Отговори
# 510
  • София
 Здравейте!
 Добре дошли на новозаписаните!
 Аз съм в чуденка в кой месец съм?!

Според книгата на Мари-Клод Дьолае:
І месец- 3-та седмица от началото на последния Ви мензис- 6г.с.
ІІ месец- 7г.с.-10г.с.
ІІІ месец-11г.с.-15г.с.
ІV месец-16г.с.-20г.с.
V месец 21г.с.-25г.с.
VІ месец-26г.с.-29г.с.
VІІ месец-30г.с.-33г.с.
VІІІ месец 34г.с.-37г.с.
ІХ месец- 38г.с.-40г.с.
Някъде четох, че в 13 +3 вече влизаш в 4 месец.
Нали се оказа, че съм и 2 седмици назад-това ще се доизясни на 16, но ми се иска да знам, че съм в 4 и вече е по-спокойно, не толкова кризисно.
По отношение на течностите толкова вода, колкото в началото не бях пила никога към 6 литра, даже се притеснявах. Сега жаждата премина, но установих, че не пия ли вода ми става лошо, а иначе нямам никакви проблеми.

# 511
    ujinka-15, защо си за секцио мила. Тесен таз или други медицински причини?
    Тесен таз и височина 153см., под 155см трябвало секцио.
    Dody,записах се при д-р Белчев
    Бубе,честита госпожица! Hug
    [/list]Деси,а на теб честито момченце! Hug Радвам се,че всичко е минало успешно.  bouquet

# 512
    Здравейте!

ІІ месец- 7г.с.-10г.с.
    ІІІ месец-11г.с.-15г.с.
    ІV месец-16г.с.-20г.с.
    V месец 21г.с.-25г.с.
    VІ месец-26г.с.-29г.с.
    VІІ месец-30г.с.-33г.с.
    VІІІ месец 34г.с.-37г.с.
    ІХ месец- 38г.с.-40г.с.
    Нали се оказа, че съм и 2 седмици назад-това ще се доизясни на 16, но ми се иска да знам, че съм в 4 и вече е по-спокойно, не толкова кризисно.
    По отношение на течностите толкова вода, колкото в началото не бях пила никога към 6 литра, даже се притеснявах. Сега жаждата премина, но установих, че не пия ли вода ми става лошо, а иначе нямам никакви проблеми.

на мен по календара на форума ми показа 4е съм в 4 месец,а съм в 14 седмица,но виж как не се сетих да питам днес доки newsm78

# 513
    здрасти момичета...

аз сега се вращам от ФМ и кръвни и съм много разочарована и объркана... може би това което правят тука не е точно ФМ ами просто обикновен ултрасаунд да видят размерите на бебето. Аз до колкото разбрах това изследване се прави да измерят на бебето гръбнак и всичко необходимо и като го комбинират със кръвните показатели да кажат дали бебето има някакви потенициялни генетични проблеми и от там нататък могат да направят предложение за амниосинтеза ... разбира се това се решава от майката.

Като съм чела кръвните са просто статистика .. да кажем 1:100 значи че едно бебе от 100 е било с генетични проблеми със същите кръвни показатели на майката?? ако съм в грешка моля кажете ... та аз на кръвните не им имам вяра но се надявах че поне ще може да каже нещо от ултрасоаунда... нищо не ми каза освен че всичко изглежда добре , но е много малко бебето тъй като съм само на 13 седмици и че това нищо не значи ... после ми каза че дори и кръвните да излезнат каквито и да са показателите те не могат да ми дадат съвет дали да правя амнио или не ... Sad .. тогава за какво са доктори незнам ... толкова съм объркана .. то като че ли нямаше никакъв смисъл от всичко това като никой нищо не може да каже. В БГ дават ли повече информация след тези изследваня?

Да не ви казвам пък сестрата дето ме гледа колко зла беше та ме беше страх да питам каквото и да е било Sad ...

# 514
    здрасти момичета...

аз сега се вращам от ФМ и кръвни и съм много разочарована и объркана... може би това което правят тука не е точно ФМ ами просто обикновен ултрасаунд да видят размерите на бебето. Аз до колкото разбрах това изследване се прави да измерят на бебето гръбнак и всичко необходимо и като го комбинират със кръвните показатели да кажат дали бебето има някакви потенициялни генетични проблеми и от там нататък могат да направят предложение за амниосинтеза ... разбира се това се решава от майката.

