Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 892
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Ena4, не мисля, че се досажда по какъвто и да е начин, все пак всяка споделена информация не се знае кога на кой ще потрябва, а на човек му олеква и се успокоява Hug
Ако детенце е достатъчно голямо, и щом всички го препоръчват ... може би чакате да мине болния сезон. Каквото и да решите, стискаме палци бързо бързо да се оправят нещата.
Чао, момиченца

# 316
Привет, момичета!

Снощи влязох само за малко - да споделя за един проблем и слава Богу, Микки беше на линия да отговори и да помогне със съвет. Най-накрая днес, гърдата ми омекна!  Peace Цяла нощ ми беше твърда и не помогна нито помпата, нито Дари пожела да захапе или ако захапе, то за много малко, защото явно и на нея й беше трудно. След сума ти горещи душове, горещи компреси и масажи, успях на сутринта да прилъжа Дари да помогне и слава Богу, успях!  newsm44 На гърдата ми беше някъде около 50 мин  ooooh!, докато отпуши и добре че се задържа детето! След това дадох и другата гърда. Само не знам при положение, че към 10:15 почнахме да се храним и свършихме чак към 12:00....кога да й дам да яде?!  newsm78 Тя сега спи, а пък нали това запушване се получавало и от пропускане на хранене?!
Сега ме е страх да не стане пак така! Sad

А иначе от вчерашната консултация новините не са много добри по въпроса с наддаването Sad почти не сме наддали  no явно тази нервност от 2 седмици насам е оказала влияние на детето и на мен. Оттук нататък много се надявам да се храни както днес сутринта!  Praynig Педи каза да продължа само на кърма още поне 2 седмици и да видим как ще са кг.....Дано да имаме успех!
Иначе сме порастнали с 4 см и сме 58 вече  thumbsup
2-те ваксини ни ги биха и така рева...така рева, че сърцето ми се късаше.

Та момичета, това е от мен.....стискайте ни палци след 2 седмици да сме ОК с кг и да не се налага дохранване!

П.П. някой беше питал за гимнастика при бебета....аз ползвам този сайт за момента и хубавото е, че има видео Wink http://www.momentofpeace.net/2008/bebe_gym_legs

# 317
Привет сладкишчета  Hug
За Кафевисимите мами Mr. Green

savi82 и ние бяхме така и ни вкараха в болница за 5 дни. И тъй като не можаха да ни сложат абокат  Crazy давах през устата глюкозата. Но там ни дадоха и фенобарбитол и мисля че това изигра основна роля за по бързото избелване  Mr. Green А колко вие билирубина? нашия беше 232.2 - 1 седмица преди да влезнем, а там когато ни взеха кръв от вената се оказа че е 243.6  newsm78 . Но въпреки това след като питах доцентката какви може да са последствията тя ми каза НИКАКВИ, организма вече е достатъчно зрял на бебето  Thinking и като я запитах защо тогава е целия този тормоз, тя ми каза, ами превантивни мерки  #Crazy .  Лилинчо която е в америка са и казали че до 15 седмица е нормално, което е почти 4 месеца  newsm78 Така че явно не е проблем , само дето нас ни притесниха.

mama Barba  newsm78 защото и нашите са така и мисля че е нормално  newsm78 или греша
А за бибата в никакъв случай не исках да прозвучи агитиращо  Crazy аз реших да му я дам, защото при мен имаше освен другото и физически дискомфорт. А и някак си не можех да си представя че ще ми е само на гърдите, буквално до ВЦ-то не можех да отида. Всъщност взех това решение след като имахме гости и за 2 часа имах само 10-15 свободни минути  Shocked през другото време ми висеше на гърдите, не защото е гладен, но като го махна и се започваше един рев  ooooh! и реших че така не може да продължава, това означаваше да не можем да мръднем никъде  Naughty Аз пак си го гушкам, но без да е на гърдата. Така може и таткото да го гушка. Поне за мен беше затормозяващо. Но както казах това си е мое виждане  Peace

