Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 955
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
  • Там където е семейството ми
Много съм изтървала и ще ви чета довечера.
Само да се похваля,че днес бяхме на консултация и на ваксинка.Нашият шишко е вече цели 6 кг. и цели 60 см.порастнал. Mr. Green
А аз все си мислех,че не му стига млякото. Simple Smile

# 181
Маринелс, честита годишнина и от мен. Да ви се оплача, много рядко се изцеждах и започнах да развивам мастит. Точно на разпети петък цял ден бях с висока температура, много ме втрисаше, дори не успях да отида на черква. Имах запушване в едната гърда и личната ми изписа аугментин. Изпих доста парацетамол, аналгин и аспирин и не смеех да кърмя. Сега съм по- добре, но продължавам да си пия антибиотика и след всяко кърмене се доизцеждам, за да не стане пак проблем.

# 182
Здравейте и от мен! Христос Воскресе!
Не съм се мяркала от няколко дни,ама по тези празници не ми се останало време от обикаляне и разходки  Mr. Green
За секса веднъж до сега сме правили и мнооого ме болеше,ама отначало само...първия път толкоз не ме е боляло...Интересно ми е защо се получава така... newsm78 Уж не съм раждала нормално да кажем ,че е заради шевове,а си ме болеше...Доста жени се оплакват от такива болки,нищо че са секцио...

За спането в количката моята хитруша иска да я возят...неще на едно място да стои...като спрем и ококорва очи ей така  Shocked

За сънищата 100% сънува...винаги ту се смее,ту се муси....скимти като кученце  Mr. Green Joy

Искам да питам мамите,чиито бебчета имаха пъпчици...Оправиха ли се?Изчисти ли се бебчето ?Ние още имаме...Като е спокойна и като спинка не се личат...чистичка е,ама ревне ли..вземе ли да се напъва...така почервеняват....ужас...

# 183
  • Кукуландия
Здравейте момичета!

Днес бяхме на преглед - за месец и 5 дни сме наддали 1,400кг. и 4,5см. - сега само да се опитат да ми обясняват как може да не му стига кърмата  Mr. Green
Да се похваля и друго - в неделя бяхме на първата си истинска разходка на Острова в Пазарджик - много хубав парк! С малчо се хранихме в колата преди да излезем в парка, в парка пак ядохме (бях се изцедила) и долу-горе бяха спокойни нещата. Е, поплака малко, защото беше още гладен, но с люшкане в количката се успокои и заспа! За първи път заспа сам без да е на гърда и без да се гушкаме! Много бях щастлива  Grinning А ето че и днес пак заспа сам! След като се накърмихме го чаках да заспи, но като не стана станах да свърша малко работа из къщи - малчо помрънка, преплакваше по малко, но най-накрая заспа! Явно умората е надделяла, но аз много се радвам, че успя сам да заспи!

За витамин Д - днес ни изписаха Деавит и ни казаха, че се пиело до около 6тия месец, докато бебчо расте бързо. Исках да попитам тези от вас, които са намерили Вигантол - каква е цената му? Един приятел ще ходи до Истанбул тази седмица и мисля да го помоля да провери там в аптеките ако има да вземе, но искам да съм долу-горе подготвена за цената  Simple Smile

Маринелс, честита годишнина! Май се води памучна сватба Grinning

# 184
Искам да питам мамите,чиито бебчета имаха пъпчици...Оправиха ли се?Изчисти ли се бебчето ?Ние още имаме...Като е спокойна и като спинка не се личат...чистичка е,ама ревне ли..вземе ли да се напъва...така почервеняват....ужас...

veset0, нашите пъпчици изглеждаха по същия начин. С нищо не съм ги мазала и започнаха вече да изчезват. Имахме ги общо около три седмици и сега видимо намаляват.

