Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 958
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
здравейте момичета!
редовно ви чета но за съжаление рядко ми остава време да пиша.Бебо става все по активен  Laughing
kukumindrela мисля че това дали ще присъстват момченца не е чак толкова фатално. Това за мене са просто суеверия и ако не се напрягаш да го мислиш ще си доста по спокойна. Ние като се събирахме също имаше момченца ама всичко си е ОК.

за нощното хранене и ние все още си го имаме понякога по веднъж понякога 2 пъти вечер. Съгласна съм с veset0 че детенцето само ще си покоже когато е готово нищо че педито и нас ни съветва да го спираме. ама как да стане това  Rolling Eyes като детето е гладно.

да отговоря и аз на въпросчетата
Как спят децата ви през деня? ами напоследък все повече будува. Всеки ден е различно но определено го няма този сън след всяко хранене както преди.
Вашите бебенца будят ли се нощем и колко често? ами да събужда се. след като го нахраня обикновено към 22:30 -23:00 иииииии се събужда към 3:00-3:00 и послевече в 6:00

# 226
Момичета,
минавам да ви кажа, че благополучно мина първата ни почивка на хотел с малката. Къпахме я с памперсите за плуване на Хъджис. Бях й облякла боди, но установих че като се намокри и й става студено на непотопените места. Та така, но като се прибрахме проблемите започнаха - милата почна отново да повръ6та на фонтани, повдига й се, мъчи се докато ака ама така пи6ти милото, че си помислих че я е хванал запека, а се оказа че си е рядко, но й е много трудно. И така днес по спешност ходихме до Токуда, за6тото повърна всичкото изядено мляко. Пратиха ни в Пирогов да проверят за пиелостеноза или не6то такова (да се презастраховат), но по вероятно е да е алергия към белтъка на млякото. И понеже утре имаме час при гастроентеролог реших да си го спестя. Изписаха ни НАН Сенситив, сега го пием, но да видим каква 6те е точната диагноза утре.

Не можах да ви изчета тъй като малката само ревеше от както сме се прибрали,сега е след това мляко спи спокойно, а аз използвам момента да си оправя у нас. Трета пералня ме чака за простиране  newsm45

Само да ви пусна една анкетка по повод на последните дни:
1. От кога смятате че е нормално да се водят бебоците на минерален басейн?
2. Сега като е променливо времето как ги обличате? (аз имам голям проблем, тъй като в нас топло, до колата духа, вътре пак жега, после пак духа - абе само махам и слагам пелени)
3. Мислите ли да започнете уроци по плуване за бебета? - нашия татко много иска от сега да я научи и видяхме че се предлага такава екстра, но не съм се задълбочавала покрай проблемите

И да отговоря на вече поставените въпросчета:
Как спят децата ви през деня? обикновено след хранене си разглежда или "живурка" час и половина, два и после заспива до следва6тото
Вашите бебенца будят ли се нощем и колко често? на 3 часа се буди

Ето й снимки:

# 227
  • Пловдив
marinels, много сте сладки, а Анастасия ти е одрала кожата.  Simple Smile Но много гадно, че детенце не се чувства добре и повръща. Дано, като я видят, да й помогнат. Между другото се чудя, като предполагат, че има алергия към белтъка, защо направо не й изпишат Фризопеп АС, или производните на другите фирми, а я мъчат с това мляко днес, а утре за презастраховка сигурно ще ви изпишат друго.  Cry Да се надяваме нещата да са добре утре /но не таи големи надежди за поставяне на диагноза, те до годинката не могат да бъдат сигурни за тази алергия, нали знаеш, стискам палци обаче да я няма, а да е само временно, преходно неразположение/
Сега за анкетката:
1. От кога смятате че е нормално да се водят бебоците на минерален басейн? - ами истината е, че голямото ми дете го водя на минерални басейни от доста малък, но бебенце ми се струва, че е добре ако го топкаш,да е за кратко. Поне аз бих се притеснявала мъничко /не че знам от какво ще се притеснявам, ама.../
2.2. Сега като е променливо времето как ги обличате?   ами дрехичките са едни и същи, само пелената или е плътно увита около бебо, или е разтворена.
3. Мислите ли да започнете уроци по плуване за бебета? - ех, и да мислех, не става. В нашия втори по големина град няма достатъчно басейни и поне аз не съм чувала да се предлага такова нещо, ако имаше, веднага бих го записала бебенцето.
Как спят децата ви през деня? - ами сутрин си спи доста, до към 11-12 със събуждания само за ядене, после малко помрънква, само следобед към 18 часа е кисела и реве по-продължително, , а също и вечер.

