Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 912
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Днес да почерпя  newsm47 Станахме на 2 месеца  newsm44

Честито и на:
София на katiliс
Нина на bzepic
Борис на bobi***
Давид на KATRIN_24

както и на едномесечния:
Данаил на Ina78

мерси на mama_vessy за почерпката  Crazy честито и на всички  месечинки които днес празнуват   bouquet да са ни живи и здрави малките бебоци  Grinning

да се включа и аз в анкетат на Лъки и Маринелес
1. Колко често къпите бебчетата? ние се къпем всяка вечер. косичката със шампоанче и тялото със сапунче. незнам дали си въобразявам но когато сме пропускали баня сънят на бебо е доста неспокоен. трудно му е да заспи и се биди често  Rolling Eyes
2. В каква поза спите през нощта мамите, които кърмят? аз много обичам да спя по корем ииии нямах търпение като родя блажено да си се опъна по корем  Naughty но уви......пак само по гръб и настрани. но такива проблеми с гърдите съм нямала
3. По колко време правите дневно масаж и гимнастика на децата и по колко пъти? амииииииии..... сутрин като сменяме памперса му правя масаж на коремчето и малко гимнастика с крачетата(3-4 минутки) а вечер сед баня правим масаж и на гръбчето,ръчичките,крачетата и пак гимнастика

1. От кога смятате че е нормално да се водят бебоците на минерален басейн? за бебетата най естествена е водната среда така че според мин няма проблем да се водят но наистина на минерален басейн
2. Сега като е променливо времето как ги обличате?ами вкащи с боди,ританки,блузка и панталонче. навън пак така само сменям завивката(по тънка или по дебела)
3. Мислите ли да започнете уроци по плуване за бебета?мислим да но в нашия забутан град уроци за толкова малки бебчета няма. най рано на 3 годинки ги взимат

Naughty щях да забравя
(незнам дали ще ми се получи но  Naughty )
ето и от мен тортичка за повода

# 271
redreny2000 и ние спим на матрак,който е повдигнат на около 30 градуса така ми обясниха в педиатрията когато водих бебка за повръщането.Освен това млякото трябва да е гъсто за да не повръща бебето,а не рядко,затова си има специялно мляко на аптамил за повръщащи деца,което съдържа някаква специялна съставка която донабъбва в стомахчето и така се намалява повръщането ние ядем такова.На нас ни отложиха ваксината заради тъпата бактерия,която ни откриха,но искам да попитам мамите на които дечица са им сложили как е?Много ли плачкат бебоците и има ли подуване на мястото(къде я поставят). newsm78

# 272
  • София
Днес да почерпя  newsm47 Станахме на 2 месеца  newsm44

Честито и на:
София на katiliс
Нина на bzepic
Борис на bobi***
Давид на KATRIN_24

както и на едномесечния:
Данаил на Ina78

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ И БРАВО НА mama_vessy, ЧЕ ТАКА НИ ПОДСЕЩА Hug

За ваксината не знам дали си въобразявам, но след нея вчера Виктор заспиваше само в мен. Ако го оставя и след малко се е събудил и плаче. Даже и в мен проплакваше жално. Тази сутрин след храненето в 6 пак беше така и си поспахме заедно гушнати:)
Хайде, че моят сладур се събуди и ме вика:)

# 273
Момичета моля за съвет.
Вече сме на 41 дни, а все още не ни е минала жълтеницата. Днес трябваше да ходим да ни слагат ваксина, но пак отложихме. Доки ми каза да му давам преварена кърма 2-3 дни, но аз се притеснявам, че след това няма да иска да суче. Инъче се кърмим през около 3 часа. Изпихме вече почти 3 банки глюкоза 10%.  Sad Незнам какво да правя, нали уж този билирубин се изхвърля чрез акото, защо ни карат да се наливаме с глюкоза   smile3511 Аз за сега мисля да не преварявам кърма ще пробвам да кърмя малкия по- често пък да видим... Имали някоя от вас такъв проблем.