За болничния колко дни е последния? И след него после, как се процедира?  newsm78 Аз съм забравила всичко  Embarassed

catwalk а защо не даваш и от двете? аз отдавна му давам , защото не му стигаше  Peace давай без да се притесняваш  Hug

ena4 стискам палци всичко да се оправи.   Hug

Bub555 стискам палци и на вас. Сигурна съм че ще се справите, няма как да не наддаде, пробвай да и даваш и от 2-те гърди  Peace ако не го правиш  Hug

За срещата Хайде наистина да дадем предложения за среща. Въпроса е дали да бъде навън или вътре. Аз си мисля да бъде навън  Hug  Борисовата градина или Южния парк за да бъде 2в1 за мамите с по големи деца  Peace Може и другаде разбира се  Peace

За зависимостите бебетата/ децата могат да имат зависимост и от определена играчка, одеалце, кърпичка, биберона, дрешка и т.н.  Но от каквото и да е зависимостта е много затормозяващо, защото без въпросната вещ няма заспиване и успокоение. Имам позната която до ден днешен  т.е. 30г. не се разделя с едно парцалце което си мотае в ръцете и ако го остави някъде или и изчезне от ръцете за малко направо изпада в нервна криза  Shocked

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 13:59 от mama_vessy

# 318
Имам един въпрос към ЛКК- аз си кърмя бебока, давам и от двете гърди, не защото не се наяжда от едната, а защото имам доста мляко и ако не хапне и от двете и ако не изцедя пасле поне малко започват да текат и става една. Но напоследък Димитър става нервен като се храни- дърпа се от гърдата, после пак я захапва и пак се дърпа и така малко се тормозим, но аз съм по-упорита от него- оставям го да си почине и пак му я давам Simple Smile)). Въпросът ми всъщност е : може ли и до каква степен да му е по-лесно да яде от шишето, отколкото от мен, аз давам само водичката от шишето, не и кърмата, но не знам дали пак не свиква по по-лесния начин. Моля дайте своето мнение. Благодаря!!!

# 319
  • Карлово
Снощи влязох само за малко - да споделя за един проблем и слава Богу, Микки беше на линия да отговори и да помогне със съвет. Най-накрая днес, гърдата ми омекна!  Peace Цяла нощ ми беше твърда и не помогна нито помпата, нито Дари пожела да захапе или ако захапе, то за много малко, защото явно и на нея й беше трудно. След сума ти горещи душове, горещи компреси и масажи, успях на сутринта да прилъжа Дари да помогне и слава Богу, успях!  newsm44 На гърдата ми беше някъде около 50 мин  ooooh!, докато отпуши и добре че се задържа детето! След това дадох и другата гърда. Само не знам при положение, че към 10:15 почнахме да се храним и свършихме чак към 12:00....кога да й дам да яде?!  newsm78 Тя сега спи, а пък нали това запушване се получавало и от пропускане на хранене?!
Сега ме е страх да не стане пак така!
Буб, чудесно е, че си се справила с проблема!  Hug Малко късно тоговарям, но щом толкова дълго е сукала, по-добре да я изчакаш около 3 часа да поспи и ако не се събуди, тогава да я събудиш. (това като съвет, ако и друг път се случи да суче дълго, стига да е ефективно) Ако усетиш болка или напрегност между храненията, изцеждаш до облекчение. Дори бебето да прескочи хранене (макар че, във вашия случай не е добре да прескача, дори е добре да предлагаш по-често, за да накса с наддаването), ако поизцедиш и следиш внимателно гърдите си, вероятността да се получи отново запушване е малка.

# 320
ena4 извинявай,но не успях да намеря поста,в който си написала за това крем4е против хемороиди...Ако може пак да кажеш как се казва,че и аз имам външен....

