Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 961
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
kukumindrela пиши моля те за тези мазила,та ако не се махнат до 3-4 дни да званна да питам педито дали да опитам и с тях

# 151
Локоид Липокрем - 0,1%   -   Мажат се само местата, които изглеждат зле, не цялото лице. Маже се по 2 пъти на ден , не повече от 5 -6 дни последователни ( това бяха указания на моята лекарка) - 5 лева

Линола Фет - можеш да мажеш когато се сетиш лицето. Крем с ненаситени мастни киселини. Съдържа мас,слънчогледово и фъстъчено масло, ланолин и пр. - 10 лева

Това е за пъпчиците. Дано не се наложи да прибягвате все пак до лекарствени  кремчета.

# 152
Вярно май всички правите козунаци Simple Smile ,само аз май не мога да усетя празника.Мъжо ми работи нон стоп,детето има все повече будно време,а дори и да се случи да заспи, се разбужда от болки в коремчето и пак ми е в ръцете.Оставила съм боядисването на яйцата на майка ми,а аз уж се канех козунак да правя,ама тц.
1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки? -памперс,мокри кърпички,чифт дрехи,подплънки за мен,пеленка по-плътна и по-тъничка,торбичка за мокри памперси или дрехи.
2. Сменяте ли памперси на открито? При какви температури си го позволявате?-до сега ми се е налагало само веднъж,навън беше 16 градуса,но аз я смених в колата където беше сигурно 25.
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече? - -не,въпреки,че слънцето вече е доста ниско и се изгаря.Ще гледам да я пазя от тук нататък и да не мажа с кремове.Хич не ми е ясно кои точно лъчи спират,да не говорим за вит.Д-то.
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога? - -да ползвам BABYBJÖRN-става и за новородени.
слинг
-имам слинг тип люлка,но не ми е удобен.Искам да си взема такъв като на видеото,което Лъки е пуснала,но не знам дали ще е удачно за жегите.То какво ли е удачно тогава ама...

# 153
Ааа не и аз не правя нито яйца, нито козунаци. Simple Smile Имам си извинение - бебе  Laughing
И ние сме вече почти по цял ден будни, ако дремне то е в ръцете ми и като реша да я оставя се събужда и почва да цвърчи.

1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки? -Памперс, залъгалка, мокри и сухи кърпички, шише с кърма, бархетна пелена да си подложа, ако ми се наложи да я повивам, дезинфектант за ръце, шише с водичка, и 1 боди за резерва.
2. Сменяте ли памперси на открито? При какви температури си го позволявате?-не ми се е налагало, седи с един и същ памперс докато се приберем, максимум сме били за 4 часа, а и не акаме често Simple Smile.
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече? - -не,но онзи ден се замислих за това  Thinking
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога? - -да ви кажа имам едно у дома, ама още не съм го оглеждала, купих го много преди малката да се роди

# 154
  • Sofia
Здравейте,  чета ви отдавна, но не съм писала. За съжаление се включвам сега с молба за съвет от вас и от момичетата от ЛЛЛ 
Моята бебка е на 6 седмици и 2 дни.  Преди 20 дни я взеха в болница за 3 дни за фототерапия заради силната и жълтеница ( която вече мина  Simple Smile ), като допълнителна мярка ме накараха да спра кърменето за 3 дни, от там и проблема............ През тези дни се изцеждах през 3 часа, но забелязах как всеки ден кърмата е по-малко, сигурно заради стреса, че бебка не е при мен Sad
Като я изписаха започнахме да се кърмим, но забелязвах че тя бързо се отказва и заспива. На контролния преглед  се оказа че за 4 дни е свалила 100 гр., явно не и стига кърмата. Започнах да се изцеждам след като я нахраня и да и додавам от шише, за да стимулирам производството на кърма. За 5-6 дни активно цедене денонощно кърмата ми се възстанови ( преди изцеждах 70-80 мл. за 40-50 мин., сега повече от 120 мл за 20 мин.) Проблема е, че бебка си хареса шишето и не иска да яде само от гърда. Сега храненето протича така - мъча я около 10-15 мин на всчка гърда ( тя плаче и с език изблъсква зърното)  и после давам изцедена кърма с шише. От шишето изяжда различно, понякога само 30 мл. понякога 100 мл.
Какво да направя за да я накарам да суче само от гърдите?
Страх ме е, че ако не се цедя и додавам, пак ще ми намалее кърмата и тя  ще свали кг. Храним се 7-8 пъти на ден, пълним памперсите постоянно и наддава с около 250 гр. на седмица, единствения проблем е,  че вече не харесва гърдите ми Sad

