Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 896
  • 741
  •   1
Отговори
# 300
И аз сьм за варненска среща-след 18 юни сьм на линия...(до края на лятото).

Еуа-какво ще кажеш за Дил?

И тук се слагат две ваксини в един ден.

# 301
микки много благодаря!Повечето неща за които писа са вече изпробвани и нищооо не помага при това дете.
Значи за всичко си има причина.. Thinking.Какво е това зъбоникнене нейното се чудя аз.Всичко започна когато беше на 5 месеца и все още няма пробило зъбче.Ритуалите си ги имат-чак жал ми става.Отиват да се преспиват в 7 часа и бебка заспива понякога и в 11.Ще се изпробва това за кутрето задължително Peace  Иначе тя кърми седнала ,а бебето спи до нея.Просто не може да се откачи.Такова нещо като дълбок сън няма.Вчера се събуди когато комшията пусна водата в тоалетната #Crazy.Споделя,че ако детето спи в нея не му пречи нищо-нито шум,нито светлина.
Ще предам и за легналото положение,понеже тя се страхуваше,че така  ще стане още по-зле.
Хомеопатични са давани всякакви-не помагат.За нервността си много права,ама то може ли да не си Sad
skrech благодаря и на теб!Значи,не е изключение.
Извинете,че занимавам всички ви с тези въпроси.Дано никой няма подобни проблеми когато му дойде времето.

# 302
  • Бургас
Към консултантите по кърмене
Бебето ми е на 1 месец и от известно време иска да суче доста по-често, понякога през 1 час. Когато го сложа на гърдата е спокоен за 4-5 мин и после започва да си дърпа главата назад, пуска зърното и пак го търси след това, извива се... или заспива, слагам го в леглото, буди се и пак реве. Когато го оставя в мен, прекарваме цял час в кърмене, което протича с няколко задремвания, дърпане, нервничене и ефективното сучене ми се струва, че е по-малко от 20 мин.
Има колики и може би го мъчи коремчето, но вчера на първата консултацията ми казаха, че е наддал само 650 гр - тежи 4650 гр. и това било малко - на долната граница  Cry
Опасявам се, че кърмата ми не достига  Confused Трудно мога да изцедя с ръка, гърдите са ми пълни само вечер, когато интервалите на кърмене са мого по- дълги.
Правилно ли е да започна да му давам и от двете гърди на едно хранене ?
При положение, че след всяко подсушаване има намокрени и наакани памперси, не е ли това знак, че се храни добре  Rolling Eyes
Вечер се буди само в около 01-02 ч. и после чак в 5-5.30 сутринта.
Не му давам вода, чайчета.
Благодаря ви   bouquet

Момичета, не  съм чела темата от два-три дни, щ е се опитам да наваксам.  Hug

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 09:01 от catwalk

# 303
  • Пловдив
Добро утро и от мен!
Е, днес не сме само аз и лилинчо рано сутрин  Grinning, за съжаление catwalk се  е включила заради проблем.  Кетуолк, преди да са се включили от ЛЛЛ с компетентно мнение, да споделя и аз - понеже и моето първо бебче уж не наддаваше както трябва /беше наддало точно колкото твоето/, ми препоръчаха да го кърмя и от двете гърди, и макар че те въобще не се втвърдяваха, все си седяха мекички, явно се хранеше бебо, защото после си наддаде ок, но аз бях тъпа и упорита и нито веднъж не го бях дохранила с АМ. Това за успокоение, иначе ще чакаме професионалистите. /П.С. А за цеденето, не знам как всички го правите, аз никога не съм можела да изцедя повече от 20 грама, независимо от помпата или на ръка. /
Изчезвам, че малката заплака.
Честити месичинки на всички, които имат днес празник да са живи и здрави  Grinning

