Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 960
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Честито Възкресение Христово!

Лъки, благодаря за видеото  Hug Сега отворих сайта на естествени идеи, да разгледам подробно и другите Simple Smile

Radostani, нашето бебе не е научено на шише и биберон и въпреки това вечер се държи по съвсем същия начин. Късния следобед и вечерта кърменията са си борба, дърпа се, гърчи се, а в същото време като го махна от гърдата, почва да търси и да лапа, каквото му попадне. Аз си го обяснявам с нервност, умора, колики. Наиситна след баня е още по-трудно, и ние сме на сушоар. Така че не се притеснявай, справила си се отлично, щом дотолкова си успяла да върнеш малката на гърда, пък и ти имаш достатъчно опит, не е нужно да те учим   Hug

pufita , момичетата от ЛЛЛ ще се включат да ти отговорят, но да кажа и аз, защото виждам, че си притеснена. Може да опиташ да кърмиш бебка в полусънено състояние, да не я изчакваш да се разбуди напълно и да се изнерви и заплаче, а още щом се размърда, да предлагаш гърда. Тогава са по-спокойни бебчетата.

# 166
Христос Воскресе! Мир, благодат и любов на всички ! easter
Катилиас, голяма майсторка си!Тези козунаци имат страхотен търговски вид!А сигурно са и много вкусни.Я, подай едно парченце. newsm64 Mr. Green Като стана дума за козунаци да се оплача, че тъкмо бях смъкнала 2 килограма и с това тъпкане с курабийки и такива подобни сигурно пак ще кача.  smile3515
Как изкарвате празниците? Ние обикаляме на гости на бабите, виждаме се с роднини и се тъпчем. Детето е доволно, а беба спи, яде и реве-обичайното. Grinning
Хайде хубав ден и като се раздвижи форумът ще се включа пак. Hug

# 167
  • Sofia
radostani благодаря ти много. Ще пробваме със сешоара. Вдъхна ми надежда и ще продължа с усилията, дано след време  да се похвалим и двете с успешно кърмене. При нас бебка засуква всеки път, суче около 5 мин, максимум 10  и се отказва. Днес успях да я накарам да суче половин час и после дохраних само с  20 мл.  Simple Smile това за нас е голямо постижение
Щом суче не се отказвай ще се справиш. Ти усетила ли си защо се отказва? Защото започва да намаля силната струя мляко? При нас е заради това и няма търпение да изчака 1-2 минути. Но интересно защо сега го прави това само на яденето в 7 ч вечерта. Явно е по-нервна и за това. И аз се надявам да успея да я върна изцяло на гърда, но засега яденето в 10 часа вечерта след баня е мисия невъзможна. Въобще не мога да я успокоя по никакъв начин и да я накарам да засуче. Даже понякога и на шишето ми се ядосва  Laughing

първоначално си мислех, че се отказва заради по-слабата струя, но понякога  като и дам втарата гърда суче 1-2 мин и спира, което ме навежда на мисълта, че не е от струята, защото все още е силна. Вечер след баня наистина е мисията невъзможна да я нахраня от гърда Sad
Като я храниш през деня без да дохранваш по-често ли яде? Страх ме е да не свали пак кг като не изяжда достатъчно. Понеже тя като изяде 70-80 мл не показва че е гладна и си кротува, а ако и дам шишето изяжда още  40-50 мл.

# 168
  • Карлово
1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки? - Мокри и сухи кърпи, памперс, комплект дрехи за преобличане, торбичка за напишани дрешки, одеалце
2. Сменяте ли памперси на открито? При какви температури си го позволявате? - да, 20 градуса
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече? - не още
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога? - не

Последна редакция: пн, 25 апр 2011, 17:27 от Notova

# 169
  • София
Привет момичета,

Бях се притеснила, че ще ми е трудно да ви изчета, но явно всички са по разходки и форумът не е много активен:)

Да отговоря на въпросчетата
1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки? -памперс, мокри и сухи кърпички, пеленка, шише с топла вода + доза АМ, шише с чай, залъгалка, одеалце, връхна дрешка да го облека, като го храня
2. Сменяте ли памперси на открито? При какви температури си го позволявате?-до сега не ми се е налагало, дано и не ми се наложи, че ми се струва все още хладничко; за мой късмет поне засега Виктор ака веднъж на ден и то сутрин.
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече? - -не, но след този въпрос започвам да се замислям
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога? - - предполагам да, но понататък, като може да си държи вече главичката сам; определено ще е полезно за разходки на Витоша.

