Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 765
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Само, че аз какъвто съм кит не знам дали въобще ще се съблека. Този апетит от както съм родила все едно е станал троен. Постоянно ми се яде. Още малко и ще започна да качвам килограми вместо да свалям  Joy
Оф, кит ли, хипопотам ли-как да се нарека и аз не знам, ама за 24 май съм резервирала в един хотел в Банско и още се чудя да си взимам ли бански изобщо. newsm78 Направо ме е срам да се появя пред хората с тази отпусната кожа на корема, 5-6 килца отгоре, дето още не мога да смъкна и целулит в "добра" степен. smile3514 А съм се и поотпуснала, та не знам какво да правя. Хубаво е , че не ти пука, Маринелс, така и трябва да бъде, ама аз направо се комплексирам като се погледна в огледалото. Confused Завижсдам ви благородно, че някои си имате фитнес уреди вкъщи.  Може би щях да се мобилизирам и поне от време на време да ги ползвам, ако имах. А сега как да намеря време за зала, като Ева ме търси толкова често за хапване?! newsm78 Браво, Маца, че си се взела в ръце!Тренировките са от голяма полза, само с ограничение на храната трудно става. newsm10 А то пък аз как съм се заограничавалаааа... преди малко се засладих с шоколад и няколко малки вафлички. smile3515

# 661
Добро утро опа Добър ден Grinning
Да и според мен е мит свалянето на килограми по време на кърмене,изтощаването ме кара да ям мнго повече от преди.Преди да забременея мразех сладко,а сега само сладко ми се върти в главата Rolling Eyes.Сега ми остават 2кг.да сваля до 50кг.на които забременях,ноо не виждам скоро да го постигна,просто имам силна нужда от храна и почвам да треперя чак newsm78.Целулита според мен ще изчезне постепенно,гледането на бебе е голямо физическо натоварване,така че Peace
Цитат
За килограмите ...Нашия батко вървеше наднормен още като бебе .
..... Успокояващото беше , че е на кърма и това не е проблем . Сега е на 5 и е 22,0 кг и 112 см.  

Thinking не го приемай като заяждане, просто си питам..къде е проблема ако не е бил на кърма, или кърмените бебета могат да са по- едри Wink   то май си е до ген.....

Но и гена при нас е от значение , защото таткото ни е в клуб 100 Wink !

И ние сме в клуба на татковците ;-)100+ Joy,а Бобо днес е на консултация,в къщи го меря 7.00кг. Shockedа е на 2 месеца,само на кърма(питайте ме кво кърмене пада,през час ми е на гърдите)довечера ще се отчета от прегледа.Добре че каката е взела моят ген,на 8г. е висока 130см. и тежи 23кг.,а обувките и са 32 номер

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 13:47 от migeio78

# 662
Айде айде,хипопотами....вие мен да видите..не са ми 5-6 килцата отгоре...10 ако смъкна ще заприличам горе-долу  на човек...Като се видя,че няма да се кърми започнах да се взимам в ръце..Искам да отбележа,че при мен действа единствено глада...пък и чесно казано по това време въобще не ми се ядеше..аз и докато кърмих не ми се ядеше,та лесно ми беше да огранича яденето до минимум..нооо дойде така великият Велик ден и...се освиних...каквото бях смъкнала пак си се върна на мене...за целулита ми помага бягането...ама няма кога да отида да бягам...час и половина да отделя на спорта...после да се прибера да се изкъпя оправя и оп...минало сумати време...с малко бебче просто не става....Ще тренираме с количките момичета ...Сега като отида в софия на очни ще смъкна някое килце...там поне мога да се ограничавам,пък и движенията са много повече отколкото сега...

# 663
  • В Космоса
redreny2000  и ние ще ходим към средата на юни към морето за около месец при бабата и дядото. Тогава по ще се живее, че миналата ходина август месец беше нечовешко - адска жега + голяма влага - убийствена комбинация.

Да се пооплача, вече 2 нощи не сме спали 2-те с Али. Не знам какво и стана, но след храненето към 23 часа започва да бодърства, та чак до храненето към 6 сутринта. През цялото време мрънка, плаче, унася се за 10 мин и пак... Не знам какво да правя. Няма да мога да издържа дълго да будувам по цели нощи. Дайте съвет!

# 664
Цитат
Вие готвите ли ? Аз от време на време успявам - измислени супички правя - по-лесни и мързеливи, че няма време. А вчера освен супа, направих и кекс  
Всеки ден, ама аз съм с кукър, с него е лесно.