При нас с крачетата всичко е наред  newsm44 newsm44 сега 5-тия месец пак ще отидем...дано и тогава всичко да е наред

# 321
  • до моите любими хора
pufita Браво на теб, дано да продължава така да си суче детето и най-важното да наддава! Едно допълнително хранене не е малко! Пък и не мога да разбера как си толкова сигурна, че изяжда само по 70-80 мл докато суче, може и повече да си хапва детето.
Commelina права си щом качва и пълни памперсите може да си спокойна за детето. На час хранене кофтито е ако си навън и не си свикнала да кърмиш навсякъде, че не можеш една спокойна разходка да си направиш. Но пък най-важното е бебо да е добре, а пък ти се нагласяш според него.(после видях че имаш кантар, но важното е да наддава)
За секса и ние вече 2-3 пъти се пробваме ама много си боли. Даже последния път шев ли ми се отвори не знам, но имах и малко кръв и сега ще починем няколко дни да видим дали ще се оправят нещата.
И ние в началото постоянно си спяхме в количката, но сега не. Ако спра да се движа и се събужда, много често си се разглежда, а един път и доста рева та се наложи да я вземем на ръце за малко.
Сънува постоянно дори когато туко що е заспала и започва да се смее и прави разни физиономии.
Penmar 2 кг  #Shocked това за 1 месец ли е? Направо ме шокира, мен 1.500-1.600 ми се струваше много, но ти с тези 2 кг само на кърма направо ми скри шапката  Wink
marinels колко хубаво, че сте ходили на почивка и аз искам  Laughing Много сте сладки, аз мисля че е хубаво още от много малки да се учат да плуват. Аз така и не се научих  Embarassed
1. От кога смятате че е нормално да се водят бебоците на минерален басейн?-не смятам, че има определена възраст стига да има възможност и условия да се води
2. Сега като е променливо времето как ги обличате? май по-често я обличам повече от притеснение, че може и да й е студено. Веднъж опаковани повече с пелената, после като видя че е топло пак се отвиваме, след малко пак се завиваме  Crazy абе ужас дано скоро вече се оправи това време.
3. Мислите ли да започнете уроци по плуване за бебета? - Би било много добре, но засега не съм разбрала някъде да има такова чудо, за толкова малки дечица.
4.Как спят децата ви през деня? - всеки ден е различно. Все по-често будува. Но си и спи между храненията понякога е само дрямка за 15 мин.
5.Вашите бебенца будят ли се нощем и колко често?-За щастие нощем спим като яде към 22.30-23.00ч и после се събужда най-рано в 4ч, а понякога и в 5 часа да яде.
Anduli искам да ти дам само един съвет да си увеличиш кърмата и да не дохранваш с АМ. Да пиеш поне по 4 литра на ден вода или течности, но не сокове от купените. Аз така я възстанових и сега си прочела че за 10 минути цадя по 130-140мл., а преди се цадях по час и половина за да събера за едно ядене. Бях се заинатила, че няма да дам АМ.

1. Колко често къпите бебчетата? - всеки ден
2. В каква поза спите през нощта мамите, които кърмят? - на страни и на гръб. Много ми се иска по корем, но докато кърмя не знам дали ще успея
3. По колко време правите дневно масаж и гимнастика на децата и по колко пъти? - Гимнастика веднъж на ден и масаж след баня, много се кефи и на банята и на масажа с нетърпение си ги чака.

mama_vessy вие не сте ли взели последния болничен? Нашият изтече преди доста време 12-13 април май беше не съм сигурна и ми даде личната лекарка на бебка за 53 дни и доколкото аз разбрах няма да има повече. Вие нали сте 1 ден преди нас? Да не си забравила, че е изтекъл?
За зависимостите е верно, че не е много хубаво. Моят син си е харесал едно одеяло, което вече му е малко но той не се разделя с него, както и едно куче. Беше на годинка, като си го хареса и от тогава не се е разделял с него. Връща ли сме се от път бяхме тръгнали за море, хубаво че не бяхме много далече, като започна да реве  Crazy Лошо, но не знам как да го откажа от тях. Сега дано с Ивито да не е така.
pufita представи си колко време съм писа поста си щом има над 20 нови отговора и ти също си писала. Браво на вас. Аз мисля, че за сега е нормално да суче по-често, ти сигурно си чела че във времето и това се оправя така че продължавай все така и успех. Ние все още не се справяме с последното хранене и е от шише, но и така да остане не ме притеснява. Важното е, че през другото време се храни от мен.