Лека и спокойна вечер на всички Hug

# 170
Здравейте момичета,
ние днес имаме годишнина от сватбата - цяла една  Joy и сутринта решихме да тръгнем за Сапарева баня,та сега ви пиша от хотела.Къпахме бебка в минералния басейн,много се чудих дали да го направя,но в крайна сметка тя се чувстваше много добре - като сваля снимките ще ви покажа.

Да ви кажа какво стана с предполагаемата бременност - преди 2 дни прибирайки се от Ловеч по пътя усетих ужасни менструални болки,направо място не можех да си намеря от болка и като се прибрахме отидох до 00 - имаше няколко съсирека,в този момент почувствах че наистина съм била бременна,но всичко си отиде.Не знам дали съм била права,но вътрешното ми чувство беше такова. Днес отново си пуснах b-HCG хормона преди да тръгнем и докато стигнахме резултата вече беше готов - НЯМА  newsm44, но за всеки случай си записах час за утре като се приберем да ме погледнат.

Това от нас засега,отиваме да приспим малката,че да може с таткото да си довършим празника.Спокойна вечер на всички

# 171
Лъкиотносно Baby Carrier Active от къде ще го купуваш и колко ориентировъчно струва,защото и аз прочетох добри отзиви за него,но даже цената не разбрах newsm78,а ако е само от чужд сайт немога да порачвам, защото нямам кредитна карта Embarassed
аз давам чай от анасон,но Алек не го иска много Wink и вода рядко по 10мл на ден.

# 172
  • до моите любими хора
Commelina не знам как успяваш да го нахраниш след баня. Колко време ти спи след това? Ние пробвахме една вечер и да ти кажа, че мъжа ми стоя един час с включен сешоар. Доста пъти успя да засуче даже и се събра към 20-25 мин да яде и аз му викам стига толкова не може да не се е нахранила. Познай започна неистов рев. Пак включваме сешоара не иска по никакъв начин да засуче. И така рева повече от 30 мин все едно я колят дето вика мъжа ми. Дадох и шише изяде още 70 мл., което аз си мислих че е невъзможно. Защото за толкова много време сучене си мислих, че не може да я изяла толкова малко. И после спа цели 7 часа. Следващите дни мъжа ми категорично отказва да я пробваме с белия шум. Вика ще се цадиш и ще и даваш ти ще я направиш нервачка и накрая пак ще остане гладна. И да ти кажа сега е много спокойна вечер. Изяжда към 140 мл. от шишето и си заспива спокойно. Спи минимум 5 часа, а в повечето случаи и 6 часа. Искам да кажа, че аз това количество от 140 мл. от едната гърда при цадене с помпа ги вадя за 7-8 мин. то просто се излива, въобще не са нужни кой знае какви усилия да ги изяде, но не желае просто гърдата. А другата гърда пуска това количество за двойно по-дълго време на цадене, не знам защо така  newsm78. А тя от шишето си изяжда яденето за минимум 20 мин. И аз не мога да си обясня това.
pufita да ти кажа, че всеки път е различно. Обикновенно през деня се храни на 2.30-3 часа. Но днес до сега яде по-малко време по 5-6 мин. и след 1.30 мин. пак си търси. А най-интересното за това време, в което отказваше да суче от мен беше, че през нощта не създаваше никакви проблеми и си сучеше. Стане ли светло и отказва категорично. Дори и да е сънена през деня я накарвах да суче много малко 1-2 мин. и пак трябваше да и давам с шише. Пробвала съм да оставя дебелите пердета дръпнати, не създавам никакъв шум както е през нощта, за да я заблудя че е вечер е не става и това е. Така, че според мен щом суче и остава доволна и не плаче да я дохранваш, по-добре и давай пак ако поиска по-рано, но не и давай шишето всеки път за да си сигурна ти, че ще се е нахранила. А за наддаването не знам аз на 5 май съм на консултация и ще видя. Видимо е пораснала според всички така че се надявам да е наддала достатъчно. Водя се по нея. Когато иска да яде и давам. Само ако решиш да и даваш така, знай че от едната гърда трябва да я храниш поне 2.30 мин. През този период и давай колкото пъти иска, но само от едната за да може да стигне до "задното" така наречено по-хранително мляко. И след този период сменяш гърдата. Малко зор ще ти е в началото, но си мисля че след 4-5 дни най-много ще се нормализират нещата. Пък и не е задължително да ги храним точно на 3 часа  Peace
marinels Честита ви годишнина от сватбата. Винаги да се обичате и уважавате и да празнувате още поне 100 години така  Hug

# 173
  • Sofia
radostani благодаря ти за насърчаването
Вчера пробвах  да я храня само от гърда, само последното хранене додадох 50 мл. През целия ден сука без да се нерви, понякога само по 8-10мин, понякога по 20 мин, и после е спокойна и си заспива. Проблема е , че изяжда по 70-80 мл. на ядене, аз я карам да яде и между основните хранения, но тя суче малко и се отказва. Като чета твоите 140 мл. и още повече си мисля, че пак ще свали кг. Тя никога не е била от най-ящните, но все пак ми се струва че яде малко. През нощта се събуди два пъти, така че сме на 8 основни хранения на денонощие, а преди бяхме на 7. Дано с това допълнително хранене си наваксва.
Въпрос към ЛЛЛ бебе на 6 седмици какво количество кърма трябва да изяжда на денонощие? Колко хранения е препоръчително да има?

