarassed

Мама Веси, съчувствам ти за преживяното  Hug
Маринелс, дано следващият ехограф бъде по-благосклонен към вас!

Мамите с вътрешни шевове, колко време след раждането спряхте да изпитвате дискомфорт при секс? Извинявам се за личния въпрос, но ние най-накрая се пробвахме и макар и месец след раждането ме боли навътре и не става работата  Embarassed

Въпрос за слинга и кенгуруто - има ли мами с опит и с двете, за да кажат кое е по-удобно? Аз много се зачудих дали да не си взема слинг, за да мога дори вкъщи да си го нося бебчо, когато не иска да мирува самичък. Имам кенгуру, но то може да се използва едва когато бебчо може сам да си държи главичката изправена, за да не стане беля и да не се налага да го крепя. От друга страна пък слинга мога и сега да го използвам и то не само за вкъщи, ами и да излизаме на разходки, мисля си, че ще е по-спокоен гушнат в мен, отколкото в количката. Не знам какво да правя, за това искам и вашите мнения  Grinning

Весело изкарване на Великден!

# 136
  • Бургас
Има ли други като мен с общо взето спокойно бебе, което си спи, папа и ака, и въпреки това, когато спи да се чудят сега не спи ли прекалено дълго, а когато е будно, защо не е спало от сума ти време  Crazy ??? Не че постоянно съм такава, но от веме на време... Може би и това, че не сме излизали още навън се отразява, аз вече съм като пияна между тези четири стени...
Тук времето е ветровито и вечер си става студено - поне на мен все ми е студено... Не е имало вечер без да сме с отопление в стаята на бебето, вие използвате ли отопление ? Страхувам се, че му държа доста топло  Rolling Eyes
Кърмещите мами - пиете ли бира или вино ? Аз пих половин чаша бяло вино един - два пъти на обяд... Понякога ми се пие бира, но знам, че газирано не бива да се пие...

# 137
1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки? - За слънце и въздух излизаме на двора, от друго засега нямаме нужда
2. Сменяте ли памперси на открито? ще сменям, даже специални пликчета съм купила, но мисля че температурата не е подходяща още.
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече? -Имам кремче на Веледа то не е слънце защитно, от него слагам засега, ама аз не държа Крум на пряка слънчева светлина.
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога? - С големия ми син това беше много важна придобивка, защото все го тътрихме с нас по балкана и на Крум сме купили ето такова.
http://klumba.ua/slingi/cybex/i-go/fotos/

# 138
Тук времето е ветровито и вечер си става студено - поне на мен все ми е студено... Не е имало вечер без да сме с отопление в стаята на бебето, вие използвате ли отопление ? Страхувам се, че му държа доста топло  Rolling Eyes
Кърмещите мами - пиете ли бира или вино ? Аз пих половин чаша бяло вино един - два пъти на обяд... Понякога ми се пие бира, но знам, че газирано не бива да се пие...
Ние още пускаме отопление в стаята на бебето. И аз съм се изнежила вече. ooooh!
Не пия никакъв алкохол, не защото съм кърмачка, а защото по принцип не консумирам. Но да, бих се ограничавала, ако обичах. Wink
Uinen,, радвам се, че сте вече самички с бебчето. Grinning И моето не стои мирно в количката. То по принцип будно ли е и няма лежане. Понякога държа беба на ръце и бутам количката, затова не смея да ходя на по-дълга разходка. Sad И ние така се приспиваме-или на ръце, или на гърда.Сама в кошарката не заспива.
Маринелс, аз слагам в нослето сребърна вода и след Стеримара пръскам Еуфорбиум спрей.
За шевовете и секса-да не отчайвам някой, но с  първото си дете усещах лек дискомфорт от вътрешните шевове близо 8 месеца по време на секс. Angry
Днес бяхме на семейна разходка и съм много доволна. Времето беше супер и за първи път кърмих навън,  но не в парка, защото беше пълно с народ, а в една детска градина се мушнах. Въпреки това имаше разни тийнове наблизо и се чувствах адски неловко от погледите им. ConfusedМай няма да свикна с това кърмене на публични места. Confused