Ние направихме 1 месец миналата седмица и на консултацията ме стреснаха, че беба е порастнала само 1 см. и била наддала максимум 700 гр., поради което да помисля за дохранване.
Направо не можах даповярвам на кантара. За разлика от родилното, където мереха бебетата както трябва, тук ги слагат с памперс и боди и вадят на око около 100-200 гр.  Shocked Следващия път пак както им дойде. И затова според нея за една седмица не била качила нищо!
Наистина кърмата ми беше намаляла, но до този момент се чувствах спокойна, и мислех че просто се е регулирала, защото Марти спинка редовно по 2-3 часа, усмихва се, не реве от глад, има наакани памперси на всяко хранене и повръща! Никак няма признаци на недохранена и докато не видя такъв, не смятам да дохранвам!  Crossing Arms
Наистина малко са грамовете и сантиметрите, но явно ще си е по-мъничка.  baby_neutral
Иначе взех всички мерки за стимулиране на лактацията и увеличих малко кърмата.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 апр 2011, 17:26 от emsy

# 185
Uinen браво на вас  Peace
За вигантола в София го има и е 2.80лв.  Peace

Моя сладур преди малко се смя на глас  newsm44  а сега гука на музикалната си играчка newsm47    Mr. Green

А бе момичета как ги постигате тези 6-7 часа сън  newsm78 Вики само веднъж е спал 6 часа и то в болницата където го успиваха хаповете.  Crazy

veset0 и ние имаме още пъпчици изчистват се , но все още не изцяло. Аз го мия с линола фет масло за баня и не ги мажа с нищо. с ФОКСИН съм мазала каката  Joy така ми бяха казали и на мен даже съм я снимала, то няма друг такъв цвят за лице  hahaha и много трудно се измива  Joy

Ena4 За 3-тата сливица знам че не трябва да са много малки децата, когато се маха, защото има опасност отново да израсне. Ако положението не е много тежко се изчаква, при някои деца се смалява сама и изчезва  Peace  Така беше при сестра ми. Не знам при вас какъв е проблема  Praynig

m82 Бързо оправяне  Hug

emsy Твоята педи ме изуми  Shocked На мен в болницата като разбраха че е качил 1,500 и щяха да ме изядат  Shocked че съм го прехранвала, че щял да е дебел   #Crazy и какво било това нощно хранене, трябвало да има режим хранене на 3 часа и 6 часова почивка нощно време. Ако се събуждал да съм му давала вода  Shocked Каква съм била безотговорна майка и съм съсипвала здравето на детето си  #Shocked  Казаха ми че най много 700 - 800 гр. трябвало да е качил а не двойно  Rolling Eyes е аз им теглих една  smile3534  Мисля че много добре си растете и в крайна сметка не могат всички бебета да са еднакви  Shocked

# 186
Здравейте момичета!

За витамин Д - днес ни изписаха Деавит и ни казаха, че се пиело до около 6тия месец, докато бебчо расте бързо. Исках да попитам тези от вас, които са намерили Вигантол - каква е цената му? Един приятел ще ходи до Истанбул тази седмица и мисля да го помоля да провери там в аптеките ако има да вземе, но искам да съм долу-горе подготвена за цената  Simple Smile

Uinen, Вигантола го има вече в доста аптеки, трябва да се поразтърсиш. Не е по-скъп от Деавита, аз го купих за 2,55 лв.