# 274
  • Видин
Здравейте Simple Smile
Има ли сред вас такива, които не са поставяли Пентаксим и Синфлорикс заедно и по каква схема стана това? Никак не ми се иска да слагаме по 2 ваксини едновременно  Tired Днес направихме против хепатит Б, но следващият месец ни почват по 2 крачета боцкани  Close
Вчера бяхме на консултация. Вече тежим 4800 (+1100 от рожденното тегло) и уж сме дълги 53см, но аз мисля, че са повече  Whistling

# 275
Сави82, а как пихте глюкозата? Ако искаш пробвай с преварена кърма, и аз съм го чувала и то от консултант по кърмене. Можеш да даваш със спринцовка, лъжичка, чашка вместо биберон. Мъчение си е, но е за 2-3 дни и бързо ще мине. Ако кърмиш по-често, може да му хареса все да се кърмите. Simple Smile

Мама Веси, представи си ходилата долепени едно за друго. Така ги криви. Ако стъпваше, щеше да ходи на външната страна на ходилото. От няколко дни обмислям за залагалката... Клоня към въвеждането й след твоя пост.

Какви залагалки ползвате?

# 276
Маринелке ако серьозно решите да плувате трябва да си вземете ето това

или това

иначе даже в топла вода има опасност да настинете а голи не ви препоръчвам въобще.

# 277
И последно да питам момичетата от Варна дали искат да се срещнем.Така можем и по лесно да обменяме информация.С баткото така направихме преди 3 години.

Аз също съм съгласна да си направим една среща
Може би в Морската градина е най - добре само да улучим хубав ден за разходка
Ако пък имаш идея къде другаде можем да се видим пиши

# 278
Много приятно стана временцето в Пловдив. Изкарах Ади да спинка в 3.30 в шезлонга на терасата - показваше 28 градуса на слънце. Вече минаха два часа, а тя не помръдва...жалко, че захладнява и трябва да я прибирам, уж показва 22 градуса, ама все пак подухва леко.
savi82, ние с Ади имахме такъв проблем. Глюкоза се дава за прочистване на натрупванията от черния дроб. И на мен ми бяха казали да си преварявам кърмата, но и аз се ослушвах, не исках да си създавам сама проблеми с кърменето. Билирубинът на Ади беше 190. Като се наложи да влезнем в болница й правиха вливки с глюкоза 1 ден и след няколко дни се изчисти напълно жълтеницата.
amanita, никога не съм правила 2 ваксини едновременно, имаш предвид в един ден ли  Shocked Аз не бих се съгласила в никакъв случай. Още повече Синфлорикс не е от задължителните и нея не сме я слагали изобщо  Peace Даже още пентаксима на баткото не сме сложили, нито пък на Ади ваксините след първия месец, все гледам да ги поотложа по малко да поотраснат дечицата.

# 279
За анкетата:
1. Колко често къпете бебчетата? - Къпем се всяка вечер, но само 2 пъти седмично с шампоанче, другите дни с чиста водичка. На бебчо му е приятно и се успокоява, затова не смятам да прескачам скоро. И с баткото така съм процедирала.
2. В каква поза спите през нощта мамите, които кърмят? -Много обичам да спя по корем, но преди корема ми пречеше, сега пък гърдите. Бучици ми се получават когато се препълнят, ако през нощта натисна някоя от тях, се събуждам с мокра блуза.
3. По колко време правите дневно масаж и гимнастика на децата и по колко пъти? - Досега не сме правили, но днес на консултацията ни показаха и казаха да започваме с масажа, за гимнастика нищо не споменаха, предполагам, че ортопеда ще каже като отидем другата седмица.

# 280
  • Лондон
Здравейте момичета!

Първо, благодаря на катуолк, мама веси и Микки за отговорите за болките в ръцете. Май просто имам мускулна треска от много носене и бутане на количката, но за всеки случай си купих витамини за кърмачки днес - няма да навредят!

И аз съм слуга напоследък. Моето дете покрай кралската сватба започна да се държи като принц. Иска да е на ръце само и гушнат в мама... Сутрините са ни най-тежки. Иначе вечер е супер - заспива в 8 и до 4 сутринта спи непробудно, после хапва пак в 7-8, но после до обяд се гушкаме, кърмим, опираме кореми и носим. Днес купих биберони - дано помогнат!

Къпя го почти всеки ден, защото много му харесва. Масаж правя след баня. Спя по гръб или на една страна, иначе ме боли. На басейн бих го завела веднага, но зависи от басейна... Напоследък го обличам с боди с къси ръкави - беше много топло. Тук по принцип се ходи на 'лейъри' / или на 'етажи', защото времето постоянно се променя.

За килограмите - и Дилън беше наддал само 730грама първия месец, но тук ми казаха, че било съвсем ОК за кърмено дете.