# 228
  • София
Момичета, влизам набързо само да се отчета Wink и след това ще ви чета Peace
Днес успяхме да идем при очния лекар,  и най-вече да влезнем при Кемилев-благодарности на Саура и Бубс  bouquet Heart EyesЗасякохме се със Бубс и сладката Божидара Hug
 Оказа се,че е запушен слъзен канал, обясни всичко подробно и най-вече ми показа масажа който се прави на очето..., трябвало да се отпуши до към 6 месец, ако не, се прави сондаж.Надявам се да успеем, според него запушването не било много.
Това е от мен засега, връщам се да ви чета.

# 229
Маринелке за да запиша Крум на плуване трябва в  Пазарджик да има минерален басейн и добър специалист, ама у нашия ГРАД туй чудо нЕма. По принцип съм много за плуването, Емката на 20 дни го водихме във Велинград, той е фен на водата, Крум засега не показва такъв интерес.

# 230
Майски3 Както предположих в началото  Confused  когато каза че е само 1-то оченце засегнато  Rolling Eyes Сега трябва да си упорита, ама ти го знаеш, май единия от батковците е имал такъв проблем  Thinking Не се притеснявай важното е да започнете масажа  Praynig Стискам палци бързо да отмине  Praynig  Hug  
А какво стана с Буб555 и нейната сладурана?

1. От кога смятате че е нормално да се водят бебоците на минерален басейн? - По принцип доколкото знам, може от съвсем малки стига да е слабо минерализирана, въпросът е до колко е чиста водата в тези басейни и доколко често се сменя  Thinking
2. Сега като е променливо времето как ги обличате? (аз имам голям проблем, тъй като в нас топло, до колата духа, вътре пак жега, после пак духа - абе само махам и слагам пелени) ами за сега не съм променила начина на обличане само преценявам дали да има връхна дреха или само одеалце
3. Мислите ли да започнете уроци по плуване за бебета? - Мислила съм още с каката, но на много малко места имаше такава възможности и или ми беше неудобно мястото или ми казваха че не се занимават с толкова малки бебета. Но пак си ме притесняваше проблема с чистотата.  Crazy а тя беше много беличка и и откриха атопичен дерматит и затова не съм рискувала. Сега не съм се интересувала още  Thinking Иначе на бебетата много им харесва във водата  Mr. Green

# 231
1. От кога смятате че е нормално да се водят бебоците на минерален басейн?-предполагам няма проблем и от малки бебета стига басейна да е поддържан.
2. Сега като е променливо времето как ги обличате? (аз имам голям проблем, тъй като в нас топло, до колата духа, вътре пак жега, после пак духа - абе само махам и слагам пелени)-при нас го няма този проблем защото когато излизаме от нас я слагам или в столчето за кола/когато сме с колата/ или в количката.Така тя си е предпазена.А в колата махам пелената ,а понякога и връхната дреха/зависи колко ще пътуваме/.
3. Мислите ли да започнете уроци по плуване за бебета? - Определено мислим за подобно нещо,въпреки че в нашия град не се предлагат такива уроци.Ние и двамата с мъжа ми сме "морски"и доста често отскачаме до Варна или Бургас през лятото за да се гмуркаме.За Варна знам,че има такива уроци и ще се възползваме.Пък после татито поема щафетата. :lol
4.Как спят децата ви през деня? -различно.има дни,в които не спи по цял ден и такива ,в които спи.Друг път прави един 3-ч.сън и будува или подремва по малко.Абе денем сме хаотични,но ги редува.Ако 1-ден будува на следващия си почива.
5.Вашите бебенца будят ли се нощем и колко често?-За щастие нощем спим,пу,пу.Обикновенно заспива към 21-22ч.и се храни 1 или 2-пъти нощем.ако е само 1-път е към 5-5,30ч/значи сме будували цял ден/.Ако са 2-пъти към 2-3 ч. и след това към 5-6 ч.