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 17:03 от radostani

# 322
  • Sofia
pufita Браво на теб, дано да продължава така да си суче детето и най-важното да наддава! Едно допълнително хранене не е малко! Пък и не мога да разбера как си толкова сигурна, че изяжда само по 70-80 мл докато суче, може и повече да си хапва детето.

при нас всеки ден кърменето е все по-добре и по-лесно Simple Smile . Имаме кантар и от там виждам по колко изяжда, но той дава отклонения +/- 20 мл. и вече спрях да я тегля преди и след всяко ядене.
Вече не се цедя и не дохранвам, но се храним когато тя поиска а това е през час-два, хубавото е че нощем започна да прави почивка от 5-6 часа. Така, че рецептата е повече упоритост и многооо търпение. Остава само да започне да се храни на 3 - 3.30 часа, но вярвам че и това ще стане скоро Simple Smile

# 323
  • София
Имам един въпрос към ЛКК- аз си кърмя бебока, давам и от двете гърди, не защото не се наяжда от едната, а защото имам доста мляко и ако не хапне и от двете и ако не изцедя пасле поне малко започват да текат и става една. Но напоследък Димитър става нервен като се храни- дърпа се от гърдата, после пак я захапва и пак се дърпа и така малко се тормозим, но аз съм по-упорита от него- оставям го да си почине и пак му я давам Simple Smile)). Въпросът ми всъщност е : може ли и до каква степен да му е по-лесно да яде от шишето, отколкото от мен, аз давам само водичката от шишето, не и кърмата, но не знам дали пак не свиква по по-лесния начин. Моля дайте своето мнение. Благодаря!!!

Възможно е шишето, както и биберон-залъгалка да доведат до такова нервничене на гърдата, но може да се дължи и на силна струя мляко или от твърде много предно мляко. Акото с каква консистенция и цвят е? Колики има ли Димитър? Споделяш, че имаш твърде много мляко и цедиш гърдите след като бебето е сукало и от двете. Какво количество мляко изцеждаш?
 Би могла да опиташ да храниш детето само от едната гърда, а да изцеждаш колкото да облекчиш другата. На следващото хранене кърмиш от втората гърда, а цедиш първата, ако има нужда. Така то би поело повече от задното мляко в гърдата, което е по-маслено и по-бедно на лактоза. Ако бебето приема твърде много предно мляко, това би могло да доведе до дискомфорт и колики.
 Ако смяташ, че струята на млякото е твърде силна, може да пробваш да кърмиш полегнала назад, а бебето върху теб. Или пък да поемеш спонтанното изтичане в хавлия и след това да продължите с кърменето.

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 19:07 от skrech

# 324
radostani взела съм си го  Peace само че се зачудих това ли беше последния  newsm78 и после като изтече и той, прави ли се нещо имам предвид някъде някакви документи да се подават  newsm78 ама и аз как го обясних  Embarassed А нямам никакъв спомен как процедирах с каката  newsm78

# 325
Скреч, да имаме колики- един ден по-силни, един ден по-слаби. Давах еспумизан, но го спрях, сега само вечер давам Колийф. И аз пия всеки ден чай от анасон. Пробвала съм да давам от едната гърда, но не знам- нещо май не ни се получава-тази сутрин в 6 яде само от едната гърда, но другата не я  изцедих, така в 9 вече бях протекла и много ми тежеше и му дадох повече от нея и съвсем малко от другата. После започнах да се цедя и общо от двете изцедих 170 мл, даже ги сложих да ги замразя. През деня ми беше мн. неспокоен, а сега след като се нахранихме в 16,00 ч. и заспахме вече е 20,00 и спинкаме- спокоеен е. Може би трябваше да ти пиша за акането- от около 10 дни акаме на 2 дена. Първо си ака веднъж малко за деня след лека гимнастика и после най-късно до следващото хранене пълни един меко казано огромен памперс- жълтеникаво по към охра, но за тези 2 дни докато не ака не ми реве от болка, а и коремчето му е мекичко

