Мама МАРТенче прегръща, то с усмивка й отвръща - тема 2

• 29 755
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
mama_vessy благодаря ,че си ми отговорила   bouquetами в амазон го видях.

# 676
Ние с нашата температура  ooooh! сега започна да се повишава..станала е 37,7-8...предполагам,че още ще се повиши...Чудя се дали да не намокря едни чорапки с оцет и вода и да и ги сложа...?Как мислите?

# 677
днес форумът е много активен Simple Smile а и доста теми сте започнали

докато си пия кафенцето, с което maiski3 ни почерпи, да си кажа и аз:

за почивката - ние май до морето няма да стигнем, но на планина поне 1 седмица със сигурност ще отидем, още не съм решила къде, имам още малко време да намеря нещо подходящо

за витамините - през бременността бих прегнакеър, че през зимния период по-трудно си набавях витамини, сега не пия никакви, не виждам за какво

Baby Vac го купих от кварталната аптека за 24 и нещо и момичето ми каза, че само от сайт се поръчвал, затова явно maiski3 не си го намерила из аптеките.

ръкавички не ползваме, в болницата бебо много се дереше и само там съм ползвала, даже в отделението успяха да изгубях един чифт  Thinking

veset0 излишно се притесняваш за Т, това не е никаква висока Т. Няколко дни бебо ми се сополивеше, измерих му Т и беше 37.4, изобщо не съм и помисляла за висока Т и даване на панадол  Peace

catwalk защо не пробваш в стаята да пускаш радио или ТВ, за да не се стряска беби от най-малкия шум, така той ще свикне с шума и няма да се струска от най-малкото нещо. при нас постоянно работи радио

Thomasito някой още не са преборили коликите, вие почнахте със зъбките  Mr. Green

за апетита - аз такъв апетит като през бременността нямам слава богу, но имам да свалям 7-8 кг поне, така че migeio78 направо се скрий с твойте 2 кг.  Hug

за готвенето - не готвя всеки ден, но през 2-3 дни гледам да имаме нещо сготвенко, а и татито помага в това отношение

petq_alisheva
ти в кой сайт си го харесала кенгурото? аз кенгуро купих от англ. сайт, но не е бейби бьорн, тъй като ми беше скъпичко. Иначе както ти е казала и мама веси, можеш да попрочетеш тук http://www.bg-mamma.com/index.php?board=79.0. Аз също съм насреща за помощ

ааам, исках да питам нещо  newsm78 нищо следващият път

# 678
lilyrose,да ама като взима да се повишава как да не се притеснявам... беба цял ден все едно я няма...постоянно дреме и спи...сега като видях че се е повишила още и се чудя какво да я правя...то както е тръгнала още ще се повиши....

# 679
  • Пловдив
veset0 Щом е тръгнала нагоре, значи сигурно ще си се вдигне, за съжаление. Ако искаш, можеш да й мокриш ръчичките с водичка, да я поразсъблечеш, а също и на краченцата можеш да сложиш под чорапките намокрен хляб с оцет плюс вода, но за мъничко, да не му стане на кожичката нещо на детенцето. Иначе, за висока температура над 38.5 можеш да редуваш нурофен и панадол, тъй като са на различна основа. Но на първо време дори и само панадол може и да е достатъчно... Макар да знам, че до 38 не се дава нищо, като майка на дете, което вдига и 41,2 градуса температура, и тръгне ли над 37,5 няма спиране, съм свикнала да се вземат мерки по-отрано. Само не се притеснявай и не се панирай, по принцип на бебенцата телесната температура е малко по-висока /около 37/ така че за тях това не е толкова висока температура.
 Hug Hug

# 680
lilyrose,да ама като взима да се повишава как да не се притеснявам... беба цял ден все едно я няма...постоянно дреме и спи...сега като видях че се е повишила още и се чудя какво да я правя...то както е тръгнала още ще се повиши....
veset0 , нормално е следобяд да се вдига Т . Не се притеснявай толкова . Рано е за мокри чорапки . За твое успокоение я мери по-на често и се запаси с панадол сироп . Свещичките свалят по-бързо , но май бяха от + 3 месеца . Ако мине 38,5 тогава сваляй , но постепенно с мокри компресчета вода+оцет на челото .