# 139
  • Пловдив
Имам един "проблем" - малчо заспива само ако го гушкат или докато се кърмим - колкото и да му се спи ако го оставя легнал няма да заспи, само ще реве... Освен това ако заспи в мен или до мен и го оставя веднага той се събужда, трябва да се стои до него докато заспи дълбоко, а понякога и така се буди щом го оставя/стана от леглото  Crazy Единствено вечер, когато се кърмим преди нощния сън, и през ноща, няма проблем и като заспи на гърдата мога веднага да го сложа в креватчето без да се събуди. При вас има ли го този "проблем"?
Uinen , и нашето бебе не заспива само, досега не се е случвало да го оставя буден в леглото и да заспи там. Пробвала съм да стоя до него и да го галя, но не ми се връзва  Crazy През нощта пък като го кърмя легнала, вече хич не го местя. Оставям го да спи при мен. Обикновено заспивам даже преди него  Blush

Catwalk, и ние още пускаме отопление вечер. Нищо чудно да го претопляме.
Алкохол засега не съм пила, но мисля, че не вреди чаша бира или вино  Peace

# 140
 Grinning май всички тръгнаха по разходки, защото не бях влизала цял ден, но малко постове има Wink   1stroller

Айде весели празници на всички!
[/color]
 newsm51 smile3525

# 141
Uinen и моята принцеса заспива само ако я гушкам или докато се кърмим. Днес бях сама на обяд и трябваше да храня баткото и Ади за първи път заспа сама на дивана - близа си одеалото и се приспа  Laughing Вечер заспива в 1.30 като й пусна музикалната играчка, през другото време и на мен не ми минава номера.
Въпрос за слинга и кенгуруто - Аз имам и двете. В момента за Ади ползвам само слинга. Кенгуруто поне след 3-ти месец, за да си държи главичката добре изправена. Удобството на слинга е, че можеш да го слагаш в различни пози, заема малко място в чантата, ако си тръгнала с количката и го ползваш, ако се събуди бебо. Иначе за летните жеги е по-добре кенгуруто, че не сте добрени с бебо тяло до тяло и да се потите  Peace Кенгурото по-бързо се слага и по-лесно се сваля от него заспало бебе  Wink
catwalk, аз досега никакъв алкохол не съм пила, въпреки че ми се допива понякога поне едно слабо питие
Въпросчетата на Commelina
1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки? Мокри и сухи кърпи, памперс, комплект дрехи за преобличане, торбичка за напишани дрешки, пеленка за преобуване, одеалце и книга, ако съм без баткото
2. Сменяте ли памперси на открито? При какви температури си го позволявате? - да, веднъж досега, 20 градуса
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече? - не още
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога? - да, след 3-ти месец, може и 4-ти. BABYBJÖRN
Baby Carrier Active - ето модела
Ето едно видео за връзване на слинг

Последна редакция: пт, 22 апр 2011, 21:39 от Лъки

# 142
  • Пловдив
Аз на бързо да се отчета, че вчера се прибрахме доста късно от София, а днес цял ден се занимавахме с чистене, пазаруване, правих козунаци /още не съм ги опекла/, месих курабии, ама чак утре ще пека, че стана късно.
Ами общо взето няма какво да кажа, човека се чудеше защо сме отишли май ... Каза, че детето му харесва  Grinning, за сега е ок, и да я наблюдаваме как се развива,  ако се обърне /и на двете страни/, когато трябва - към до 5-6 месец, ако посяга с две ръчички /симетрично/ към  играчки нагоре, сяда към 6 месец, може и да не я водим пак. А по принцип тук от Пловдив от болницата ни казаха, че трябва ежемесечно да я водим на невролог, /ние бяхме при най-добрия уж вчера за деца - доц. Литвиненко/, и да правим трансфонтанелни ехографии. Когато го питах дали трябва да правим, той каза "мен ако питате-не". Странна работа. Но, така или иначе , ние си имаме час за такава ехография и ще направим за всеки случай, тъй като не смея да слагам ваксини, без да знам как са нещата в главичката. Ами това е , явно съм голям изрод, след като ме успокояват, а аз не мога да се успокоя и ще правя изследвания, които най-големия специалист в България счита за ненужни /то си има резон, де, тъй като това е само за наблюдение, де факто нищо не могат да лекуват .../
Отчетох се, отивам бързо да ви чета
Благодаря на всички за палчетата Heart Eyes

