Отговори
# 555
Мими, много се радвам за вас! Дано всичко е наред.  Hug
Аз съм на ФМ следващата седмица и много искам да разбера пола. Ту искам да е момче, ту момиче... А дъщеря ми иска сестричка, чак я избива на рев като спомена вероятността за момче, но следващата седмица се надявам да разберем, за да знаем как да я подготвим евентуално.

# 556
  • София
Аз по-рядко пиша, но ви чета редовно Simple Smile
Да се похваля, че днес бях на ФМ, камък ми падна от душицата, защото казаха, че бебчо е нормален.  Едва днес си пуснах и биохимичния скрининг. Понеже и аз се бърках, а някой питаше- ФМ е различно изследване от БХС. При първата се оглеждат многобройни параметри на бебето и се следи за различни малформации по различно време на бременността. Просто времето за някои ФМ се засича с БХС. ФМ се прави в 11-14 г.с. ; 15-16 ( изследва се невралната тръба и сърчицето и се прави от ехографист педиатър, за София в 3-та градска има такъв специалист), 19-23 г.с и последна в 28-31 г.с.
Бубче , термина ми е на 17 ноември. Засега ми обещават синьо щъркелче без много сигурност Simple Smile Аз винаги съм си представяла, че ще имам дъщеричка, но пък таткото за мъж се бореше  Mr. Green То все пак от него зависи.  Младежът ни е първото детенце, може би следващото ще е госпожица  Heart Eyes Сега да не прозвучи так , сякаш няма да си обичам малкия мъж  Blush
Стана ужасно дълъг пост, извинявам се. Да ви попитам - как ви е кръвното ? Че моето е 120/80 и ми изписаха цяла рецепта с хапове и съм притеснена..

# 557
mimi8406, честити момиченца, а от това, което казваш, че са с два околоплодни мехура, но с една плацента разбирам, че ще са еднояйчниии. Което си е много готино Simple Smile
цветка , честито ти евентуално момченце. Моето кръвно от както съм бременна малко се покачи  и е около 100-110/80, а иначе преди ми беше 90/60-70. А за какво са ти изписали хапчета? Смятат, че кръвното ти е високо или ниско? Че всеки по различен начин разбира, кое е ниско и високо иии за това питам.

# 558
  • София
здравейте,
уж рутинния преглед сутринта се превърна в лек кошмар. След вчерашното прилошаване, днес ми измериха кръвното, беше 110 / 80, доктора каза, че това е сериозно и настоя да не ходя на работа и да лежа на лявата  си страна, за да стимулирам кръвообращението, и от там оросяването. Искаха да си почивам поне 30 дни, едвам се примолих да ми дадат само 10 дни болнични. Притеснено ми е, поне шефа реагира човешки и каза, да не се притеснявам за работата, а да си почивам.
Видяхме бебока, вече прилича повече на човек, даже го видяхме няколко пъти как подскача.
Това е от мен, отивам да лежа.

# 559
  • Пловдив
Честито на мамите, които вече знаят пола на бебетата:)
Мими, да му мисли таткото с толкова дами около себе си:)
Аз другата сряда съм на ЖК за втори път та ще видим какво ще правим:)

Моят дребосък се оказа, че се опъпчил от контактен дерматит, то вечерта в понеделник след градината изглеждаше ужасно милият, с тази нежна кожа, изписаха му сироп и капки и сега обривите завехнаха
jujinka-15 и аз те мисля с тази варицела Hug

Хубава вечер:)

# 560
Здравейте.Аз май доста често пропускам да се разписвам, но ви следя. Честито на мамите, които вече знаят пола на бебето  Hug

# 561
  • София
Jylturche, казаха ми че кръвното ми е високо. То за жена, която не е бременна си е добро, но нали през бременността би трябвало да се понижи до 110/70 максимално и всичко по-малко. Започнаха да ме плашат с прееклампсия и ме посъветваха да се консултирам с кардиолог. Аз съм с нормално телосложение и винаги съм имала ниско кръвно от сорта 90/60. Ще потърся второ мнение и тогава започвам да пия хаповете, че вече се обърках. Всяко АГ има различно мнение, а това ми е 3-то. Дори за фолевата киселина на ЖК ми казаха да я спирам полека, а днес ме уведомиха, че "световна практика е да се пие до 19 седмица"..
Спокойно бременеене   bouquet

# 562
Здравейте девойки Mr. Green
Искам да помоля Камбриа, Хамавичка и Цветка да напшат точен термин, за да мога да ги запиша на първа страничка, защото ми е много трудно да смятам по лентички, пък и не всички имат Hug
Ани77, аз днес съм на ФМ морфология във Фемина, цената по телефона ми казаха, че при доц. Димитрова е 80лв, за другите не знам. Като си дойда ще разкажа как е било.
И в тази връзка - Джуджинка15 вчера трябваше да е била на ФМ и Ала Бала на пргелед пък нищо не казват, а аз ги мисля...Разпишете се момичета Peace
Бубе аз бях писала след прегледа Simple Smile То си е първи преглед на ЖК измери ми кръвното (съответно е ниско - то винаги е такова ) корема и премери  а за кг съм качила само 1 Simple Smile за което се радвам дано и напред да вървя така Simple Smile Отказах да правя БХС според мен няма смисъл особено като съм далече от рисковата група над 35 год. Цунки