# 665
И ни ще ходим на море.Не мога да лиша дъщеря ми от него,а Бобо не мога да го оставя друг да го гледа,защото в мен му е манджата Grinning
За готвенето-готвя но рядко защото Бобо ми е непрекъснато в ръцете,оставя ли го веднага почва да плаче.Мъжът ми готви по-често,но и винаги го е правил,много е добър и го прави с кеф,голяма помощ ми е Heart Eyes

# 666
Здравейте мами   bouquet и благодаря  Hug

Виждам че днес Майски3 е почерпила с кафе мерси  Hug

Майски аз хич не се притеснявам за кг. Колкото толкова  Peace виждам го, че е добре и това не му е повлияло зле. Ами то как да качи кг. като шило е   ooooh!  даже като спи мърда   Shocked и не ме оставя да се наспя  Whistling

за стряскането и нашия сладур е такъв  Mr. Green и баща му му вика пузльо  hahaha

за ръкавичките въобще не съм му слагала  Peace и да драска се и какво от това  newsm78 минават и спокойно белези няма да останат  Peace но  доколкото знам ръкавичките пречат на  развиването фината моторика на ръцете.  Peace

migeio78 и аз забелязвам от време на време такава прилика, особено като се усмихва  Grinning

redreny2000 дали ще сте на морето или на балкан или в някой друг град, аз не виждам разлика  Peace Все няма да сте си в къщи. Освен ако не възнамерявате да седите цял ден на плажа  Whistling  И ние възнамеряваме да ходим на море но по късно, чакаме едни наши приятели да си дойдат за лятото в БГ.  

mama Barba Честито ви кръщене  Hug

veset0 и аз не мисля че има от какво да се притесняваш, температурата не е висока  Peace

petq_alisheva зависи от кой сайт ще пазаруваш има сайтове в които може да се пазарува с БГ карти влез в пазаруване от чужди сайтове в бгмама. Ако си го намерила в някой определен сайт кажи, ако съм пазарувала от там ще ти обясня  Peace

Baby-Vac  го имаше в аптеката в Банкя, но не знам колко струва  newsm78

marinels и аз мисля че не трябва напълно да се отказваме от малките си удоволствия  Hug

Saura и нашата кака на 1г. беше 12кг.  Rolling Eyes но беше повече см.  Whistling но си растеше якичка и затова на хранителен режим  hahaha и да, ние не бяхме на кърма  Crazy

Thomasito а бе и ние се лигавим  newsm78 ама си мисля че ни е рано за зъби  newsm78

# 667
Венеца е червен, зъбите се наместват явно, доста ясно се очертават, то това май е най-болезненото. Thinking

Лелеее , много рано са започнали при вас  Cry ...
Всъщност при големия си спомням , че беше на 3 месеца като почнаха болките , които ми казваха , че са "подготвителни "за никнене . Внезапно почнаха , но пък и много бързо отзвучаха . Май трябва да се запасяваме пак с гелчета и лекарства  Rolling Eyes. Дано бързо да ви мине !
...готвя но рядко защото Бобо ми е непрекъснато в ръцете,оставя ли го веднага почва да плаче.

Аз готвя през ден горе-долу ... И понеже и нашия имам чуството , че се буди точно като почна да готвя съм направила следната схема -  Аз до котлона , той в кенгуру-то , а кенгуруто предпазено с домакинска хартия , за де го направя нещо , че не е наше  Laughing .

...за целулита ми помага бягането...ама няма кога да отида да бягам...час и половина да отделя на спорта...после да се прибера да се изкъпя оправя и оп...минало сумати време...с малко бебче просто не става....
veset0 , и аз с това се успокоявам  Laughing  Hug !
А и си имам оправдание с кърменето , че не е много препоръчително да има силови натоварвания ... Затова наблягам на безсилови ( в смисъл докато остана без сили  Laughing) ядене на торти и сладолед вечер  Embarassed Embarassed Embarassed ...
mama_vessy , и аз винаги съм се опитвала да го вкарам в някакъв режим , защото ме е страх от това безразборно ядене ... Особено сега , когато е запознат с всички видове боклуци  за бързо хранене . И мисля , че поне някакви основи за здравословно хранене са му дадени  Heart Eyes .

# 668
А моля тези дето ще ходят на море да пишат къде точно, ако има и сайт хотела дайте че всяка година се чудя де да ходя и все на едно и също място ходим щото с дете не е като без.