За дечицата как ги учите здравословно да ядат, не знам. Моето плодове освен ягоди не яде, зеленчуци само домати и краставици, и вкъщи яде само супа топчета, ястия с кайма, пица и спагети, абсолютно нищо друго. А на градината сси изяжда всички буламачи... Как го правят това децата, не знам - фасони придават само на мама и на тати.

luba_rizova , аз не мога да се похваля , че съм успяла да го науча ...
Но продължавам да полагам много усилия  . Опитвам най-вече с личен пример , с малко хитрост  Mr. Green и много много упорство  Tired ...
У нас се ядат и "вредни" храни , но във вид на детски шоколади или някоя вафла например.
Чипс, снакс , захарни памуци , хамбургери се знае , че са забранени и се тръшкаме все по-рядко за тях  Whistling . Той си знае , че и тръшкане не става . Успява да се добере до тях на някое детско парти само  Laughing.

# 681
За морето всяка година ходим на Албена във Вита парк,до сега ми беше ок там,но с малко бебе ми се струва трудно.Капацитета на хотела беше около 700души и винаги е било пълно,някък не си представям че ще ми е удобно с малко бебе.Най вероятно ще ходим в Гърция в началото на септември,в студио на брега на морето,по-спокойно е и условията са по-подходящи за нас.
Ето това ни е студиото

veset0 , нормално е следобяд да се вдига Т . Не се притеснявай толкова . Рано е за мокри чорапки . За твое успокоение я мери по-на често и се запаси с панадол сироп . Свещичките свалят по-бързо , но май бяха от + 3 месеца . Ако мине 38,5 тогава сваляй , но постепенно с мокри компресчета вода+оцет на челото .

Температура се сваля с лекарства над 38-38.5(това ми е казано от доктори в Педиатрията)до тези стойности не я отчитат за температура,а чорапки в оцет,при сваляне на висока т-ра над 39 градуса

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 17:17 от migeio78

# 682
Привет, момичета!

Ние днес ходихме до Майчин дом при д-р Попиванова, за да измерим теглото и да направим пробно кърмене, че направо от 1 месец насам е ад, а да не говорим за последните няколко дни!  #Cussing out Оказа се, че сме наддали както трябва...от изписването до сега към 2 кг близо и всичко ни е наред. Значи на нашия педи не му е в ред кантара. Жената каза, че в никакъв случай не може да се каже, че сме недохранени!  Naughty
Направихме и пробно кърмене.....проблема е в това, че Дари захапва по-малка част от зърното и след като изсука в началото...после вече почва да се сърди и да се дърпа. А тя наистина суче около 2-3 мин и след това настава борба....  Tired Чудя се дали да не си взема силиконови зърна, за да може да захапе по-лесно и по-голяма част от зърнот?!  newsm78

Искам да питам мамите, а мисля, че мама Веси беше споменала, че имат крусти по главичката на Вики....какво прави? Аз взех едно мазило на Мустела, но там пише да се намаже през нощта главичката и след това да се измие с шампоан?!

Относно морето....ние още не сме решили дали ще ходим .... има време Wink

# 683
migeio78 къде е това?  newsm78  много хубаво изглежда  Peace Ние бяхме на халкидики в едно семейно хотелче и то беше на брега и изглеждаше по същия начин  Peace На мен ми се ходи по на юг в Гърция по островите там не съм била.

veset0 следобед и вечер  децата а и не само те вдигат Т, изчакай и не се тормози. Запаси се с Панадол и Нурофен Ако започне да се вдига над 38,5 тогава започвай с оцета. Имай предвид че С тази Т. Организма си изгражда имунитет, даже когато са болни децата не е добре да се дава нищо преди 38,5 защото като се даде  не се помага а се пречи на организма да се справи с болестта  Peace А ваксината е това внасяне на болестта макар и в по малки дози  Peace