# 232
Здравейте, момичета!  Hug

Не съм влизала от 3 дни и толкова много сте изписали Wink Ще ви изчета след малко.

Maiski вече се е отчела  Wink И на нас ни казаха, че е запушен слъзен канал и ни показа масажа. Дано да се справим и да ни се размине този сондаж (дори и не искам да си го помислям!!!  ooooh! ) Дано да можем с Maiski да се похвалим скоро!  Wink

# 233
Ами и на нас попа ни каза, че е езически обичай и аз по принцип не съм особено суеверна. Ние на Великден отидохме да ни прочетат молитва. Питката у дома я правя само , за да се съберем , че не сме се виждали бая време с приятелките. Всички искат да я видят, а аз не мога постоянно да посрещам и изпращам гости , та затова. Но като  гледах колко спорове има коя неделя се правела и тем подобни и почнах да се замислям кое как се прави и дали ще е правилно.

Simple Smile Просто исках да се успокоя, че не съм само аз тази която не го прави както е традицията Simple Smile

# 234
Мами, аз влизам набързо да ви питам нещо. Малкият ми мъж снощи хич не спа- то не бяха колики не беше чудо. спрях еспумизана, защото така ни каза лекарката, че можело от него да не ака, вече 2-ри ден, утре май ще ходим на лекар, не знам какво става с мъничето ми. от 2 седмици не иска да ака- хич даже, но не е и запечен като се изака- веднъж на 2-3 дни и не знам, момичета, кой капки ползвате вие

# 235
  • София
Привет момичета,

Така ме е яд на това време Twisted Evil

Да се отчета. Днес бяхме на консултация. Вече сме 4400 гр и 53 см. За един месец сме качили 1450 гр.(изписаха ни 2950) и сме порастнали 4 см. newsm44
Биха ни и 2-рата хепатитна ваксина. Така се разплака милото. Сега заспива в мен и като го оставя в леглото, след малко се стряска и се събужда и започва да плаче. Най-накрая си го оставих да спинка върху мен.

Освен това резултатът от носния секрет ни е отрицателен. Не знам дали ни се е разминала тази инфекция от Шейново или просто няма такава.

1. От кога смятате че е нормално да се водят бебоците на минерален басейн? Не мисля, че е пробем да се потопят за малко, но както вечеи другите са писали, не може да сме сигурни за хигиената.
2. Сега като е променливо времето как ги обличате? (аз имам голям проблем, тъй като в нас топло, до колата духа, вътре пак жега, после пак духа - абе само махам и слагам пелени) Обличам го по същия начин, само дабавям едно по-дебело одеало.
3. Мислите ли да започнете уроци по плуване за бебета? - по принцип ни се иска, но първо трябва да спрем да плачем:) Знам, че ако е здраво детето, даже е препоръчително.
Как спят децата ви през деня? май започвааме да бодуваме повече, особено от 10 до 13 часа няма заспиване. Тогава мисля да правя и масаж и гимнастика. Проблемът е, че по време на бодуването сме малко нервни.
Вашите бебенца будят ли се нощем и колко често? В зависимост от това колко е ял след банята в 22 часа се буди 1 или 2 пъти.

Лека и спокойна вечер Hug

# 236
  • София
Commelina не знам как успяваш да го нахраниш след баня. Колко време ти спи след това? Ние пробвахме една вечер и да ти кажа, че мъжа ми стоя един час с включен сешоар. Доста пъти успя да засуче даже и се събра към 20-25 мин да яде и аз му викам стига толкова не може да не се е нахранила. Познай започна неистов рев. Пак включваме сешоара не иска по никакъв начин да засуче. И така рева повече от 30 мин все едно я колят дето вика мъжа ми. Дадох и шише изяде още 70 мл., което аз си мислих че е невъзможно. Защото за толкова много време сучене си мислих, че не може да я изяла толкова малко. И после спа цели 7 часа. Следващите дни мъжа ми категорично отказва да я пробваме с белия шум. Вика ще се цадиш и ще и даваш ти ще я направиш нервачка и накрая пак ще остане гладна. И да ти кажа сега е много спокойна вечер. Изяжда към 140 мл. от шишето и си заспива спокойно. Спи минимум 5 часа, а в повечето случаи и 6 часа. Искам да кажа, че аз това количество от 140 мл. от едната гърда при цадене с помпа ги вадя за 7-8 мин. то просто се излива, въобще не са нужни кой знае какви усилия да ги изяде, но не желае просто гърдата. А другата гърда пуска това количество за двойно по-дълго време на цадене, не знам защо така  newsm78. А тя от шишето си изяжда яденето за минимум 20 мин. И аз не мога да си обясня това.