# 669
  • Бургас
Пишете за зъбките... взех да се замислям - Преслав постоянно си хапе ръчичката (ръкавичката), сякаш му расте зъб и го сърби, а и се лигави  Rolling Eyes... Малък е още, но и майка ми го забеляза това  newsm78 На мен са ми израснали доста рано зъбките - може би и нашия герой се подготвя за това  Thinking

# 670
  • Пловдив
Ооох, заговорихте за килограми пак, болна тема  Sad. надявам се да се вземем връце, и бавно и постепенно нещата да си дойдат на място.
За морето - амиииииии, да се похваля, май първа ще дам отзиви, макар и не точно морски, де - другата седмица заминаваме за една седмица, и от много избиране избрах море. Ще се отчета как е било, като се върна. Иначе, истинко море, само да сме живи и здрави, ще има август месец края - тогава таткото е заявил отпуска. То проблема не е за бебето, а за нас, ако е много жега няма да можем да припарим на плажа, иначе какъв е проблема - въздух,  слънчице и разходки /е, и сто ката багаж в повече - колички, кошари, принадлежности за хранене, ууууужас/
За готвенето - готвя всеки ден, включително меся хляб /на ръка/ поне два пъти седмично, а и правя десерти, ноооо ... признавам, не го правя по задължение, а защото ми е хоби, а и защото имам някакво време /макар и накъсано/, а от домакинската работа само гладенето и подреждането ми отнемат от времето, за чистенето си имам кой  Embarassed. Истината е, че когато нещо ми е приятно, го правя, а например ако трябва да чистя /което мразя  Whistling/, ще го отлагам и отлагам  Crossing Arms
За дечицата как ги учите здравословно да ядат, не знам. Моето плодове освен ягоди не яде, зеленчуци само домати и краставици, и вкъщи яде само супа топчета, ястия с кайма, пица и спагети, абсолютно нищо друго. А на градината сси изяжда всички буламачи... Как го правят това децата, не знам - фасони придават само на мама и на тати.
  chef

# 671
  • Пловдив
г-жа Стихийно бедствие -  С бебето не знам, но с по-голямото детенце ходим на Албена - хотела е Ралица супериор/по-далечко е от плажа, но всичко друго е супер, като изключим големината на стаите/, а миналата година бяхме и на Дюни и да си призная, там повече ни хареса, и тази година, живот и здраве и ако има места, пак бихме отишли на Дюни - страхотни градини, зеленина, плажа е хубав, много забавления за дечицата, анимацията е на уникално високо ниво. Там във виличките мисля, че ще е ок - има спалня и нещо като хол, тоест има място да се поберат дечицата, иначе в една хотелска стая няма да стане, според мен.
А вие къде ходите? То е и въпрос на вкус, де ... newsm78

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 15:11 от luba_rizova

# 672
  • София
А моля тези дето ще ходят на море да пишат къде точно, ако има и сайт хотела дайте че всяка година се чудя де да ходя и все на едно и също място ходим щото с дете не е като без.
г-жа Стихийно бедствие, ние ако ще ходим на море, ще е на Албена. Досега сме ходили там само на плаж, така че от хотелите нямам лични впечатления. Впечатленията ми са, че комплексът е много хубав, защото има много зелени площи и места за разходка с количката, а и е доста спокойно. Много хора го препоръчват за семейна почивка. Препоръчаха ни хотел Гергана.
Също така много ми харесва на Свети Влас, но там има доста баирчета и ще е голямо приключение с количката.

# 673
  • Бургас
Ако ви се ходи на място подходящо за деца - в смисъл, с много плитък плаж, препоръчвам ви Китен - южния плаж.  Peace Градчето е много красиво, има хотели, има и чудесни семейни квартири тип малко хотелче, с апартаменти и студиа. Цените са добре.
Ако не сте ходили - заслужава си да се отиде. А и Приморско е наблизо, може да се разходите с яхтата на Здравко от Биг брадър  Joy

# 674
Люба Ризова, дай ,моля те, повече инфо за Дюни, че и ние тази година ще сме на Черно море, живот и здраве, а нямам идея къде е най-добре за деца. Браво на вас-скоро ще видите моренцето. Party
За готвенето и аз готвя абсолютно всеки ден, но през деня ми е невъзможно, затова чакам мъж ми да си дойде и горе-долу към 19 започвам да приготвям вечерята. То и затова не мога да отслабна-вечеряме доста късно. ooooh!
А за зъбките обилното слюноотделяне не е гаранция, че ще започнат за никнат. Емо ми се беше заплюнчил от 3-я чесец ,а първото зъбче изникна на 8 мес. Ева и тя вече е за лигавник, но едва ли ще вади зъб.

Общи условия

Активация на акаунт