# 155
Здравейте момичета,
Христос Воскресе (въпреки че хич не ми е празнично,може би защото съм свикнала всяка година да обикаляме манастира в полунощ,а тази решихме да го пропуснем заради бебка)
Яйцата успях да ги боядисам вчера сутрин,но за козунаци не ми остана време,надявам се догодина и двете да се учим да ги правим  Laughing

ние вчера се върнахме в София,за да празнуваме Великден с таткото,който трябва да е на работа по цял ден,но поне утре на годишнината от сватбата ни ще почива  Simple Smile Покрай нас няма нищо много интересно - госпожицата не е от най-послушните,но като ви слушам как по цял ден децата са в ръцете ви  Shocked на нас това не ни се случва,тъй като докато бях в Ловеч постоянно слушах как ако я взимам ще я науча да е само в мен,как не можело да спи в моето легло,защото съм "щяла да бера ядове" и т.н. но хубавото е че не им се връзвам и като си дойдем тук си правя каквото си искам  Joy

Днес сме предвидили дълга разходка,тъй като много искам да видя изложбата United Buddy Bears, а също така да се възползвам че родителите ми са тук днес и да отида на кино да гледам Love.net - трейлъра е обещаващ за български филм,да видим другото как ще е.

Лек и приятен ден ви пожелавам. Hug

# 156
Во истина воскресе!
Да сте живи и здрави, момичета - и вие, и децата Ви, и всички, който обичате.
Почерпете се с моите козунаци

и си вземете от моите яйца

Сноще късно ги боядисвах, че ако Александър ме беше видял, днес трябваше да пребоядисваме къщата. Много обича яйца, събират с баба си всяка вечер, тя му позволява да носи кошницата, едвам прибират по 5-6 здрави от 10тина яйца  Laughing Та сложих сноще всички по леглата и се отдадох на месене и боядисване.
Козунаците ми станаха супер - до 12 ги месих, и поле станах в 4.30 да ги изпека. Луд умора няма. 5 броя изпекох, дадох два на свекърите ми и етърва ми и сега имаме останал половин  Embarassed
Щяхме да сме на купон на обяд, но мъжът ми е болен и няма да ходим. Не ми се иска да зарази децата на другите (ако е заразно). Сега пека агънце, имаме биричка в хладилника.... Ех, как обичам празници.
Та за пиенето на алкохол - със сина ми си пийвах чаша или две винце всяка вечер - тук дори и в болницата даваха вино (червено). Обаче забелязах, че София не харесва - явно и действа, сърди се, мрънка, ужас. Затова спрях виното и минах на биричка - ми и аз съм човек.
Относно другите въпроси:
1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки? -Като ходим до големия град (как звучи само) седим по цял ден - от 8 до 5. И не само аз и София, ми и още едно бебе - Александър (той ми е по-големия проблем). Та винаги нося памперси - около5-6, мокри кърпички, подложка за преобуване, чантички за изхвърляне на памперсите, шапка (в зависимост от времето - лятна или зимна, че тук днес е лято, утре - зима), носни кърпички(хартиени), един комплект дрехи за преобличане, фотоапатат, ПАРИ (което съм забравила - купува се) и вода за мен.
2. Сменяте ли памперси на открито? При какви температури си го позволявате? - не ми се е налагало, тук навсякъде има пригодени места за преобуване на бебета - със масички за повиване и т.н. 
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече? - не,няма да слагам поне, докато София стане на 6 месеца. Ползвам шапка, блузки с дълъг ръкав,козирката на количката. 
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога? - В момента ползвам слинг - тип шал. София много обича да седи в него, като я сложа, заспива веднага. Обаче вече започна да ми дотежава. Отделно от това, много неудобно е това връзване, все трябва да си го връзвам у дома, че иначе как се връзва парче плат дълго 6 метра на паркинга? Все докосва земята, а като вали е мисия невъзможна. Мъжът ми ме майтапи - мумията пристига, като ме види овързана с него. Та знам, че няма да е още много дълго в този слинг, защото наистина си тежи. Имам си и страхотно кенгуро (вид кенгуро) - Еrgo Baby, е няма такова удобство. Александър го носих в него докато не влезнах в 4тия месец, и то защото просто ми порасна корема и не можех да го закопчавам вече. Става и за отпред, и за отзад (на гърба, когато детето порасне по-голямо). Ето това представлява:

Хайде, лек ден от мен, момичета, по-леко с агнешкото  Laughing

# 157
Момичета, Христос Возкресе и от мен!

Няма да дудна, но мъжо си счупи крака преди 2 дни при толкова нелеп инцидент, че просто думи нямам. И сега е в Пирогов, така че си представете какво ни беше тия дни.