# 326
  • Пловдив
radostani взела съм си го  Peace само че се зачудих това ли беше последния  newsm78 и после като изтече и той, прави ли се нещо имам предвид някъде някакви документи да се подават  newsm78 ама и аз как го обясних  Embarassed А нямам никакъв спомен как процедирах с каката  newsm78
Мама Веси, след 135-те дена болнични се ползва отпуск. При работодателя се подават документите.
Ето тук е описано подробно https://docs.google.com/document/pub?id=1KPU8R-sanXbT60mDbIHQ8lt … H0xAkrF6mSpvRQEw4 Линкчето го взех от темата Майчинството счетоводно тук във форума, може и там да погледнеш http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=578758.0

# 327
....
Penmar 2 кг  #Shocked това за 1 месец ли е? Направо ме шокира, мен 1.500-1.600 ми се струваше много, но ти с тези 2 кг само на кърма направо ми скри шапката  Wink

Ами за месец и 4 дни  hahaha hahaha hahaha hahaha
И аз бях ето така  #Shocked #Shocked #Shocked Но пък доста се успокоих , хапва си детето , какво ?!?  Crazy Mr. Green Joy Ама си висим по циците по 45 мин, понякога ядем през час, час и половина.
И като взимам под внимание ,че се роди 2600 гр, а ни изписаха 2400 гр. Бяхме с тежка жълтеница, на антибиотик, на фототерапиа, стрес който се отрази и на двама ни, защото първия месец беше натдал "само" 1200 гр  ooooh! Поне си наваксахме ... горе - долу  Whistling

# 328
Anelisa, заповядай линкче с масажите  Peace
Някой ще ходи ли на 10 май на срещата в Смирненски? Ако да, ще взема да се дотутна и аз.
Аз нещо съм пропуснала инфото за тази среща  newsm78
Бишкота, ena4, благодаря ви за отговорите за болничния. Аз се усъмних, защото първо ми взе документите да го напише и изведнъж ми каза, че имало промяна и не можела. Явно скоро не е имала бременни  Whistling
Иначе тя кърми седнала ,а бебето спи до нея.Просто не може да се откачи.Такова нещо като дълбок сън няма.
lilincho, и ние с Ади бяхме така след като ни изписаха от родилния дом. Явно това, че бяхме разделени първите дни й се беше отразило много и буквално не се откъсваше от мен. Заспиваше само в мен и по никакъв начин не можех да я оставя където и да било, без да се събуди  Peace
Този Legend of the Seeker не съм го чувала, а доколкото видях е от 2008 г. Ако ми хареса поне няма да чакам да излезне следващата серия, мога да си направя маратон през уикенда  Laughing

# 329
Момичета тези дни сме само по лекари и вече съм изцедена и нямам грам сили - малката реве деноно6тно, личи си че е от коремчето, тъй като се свива като червей,пи6ти и се видях в чудо. Почна пак да повръ6та и ако не се оправи до понеделник минаваме на ФризоПеп.
 Знам че 6те ви се стори невъзможно и аз бях изумена като видях, но днес се стиснах и имах капки кърма - не съм се цедила или пък е "сукано" от мен от повече от 25 дни, но наистина кърмата ми не е спряла или изчезнала. Та тази вечер пробвах да дръпна с помпата и успях след всичкото това време да изцедя 10грама като може би можех и повече, но не исках да пресилвам не6тата. И покрай проблемите с коремчето на малката реших че ако мога 6те възстановя процеса каквото и да ми коства, за6тото си е дар според мен за толкова време да не ти спре при положение че не е стимулирам по никакъв начин процеса.  И искам да питам момичетата от ЛЛЛ: какво да правя освен изцеждането и пиенето на чай?Тези дни не мога да слагам малката на гърда,за6тото пия Метергин (за контрахиране на матката). Знам че най-лесно 6те засиля процеса ако използва бебка, но засега е невъзможно. Има ли не6то друго, което мога да правя?

П.С. Извинявайте, ако поста ми е неразбираем.

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 23:27 от marinels

Общи условия

Активация на акаунт