# 187
# 188
  • Пловдив
Здравейте,
Честито на момичетата, били на консултация и чули хубави новини Grinning Дано все така бъде  Grinning
За секса да си кажа и аз - и мен ме боли Cry, мислех, че е от епизиотомията, ама явно е при всички така. Със сигурност не  е защото дълго време не е правено , тъй като ние с мъжо така и не спряхме до края на бременността  Embarassed, не ми навреди.
Момичета , да ви се похваля - моята бебка вчера се обърна сама - е, на по-лесния вариант - от корем на гръб, но пак много ме зарадва ... Явно гимнастиката си оказва влияние, макар че когато има гимнастика не качва нищо, явно гори много калории, но ... ефекта ми хареса. Та сега ще чакам само да се обърне от гръб на корем и ще съм доволна, нали за това ми казаха да следя и да я наблюдавам.
m82 - бързо да се оправяш, тези мастити хич не са хубава работа и съм чувала, че мног оболят. Дано тежкото е минало вече.
Uinen - само така, затворила си устите и на свеки, и на мъжо. Вече няма да ти се бъркат толкова, сигурна съм.  bouquet
За заспиването - няма да се хваля, че ще ви дразня, ама моята кукла, когато няма проблем с колики и т.н. си заспива самичка, всъщност никога не съм я друсала, за да заспи. Е, тя ме ядосва с това ,че не иска да качва, ама ... всяко бебе си има характер.
Лека вечер

# 189
mama_vessy , и нашият батко наддаваше по 1,500 кг. и мен също ме обвиняваха, че го прехранвам с кърма, че затова съм му причинила рефлукс и че нощем не трябвало да яде. Mr. Green Даже им се вързах, да го храня с Фризолак, че да спре да повръща!  ooooh! Добре, че не се отказа да суче, от безумията на тия лекари, но се хранеше нощем до 2-рата годинка  Joy.

# 190
Браво luba_rizova  smile3501 Я кажи вие колко сте големи, че вече се обръщате?

Искам да питам майките : Как спят децата ви през деня? Нашата кукла вече почти не спи денем, все скимти нещо е недоволна - иска да е изправена да гледка, ама аз нямам кръст по цял ден да я нося.

А нощем все още ми се буди да хапне : ) Всички викат дай вода, ама така се разсънва, и някак си не искам да си го причинявам и на двете ни Simple Smile  Blush

Вашите бебенца будят ли се нощем и колко често?

# 191
Момичета, наминавам само да ви кажа  55  понеже напоследък зачезнах. Нашият тати вече си е у дома след голямо отсъствие и не съм на тази земя Simple Smile не съм ви чела дори, но тези дни ще наваксам Wink надявам се сте добре! До скоро!  Hug

# 192
luba_rizova Браво на вас. Ние още не можем, ама си мисля че още ни е рано  Peace

emsy Радвам се че не си се вързала на глупостите им  Hug

kukumindrela И ние сме така  Crazy и аз редувам ту в ръцете, ту в количката, като се надявам да заспи по някое време  Joy
За нощното хранене Даааа имаме си го  Mr. Green  2 пъти  Laughing около 2:00 - 2:30ч и след това 5:00-5:30ч но се храни от 1-та гърда в легнало положение и заспива :hahaha и след това до към 10ч се храни на 1-1:30ч  Crazy

# 193
  • Кукуландия
Оф, а нашето педи ни обясняваше за Вигантола как го нямало в България все още Crazy Благодаря ви за информацията, момичета! Ще го потърсим и тук във Велинград!

И на мен свеки ми обяснява как като станел на 1 месец и трябвало вече да започвам да го възпитавам и да му създавам режим. Аз обаче съм решила нито нощните хранения да му режа, нито пък през деня да го мъча под час да яде или да спи. Това второто и без това мисля за мисия невъзможна при положение, че вече почти не спим през деня  Tired

Вашите бебенца будят ли се нощем и колко често? - Будим се веднъж между 3:30 и 4:30 и след това между 5:30 и 6:30, зависи кога сме си легнали, понякога и в 5:30 и в 6:30 и в 7:30  Laughing

# 194
Браво, люба ризова, голямо гимнастиче е твоето бебе! Party
Моята беба още не се обръща, но и аз мисля, че има време.
Момичета, попитах ви за сливицата, защото на сина ми му е доста увеличена и тъпънчетата са му хлътнали вече, забелязвам, че му е понамалял слуха дори. Cry Утре пак сме на УНГ и май ще насрочат дата за операция. Много ми е притеснено. Cry

Общи условия

Активация на акаунт