Хубавото поне е, че беба става на 40 дни днес и след обяд ще й правим погача.  lalalala

Желая ви хубави и спокойни празници    easter

# 158
 Христос Воскресе! Пожелавам на всички хубави спокойни празници!
Моята майка пое инициативата да шета и готви за празника, което за мен е идеално  Laughing, така че нито яйца боядисвах, нито козунаци пеках- отиваме след малко на готова трапеза, а после ще ни завият и наслагат в кутийки всичко необходимо да си пренесем празника и у нас Simple Smile Да е жива и здрава, надявам се и аз след време да посрещам така децата си с техните бебета.
На мамите, които дадоха мнения за слинга- покорно благодаря. Сега поетапно пробвам- в момента се разнасяме в слинг с халки- беше голям рев първия път, но все повече и харесва на малката маймуна. Ще пробвам и другия тип, да са ми живи и здрави приятелките, че ги дават Simple Smile
Бях си приготвила дълъг пост да ви питам разни неща, ама пак сметката без кръчмаря правя  Wink Кръчмарката иска да виси на мамините цици.  Хубав ден от нас!

# 159
  • София
Христос Воскресе и от мен easter
Бишкота, много неприятно...бързо възстановяване Peace
Честита погача на бебка Heart Eyes

Люба Ризова, страхотни новини Hug

На въпросите
1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки?- памперс, мокри кърпи, дрешки за преобличане.
2. Сменяте ли памперси на открито?- за сега не...не имало нужда, но нашите разходки не са повече от три часа.
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече?-не
4. Ще ползвате ли кенгуру?- доста мисля по този въпрос...,чудя се какъв модел да избера. newsm78

# 160
Христос Воскресе, мамчета!

Аз боядисах яйцата в четвъртък, по точно оставих ги да се боядисват сами, без много да ги нашарвам. Козунака го правя сега в машината за хляб. Обикновенно там само го забърквам, а оформям отделно и после го пека във фурната, но сега не ми се занимава толкова.

За алкохола - педиатърката каза, че мога да пия по чаша бира или бяло вино вечер, но не съм го правила до сега.
За отоплението в стаята на бебо - без отопление е 24 градуса 2-3 последните дни .
За разходките навън - носим памперси и кърпички, но още не сме се преобували, защото досега имаме само една по-дълга разходка. Вече обаче мисля, че е достаъчно топло и няма проблем да се преобува при нужда. За по-дълги разходки ще носим и дрехи за преобличане. Тази седмица за първи път кърмих навън. Избирахме си закътани места, но все пак минаваха хора и установих, че ако аз не ги гледам, те ме гледат. Обаче, ако аз ги загледам, като чуя че идва някой, те си обръщат главата на другата страна  Wink, така че си кърмих спокойно.
Слънцезащитен крем, слинг и кенгуро не ползвам.

Бишкота, дано бързо се оправи половинката ти   Praynig

# 161
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ МАМИ!
Ние сме 8 часа назад и тепърва ще празнуваме Simple Smile ,преди това ще минем през църквата да си запалим свещичка.
Вчера на Ивана и беше много странен ден.Спа почти през цялото време,аз чаках ли чаках да се пробуди и да замрънка,ама не  Grinning .После взе да раздава едни усмивки,играхме си,песнички пяхме.Абе личеше си,че нищо не го боли детето и една такава лъчезарна и щастлива.Все едно някой и беше изключил копчето за мрънкане  Rolling Eyes Стана късно вечерта,изкъпахме я,приготвих се да я приспивам и като писна това дете.Ама голям рев,все едно,че някой я коли Shocked .Мислех си вече да я водя в спешното-така се дереше.Дали не и влезна вода в ушенцето не знам  newsm78 .Гушнах я силно и започнах да и шептя в ухото какво ще правим днес,кой ще видим,какъв празник е...и млъкна.Някаква нова програма ми е приготвила щерката  Laughing
katilias -благодаря за почерпката!Героиня си ти-с две малки деца и такава трапеза си спретнала.
marinels много ти завиждам за киното Laughing Искам да изгледам всички нови български филми,но  трудно достигат до тук.
За ученето на ръце-не им се връзвай.Бас държа,че повечето майки тук и те не знаят,че е невъзможно да научиш толкова малко бебе(под 3 месеца) на каквото и да било.Хитри били,манипулирали-айде моля!И като  виждаш,че го боли,какво да направиш-да го оставиш щото щяло да се научи така.Както и да е.Това е дълга тема.
За спането заедно-аз си спя с нея,щото така ми отърва  Mr. Green Много хора бяха против това и особено майка ми,ама бързо ги отсвирих.Ако искат да я гледат през нощта да заповядат,аз няма да откажа.