# 304
И аз влизам с въпрос към ЛЛЛ  
от близо две седмици малката се дави непрекъснато , захапва си отлично , тръгва силната струйка и се започва едно давене , изкашля се ,оправи се и на следващото дръпване пак.  ooooh! Пробвах различни пози ,даже я кърмя почти в седнало положение само , за да я улесня , но виждам , че не се получава .След като се измори от непрекъснатото давене заспива и до 30 мин ,максимум час пак търси ядене,  newsm78 ,няма никакъв режим през деня , но пък вечер е друго, тогава си прави голяма пауза от 4-5 часа ,когато се буди за ядене не се дави и вече си мисля ,че не правя нещо както трябва  newsm78 .Моля дайте съвет как да постъпя ??
И да се похваля на консултация бяхме на 22.04 - резултатът е 1200 гр. , 2.5 см   newsm44  тоест малката хулиганка е 6. 300кг и е 54.5 см .Но с ваксините имахме проблем - много я боляха , и при самото поставяне и след това не даваше да я пипат по крачетата и се наложи два пъти да и дам панадол и всичко отшумя- мислех да мине без хапове. Това за сега връщам се да ви дочета   Hug

# 305
Здравейте от мен
За ваксините и двете ваксини,които се поставят втория месец са задължителни...в един ден ги боцкат и двете...кофтито е ,че след тях може да се повиши температурата,бебче да стане неспокойно и т.н. Педито каза,че друго има-няма,ама Панадол винаги трябва да имам...

Ние след мъничко тръгваме за Хасково на ортопед...стискайте палци всичко с крачетата да е наред...

# 306
Към консултантите по кърмене
Бебето ми е на 1 месец и от известно време иска да суче доста по-често, понякога през 1 час. Когато го сложа на гърдата е спокоен за 4-5 мин и после започва да си дърпа главата назад, пуска зърното и пак го търси след това, извива се... или заспива, слагам го в леглото, буди се и пак реве. Когато го оставя в мен, прекарваме цял час в кърмене, което протича с няколко задремвания, дърпане, нервничене и ефективното сучене ми се струва, че е по-малко от 20 мин.
Има колики и може би го мъчи коремчето, но вчера на първата консултацията ми казаха, че е наддал само 650 гр - тежи 4650 гр. и това било малко - на долната граница  Cry
Опасявам се, че кърмата ми не достига  Confused Трудно мога да изцедя с ръка, гърдите са ми пълни само вечер, когато интервалите на кърмене са мого по- дълги.
Правилно ли е да започна да му давам и от двете гърди на едно хранене ?
При положение, че след всяко подсушаване има намокрени и наакани памперси, не е ли това знак, че се храни добре  Rolling Eyes
Вечер се буди само в около 01-02 ч. и после чак в 5-5.30 сутринта.

Catwalk, Люба Ризова е ранобудна  Wink и ти е писала вече и за наддаването, и за предлагането на двете гърди, и за цеденето. Подкрепям напълно споделеното от нея, мога само още малко неща да добавя.  Peace
Няма правило да предлагаш само едната или задължително и двете гърди. Всяко бебе е различно, с различни нужди (които могат да варират както в процеса на порастването му, така в рамките на денонощието), а и всяка майка има различен капациет на гърдите. Някои бебета изсукват наведнъж по-голямо количество кърма и правят по-големи паузи, други предпочитат по-малко мляко, но по-често; на някои им е достатъчно да се нахранят само от едната гърда, а други имат нужда и от двете. Важното е като цяло, за едно денонощие, бебето да поема достатъчно мляко и да пълни памперсите (за тази възраст – около 2-5 наакани и 5-6 напишкани). Както и сама пишеш – щом пълни добре памперсите, значи и добре пълни коремчето.
Разбирам притеснението ти дали Преслав е качил достатъчно и дали кърмата ти му достига. Тегленето, малко или много, може да не е на 100% реалистично. Обикновено,  на първа консултация бебетата се теглят на кантар, различен от този в родилния дом, а различните кантари е възможно да дават отклонения, дори от порядъка на няколкостотин грама. Дали бебето е теглено преди/след хранене, преди/след смяна на памперса, дали е било спокойно на кантара, или е мърдало, по кое време на денонощието е теглено, как е било облечено и т.н., също може да окаже влияние на това какво показва кантара. Също така, бебетата растат не само на тегло, но и на сантиметри (ръст, обиколка на глава и гърди) – има периоди, в които повече качват на кг, и такива, в които повече порастват на см. Преслав с колко см е пораснал през първия месец? Грамовете, които споменаваш, не са толкова малко – щом бебето наддава и расте на см, пълни памперсите и е жизнено и енергично, когато е будно, значи по-скоро не е притеснително.
Това, че не успяваш да се изцедиш, не е непременно сигнал, че в гърдите ти няма кърма – доста майки споделят, че са кърмили дълго, а ако им се е наложело да се цедят, не са изцеждали, или са изцеждали по съвсем малко.