Имам проблем с името аз... Кръстихме го така, защото ще живее в Англия и не искахме да затрудняваме местните (по принцип трябваше да е Димитър). А и ми хареса, че значи 'син на морето' - ние сме големи морелюбци. Но сега не мога да измисля как да му викам 'на галено'. Давайте идеи ако ви дойде нещо интересно Simple Smile

И аз мога да се включа в една евентуална Варненската среща, но след 15 май. Цяло лято ще сме си във Варна!  Simple Smile

Ще правя ваксинациите в България. На дъщеря ми слагах Петаксим и много добре й понесе, но тогава се купуваше. Знаете ли сега може ли да се купи от някъде или е само по касата?

Последна редакция: чт, 28 апр 2011, 19:06 от eya

# 281
  • Карлово
Момичета, благодаря за мненията! Ситуацията при нас не е толкова крайна- висене по 22 часа. Спи нормално, нямам проблем с разкачването и преместването, седи в количка, заглежда се в играчки , всички нормални неща. Просто се успокоява с цицата, когато е много нервна и изморена. Засега не мисля, че има зависимост-успява да се успокои от вниманието на баща си или баба си примерно, но трудно. Не знам как ще се развият нещата нататък обаче, защото тя будува все повече и се нерви  от все повече неща. Да спомена също така, че тя няма още месец. Наистина бих оценила ако някой от ЛЛЛ даде мнение, моля ви!

Пипилота, нормално е бебето да търси успокоение в гърдата. Освен храна, кърмачето намира утеха в прегръдките на майката, така чува сърцето й, което девет месеца е слушало в утробата. Все повече изследвания доказват, че увеличаващите се психологични проблеми у подрастващите и възрастните хора се дължат в голямата си част на пренебрегване нуждите на бебето от родителите още като новородени. Самостоятелност не се възпитава като се остави бебето да плаче самичко в тъмната стая. Когато бебето и детето знае, че винаги може да разчита на помощ и закрила от своите роднини, то расте сигурно и уверено. Когато бебето е нервно или изморено, вся някак трябва да се успокои – дали ще е на гърда, ще се разнася на ръце, ще се люлее в кошчето, всяко семейство намира решение, което е приемливо за разбиранията им. Не е нужно да се притесняваш как ще стоят нещата в бъдеще. С възрастта бебето започва да се интересува от заобикалящия го свят, ще започне да се заиграва с играчки и вещи, ще се разширяват възможностите за общуване помежду ви, ти като майка добиваш повече опит и увереност…така че според възрастта на дъщеря ти ще се променят и начините за утешаване. Въпреки че, кърменето и гърдата остават любим метод на повечето кърмачета 

Добро утро! Grinning
Това висене на гърдите е доста досадно. И аз съм в това положение и затова искам да попитам момичетата от ЛЛЛ на колко трябва да стане бебето ми, че да спре да си иска на час и половина да суче? Вярно, че така стимулирам лактацията, но защо на майките, чийто деца сучат на 3 часа, не им намалва кърмата и им стига на децата?Означва ли това често искане, че не ми е достатъчна кърмата?Или моята бебка обича да хапвя често по малко? newsm78

ena4, няма правило кога ще започне да суче на по-голям интервал бебето. Всяко дете е различно. Някои бебета още от новородени си създават тричасов режим, други след месец-два, някои и по-късно дори. Може да опиташ да прилагаш компресия на гърдата, когато забележиш, че започва да суче по-вяло. Така ще й дадеш възможност да поеме още малко от т.нар. задно мляко, което е по-калорично и по-засищащо и вероятно да успее да издържи повече време до следващото хранене.

# 282
  • Карлово
П.П На останалите въпроси ще отговорим малко по-късно днес

# 283
  • Видин
Лъки, имунизационният календар е такъв - в един ден, но в различни крачета се удрят и двете ваксини. За мен е абсурдно, но това е положението. Синфлорикс вече е задължителна, колкото и да ми е неприятно...  Close
Ето го и него - http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm
еуа, може да се купи в аптека, не е проблем.

# 284
  • София
Момичета,

Имам въпрос относно болничните
От кой момент се взема 90% от брутото?
Сега гледам болничния си в НОИ, който ми е издаден от родилния дом. В справката пише колко е преведената сума и на каква база се изчислява. И като сметна излизат около 80% Thinking

Общи условия

Активация на акаунт