# 143
  • Лондон
Момичета, имам един бърз въпрос. Напоследък имам ужасни болки в костите на ръцете предимно... вътре някакси... сякаш имам артрит или нещо подобно. Мислех че имам мускулна треска от тежката количка с 2-те деца, но май не е това, защото днес не съм излизала. Някой с подобни болки?

Въпрос към ЛЛЛ
Възможно ли е от кърменето да ми намалява калция или витамин Д например и затова да имам подобни болки? Сега гугълнах проблема и това ми излезе:  'Витамин Д е необходим за абсорбацията на хранителния калций и по този начин калциевия недостатък може да бъде свързан с рахита при децата. При възрастните калциевия недостатък може да доведе до остеомалация (омекване на костите). Това може да бъде свързано с повторна бременност с проточило се кърмене.' Чували / срещали ли сте нещо подобно? Дали трябва да отида на лекар или да пия някакъв съплемент?

# 144
  • Бургас
eya , бремеността си е изтощение на организма - аз също усещам болки в костите, а и зъбите ми не са това, което бяха. Знам, че се губи костна маса по време на кърмене, но също така съм чела, че то е превенция срещу остеропороза в по-зряла възраст - т. е. сега може и да имаш оплаквания, но след време те ще отшумят. 
luba_rizova , правиш това, което ти диктува сърцето  Peace

# 145
Сабрина1 на мен ми е първо дете,но ще споделя това,което съм чувала... Не мисля,че е нормално детето да има запек, при положение,че сте на кърма,както казват някои мами...Хайде за АМ - да ,ама кърмата....не съм съгласна...Ако е акал веднъж на 24 часа това не е запек..запек е ако започне да ака на още по-голмеми интервали....Защо не смениш Еспумизана с Биогайа?Аз лично съм много доволна,пробиотични са и най-важното - НЕ запичат...напротив...добре се грижат за стомахчето на беба...Дано скоро се справите с проблема...

Да ви се оплача...моята беба имаше пъпчици(бях ви споделила наскоро) преди няколко дни я водих на лекар така профилактично и лекарката каза,че пъпчиците ще се оправят,пречиствали се така децата,нямало нищо страшно,но ей така за мое успокоени ми изписа Фуксин...ако се наложи да взема да я намажа...няколко дни си беше добре бебана..пъпките видимо започнаха да се поуправят до вчера,когато бях сменила млякото на беба предния ден и цял ден не беше акала...То едно напъване беше,страшна работа..и опппп пак почервеня цялата...И аз взех,че купих Фуксина и така я нацапотих(мисля,че въобще нямаше нужда,но в първия момент се притисних) Е...сега сме целите розови,а ефект даже немога да видя има ли няма ли... ...неможе да се измие...ужас направо..Притеснява ме само да не вземе сега да и се бели личицето...мажа я сега и с балсама на Нахткерцен от Доктор Тайс....Дано всичко е наред...