Така започнахме и ние. Чета и все едно виждам нашият случай. Не сме пробвали бял шум т.к. не знаех тогава,че засуква на такъв... Кърма си имах но детето не се наяждаше и ревеше по същия начин .. От шишето изцоква всичко и се успокоява и заспива... Аз реших да не го мъча. Ти сама ще прецениш как да постъпиш. Жалко, че кърмата намаля, но няма начин, знаех, че ще стане така - едното е за сметка на другото. Ям жито пия боза и лактогонен чай за да имам и кърма да давам. Сложа ли го на гърда - може да цука и 2 часа, махна ли го - рев от глад ... и дошло време за другото хранене ... Системата ми сега е цедене половин час преди хранене и в зависимост колко кърма извадя добавям АМ (допълвам до 140-150мл. т.к. не му стигат вече 120). Заспива един час след баня. Така се успокоихме и двамата, аз имам време за себе си и да му обърна внимание, дори да си "поиграем" на закачки и усмивки ... Днес пак пробвах с гърдата - казвам си, може да е заякнал вече, да суче по-сигурно и ефективно... резултатът - 2,5 часа уж се хранеше, сменихме и двете гърди и после изцока 120мл.от шише (60 кърма и 60 АМ) ...
Искам да уточня, че не те съветвам как да постъпиш. Само споделям преживяванията си....

# 237
  • София
Мама Веси, да, права си и големият ми син имаше навремето запушен слъзен канал, правила съм пак масаж и му мина някъде към 3-4месец, но почти не си спомнях масажа, а и трябваше да съм сигурна че е това Peace
Буб, дано се оправим и ние и вие Praynig, че  ме притесни доктора като ми обясняваше за този сондаж.Дано всичко мине бързо.
П.П-на вас изписа ли капки, ако се засили секрета?На мен ми изписа, но каза само в краен случай само ако много се засили.

# 238
  • София
mama_vessy, и на моята мома и се появиха крустички на веждите от около седмица. Доктора ни изписа балсам Нахткерцен на др. Тайс и я мажа по два пъти на ден, но от скоро я мажа и още не мога да установя дали има ефект.

# 239
Мами, аз влизам набързо да ви питам нещо. Малкият ми мъж снощи хич не спа- то не бяха колики не беше чудо. спрях еспумизана, защото така ни каза лекарката, че можело от него да не ака, вече 2-ри ден, утре май ще ходим на лекар, не знам какво става с мъничето ми. от 2 седмици не иска да ака- хич даже, но не е и запечен като се изака- веднъж на 2-3 дни и не знам, момичета, кой капки ползвате вие

Sabria1, ние сме на Инфакол. В началото като ни го изписаха и на мен ми се стори,че се запича, но се оказа, че симетиконовите капки забавят перисталтиката и затова им е по-трудно изхождането, а не че децата се запичат. Пробвах няколко дни с Колийф, обаче явно са по-слаби и вечер наставаше ад. Сега се върнахме към Инфакола, явно има по-силно действие. Сутрин давам Биогайа, те са пробиотик, който регулира чревната флора, а от към 14.00ч започвам Инфакола преди всяко хранене, той действа с натрупване и вечер сме ОК. Сама си изградих тази система и смятам, че при нас работи, но все пак с одобрението на джи пи-то. Е, понякога не минаваме вечер без затопляне и шум от сешоара, люшкане и носене на ръце, но положението е търпимо.

Общи условия

Активация на акаунт