Би могла да опиташ да направиш малка промяна в кърменето и да видиш как ще му се отрази. Това дърпане на главата няколко минути след започването на кърменето, за което споменаваш, е възможно да се дължи на силна струя. Ако усетиш, че тогава ти слиза млякото, може да извадиш внимателно гърдата от устичката му (пъхваш леко пръст в ъгъла на устничките му, за да отпусне захапката) и да се изцедиш лекичко, докато силната струя намалее (или пък да притиснеш леко с длан гърдата отпред) и отново да му дадеш да суче. Пишеш, че трудно можеш да изцедиш, така че по-скоро може и друга да е причината за това дърпане – като изсуче първата „порция” мляко, да става нетърпелив, че следващата се бави и по-трудно може да си я „дръпне”. Можеш да му помогнеш, като спре да суче ефективно, да приложиш компресия, а когато и след нея спре да суче ефективно, да му предложиш и втората гърда. С компресията може да се задържи по-дълго на гърдата, да изсуче повече и по-калорично и засищащо мляко. Ако е гладен, ще си похапне и от втората гърда, ако е успял да се засити с първата – вероятно ще ти откаже. Ако продължава и след втората гърда да си търси, можеш и на нея да приложиш компресия, и дори отново пак да предложиш първата – изобщо – да му предлагаш няколко пъти, според търсенето му, като сменяш гърдите, след като добре е „изпразнил” всяка една от тях. Нощното кърмене оказва положително влияние на лактацията (тогава нивата на хормона пролактин, отговорен за образуването на млякото, са най-високи).

Като заспи, може да го изчакаш няколко минутки, и след това внимателно да го преместиш, или да го кърмиш легнала и така дане се налага да местиш него, а ти да се измъкнеш (а защо не и ти да си подремнеш до него  Flutter).

Надявам се нещо да сработи при вас, пиши как сте.
  Hug

# 307
redreny2000 Сумата зависи от броя на работните дни в месеца. В месец с по-малко работни дни и сумата е по-малка. В някоя от справките на Нои се виждаше среднодневното възнаграждение, с него можеш да си сметнеш за всеки месец каква сума ще получиш.

за къпането аз къпя бебо всеки ден, но използвам шампоан/сапун през ден-два. Главичката я мием само с вода през ден-два и веднъж седмично с шампоан.
масаж/гимнастика гимнастика не правим все още, въпреки, че педиатърката ни посъветва да започваме. Масаж правя всяка вечер след къпането, когато го мажа с бебешкото олио.
за разходките и навън е облечен както в къщи, но ако е по-хладно му слагам и якенце. Завивам го с одеалце тънко или по-дебело в зависимост от времето.

И аз съм ЗА софийска среща. Гледам мамите от другите отчетни вече са се срещали, хайде изоставаме Simple Smile. Според прогнозата в синоптик.бг от 05.05 слънцето се завръща, така че предлагам в седмицата след Гергьовден да се организираме. Може да пуснем анкета за дата и място в темичката, ако момичетата от другите градове нямат против или пък в Календар на събитията?

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 10:36 от jozyy

# 308
Лъки, аз също съм при един личен лекар , а децата при друг. Вярно е това с болничния! Peace
Скреч, крема за хемороиди не мога да кажа дали става за вътрешни, защото 15 мин., след като се маже, трябва да се измие с вода. Ако успееш вътрешно да се промиеш, може би. newsm78 Но за външни е страхотен. Дори Проктогливенол-а не ми подейства толкова добре-само облекчаваше временно, а този направо ги свива и изчезват. Peace
Аз снощи взех от мои близки една електронна теглилка за бебета и направих контролно теглене на Ева-много съм доволна 130 беше хапнала. newsm68 А защо иска толкова често да яде това дете, не ми е ясно. Осъзнавам, че не на всяко ядене  поема еднакво количества кърма-понякога суче доста вяло, понякога-по-добре, но не издържа 3 часа и това си е. ooooh! Голямо плюнчене на тези гърди-цял ден само това правим. Rolling Eyes

# 309
ena4 Това кремче за хемороидите всяка вечер ли трябва да се забърква ново или като го направиш можеш да си го ползваш докато отшуми проблема? В хладилник ли трябва да се съхранява?