1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки? - До сега най-дългия ми престой навън е 3 часа..Нося чайчето,пелена,залъгалки,памперс,мокри кърпички,кремчето за подсичане,малка кърпичка(слагам я на шийката на беба като пие водичка,за да не се мокрят дрешките)май това е...Мляко не нося,защото се прибираме да папаме в къщи за сега...Ако ходя у майка ми си нося АМ,термос с водичка и шишето...
2. Сменяте ли памперси на открито? До сега не съм сменяла навън...не ми се е налагало..
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече? - за сега не
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога? - не

Последна редакция: сб, 23 апр 2011, 13:53 от veset0

# 146
Здравейте, мами  Simple Smile Моя мъж е дежурен тези дни, майка ми си взе "отпуск" и се оправям сама с децата. Засега се справям учудващо добре Grinning Днес Ади поплака малко, че се събуди докато приспивах баткото, но не мога да се клонирам и да съм и при двамата  Crazy
Май всички правите козунаци. Ето някои идеи от мен - правих ги миналата година - кошничка Щъркелово гнездо, “Великденска овчица”. Следобед ще боядисваме яйцата, на баткото съм купила 2 яйца от стереопор да помага и той в боядисването, пък и да останат здрави яйца Mr. Green Купих и една формичка на заек да направя курабии, но не съм си намерила рецепта още. А сега докато баткото спи ще правим с Ади козунака. Тестото го бъркам в машината за хляб, после го плета и пека във фурната. Това ми е рецептата от готварския форум: "Козунак на Тандоори по рецепта на Скарлет О`Хара"
1 кг брашно
1 щипка сол
6 яйца
300 гр захар
250 гр топло мляко
250 гр. топено масло ( аз правя равни части масло и олио)
4 ч.л. суха мая
лимонова кора
Много е важно всички продукти да са на стайна температура (с изключение на млякото, което трябва да е затоплено). Аз разбивам яйцата със захарта като за кекс. В затопленото мляко размивам маята за хляб и оставям да втаса. Добавям в яйцата солта, втасалата мая с млякото и накрая брашното. Това е за машина за хляб, но по същия начин ще е и ако се прави на ръка. Маслото се добавя за размесване на тестото след брашното! Ако се меси в машина за хляб пускате поне 3 пъти на предпрограма за месене преди да пуснете на пълната за тесто. Колкото повече се меси (независимо на ръка или в машина) , толкова по-добре става. Ако месите на ръка - добавете лимонената кора преди брашното, ако месите в машина, заедно с маслото след брашното.
След измесването се оставя да втаса. След втасване разделяме тестото на 3 топки (ще го плетем на обикновена плитка, но ако правите в правоъгълна тава може на 4-5-6 и т.н.), разточваме всяка от тях на правоъгълна кора, посипваме ( моята рецепта) със сухи захар и какао, както и стафидите. Завиваме на руло и оставяме настрана. Следващата топка по същия начин (аз понякога правя трите топки с различна плънка, става много интересно при нарязването). Сплитаме на обикновена плитка и слагаме в намазнена кръгла тава (аз слагам във форма за кекс, защото тук толкова малка тава нямам кръгла. Оставя се да втаса докато козунака удвои размера си. След като втаса се намазва с белтък отгоре, поръсва се със захар, бадеми, стафиди, сусам, каквото предпочитате.
Слага се в леко загрята фурна (когато бързам дори съм втасвала козунак във фурната, слага се на най-ниската температура), и постепенно се пече до 200 градуса. Отгоре се слага парче фолио защото козунака може много да се надуе и да ви загори (не се завиват краищата на фолиото!! просто се слага хартията да легне в/у козунака). Първите 20 мин НЕ СЕ ОТВАРЯ ФУРНАТА! Пече се средно 40-45 мин, зависи от големината на тавата и т.н. След като се изпече се изважда веднага от тавата. Покрива се с парче плат и се оставя да изстине. Не се реже преди да е изстинало!!
Хайде весели празници от мен на всички  Hug

# 147
Ех, че хубаво временцеее Grinning
Вчера бяхме близо 6 часа навън нон-стоп. Баткото беше капнал от лудуване, а бебчо спа почти през цялотo време. Кърмихме се навън без проблем, не изпитвам никакви притеснения, хич не ми пука даже дали някой ни гледа. Важното е бебчо да е сит и доволен.

