Майчинството счетоводно - 40

• 34 760
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • Пловдив
montecita,ползваш се от защитата от момента на уведомяване.лекарят ще ти издаде бележка,носиш я в работата,да ти я заведат и да ти дадат входящ номер.много важен въпрос е дали си на постоянен трудов договор?
ако се опитват да те притесняват,излез в болничен докрая.

# 271
На постоянен трудов договор съм. Благодаря ти Елфита  Heart Eyes

# 272
Здравейте Simple Smile
Незнам дали тук е мястото да попитам за детските надбавки, но ако може някой да ми отоговори ще бъда много благодарна.
Детето ми края на юни навършва 2 годинки и знам , че  документи за детски се подават всяка година.
Но искам да попитам кога трябва да ги подам за да се застапят дестките без да пропускам месец, защото миналата година си спомням  че незнаех че трябва да подаваме и за два месеца не взехме детски. Затова се чудч дали май или юни трчбва да отида да подам документите
Благодаря Simple Smile

# 273
Здравейте и от мен, Моя казус е следния дали трябва да подам данъчна декарация за 2010 г. До 29,12,2010 съм в неплатен отпуск по майчинство.Прекраатени са трудовите взаимоотношения с работодателя на 15,12,2010. Нужно ли е подаване на ГДД. МОля за скорошен отговор че излизаме о тсрока.Благодаря Ви предварително... Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 274
Здравейте! Въпросът ми е следният: ТРЗ-то казва, че на 29.04 е внесла осигуровките за март, но аз още не ги виждам в сайта на НОИ с пик кода, колко време след това ще фигурират там? Мерси много!

# 275
  • София-Младост
Здравейте! Въпросът ми е следният: ТРЗ-то казва, че на 29.04 е внесла осигуровките за март, но аз още не ги виждам в сайта на НОИ с пик кода, колко време след това ще фигурират там? Мерси много!
А кога е подадена декл.обр.1. В интерес на истината, аз все още не виждам подаден болничен на 25.04...може да имат някакъв проблем. Изчакай просто и тази седмица.

Здравейте и от мен, Моя казус е следния дали трябва да подам данъчна декарация за 2010 г. До 29,12,2010 съм в неплатен отпуск по майчинство.Прекраатени са трудовите взаимоотношения с работодателя на 15,12,2010. Нужно ли е подаване на ГДД. МОля за скорошен отговор че излизаме о тсрока.Благодаря Ви предварително... Simple Smile Simple Smile Simple Smile
За цялата 2010 имаш ли някакви доходи?

Здравейте Simple Smile
Незнам дали тук е мястото да попитам за детските надбавки, но ако може някой да ми отоговори ще бъда много благодарна.
Детето ми края на юни навършва 2 годинки и знам , че  документи за детски се подават всяка година.
Но искам да попитам кога трябва да ги подам за да се застапят дестките без да пропускам месец, защото миналата година си спомням  че незнаех че трябва да подаваме и за два месеца не взехме детски. Затова се чудч дали май или юни трчбва да отида да подам документите
Благодаря Simple Smile
А кога е подадена предишната декларация? за да няма прекъсване се подава по същото време тази година.

# 276
  • София
Момичета, дойде време и аз да питам нещо.
Значи, термина ми беше на 26.09.2010.
410-те дни ми изтичат на 25.09.2011.
Малчо се роди на 10.09.2010. Та него го приеха на ясла. И датата за тръгвне, която ми дадоха от яслата е 20.09.2011, а имам 5 дена до 25.09. За тези 5 дена, ако тръгне на 20.09 - трябва ли да пускам някакви документи към НОИ?
След 25.09 ще пускам платения и еднвременно с това декларацията към НОИ, че се  връщам на работа , но тези 5 дни не знам какво да ги правя.