# 563
цветка , благодаря ти за отговора  Hug Значи и аз ще трябва май да се посъветвам с доки, но пък когато бях на ЖК преди около 3 седмици и ми измери кръвното нищо не каза, а на мен и тогва ми беше толкова. Или пък може би съм в допустимите граници, макар и максимални, както разбирам от думите ти. Е, благодаря ти все пак Simple Smile  Успех и дано се оправиш бързо и кръвното ти се нормализира. Пиши какво е станало, когато се консултираш с кардиолога.
А за фолиевата киселина просто нямам думи, всеки доктор различно съветва и всеки си я пие до различно време. Аз скоро се видях в чуденка да я спирам или не, но в крайна сметка я спрях и си взех витамини, в които има и ф.к., ама то май във всички вит. за бременни има.
Спокойно и леко бременеене и на теб  preggo  bouquet

# 564
Ох момичета, хич не исках да пиша тези неща, но темата доста се разрастна, първо относно кръвният тест и аз мислех да не го правя, но моя доктор каза че е нужно и понеже не е само за Даун а аз му уважавам мнението го направих, дано излезе добър резултата, феталната морфология и то всичките включително и кардиоехографията за мен са от изключително значение, има бебчета с вродени сърдечни малформации, които в някои страни ги оперират още вътреутробно, а при нас непосредствено след раждането, но когато някои от вас казват че за нищо не биха си убили бебето, най грубо казано, има отвратителни малформации на които смятам да не наблягам, защото вярвам и се моля на никоя от нас да не се случат, аз лежах в болницата при предишната си бременност с две жени, които за съжаление бяха точно с такива бебчета, които са нелечимо болни и им предивикаха аборт, защото просто няма смисъл от този ужас да носят девет месеца за нещо което няма шанс, диагнозите се потвърдиха хистологично.
И за финал, радвайте се на бременността, вярвайте че всичко ще е наред и правете всички необходими изследвания Peace

# 565
След като прочетох постовете на Цветка и Мис Чарм се замислих – какво е нормалното кръвно за бременни? Постовете ви ме навеждат на мисълта, че кръвното ни трябва да е по-ниско от нормалното, така ли? Моето е към 110/70 и не ми казаха да има някакъв проблем. 

# 566
Ето на какво се натъкнах относно кръвното : "Понякога през първите три месеца от бременността кръвното е малко по-ниско - например 100/70. За нормално се смята лекото повишение до 110-120/70. Стойностите на кръвното налягане започнат ли да превишава 130/80 лекарят ще се опита да го коригира чрез хранителна диета, намаляване на солта и упражнения. Доста лекарства помагат да се контролира кръвното, но повечето жени ги избягват по време на бременност, освен ако случаят не е извънредно сериозен."
Освен това попаднах и на ето тази статия http://www.zamamma.com/index.php?option=com_content&task=vie … 753&Itemid=26

# 567
Здравейте, кръвното трябва да е под 140 моето като съм на лекар е 140 а в къщи 120 няма никакъв проблем с такова кръвно.ако е над 140 тогава е опасно.Моето го мериха поне 10 различни доктора никой нищо не ми е казал.Бях по сумата му лекари утре си чакам изследваният откриха ми хиперфукция на щитовидната жлеза и висок пулс  Sad
Надявам се да регулирам всичко с хапчетата.
поздрави от мен  Hug

# 568
Cambria забравих да ти отговоря, в Испания живея. И моето кръвно е като твоето въпреки че се мени, от 100/ 60 до 120/ 80 , но повечето дни ми е като твоето и на мен не са ми казали че е проблем...един доктор ме понаплаши, но то беше да внимавам със сладкото по време на бременноста, че ако кача много кг съм щяла да вдигна кръвно последните месеци... Rolling Eyes

цветка консултирай се с кардиолог, но да ти кажа, голям ти е скока, от 90/60 на 120/80 за теб това кръвно май си е високо...аз със 130/80 имах чувството че ще ми се пръсне главата веднъж, не е супер много, но за мен си е било високо. Peace

# 569
  • София
Здравейте момичета   bouquet
Аз искам да се извиня, ако притесних някоя от вас и й вдигнах кръвното излишно. Всичко е индивидуално и аз самата бях при 2-ма АГ специалисти  и първата измервайки ми същото кръвно само отбеляза, че е високо. Днес втората ми изписа допегит, аспирин протект и нещо за вени  и т.к. са много неща се шашнах. Но преди да се консултирам с кардиолог не ми се ще нищо да започвам да пия. Още повече, че съм на 23 години и наистина още нямам проблем с вените.. не знам защо ми изписаха и такъв медикамент. Все пак лекарката ме прегледа и можеше да види, че нямам.  Притесних се, защото 2 мои познати независимо ми я препоръчаха за раждане и ми се искаше и аз да родя при нея.. А сега се колебая с този агресивен подход.  За нормално кръвно - повечко непукизъм Wink

Общи условия

Активация на акаунт