За морето ние сме били на много места В китен е много хубав плажа, защото е много плитък и няма вълни, като езеро е  Peace и децата като са по малки не се притесняват. Миналото лято бяхме в Свети Влас в Парадайз бийч http://www.butiktravel.eu/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D … qgCFYm-zAodLmOMCw  Хотела е хубав и е на самия плаж, който е само за него, слиза се с асансьор. Оставяхме се поясите и играчките на плажа има и охрана. Но храната не ми хареса много.  Thinking В гърция тази година ще пропуснем, че и на него паспорт трябва да му вадим, каката си има.
Тази година не знам къде ще ходим  newsm78 На мен ми се иска да сме по на север  newsm78 Ще видим

За готвенето не ми е любима дейност, виж мога да правя хлебчета или кекс или сладки, но манджи  newsm50 сега се чудя какво да готвя тази вечер  newsm78

За доброто хранене на децата Аз може да имам хубави идеи ама като е при баба си и дядо си и всичко отива по дяволите  Thinking Снощи разбирам, че като спала последния път там гледала ТВ до 00:30ч. за лека нощ  #Cussing out

Bub555 Аз главичката я мазах след баня с преварен зехтин  Peace и се оправи. А за яденето защо продължаваш да се тормозиш а и Божидара. След като всичко е наред  newsm78 Явно си се нахранва за това време и повече не и е необходимо. И Виктор яде за такова време от 1 та гърда и като намалее млякото не иска повече от нея и започва да се сърди. Като започне така да се държи я премести на другата, ако е гладна още ще яде ако не е няма.  Peace

# 684
За температурата - Нурофенът е за бебета над 3 месеца.

# 685
petq_alisheva  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic= ето тук има инфо, аз не съм пазарувала от там  newsm78

# 686
За храненето на децата забелязала съм,че ние сме пример за правилното им хранене,каквото ядем ние това и те.Дъщеря ми никога не е пила газирано и кока кола(даже каза да не казваме,защото съучениците и щели да и се смеят),защото и ние не пием или в къщи се купуват само ако идват гости.Плодове не ядем и за съжаление и нея много трудно мога да я накарам да изяде една ябълка.Някои плодове оше не ги е опитала,а е на 8г.За сметка на това е супер месоядна Mr. Greenкато нас,без месо не може.
мама Веси много е хубаво там и е подходящо и  за бебето и за теб,защото може да си спи на теасата,където е голяма сянка,а ти да си лежиш на шезлонга на плажа Mr. Green,който е на15м.от студиото http://www.halkidiki.com/alkioni/alkioni-photos.htm Това е на първия ръкав-Касандра,Сивири се казва селото,разкошно е там.

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 18:52 от migeio78

# 687
Amorevole Аз забравих да се отчета  Embarassed Оправи се болката, така и не разбрах от какво. Но важното е че мина. Благодаря много за помоща  newsm51

migeio78  И моята щерка не е пила газирано, защото и аз не пия. Но за сладките неща  ooooh! Мерси за линка сега ще го разгледам  Hug

# 688
Морето е тук при нас, но аз едва ли ще припаря до него това лято
Имам да смъквам още 6 кг. и не се харесвам как изглеждам в момента
За тези които ще ходят на море Албена е чудесен избор - тихо и спокойно
Аз препоръчвам и Гранд Хотел Варна на Св.св.Константин и Елена
Чудесно място за семейства с деца
Има много голям двор с басейни и много забавления за децата
http://www.grandhotelvarna.com/main/resort.php?cell=1&lang=bg

# 689
  • Пловдив
Bub555 Това още един път доказва колко са зле повечето педиатри #2gunfire Добре, че има да консултираме второ мнение, иначе всички да са на АМ и захранени в трети месец  ooooh!
еna4 за Дюни - хубавото е, че комплекса е от затворен тип и нито на плажа , нито по алеите, може да припари някой друг. Плажа и моренцето е ок, условията в статие /във вилите бяхме ние/бяха повече от добри, храната е на по-високо от например Албена ниво, разнообразието е голямо, аниматорите са наистина невероятни, и вечерните шоа /как ли се пише шоу в множествено число, не знам/ са може би най-добрите на черноморието /имам база за сравнение, тъй като обикаляме много и имаме доста впечатления/. Ами това е, единствения минус е, че е малък комплекса и може би ще омръзне за повече от седмица. Достъпа с количката навсякъде из курорта е лесен, заради алеите.
Лека вечер и много спокойни дечица

Общи условия

Активация на акаунт