# 174
  • София
Привет момичета,

Marinels, честита годишнина. Пожелавам ви с всеки изминал ден да се обичате все повече и повече и да имате много поводи за радости с малката принцеса Hug

за витамин Д Колко време ви изписаха да го давате? На нас не ни казаха колко време, но утре сме на консултация и ще питам. Освен това имам наблюдения, че след като го дам Виктор става доста превъзбуден и неспокоен. Няма и шанс за сън до следващото хранене и е едно мрънкане. Имате ли такива наблюдения?

Лек и спокоен ден на всички Hug

# 175
  • Пловдив
Радостани, пауза повече от 4 часа Тошко досега не е правил. След вечерното надлъгване обикновено спи от 10-10.30 до 1.30-2 ч през нощта. Такава пауза от 7 часа ми се струва мираж  Simple Smile 1-2 пъти вечерта даже се събуди 1 час след като беше заспал, явно от нерви почти нищо не беше изял. През деня пък паузите още по-малки, даже следобеда и през един час. Не се цедя и не го меря колко изяжда, но като гледам вие за какви количества и паузи говорите, явно е по-малко. Но не се притеснявам, щом качва детето и пълни памперсите, значи всичко е наред, може би просто обича да си хапва по-честичко по малко  Simple Smile

redreny2000 , витамин Д ни го изписаха, докато почнем да излизаме постоянно по разходки и да си го набавя по естествен път. Наблюдения нямам, защото досега съм му дала само 1-2 пъти  Simple Smile

Маринелс, честита годишнина! Още дълги години щастлив семеен живот ви пожелавам   bouquet

# 176
Здравейте мами!   bouquet
Честито воскресение Христово! Много мир и любов у дома!

и едно кафе за събуждане  Hug
 Аз си мислех да правя козунаци, но си останах само с мислите  Joy моя сладур не беше съгласен с мен  hahaha и аз се отказах. Но яйцата нямаше начин да не боядисаме каката беше първа писта  Mr. Green в четвъртък ги боядисахме в къщи а в събота при майка ми  Mr. Green

Ен4 ако всичко е наред с бебо не виждам защо трябва да се слагат гащи  newsm78 и не е вярно че се слагат профилактично  #Crazy

Сабрина1 и ние сме така с акането. Последния път на 5-тия ден се изака многоооо. Но до колкото четох а и мамите тук споделиха, че при само кърмени бебета това не е проблем стига акото да не е твърдо. Тогава вече има запек  Peace при вас какво е ?

Лилинчо Да ти кажа и аз не се бях притеснила особено, но като излезнаха резултатите и ни притесниха с изказванията си  #Crazy Но иначе и аз не мисля че има проблем, но за твое успокоение може да направиш изследване  Peace Успех  Hug

Комелина
Сега като стана хубаво времето, ми изникнаха няколко въпроса.
1. Какво носите за бебето, когато излизате на по-дълги разходки?
Коплект дрехи за преобличане, ако стане авария  Mr. Green поне 2 памперса. м. кръпички одеялце, пелена, шапка, биберон и вода за мен   Mr. Green
2. Сменяте ли памперси на открито? При какви температури си го позволявате?
До сега не ми се е налагало все на закрито съм била или в колата , но иначе не виждам проблем то вече е хубаво времето ,освен ако  духа силен и доста хладен вятър, като днес то винаги можеш да влезеш в някой вход или магазин и да го пробуеш ако толкова се налага  Peace В големите магазини има отделно място за преобуване на бебе до тоалетните.  Peace
3. Слагате ли слънцезащитен крем вече?
Не не слагам, а и нали не го държа на пряка слънчева светлина  Peace
4. Ще ползвате ли кенгуру? Какъв модел и откога?
Да имам и мисля да ползвам, но да видим Вики какво мисли по въпроса. В четвъртък миналия го сложих да го понося че много мрънкаше, но нещо не му хареса и нададе вой и аз го свалих. Но пак ще пробвам де няма да се предавам   Mr. Green

catwalk Ами може и да има такива бебета, ама Вики не е от тях само на ръце заспива и то не за дълго  Crazy А защо не сте излизали до сега  newsm78
За алкохола   аз по принцип не пия и тази дилема не стои пред мен  Mr. Green
за отоплението и ние пускаме печка, но на нашата се задава до каква температура да затопля и ако я достигне изключва  Peace

