Майчинството счетоводно - 40

• 34 566
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте!
В момента съм в майчинство първа година. Разбрах, че ще отделят отдела в който работя в отделна фирма и всички ще бъдем преназначени във новата фирма при същите условия.
Та искам да попитам:
1. Могат ли да ме преназначат докато съм в майчинство?
2. Ако ме преназначат, ще повлияе ли това върху размера на майчинството?

Благодаря ви предварително  Hug
2. Не

Благодаря за бързият отговор.   bouquet Hug

Това го пиша за трети път, дано този път се запази.

# 511
Здравейте на всички мамита Simple Smile Аз съм нова във форума и съвсем скоро разбрах,че съм бременна Simple Smile По този повод имам няколко счетоводни въпроса Simple Smile
1. Колко ще бъде средно обезщетението за майчинство,ако съм осигурявана 4 месеца на минамална р.заплата и 9 на 590 лв. ?
2. Кога най-рано мога да ползвам болничен,ако работата ми не позволява да работя до 45 дни преди раждане?

# 512
  • Пловдив
Здравейте на всички мамита Simple Smile Аз съм нова във форума и съвсем скоро разбрах,че съм бременна Simple Smile По този повод имам няколко счетоводни въпроса Simple Smile
1. Колко ще бъде средно обезщетението за майчинство,ако съм осигурявана 4 месеца на минамална р.заплата и 9 на 590 лв. ? -базата за изчисление на обезщетението е 18 м.като месеца на 45 дневния не влиза
2. Кога най-рано мога да ползвам болничен,ако работата ми не позволява да работя до 45 дни преди раждане?-от първият миг,в който прецени лекарят.имаш 180 календарни дни болничен,ако не ти стигнат,ТЕЛК ще ти издава болнични след това

# 513
  Здравейте , съществува ли още еднократната помощ при раждане ?   bouquet

# 514
  • Пловдив

да

подаваш документи в социалните.носиш
оригинален акт за раждане
удостоверение за родените от теб деца-издава се от ГРАО
двете лични карти
молба образец http://www.biberonbg.com/files/ednokratna_pomosht.pdf

# 515
Здравейте,аз пак да попитам,ако документите ми за майчинството са подадени около 25-26 април евентуално кога да чакам превод.Болничният ми беше до 4 април   

# 516
Здравейте,

И аз имам един въпрос към мамите специалистки.
За съжаление втората година от майчинството се налага да прехвърля на майка си. Обаче проблема е, че тя е в едномесечно предизвестие, след което ще я прехвърлят на трудова борса. В този случай мога ли да и прехвърля майчинство или задължително трябва да е някъде на трудов договор?

Благодаря предварително за отговора!

# 517
Здравейте, имам отново въпрос- майчинството ми приключва след месец и нещо, искам да напусна доброволно, ще ми бъде ли изплатен платения отпуск /имам такъв за миналата година пълен размер, но за тази не зная колко дни ми се полагат/ и на каква база? Последни десет отработени дни, което ще рече последните десет дни, в които съм била на работа преди излизането по майчинство ли? И още едно уточнение преди излизането си по майчинство първо бях болнични, а посре в платен отпуск, уточнявам, ако има отношение към периода, върху който се смята.

Благодаря за отговора.

# 518
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,аз пак да попитам,ако документите ми за майчинството са подадени около 25-26 април евентуално кога да чакам превод.Болничният ми беше до 4 април    

В срок от 15 работни дни. Предполагам, че днес-утре трябва да има превод - зависи кога правят такъв от това подразделение на НОИ.

Здравейте,

И аз имам един въпрос към мамите специалистки.
За съжаление втората година от майчинството се налага да прехвърля на майка си. Обаче проблема е, че тя е в едномесечно предизвестие, след което ще я прехвърлят на трудова борса. В този случай мога ли да и прехвърля майчинство или задължително трябва да е някъде на трудов договор?

Благодаря предварително за отговора!

Задължително трябва да е на трудов договор.

Здравейте, имам отново въпрос- майчинството ми приключва след месец и нещо, искам да напусна доброволно, ще ми бъде ли изплатен платения отпуск /имам такъв за миналата година пълен размер, но за тази не зная колко дни ми се полагат/ и на каква база? Последни десет отработени дни, което ще рече последните десет дни, в които съм била на работа преди излизането по майчинство ли? И още едно уточнение преди излизането си по майчинство първо бях болнични, а посре в платен отпуск, уточнявам, ако има отношение към периода, върху който се смята.

Благодаря за отговора.

Полага ти се обезщетение за неизползван отпуск, като тази година е пропорционално на времето, в което си на договор, т.е. до момента на напускането. Базата е този предходен месец / преди майчинството, болничния и отпуска, който си ползвала /, в който реално си отработила поне 10 дни.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 17:27 от AnMary

# 519
Много ти благодаря Lady Brinne! И може ли само още два въпроса  Embarassed

1. Ако напусна м. юли, това ще рече, че ми се полага половината отпуск ли?

2. Брутен или нетен доход се плаща?

Още веднъж- благодаря!

# 520
  • В полите на Пирин планина
Много ти благодаря Lady Brinne! И може ли само още два въпроса  Embarassed

1. Ако напусна м. юли, това ще рече, че ми се полага половината отпуск ли?

2. Брутен или нетен доход се плаща?

Още веднъж- благодаря!

1. Да 1/2 от отпуска ти се полага.
2. Върху БТВ се начислява и удържа само плосък данък и получената сума се изплащана лицето.

# 521
Много благодаря още веднъж! Желая ти всичко най-добро!

# 522

да

подаваш документи в социалните.носиш
оригинален акт за раждане
удостоверение за родените от теб деца-издава се от ГРАО
двете лични карти
молба образец http://www.biberonbg.com/files/ednokratna_pomosht.pdf
Благодаря ти , а трябва ли да отговаряме на някакви специални условия , за да го получим или се дава на всеки   bouquet

# 523
  • Пловдив
Благодаря ти , а трябва ли да отговаряме на някакви специални условия , за да го получим или се дава на всеки   bouquet

на всеки се дава
ако имаше изискване,щях да кажа,а и щеше да ти трябва бележка за доход
за първо дете ти е 250  кинта помощта

# 524
zdrveite,interesuvame ,ako izliaza v bolni4ni po rano ot 45 dnevniq zadaljitelewn bolni4en,tova shte mi se otrazili na mai4instvoto sled rajdane?

-----------
Моля, пишете на кирилица.

Последна редакция: вт, 17 май 2011, 17:28 от AnMary

Общи условия

Активация на акаунт