Като съм чела кръвните са просто статистика .. да кажем 1:100 значи че едно бебе от 100 е било с генетични проблеми със същите кръвни показатели на майката?? ако съм в грешка моля кажете ... та аз на кръвните не им имам вяра но се надявах че поне ще може да каже нещо от ултрасоаунда... нищо не ми каза освен че всичко изглежда добре , но е много малко бебето тъй като съм само на 13 седмици и че това нищо не значи ... после ми каза че дори и кръвните да излезнат каквито и да са показателите те не могат да ми дадат съвет дали да правя амнио или не ... Sad .. тогава за какво са доктори незнам ... толкова съм объркана .. то като че ли нямаше никакъв смисъл от всичко това като никой нищо не може да каже. В БГ дават ли повече информация след тези изследваня?

Да не ви казвам пък сестрата дето ме гледа колко зла беше та ме беше страх да питам каквото и да е било Sad ...
    на мен при бхс-то ми правиха подобен ултразвук при които докторката записа определени показатели който се дават заедно с кръвните проби в лабораторията и също имат отношение към резултата.може би това са ти правили,а не фетална.

# 515
    Деси май да ... май точно това направиха ...аз си мислех че това е феталната ?? В какво се състои фм ?

# 516
    .За програмата, която смята БХС са необходими и няколко морфологични показаля(измервания), коите се взимат при ултразвуков преглед. Понеже аз лично реших, че ми трябва по-обстоен преглед се записах при специалист и ще го помоля да ми даде измерванията, за да не ходя и на следващия ден на ултразвук.Предполагам, че и други правят така, но ако отидете в МД за БХС, най-вероятно ще получите само измерването без много много оглеждания. Все пак един опитен лекар би забелязал нещо анормално и би насочил бременната към по-подробното изследване, ФМ.

ФМ не е задължително изследване и по правило се прави при съмнение за някакъв проблем. Просто съм забелязала, че бременните жени малко истерясваме.То е напълно нормално де:) Но си мисля, че не всяка бременност налага провеждане на ФМ.

Така че мила purplethorn, давай го спокойно.Изчакай си спокойно резултатите, които съм сигурна, че ще са ок Hug.
    Грубо казано, 1:100 е 1% риск от тази бременност да се роди дете с определен генетичен дефект. 1:200 е 0.5% и тн.

Поздравявам всички бъдещи майки, които се решиха на БХС.Личното ми мнение, че това е отговорно решение и знак, че сме склонни да загърбим притесненията си в името на човечето, растящо в нас и неговото добро.

п.п.Аз ще ходя на ФМ, защото имам проблем с кръвосъсирването и има вероятност това да доведе до проблем с кръвоснабдяването на бебето.Официално се водя много рискова бременност и затова отивам на ФМ.От друга страна, имам близка приятелка, с бременност със синдром на Даун и го хванаха с БХС, а беше ходила на обикновен ултразвук.

# 517
    Деси май да ... май точно това направиха ...аз си мислех че това е феталната ?? В какво се състои фм ?
    ами аз до колото знам се прави към 18 гс.поне на мен така ми казаха.и продължава към 40 мин.като се гледа на 3 или 4д всяка отделна част на тялото и всяко едно движение на бебето.като ти дават подробна информация дали е нормално или не.ако бъркам някой да ме поправи.аз ще ходя след месец някъде.

# 518
    Хели: мерси мила за по подробната информация .. аз че съм изтрещяла съм хаха .. ама понеже уж този специалист .. моя доктор ми го препоръча и похвали , а той нищо значимо не ми каза. Моя доктор също каза че ако има нещо нередно те могат забележат при този ехограф , но той каза че всичко изглежда добре след като аз го притиснах с повече въроси. Сигурно ме видя какво сам тра-ла-ла и не искаше много да говори хаха

Деси: да сега видя че са ми дали една брошура в която пише за този скан на 18та седмица , но въроса ми е ако се забележи някакъв дефект и да кажем амниосинтезата го потвърди и майката реши да прекрати бременноста (или трябва да се прекрати) как ще стане като си вече във втория триместер? Не че това ще ми решението ако има нещо но просто ми се струва много късно в бременноста