# 277
Здравейте,
И аз имам няколко въпроса и ще се радвам, ако ми отговорите.
1. Наскоро чух, че бъдещите майки имат право на еднократна помощ при бременност (различна от тази за раждането). Вярно ли е това и ако да- какъв е редът за получаването й?
2. Тъй като известно време бях безработна, сама си плащах здравните осигуровки (след подаване на Декларация образец 7). А сега имам трудов договор към фирма и счетоводителката каза, че трябва да подам декларация, с която да спра аз да си плащам здравните вноски, но тя не знае как се казва тази декларация и в какъв срок от назначаването трябва да се подаде. Дали можете да ми кажете?
3. Доколкото знам, за изчисляване на майчинството се вземат последните 18 месеца. Може ли да ми кажете от тях средно аритметично ли се изчислява и после се вземат 90% от възнаграждението? В тези месеци имам плащане от борсата, както и празни месеци. И това ли се смята? И откога се смята- от 45-те дни болничен преди раждането ли?
Съжалявам, че ви затрупах с въпроси, но май тази счетоводителка не е много наясно, та искам да се осведомя преди нея. Ще съм ви много благодарна, ако ми отговорите.

Последна редакция: ср, 04 май 2011, 08:09 от lili__

# 278
Здравейте  Hug
Знае ли някой в коя банка трябва да имам сметка, за да получавам парите от болничния за бременност и раждане? Предполагам, че от всички става, но имате ли представа НОИ с коя банка работи? Или за всяка община е различно?

# 279
  • София-Младост
Здравейте  Hug
Знае ли някой в коя банка трябва да имам сметка, за да получавам парите от болничния за бременност и раждане? Предполагам, че от всички става, но имате ли представа НОИ с коя банка работи? Или за всяка община е различно?
Абсолютно никакво значение няма в коя банка ще си направиш сметка за превода.

# 280
Здравейте  Hug

Благодаря  Hug
Притесненията ми бяха от това, да не трябва да плащам някакви такси, на фона на така скромното обезщетение  Flutter

# 281
  • София-Младост
Здравейте  Hug

Благодаря  Hug
Притесненията ми бяха от това, да не трябва да плащам някакви такси, на фона на така скромното обезщетение  Flutter
Това твоята бъдеща банка ще ти каже, има такива с месечни такси, има с годишни, просто проучи си нещата наистина. ЦКБ не ми удържат месечна такса, даже ми олихвяват сумите. Прокредит обаче ми удъражт 1лв такса всеки месец и не олихвяват.

# 282
  • София
И аз с един въпрос, ако е обсъждан вече моля за извинение. От 17.03.2011 г. започна да ми тече отпускът за гледане  на дете до 2 г. Детето ми е родено на 12.03.2010 г. Интересуваме дали НОИ ще гледа някоя от тези дати при превеждане на 240 лв. майчинство или както до сега с болничните процедира (поне при мен) - в началото на всеки месец ми се изплащаха за предишния. До момента нямам нищо преведено за април и затова съм в чуденка  newsm78 . А иначе на остатъка от март ги изплатиха преди седмица.

Благодаря предварително.

# 283
  • Майничка
И аз с един въпрос, ако е обсъждан вече моля за извинение. От 17.03.2011 г. започна да ми тече отпускът за гледане  на дете до 2 г. Детето ми е родено на 12.03.2010 г. Интересуваме дали НОИ ще гледа някоя от тези дати при превеждане на 240 лв. майчинство или както до сега с болничните процедира (поне при мен) - в началото на всеки месец ми се изплащаха за предишния. До момента нямам нищо преведено за април и затова съм в чуденка  newsm78 . А иначе на остатъка от март ги изплатиха преди седмица.

Благодаря предварително.

За изплащане на обезщетението за гледане на дете до 2г. се изчаква работодателят да подаде информация за осигуровките за съотв. месец. Т.е., за март подава април и до 15 работни дни след това НОИ превеждат парите. За април подава през май и така...

# 284
И аз със един въпрос:Декларацията за промяна на обстоятелствата кога се подава от работодателя в НОИ?След внасянето на осигуровките за месеца на промяната или в тридневен срок от датата на промяната?

Общи условия

Активация на акаунт