# 310
zvezdaa, ето линк към гимнастика, която съм сканирала от една книжка за всеки триместър. Има и подробни указания за масажа, ако те интересува ще сканирам и тях  Peace Благодаря ти за инфото за болничния, ще ходя значи при ЛЛ на Ади.

Лъки, ако не ти е проблем можеш ли да сканираш масажите?  Вчера на консултацията ни показаха как, обаче аз много не запомних всичко  Embarassed

# 311
ena4 Това кремче за хемороидите всяка вечер ли трябва да се забърква ново или като го направиш можеш да си го ползваш докато отшуми проблема? В хладилник ли трябва да се съхранява?
Не е нужно всяка вечер да се забърква-ползвай го спокойно , докато се налага. Аз го държах в хладилник, все пак има мас вътре. Разбърква се много добре-докато стане гладко.
Моята беба вчера не беше спала почти, а днес и е сънливо-тъкмо малко свободно време за мен. Wink

# 312
  • Пловдив
ena4, какво стана с третата сливица? Беше притеснена, а нищо не казваш. Дано нещата са ОК. Мерси за мазилото за хемороидите, може би и аз ще го пробвам, тъй като имам два външни, не ми правят проблем, но защо пък да не ги лекувам.
маринелс и теб чакаме да се отчетеш с резултата от д-р Маринова.
skrech , н атебе също много красиви мигове, весели и щастливи, както и на всички момичета. Моето мартенче е Маринела, роди се на 16 март, не е написано на първа страница, тъй като след раждането имахме големи притеснения, включително дали ще оживее, та нямах сили 20 дни въобще да отворя нета и да пиша във форума, и за това така и не съм разказала изцяло за всичко, от тук - от там споделям по нещо. Даже още не всички наши приятели знаят името на бебето /а не смеят да питат/, никой не сме черпили, с никой не сме се видели, явно някакво суеверие ни гони  Embarassed.
Нямаме нищо против да направите анкета за софийската среща, а ние от другите градове е добре все някога също да се организираме. Някой ще ходи ли на 10 май на срещата в Смирненски? Ако да, ще взема да се дотутна и аз.

# 313
  • Карлово
И аз влизам с въпрос към ЛЛЛ
от близо две седмици малката се дави непрекъснато , захапва си отлично , тръгва силната струйка и се започва едно давене , изкашля се ,оправи се и на следващото дръпване пак.   Пробвах различни пози ,даже я кърмя почти в седнало положение само , за да я улесня , но виждам , че не се получава .След като се измори от непрекъснатото давене заспива и до 30 мин ,максимум час пак търси ядене,  няма никакъв режим през деня , но пък вечер е друго, тогава си прави голяма пауза от 4-5 часа ,когато се буди за ядене не се дави и вече си мисля ,че не правя нещо както трябва  newsm78 .Моля дайте съвет как да постъпя ??
ino4kada, опитавала ли си на изцедиш известно количество преди хранене и тогава да сложиш Дара на гърдата? Или когато тръгне силната струя, напр. след първото задавяне, отоново да поизцедиш на ръка или с помпата? Да не би пък нещо да й е запушено нослето и това да й пречи да суче добре?

микки много благодаря!Повечето неща за които писа са вече изпробвани и нищооо не помага при това дете.
Значи за всичко си има причина..
Лилинчо, прегледай тези две статии, виждам, че живееш в САЩ и със сигурност англ ти е по-добър от моя. Може още някоя идея да си откраднете за по-лесно отглеждане на племенницата ти.
http://www.llli.org/nb/nbjanfeb07p30.html

http://www.llli.org/nb/nbnovdec05p260.html

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 13:13 от микки

# 314
Luba Rizova, благодаря , че попита. Не съм коментирала повече, защото тук повечето са мами за първи път и си обменяме опит предимно за бебенцата, та не исках да досаждам с проблеми за баткото. Ами след прегледа се установи, че слухът си му е наред, но не ме чува понякога, защото са му заглъхнали ушите от постоянната инфекция в носа и сливицата, иначе не е увреден слухът. Въпреки това всички УНГ препоръчват да я вадим сливицата. Той няма бял ден , в който да е без хрема, запушен нос и отворена уста. Cry

Общи условия

Активация на акаунт