Отговори
# 495
  • София
Привет и добре дошли на новите мами  Praynig.

Нямам много време да се разпиша напоследък. Добре сме.

За коланите - не се изисква никакъв документ. Всеки сам решава как му е най-добре и комфортно. Аз правех един трик миналия път - закопчавах колата и тогава прехвърлях през гърдите само горната част. Така не ме стягаше и притесняваше. В моменти, когато ми беше доста лошо карах без колан.

# 496
Аз питах моите лекари и двамата категорично препоръчаха да си слагам колан и да не поемам рискове. Аз така съм и свикнала, определено се чувствам по-защитена и не ми пречи, дори отзад винаги съм с колан. Ако е много дълъг пътя си слагам една от възглавничките за врат под корема и така коланът минава през нея и не ми стиска. С предната бременност си слагах колан до последно и сега мисля да направя така, освен ако лекар не ми препоръча друго.
А документ знам, че има, издава го гинекологът. Те знаят какъв е, само го попитай. Една приятелка я спряха без колан и въпреки очевидната бременност й поискаха документ.

Ето и един интересен материал с препратки към линкове по темата. Определно темата е ЗА колана:
http://tr-tr.facebook.com/topic.php?uid=348144267723&topic=14976

Карайте спокойно и безаварийно Simple Smile Hug

# 497
Здравейте мами,
одавна не съм писала,но с това лежане ми е много неудобно да пиша.Относно коланите,мой комшия е катаджия и каза,че при видима бременност никой,нищо няма да каже за колана.Въпрос на избор е дали ще го слагаме или не. Laughing

# 498
Аз в Петък съм на фризи, че вече трудно се търпя с тия корени и бели гнезда из главата. А и трудно влиза гребена в главата ми вече. Нема да ходя като селска пръчка я. Надявам се да не навреди боята на бебо. Днес само където се разходих до Терапията да си взема с печата БХС. Същото си е както в нета. Така, че няма смисъл от "Оригинала". Само където подпис и печат има.

# 499
...
Да ви кажа на мен миналата седмица ми се втвърди стомаха вечерта за няколко секунди,четох в нета за фалшиви контракции от 4 месец.На някоя да й се е случвало подобно нещо?

А относно колана моя доктор ми каза,че чак в 6 месец може да ми издаде такава бележка,когато вече имаме големи коремчета.

И на мен ми се е случвало на няколко пъти. Като легна и като се отпусна ми минава! Мисля, че не е притеснително, освен ако лекарят не установи разкрите.

Момичета в коя седмица се прави ФМ! Сори за тъпия въпрос, ама правя сметка кога да отида

# 500
Бубче,не съм ходила на ФМ и затова не съм писала.Вчера бях на първи преглед при новия си гинеколог,а час за ФМ имах днес.Отложих го,понеже прегледа ми беше доста обстоен,пак ми пуснаха всевъзможни видове изследвания и цитонамазка.Гинеколога много ми допадна,единствената му молба беше,да му вярвам и да го слушам (защото почти не давам да ме докосват и голямо гонене падна,при прегледа). Другото,което каза,е че съм на 22 и всички тези изследвания като БХС и ФМ са напълно безмислени,нали и той ме гледа обстойно на видезон.Това се прави над 36 години.Естественно и аз съм на различно мнение,обаче този път ще се оставя в неговите раце,все пак е един от най-добрите  в Пловдив.Не знам дали ме разбирате но му вярвам,макар и първоначално да изглежда доста студен.Нали съм си твърдоглава може да направя втората ФМ,но ще помисля,а и съм изтървала срока за първата,понеже бебчо расте доста по-бързо от нормалното.Отговаря на по-напреднала седмица.Да не забравя засега съм за секцио,ще видим по-нататък.Относно течностите пия по-много вода но предимно следобед,сутрин обикновено повръщах (от два дни не съм и не смея да се зарадвам),айрянчето също ми допада,нали съм с ниско кръвно.Не знам защо обаче много ми се пие кола,а никога преди не съм обичала газирано,каквото и да било.Иначе я разгазирам и гледам да я ограничавам,че ми действа и ставам "хипер енергично",само някакви налудничеви идеи за разместване и ремонти ми идват на главата.  bouquet Добре дошли на новите коремчета. Hug Hug Hug