# 162
  • до моите любими хора
Христос Воскресе момичета! Да сте живи и здрави вие и вашите семейства!!!
Аз отдавна не съм успяла да ви чета и пиша, защото си имахме доста проблеми, но сега сме по-добре и ще се пробвам в близко време да ви изчета.
Желая ви много хубави и изпълнени с много приятни емоции празници  easter

pufita сега видях поста ти. Искам да кажа, че и аз толкова време не съм писала по същия проблем. И аз от стрес покрай баткото ми намаля много кърмата и започнах също така да се цадя денонощно. Но аз успявах да събера кърма за едно ядене, като се цадях по 1.30 мин. Направо се бях вкарала в един омагьосан кръг на вечно цадене. Щях да се побъркам. Възстанових я и като започнах да я храня от мен, се хранихме на всеки час. Приех го за нормално, само и само да се кърми от гърда и така цяла седмица упорствах , но с всеки изминал ден ставаше все по зле. Случвало ми се е и по 30 мин. да не успея да я закача на гърдата. Накрая един ден отказа да суче от мен тотално и реших, че пак ще се цадя и давам пък каквото стане. На следващия ден видях една позната, която е кърмила голямото си детенце до 3 год. възраст. Тя ми даде някои съвети как да я върна на гърдата. Да пробвам най-различни пози(аз бях пробвала това), да махна биберона и да я залисвам с бял шум докато засуче. Последваха 2 кошмарни дни, в които сме стояли с мъжа ми със сешоара да я залисваме да суче. Само да го спреш и тя спира да се храни, понякога сешоара я преспиваше и вече бях на път да се откажа отново. На следващия ден тя сама започна да суче от мен, като за сега не успявам да я накърмя само последното хранене за деня след баня. Тогава е много нервна и отказва да суче от мен. Понякога и на пред последното хранене яде около 10 мин и като и намалее кърмата, пак започва да нервничи и я дохранвам с предварително изцадена кърма. Все пак според мен и това е напредък.
Така че пробвай ако искаш някой от тези неща може да ти помогнат. Само да кажа, че аз не успях да махна биберона и може би и това да е причината да не успявам да я върна изцяло да се храни от мен.

Последна редакция: пн, 25 апр 2011, 08:36 от radostani

# 163
  • Sofia
radostani благодаря ти много. Ще пробваме със сешоара. Вдъхна ми надежда и ще продължа с усилията, дано след време  да се похвалим и двете с успешно кърмене. При нас бебка засуква всеки път, суче около 5 мин, максимум 10  и се отказва. Днес успях да я накарам да суче половин час и после дохраних само с  20 мл.  Simple Smile това за нас е голямо постижение

# 164
  • до моите любими хора
radostani благодаря ти много. Ще пробваме със сешоара. Вдъхна ми надежда и ще продължа с усилията, дано след време  да се похвалим и двете с успешно кърмене. При нас бебка засуква всеки път, суче около 5 мин, максимум 10  и се отказва. Днес успях да я накарам да суче половин час и после дохраних само с  20 мл.  Simple Smile това за нас е голямо постижение
Щом суче не се отказвай ще се справиш. Ти усетила ли си защо се отказва? Защото започва да намаля силната струя мляко? При нас е заради това и няма търпение да изчака 1-2 минути. Но интересно защо сега го прави това само на яденето в 7 ч вечерта. Явно е по-нервна и за това. И аз се надявам да успея да я върна изцяло на гърда, но засега яденето в 10 часа вечерта след баня е мисия невъзможна. Въобще не мога да я успокоя по никакъв начин и да я накарам да засуче. Даже понякога и на шишето ми се ядосва  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт