Отговори
# 570
цветка, не се притеснявай, нали за това е форума Simple Smile
Aichka88 , успех и дано се оправиш бързо Simple Smile
Лека вечер на всички будни  bouquet

# 571
  • София
Цветка, а иначе мериш ли си кръвното вкъщи? Има не малък шанс, да вдигнеш от напрежение на самия преглед, все пак чакане, притеснения... За много случаи съм чувала, за високо кръвно при преглед и съвсем нормално при обикновени ежедневни условия.
Аспирин протект от 100 мг и аз пия, именно за превенция от втора прееклампсия, вчера на прегледа лекарката няколко пъти ми повтори "И аспирина всеки ден, нали не го пропускаш?"
А и наистина 120/80 за мен поне не звучи, като високо кръвно, иначе допегит аз пих предния път след еклампсията, за да смъкна кръвното. Аз понеже си имам бъбречно заболяване, (от където най-вероятно идва проблема ми с високо кръвно предния път) и вече съм ходила и на няколко нефролога откакто съм бременна, та едната е доцентка в Александовска, също спомена, че при високо кръвно може да се пие допегит, в листовката му също пише че може да се приема от бременни и много го изписват, така е предполагам, че е едно от малкото лекарства за сваляне на кръвно, подходящи за бременни  Peace
Miss_charm, на теб също - защо чак такъв строг режим за лежане?

# 572
Здравейте и от мен:)
Честито на всички мами, които знаят пола на бебето!

Аз съм прясна от снощи и сутринта.

Снощи док се изтормози с моя бебок, защото много шаваше, не спря за минута. Док каза,че това е добре за бебето, ама не и за него, защото не може да го измери. Правихме пауза и после пак продължи. Всичко си имаше, ръчички, краченца, пусна да чуем сърчицето, гръбнака, нослето, мляскаше там нещо и не спираше да се шугави newsm44 . И каза за момче, таткото така се ухили като го чу, ама следващия път на 100 %  smile3521. Прегледа ме за скъсяване на матката и там други течения или инфекции, всичко е ОК. Сутринта си взех изследванията от кръвта, урината и хормоните, защото съм с операция на щитовидната. Всичко е наред. ПОсле се запътих към Майчин Дом да дам кръв за БХС. Бързо се оправих, сестрата ми боцка и двете ръце, защото от едната нещо не можа да намери вената. Weary

За кръвното нищо не мога да кажа, до момента не ми е мерено, а и нямам апарат в нас, за да си го премеря сама. Надявам се на следващата консултация, която е на 26.05 да ми го измерят.

И така, казахме на почти всички приятели, голямо събитие!
В работата шефа ми говори на "Вие" хахахххах

Надявам се всички да сте добре и мислете позитивно   bouquet Hug

# 573
Привет милички!
Аз като гледам ще ходя май на втората ФМ направо. Тази я изтървах. А и на прегледа при запис в ЖК лекарката ме прегледа доста обстойно и не откри някакви проблеми. В 18 г.с. щ се види много повече и по-сигурно. То тази ранна ФМ май се прави от скоро, преди 5 години даже не бях чувала Simple Smile

Та по този повод с второто дете май повече се шашкам Simple Smile поради информираността и т.н. ама да не навлизам в подробности.
Лек ден!

# 574
  • Пловдив
MagieA , и аз съм по - притеснена от предния път Confused само се дебна - дали гърдите са болезнени, дали нещо ме придърпва Tired а преди Росен имам и един мисед и съвсем изперквам понякога

adorable, много ти е свеж поста, страхотни новини около теб:)

При нас знаят нашите, сестра ми и нейната половинка, и на най - добрата ми приятелка; колегите от съседните офиси ме оглеждат с нескрит интерес, но не съм обяснявала, ще се види в крайна сметка живот и здраве; със свекър ми не се долюбваме много и не сме му казали, макар, че мъжът ми ми вика, че вече е време, но като гледам как се вълнва от росен, едва ли ще представлява интерес Confused

ВиК ме вбесяват за една седмица втори път - миналата седмица ми начисляват 24 кубика за почти месец при положение, че сме тримата само и по цял ден ни няма, а и 10 дни нямах пералня; купих си нов водомер, че все пак онзи беше доста стар и днес ми го монтират и на протокола отгоре ми написали показнията на стария; тръгват си, почвам да си търся бележката от онзи ден и гледам разлика почти 97 кубика за една седмица/ пълно малоумие /; добре че си прибрах стария водомер и гледма, че показанията не са такива, а те ми го искаха да си го ремонтирали и да го сложели на друг Whistling нямам думи - утре като отивам на работа тр да ходя да говоря с тях / поне сами близо

извинявам се за дългия пост, ама взе да ми писва от тях Twisted Evil

# 575
Здравейте мамчета Simple Smile Честито и от мен на всички, които си знаят пола.Аз вчера ходих на видеозон, но гинекологът ми каза "Сега сигурно ще ме попиташ за пола, ама ще ти кажа другия месец рано е още" Ама здраве да е ще почакаме Simple Smile Иначе всичко с бебо е наред каза да не се терзая толкова от Е.коли-то да си пия аугментина и всичко ще е наред и понеделник отново на изследване.Вчера започнах да се мажа с крем против стрии на "Икаров" то по-точно не е крем а олио доста мазничко.На него пише да се ползва след 4-ти месец и аз чаках.. и вече ми се появиха стрии докато чакам.Дано да ги маха.. пише че премахва и вече появили се... Вие използвате ли някакъв крем/олио против тези гадинки и коя марка? Rolling Eyes

# 576
aneleto аз сякаш се поуспокоих малко, ама сега ще се чакат първите ритници и ще се дебенм колко пъти на ден мърда Simple Smile
А иначе оня ден казах на шефката ми, тя не остана много изненадана, защото знаеше че искаме второ. Така че исрено се надявам от тук нататък да се наслаждавам на бременността си, както и вие разбира се Wink
Спряха ми постоянните неразположения, както някой беше писал - издържам будна до по-късно, сега остава да се оправи времето и да хуквам по разходки Simple Smile

# 577
Хамавичка, аз използвам бебешко олио на Джонсън - мазничко е, но засега съм доволна, защото ми подържа кожата еластична, а и бързо попива. Е, по-нататък смятам да ползвам нещо друго де, но засега съм с това, поне докато не свърши Simple Smile Дано това, което си взела ти помогне наистина за появилите се вече стрии Simple Smile пиши като има резултат да кажеш какво става Simple Smile

# 578
Привет на всички майчета! Редовно ви чета, макар и скоро да не съм писала. Аз утре заминавам командировка и ми е малко притеснено, защото полета е с прекачвания и в двете посоки. Надявам се да не ми стане лошо по време на пътуването, че ще е голям кошмар. Сега яхвам прахосмукачката и почвам да действам, че и готвене ме чака, и гладене, и стягане на багаж. Добре мрънкам, а? Mr. Green

Иначе за мазилата-купих си крема на Мустела против стрии, но съм се мазала 3-4 пъти. Нещо ме мързи и все забравям. Пише на опаковката, че бързо попивал, а всъщност не е така. Имам усещането, че с мас се плескам Simple Smile
За ФМ-имах записан час във Фемина за 17.05 при доц. Димитрова, но вчера го отказах. Разбрах, че в клиниката, в която ме наблюдават след инвитрото ще ми направят на следващия преглед, който е на 18.05 и до три дни ще ме пратят на БХС.
Вече се похвалих на някои хора-близки приятели и познати, а на шефа още в началото, за да е наясно със ситуацията.
Май това е засега. Леко бременеене на всички! bouquet

Последна редакция: чт, 12 май 2011, 15:55 от matie

# 579
Ехо мамчета ,
аз се мажа с Пенатен олио за мама и бебе от около месец ве4е всяка вечер. Много е хубаво, не мирише, бързо попива и досега нямам стрии на хоризонта. Wink

Днес бях на обсъждане на резултати от скрининги нали ни мериха течността във вратлето и други“ та с една дума за моите почти 31 съм си ок, с 1/ 5900 за Даун, но аз си искам Амниоцентезката, 4е само тя дава достоверно инфо, а не някакви вероятности.

На вси4ки ви поъдарви и приятна вечер!

# 580
Ще ти позволят ли направо амниоцентеза? Тя не се ли прави малко по-късно?

Аз се чудя дали ако отида с такова искане , няма да ме изхвърлят бившите колеги.

# 581
Здравейте момичета!Отдавна не съм писала ,но сега имам време и сядам.
На 5 май ходих на предлед и всичко е на ред по думите на лекрката бебето е идеално,и ме прати 7 юни на БХС,  аз съм малко притеснена понеже  не обичам да ми взимат кръв и ме е страх да не ме боли.Моляви който го е правил да сподели болезнено  ли  е и как става.
От вас виждам че правите фетална морфология какво означава и как се прави не съм във час,ако може някой да ми поясни.Понеже с първата ми бременност не са ми и споменавали нито за БХСнито за фетална морфология.Благодаря ви предварително  bouquet

# 582
Здравейте момичета!
Moni_Renichka, БХС не е болезнено изследване, просто вземане на кръв около 5 мм от вената и толкоз. Не си ли давала кръв до сега? Няма нищо страшно, за секунди става. ФМ е ултразвуково изследване на плода за малоформации в определен срок от бременнността. Пожелавам ти резултатите да бъдат отлични Simple Smile
Относно мазането аз още не съм започнала да се мажа. А и не знам какво да купя? За сега съм се настроила май за олиото на Икаров и май-май трябва да го взимам вече, пък дали ефект ще има идея нямам...според мен всичко е до кожа!
Онзи ден ходих на БХС, но моето бебче не го видяха какво е, надявам се др месец да се покаже Simple Smile... Честито на всички мамчета, които знаят вече в какъв цвят са мечтите им :Simple Smile)
Лека вечер на всички  smile3503

# 583
  • Пловдив
Аз за мазане от седмица ползвам бебешкото мляко за тяло със зехтин и пантенол на Бочко - приятно попива в кожата и я прави мека/ мажа се само вечер след душ/
Абе аз днес изперквам, че гърдите не са ми напрегнати и сякаш не толкова едри, а съм на ЖК в сряда чак
Спокойна вечер:)

# 584
Момичета, личат ли ви коремчетата вече? На мен не ми е проличало. Не съм качила килограми, но усещам наедрели бедрата си и като цяло се чувствам напълняла? дали наистина е така или си внушавам..защото кантарът не е помръднал..

Общи условия

Активация на акаунт