1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки? - Взимам му залъгалка, чайче, пеленка, памперс, мокри кърпички.
2. Сменяте ли памперси на открито? - Още не съм.
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече? - не.
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога? - не, количката ме устройва напълно.

luba rizova, стискам палци всички притеснения да са напразни и всичко с детенце да е нормално Praynig

veset0, дано бързо изчезнат пъпчиците Praynig

Лъки, голяма майсторка си  bouquet

Весели празници Hug

Последна редакция: сб, 23 апр 2011, 14:59 от matza83

# 148
  • Карлово
Момичета, имам един бърз въпрос. Напоследък имам ужасни болки в костите на ръцете предимно... вътре някакси... сякаш имам артрит или нещо подобно. Мислех че имам мускулна треска от тежката количка с 2-те деца, но май не е това, защото днес не съм излизала. Някой с подобни болки?

Въпрос към ЛЛЛ
Възможно ли е от кърменето да ми намалява калция или витамин Д например и затова да имам подобни болки? Сега гугълнах проблема и това ми излезе:  'Витамин Д е необходим за абсорбацията на хранителния калций и по този начин калциевия недостатък може да бъде свързан с рахита при децата. При възрастните калциевия недостатък може да доведе до остеомалация (омекване на костите). Това може да бъде свързано с повторна бременност с проточило се кърмене.' Чували / срещали ли сте нещо подобно? Дали трябва да отида на лекар или да пия някакъв съплемент?

Еya, самото кърмене няма конкретна вина за евентуален недостиг на калций. Но все пак, ако ти не се храниш балансирано и здравословно, е възможно да започнат да се "източват" личните ти запаси на витамини и микролементи при образуването на кърма, или още през бременността да е започнал такъв процес. Най-пълноценно организмът си набавя вит. Д от слънчевите лъчи, така че повече разходки. Ако имаш съмнения, вероятно е добре да поговориш с личния си лекар и да назначи някакви изследвания или витамини.

# 149

Да ви се оплача...моята беба имаше пъпчици(бях ви споделила наскоро) преди няколко дни я водих на лекар така профилактично и лекарката каза,че пъпчиците ще се оправят,пречиствали се така децата,нямало нищо страшно,но ей така за мое успокоени ми изписа Фуксин...ако се наложи да взема да я намажа...няколко дни си беше добре бебана..пъпките видимо започнаха да се поуправят до вчера,когато бях сменила млякото на беба предния ден и цял ден не беше акала...То едно напъване беше,страшна работа..и опппп пак почервеня цялата...И аз взех,че купих Фуксина и така я нацапотих(мисля,че въобще нямаше нужда,но в първия момент се притисних) Е...сега сме целите розови,а ефект даже немога да видя има ли няма ли... ...неможе да се измие...ужас направо..Притеснява ме само да не вземе сега да и се бели личицето...мажа я сега и с балсама на Нахткерцен от Доктор Тайс....Дано всичко е наред...

ние също бяхме с пъпки, които адски много ме дразнеха. Уж щели да минат сами, но ...... Едни минават, други се появяват, а на мястото на старите става една груба кожичката Sad
Лекарката ни изписа разни неща. Първия пит ми изписа един спрей , който беше ужасен, защото и той не се измиваше и моята кукла беше като индиански вожд нацапана по лицето  Laughing

Но на следващия преглед ни изписа други мазила, от които съм доволна да ти кажа. Аз установих, че обривчето се получава от нашите дрехи дето тя се вре в нас и се гуши. Почнах да си пера дрехите с бебешки прах, изобщо всичко. Но и кремчето си го бива. То си е лекарство. Аз в началото се поуплаших като им четох листовките но бебето добре ги понесе и за 4 дни се изчисти.

Ако не се справите пиши да ти кажа имената им и как да ги прилагаш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт