Лято в Албена 2011 (тема 3)

• 60 406
  • 716
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте, момичета !

И ние се ориентирахме тази година към Албена. Не сме било никога до сега там и ще се радвам на вашите съвети и споделен опит.

Бихте ли препоръчали някой семеен хотел, който да е подходящ за четири годишна госпожица? Тоест да предлага различни забавления за деца - аниматори, детски кът, детски басейн и така нататък.

Благодаря предварително !  Hug

До скоро !

# 46
Да задам един много лаишки въпрос  Embarassed.
Когато проверявам за свободни дати в сайта им http://online.albena.bg/, трябва ли да вписвам и децата?
Едното е на 5 г, другото е на почти 2?

# 47
  • В.Търново
Да задам един много лаишки въпрос  Embarassed.
Когато проверявам за свободни дати в сайта им http://online.albena.bg/, трябва ли да вписвам и децата?
Едното е на 5 г, другото е на почти 2?
да  Simple Smile

# 48
rosinauzunova   Hug

# 49
  • В.Търново
Пак заповядай!  Wink

# 50
Здравейте, момичета !

И ние се ориентирахме тази година към Албена. Не сме било никога до сега там и ще се радвам на вашите съвети и споделен опит.

Бихте ли препоръчали някой семеен хотел, който да е подходящ за четири годишна госпожица? Тоест да предлага различни забавления за деца - аниматори, детски кът, детски басейн и така нататък.

Благодаря предварително !  Hug

До скоро !

В Албена няма семейни хотели.  Simple Smile
На тези изисквания отговаря комплекса Ралица-Ралица Супериор, но е в горската част, не е на плажа. По-добре е Ралица Супериор, ако ви е добре като цена.  Hug

# 51
  • В светлината на слънцето
Весси, в Албена както вече са ти казали няма семейни хотели. И Слава Богу, че иначе зелените площи ще бъдат яко бетонирани и застроени.
На условията, изборени от теб - аниматори, детски кът, детски басейн, отговарят 90% от хотелите в комплекса. Тоест в Албена всеки хотел е с ОИ, което ще рече, че има аниматори - те имат дневна програма за деца и вечерна за деца. В различните хотели анимацията е различна. Детските басейни са обикновено с дълбочина до 60 см и в повечето хотели в центъра на басейна има воден пратер - катерушка с пързалка и различни водни атракции по нея. Отделно басейните имат и едни полегати стълби, където е съвсем плитко и става за съвсем малки деца. Детският кът обикновено е на открито и представлява катерушка с пързалки и люлки с различна сложност. Леко относително е дали точно на избрания от вас хотел катерушката ще е подходяща за толкова малко дете. Но ако тази в хотела не става, то на 5 метра от хотела, на свободните площи със сигурност ще намерите такава. Отделно някои хотели поддържат и закрит детски кът, където предлагат рисуване, лепене, правене на гривнички и т.н. Това също влиза в ОИ. Отделно в центъра на Албена по крайбрежната улица има толкова много забавления за деца - платени, че ще съжалите за финансите си в даден момент.  Mr. Green
Моят съвет е да изберете хотел от първа линия заради възрастта на детето. Ще ви е много по-лесно да не мъкнете 4-годишно дете всяка сутрин до плажа плюс задължителните плажни атрибути. Тези хотели, които са разположени на тройки - Гергана-Славуна-Мура и Елица-Боряна-Нона нямат водни пратери в басейните си. Но имат детски басейн, обикновено с пръскаща вода гъба в центъра. Те са разположени буквално в пясъчната ивица и са много удобни. Но са и леко отдалечени от центъра на комплекса - тоест ще трябва да се придвижвате с влакче вечер за разходка, но пък и то си е атракция. Ако не ви притеснява цената, в момента Орлов е точно това, което ви трябва - единственият му минус е детската катерушка, която е за по-големи, но точно извън оградата му има такава, която е за малки деца, намира се в центъра на розариума. По-евтин и на същото място е Лагуна маре. Не знам как стои въпроса с цената на Лагуна гардън. Ще ви бъде удобен и Добротица, но в него мисля, че вече няма свободни места. Там има и съвсем нова детска площадка като кораб, която е идеална за такава възраст. Все пак направи запитване и за него. Много зависи от това с какви финанси разполагате или колко по принцип сте решили да дадете за почивката си. Освен това е най-добре да разгледаш хотелите от сайта на Албена и да провериш в резервационната им система дали и в кои има свободни места за търсения от вас период. Защото места вече почти няма. Има само в горските хотели, но пък те са далеч от морето и не всички са добър вариант. Ралица супериор е много добър, но е на 800 м от плажа. Дано съм ти била полезна. Grinning

# 52
  • София
Не знам какво се слу4ва с резервацията ми Rolling Eyes Мина ве4е месец откакто платих капарото, а потвърждение няма. Звънях два пъти по телефона - първия път ми казаха, 4е са претоварени с обработката на заявките, но да не се притеснявам. Втория път - 4е системата им нещо се скапала, но да не се притеснявам. Да, оба4е аз запо4вам да се притеснявам. Нямам вау4ер, нямам потвърждение по имейл...Имам един номер на резервация и едно електронно платежно...Да не ми извъртят някой номер накрая...Тази седмица пак ще звънна Confused

# 53
  • В.Търново
Не знам какво се слу4ва с резервацията ми Rolling Eyes Мина ве4е месец откакто платих капарото, а потвърждение няма. Звънях два пъти по телефона - първия път ми казаха, 4е са претоварени с обработката на заявките, но да не се притеснявам. Втория път - 4е системата им нещо се скапала, но да не се притеснявам. Да, оба4е аз запо4вам да се притеснявам. Нямам вау4ер, нямам потвърждение по имейл...Имам един номер на резервация и едно електронно платежно...Да не ми извъртят някой номер накрая...Тази седмица пак ще звънна Confused
Освен,че мислиш да се обадиш пиши и на стената им във Фейсбука за проблема ти,може пък и други с такъв проблем да отговорят.Вярвам,че от Албена ще ти дадат някакъв отговор,бъди настоятелна!  Peace

# 54
  • София
Не ползвам ФБ, но определено ще звъня по телефона и ще пиша мейл. Просто ми е леко досадно да се разправям сто пъти с нещо, което би следвало да се урежда с три клика на мишката. Не се нау4иха да правят бизнес...Не може да резревирам хотел на другия край на континента за десет минути в интернет и накрая да си имам ел. потвърждение и вси4ко, а за резервация в родната ми страна да трябва да бъда "настоятелна". У нас все трябва да си "настоятелен", за да ти вземат парите. Ненормална работа Rolling Eyes
Извинете, леко се ядосах Blush

# 55
  • В.Търново
Не ползвам ФБ, но определено ще звъня по телефона и ще пиша мейл. Просто ми е леко досадно да се разправям сто пъти с нещо, което би следвало да се урежда с три клика на мишката. Не се нау4иха да правят бизнес...Не може да резревирам хотел на другия край на континента за десет минути в интернет и накрая да си имам ел. потвърждение и вси4ко, а за резервация в родната ми страна да трябва да бъда "настоятелна". У нас все трябва да си "настоятелен", за да ти вземат парите. Ненормална работа Rolling Eyes
Извинете, леко се ядосах Blush
Разбирам те напълно.И на мен ми се случи тази пролет като исках да си резервирам в Поморие в едно семейно хотелче.И трябваше 4 пъти да им звъня,за да ми вземат парите,хем искат клиенти,хем незнаят как да подходят,за да не ги загубят!!!

# 56
  • В светлината на слънцето
Не може да резревирам хотел на другия край на континента за десет минути в интернет и накрая да си имам ел. потвърждение и вси4ко, а за резервация в родната ми страна да трябва да бъда "настоятелна".

Аааа, може, може. България е друг континент. Mr. Green  Rolling Eyes
Майтапа настрана, но май единствено много настоятелност би свършила работа. И това за съжаление, е повсеместна практика, тоест не касае само Албена. Не знам какво трябва да се промени, за да мръднем малко напред и нещата да започнат да се случват и у нас цивилизовано като в нормална европейска държава, каквато уж сме. Thinking

# 57
Това е коронният им номер. Всяка година аз звъня, за да ми потвърдят резервацията, след като им изпратя платежното. От тях ни вопал , ни стон. До сега не съм имала проблем, но знам ли......

# 58
  • Русе
   lulumba, с интерес прочетох обобщението, което си направила за хотелите, благодаря Simple Smile
   Ние сме почивали 2 пъти на Албена, винаги резервираме от бюрото им в нашия град. Човекът там е много любезен, а през сайта така и не успяхме да резервираме, та повече не се и занимаваме с него. За това лято още нямаме резервация.

# 59
  • Плевен
А за Боряна какво ще кажете? Никога не съм почивала в Албена, само сме минавали от там да я разгледаме.

Общи условия

Активация на акаунт