# 501
jujinka-15, защо си за секцио мила. Тесен таз или други медицински причини?

Последна редакция: ср, 11 май 2011, 08:26 от MagieA

# 502
Здравейте мами! Има ли някоя от вас, която да е усетила бебчето си вече? Знам, че е много рано, но честно казано нямам търпение... Иска ми се всеки ден да получавам знак, че то е там и е добре!

# 503
Мацки да попитам, от генетичната лаборатория в майчин дом , как си изтеглихте резултатите он лайн, там жената, която ме записа каза по име и дата, а пък като отворя сайта ми иска парола Thinking

# 504
  • София
Аз се повърнах.
Доволна Mr. Green ФМ във Фемина без запис на диск на 4Д е 80лв, а със - 110. Доц. Димитрова гледа внимателно, не говори много, но всичко, което питах ми обясни най-детайлно Peace Показа ми носните кости, стомшната стена, пикочния мехур, 4те камери на сърцето се виждаха прекрасно, гледа плацентата, околоплодните води, брои крайници, въобще успокои ме Hug И понеже досега все сини щъркелчета се появяваха, аз да взема да поразнообразя малко обстановката с евентуално розово Mr. Green

# 505
...
Да ви кажа на мен миналата седмица ми се втвърди стомаха вечерта за няколко секунди,четох в нета за фалшиви контракции от 4 месец.На някоя да й се е случвало подобно нещо?

А относно колана моя доктор ми каза,че чак в 6 месец може да ми издаде такава бележка,когато вече имаме големи коремчета.

И на мен ми се е случвало на няколко пъти. Като легна и като се отпусна ми минава! Мисля, че не е притеснително, освен ако лекарят не установи разкрите.

Момичета в коя седмица се прави ФМ! Сори за тъпия въпрос, ама правя сметка кога да отида

Ранната 12-13 г.с., а късната 15-16 г.с. На 1 страница има повече инфо ако те интересува.
Ихааа, бубче още една дама в семейството ли:)))

# 506
jujinka при кой гинеколог се записа сега?

# 507
Аз се повърнах.
Доволна Mr. Green ФМ във Фемина без запис на диск на 4Д е 80лв, а със - 110. Доц. Димитрова гледа внимателно, не говори много, но всичко, което питах ми обясни най-детайлно Peace Показа ми носните кости, стомшната стена, пикочния мехур, 4те камери на сърцето се виждаха прекрасно, гледа плацентата, околоплодните води, брои крайници, въобще успокои ме Hug И понеже досега все сини щъркелчета се появяваха, аз да взема да поразнообразя малко обстановката с евентуално розово Mr. Green

Честито, Бубче! Много се радвам. Димитрова е точно такава, каквато я описваш и по мои спомени, аз съм при нея на 17ти.

# 508
  • София
Здравейте,

Да се включа и аз в темата официално. От няколко дни чета, но едва сега успявам да се включа. Терминът ми е определен за 17 ноември, чакаме второ дете, София.
Ще следя темата с интерес. Успех на всички бъдещи мами!

# 509
сеага се върнах от доки.всички изследвания са супер и мерките на бебето са идеални-8 мм и 102 гр.освен това с 90% вероятност каза че е момче stork-boy Grinningмного се радвам въпреки че искахме момиче ама е толкова сладко че вече ми е все едно.важното е че е добре и расте като гъбка.аз само ще лекувам гъбки,но не е нещо страшно.даде ми 8 снимки да му се радвам в къщи Heart Eyes
бубче,ти все с мацки ще се разправяш Joy честито и от мен bouquet
лори,на теб добре дошла!

Общи условия

Активация на акаунт