Uinen много се радвам за вас напълно те разбирам  Hug за спането и ние сме само на ръце и докато хубаво не се отпусне не се получават нещата. Само вечер е по спокоен, но пак трябва напълно да се е отпуснал
И ние напоследък сме така, не иска да спи в количката  newsm78 не знам какво му става преди това нямахме никакъв проблем а от едно известно време по 20-30 мин и след това рев. По празниците излизахме на разходка е не можахме да го приспим. И се кърмихме и се носихме на ръце  Crazy но пък за сметка на това каката се наигра  
И в колата също не искаше да спи  #Crazy и на отиване и на връщане се събуждаше и се налагаше да го кърмя на час, час и половина  Shocked но мисля че ще се оправят нещата особено когато вече могат да седят в по изправена позиция в количката и могат да гледат наоколо какво става  Peace
За секса и мен първите няколко пъти ме боля, но не мисля че е само от шевове  Mr. Green Аз нямам шевове и пак си ме боля. По скоро е от това че по дълго време не сме го правили  Mr. Green

Лъки много благодаря за видеото, аз мисля от тези с халките да си взема че това нещо много дълго ми се вижда и голямо то няма нужда да се обличам с дрехи отдолу че иначе ще завра с него   newsm78 А за идеите за козунаци - страхотни са, Браво голяма си майсторка  Hug

Любя Ризова радвам се че всичко е наред.  Hug а притесненията ти да са напразни  Praynig

eya не съм имала такъв проблем дано всичко се оправи бързо  Hug

Бишкота много неприятно, дано бързо да се оправи  Hug

Маринелс Честита ви годишнина. Много години щастие и любов  Hug

Ох че много дълго стана  Blush

# 177
Здравейте!
Маринелс, честита годишнина!  И диамантена, и платинена да дочакате все така
влюбени!  bouquet
Ние бяхме на консултация. Наддали сме 700 гр. за един месец на кърма. Миналият бяхме над кило и ми се видя сега малко, но джи пи-то каза, че е добре. Отложихме отново ваксината/миналият месец  нямаха/ , че сме хремави вече 1 седмица и още не минават тези гадни секрети. #2gunfire Чудя се вече да няма някаква бактерия в носа. Утре сме на хомеопат и дано помогне. Praynig
За витамин Д: на всички бебета го изписват за различен период. Те си следят лекарите и според състонието на детето коригират дозата. На сина ми след 6 месец го спряхме. Искам да попитам мамите с големи деца-на някое махана ли му е третата сливица?

# 178
  • гр.София
Здравейте,
нашия бебчо отново започна да заспива на ръце  Shocked уж беше отвикнал. И някакви гадни пъпчици са му излезли, май съм го притоплила  newsm78 утре доктора ще каже.

Забелязали ли сте дали бебчетата ви сънуват?
Ние, да. Смее се насън, скимти  Grinning, мръщи се, прави разни физиономии  Laughing

# 179
  • Пловдив
Здравейте момичета, лек и усмихнат ден /товече се преполови, но все пак .../
Marinels, честита годишнина, да чествате още много много годишнини, и все да сте такива влюбени и щастливи!
Ena4, браво за наддаването! Това 700гр хич не ми се вижда малко, даже ми се вижда супер. Дано се оправи носленцето на бебенце и вече спокойно да се гледате. За третата сливица - моето детенце не, но племенницата й махнаха сливицата тази година - изчакаха да стане на 4 години /по-рано не било хубаво/, след това да минат най-грипозните месеци и мисля, че февруари беше й я махнаха. Една седмица не се чувстваше много ок, но след това всичко се оправи и сега си е супер. Тя често правеше пневмонии и настинки, и то много бързо ги развиваше, казаха, че като се махне сливицата , всичко ще е ок /между другото една от причините за тези болести е тъпата стафилококова инфекция, която я заразиха още от раждането. Тези стафилококи просто нямат отърване. А да ви кажа, снаха ми ражда тогава в Селена, а болницата още дори не беше отворена официално, т.е. това къде раждаш и дали е ново, явно няма значение/. Виждам, че и ти си от Пловдив, бих ти препоръчала доктор Николов - УНГ /работи на Пещерско в хирургиите/, много точен и коректен доктор, добър специалист и няма да ви излъже за нищо /ако имате проблем със сливицата, де/
Витамин Д - изписват си го най-редовно, мисля, че поне до 7-8 месец някъде, но си зависи от детенцето.

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 15:32 от luba_rizova

Общи условия

Активация на акаунт