# 519
    Медицински аборт се прави и след 12 седмица...много след нея.Не го мислете предварително.

# 520
    Хели: мерси мила за по подробната информация .. аз че съм изтрещяла съм хаха .. ама понеже уж този специалист .. моя доктор ми го препоръча и похвали , а той нищо значимо не ми каза. Моя доктор също каза че ако има нещо нередно те могат забележат при този ехограф , но той каза че всичко изглежда добре след като аз го притиснах с повече въроси. Сигурно ме видя какво сам тра-ла-ла и не искаше много да говори хаха

Деси: да сега видя че са ми дали една брошура в която пише за този скан на 18та седмица , но въроса ми е ако се забележи някакъв дефект и да кажем амниосинтезата го потвърди и майката реши да прекрати бременноста (или трябва да се прекрати) как ще стане като си вече във втория триместер? Не че това ще ми решението ако има нещо но просто ми се струва много късно в бременноста
    ами мисля че ако има нещо притеснително то ще се разбере от бхс.другото е по-скоро за размерите на криниците и пропорциите,дали се движи много или малко и най-вече правилно.а по въпроса за прекъсване на бременността не съм се замисляла,защото не бих го направила,но наистина е късно в 18 гс

# 521
    ох много съм ви благодарна  момичета накарахте ме да се чувствам по добре  Hug Heart Eyes

# 522
    Ако има пряка заплаха за живота на майката или установени тежки патологични изменения аборт по медицински показания се прави и след 20 г.с.

Браво, давай смело и по-кротко с тревогите. Бременните наистина се шашкаме повече от нужното.То няма и как да е....аз ще се успокоя като го видя след време в ръцете си, дотогава винаги има страх и притеснение, но трябва да се мъчим да бъдем спокойни нали:)

Кураж , че наистина ни се носи слава на леко изкукуригали hahaha

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 21:24 от Хеликаза

# 523
    Здравейте!

ІІ месец- 7г.с.-10г.с.
    ІІІ месец-11г.с.-15г.с.
    ІV месец-16г.с.-20г.с.
    V месец 21г.с.-25г.с.
    VІ месец-26г.с.-29г.с.
    VІІ месец-30г.с.-33г.с.
    VІІІ месец 34г.с.-37г.с.
    ІХ месец- 38г.с.-40г.с.

на мен по календара на форума ми показа 4е съм в 4 месец,а съм в 14 седмица,но виж как не се сетих да питам днес доки newsm78
    Според двамата доктори при, които ходя (тази дето ми води ЖК и един при, който ходя на частно) 4 месец започва от 13г.с. и продължава до 16г.с. Ако не се лъжа и според книгата на доктор Спок е така (не книгата за отглеждането на деца, а тази за бременността, но сега и забравих името). Ако се поровиш в интернет ще намриш много отговори, че 4 месец започва от 13г.с. А и нали брменността е 10 лунарни месеца, което е = на 40г.с. и при една малка сметка си излиза всичко точно : 1-4г.с.-1месец, 5-8г.с.-2месец, 9-12г.с.-3мес., 13-16г.с.-4мес., 17-20г.с.-5мес., 21-24г.с.-6мес., 25-28г.с.-7мес., 29-32г.с.-8мес., 33-36г.с.-9мес., 37-40г.с.-10мес. А ако в тази книга броят по календарни месеци (?) може за това да е по-различно.

# 524
    • София
     Laughing явно не е лено. Аз от дете си знам, че се повтаря как бременността е 9 месеца. Сега съм си поставила за бързо логване http://www.ladypill.com/calendar.php и често си проверявам, но  Embarassed това са си 10 лунарни месеца, а не познатите ми 9  Rolling Eyes  календарни. Сега като се замисля дори и болничните преди майчинство са 45 дни преди термина, но хората казват в средата на осми месец.
    Вас не ви ли питат: - в кой месец си?  Знам, че не е важно, същественото е резултата, а то си е едно здраво бебче. Каквото и да е преди това ще се преживее и забрави от тази радост.
     Аз нямам търпение да стане 16 и то чак 18 и 30, за да видя, че всичко е наред. Моята докторка също ми каза, че много съм чела  Whistling
     Благодаря ви за отговорите.
    пп дори и таткото ме пита в кой месец сме, решавам да го смятам по датата на забременяването и така ще си знам, че на тази дата влизам в другият месец.

Последна редакция: вт, 10 май 2011, 22:09 от бени-вики

Общи условия

Активация на акаунт